Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    U mnie silne bóle jajnika kilka dni po owu to była ciąża :)
    Edit: Ciąża tam gdzie trzeba :D
    Oj nakręcasz mnie dalej? 😛 Ciekawe kiedy zacznę testować w takim razie, a miałam czekać do terminu okresu 🙈
    Fermina wrote:
    @Beza27 jak napisałam Ci o tym kłuciu, to zaczął boleć mnie lewy. Mam bardzo empatyczne jajniki.🤣
    😂😂
    Może to znak, widzę że testujemy w ten sam dzień 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 12:59

Fermina lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    😂😂
    Może to znak, widzę że testujemy w ten sam dzień 😁

14.03 to jest u mnie przewidywany termin miesiączki. Nie ma szans, żebym wytrzymała aż tyle. :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    14.03 to jest u mnie przewidywany termin miesiączki. Nie ma szans, żebym wytrzymała aż tyle. :D

Hej, a jak liczycie dni do terminu @? Bazujecie tutaj na aplikacji? Dobrze Wam wylicza ? :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    dzień dobry dziewczyny♥️ nadrobiłam!
    jak zwykle czytam Was przy kawie.
    przytulam Was za biele i liczę na jakieś kreski jeszcze tu dziś✊🏼
    u mnie prawdopodobnie 1dpo. same wiecie jaki to koszmar😂 muszę nauczyć się sprawdzać śluz bo chyba mojemu nie ufam. niby owulacja a biały..🤔 kto wie co to będzie?? samopoczucie dziwne, od tygodnia jakby choróbsko chwyta, ale coś nie chce do końca schwytać.
    dziś czeka mnie mycie okien, sprzątanie i rodzinne wizytacje😂 czerwone winko wjedzie wieczorem:)

a jak wasze samopoczucie? jak się czujecie?
    pati-jak się czujesz, zaobserwowałaś jakieś nowe objawy?

miłego dnia❤️
    U mnie po owu też był szybko biały śluz 😊
    Dziękuję 😘 już dzisiaj lepiej się czuje , oprócz wyczulonego węchu nie mam nic nowego 😊 no i piersi inaczej wyglądają

Fermina, MummyYummy, kopytko lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Hej, a jak liczycie dni do terminu @? Bazujecie tutaj na aplikacji? Dobrze Wam wylicza ? :)

Aplikacja z owu wylicza mi jakieś dziwne wartości i jej nie wierzę, korzystam z apki systemowej Samsunga w telefonie ale też mam bardzo regularne miesiączki wiec nie mam zbyt wielu wątpliwości kiedy ta miesiączka ma wystąpić.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Aplikacja z owu wylicza mi jakieś dziwne wartości i jej nie wierzę, korzystam z apki systemowej Samsunga w telefonie ale też mam bardzo regularne miesiączki wiec nie mam zbyt wielu wątpliwości kiedy ta miesiączka ma wystąpić.

Mi za to wyliczyła na jutro @. Także czekam 🙈 chociaż nie obraziłabym się gdyby nie przyszła, ale że test biały to czego można się spodziewać. Wiecie że pierwszy raz nie mam bólu piersi na @? 😅😁

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • bonmer Znajoma

Wysłany: 2 marca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry!

Tulę za wszystkie biele i mam nadzieję, że to ostatni raz dla Was bez drugiej kreski.

Też mnie ogarnęło jakieś przygnębienie, może taki dzień po prostu i melancholia wisi w powietrzu?

Dziś do 14 mam kurs programowania, potem spacer z psami i przejmuję dzieci, bo dziś pierwszy wyścig F1 w sezonie, czyli największe święto mojego męża. Mam w planach plażę, bo pogoda zachęca. Gotowanie obiadu olewam, kupię coś pysznego w knajpie. :)

Dobrego dnia dla Was!

Z tym wyścigiem u mnie podobnie😁

Fermina lubi tę wiadomość

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeju, @Pati ♥️♥️♥️♥️♥️ Właśnie zerknęłam na pierwszą stronę!!! Tak bardzo Ci gratuluję ♥️🥺 Cudownie! Jak się czujesz? A jednak objawy Cię nie myliły! I widzisz, dobrze obstawiałyśmy, że wracasz do pracy jedynie na chwilę 🤭💪♥️
    Dziękuję kochana ❤🥺 czuje się dobrze 😘

MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Brałam kiedyś. Zaopatrz się w podpaski albo porządne wkładki, bo on strasznie brudzi jak wypływa i u mnie powodował taki straszny wypływ wody albo czegoś podobnego. Ale pomógł :)
    Nie byłam dziś na becie, pójdę w poniedziałek tak zdecydowaliśmy tak z mężem bo dziś mu powiedziałam 🥰🥺

Prezesoowa, notsobadd, Majuna, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Suzie, mogę tą Twoją ciotkę odstrzelić za te pytanie ?!

Wolałabym, żebyś tę kuzynkę co zaczęła gadać, że jestem w ciąży odstrzelila 😂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    A ja Wam powiem tak szczerze.. Chyba odkąd się staramy z mężem o dziecko to ta cała przyjemność z przytulania, ta cała „magia” poprostu poszła daleeeeeeko…. 😟 tak czuję. Brakuje mi tego co było wcześniej, tej spontaniczności czasami, tego czułego dotyku. Nie wiem może też to wina tego że przed ślubem nie mieszkaliśmy razem i w sumie widywaliśmy się tylko w weekendy bo mieszkał 70 km ode mnie, raz na jakiś czas w tygodniu. Każde z nas miało inne obowiązki w tygodniu i później byliśmy za sobą stęsknieni. Teraz mamy siebie na codzień a w dodatku mój mąż bardzo dużo pracuje i ciężko, wtedy kiedy jest owulacja to akurat rzadko zdarza się że ma siłę lub czas, ja go raczej zmuszam albo próbuje przetrzymać żeby nie zasnął wieczorem i robimy to mechanicznie.. Co jakiś czas łapie mnie taki „dołek” i wyrzucam mu to że to wszystko jego wina choć mam przecież świadomość że może to u mnie leży problem? 😥

Trudne chwile, i też duży test dla związku całe te starania. Żeby się w tym nie zatracić i nie zapomnieć o przyjemności i o sobie. My wiadomo skupiamy się na dniach płodnych ale poza tym płodnym okresem też staramy się być blisko siebie. No widzę, że mocno to wpływa na relacje.

magdalena321, elektro96 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Trudne chwile, i też duży test dla związku całe te starania. Żeby się w tym nie zatracić i nie zapomnieć o przyjemności i o sobie. My wiadomo skupiamy się na dniach płodnych ale poza tym płodnym okresem też staramy się być blisko siebie. No widzę, że mocno to wpływa na relacje.

Bardzo mocno.. choć chyba tylko z mojej strony. Mój mąż uważa że jest wszystko ok a ja czuję że jest inaczej. Tzn ja chyba uważam że to jest takie mechaniczne z musu, a on raczej bierze to na luz, choć najczęściej to ja inicjuję cokolwiek. W dni niepłodne to nawet nie nalegam.. To jest smutne trochę 🥺 w pierwszą ciążę zaszłam z byłym mężem (wspominam) bardzo spontanicznie, tak z pożądania, wiedziałam wtedy że mam płodne. A teraz te starania mnie przytłaczają. Czuje presję która sama sobie narzucam..

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej,
    Wczoraj podałam Chmurce te beznadziejne wyniki badania nasienia mojego męża i wróciły do mnie wszystkie czarne scenariusze naszego przyszłego życia bez dzieci i wszystkie czarne myśli pt. „jest tak źle, że to nie ma prawa się udać”…
    Do tego małpiszon rozkręca się oficjalnie…
    Mam totalny dzień kryzysu. 🥺

Przytulam Cię bardzo mocno :* daj sobie czas i się wypłacz, a jak będziesz gotowa to powiedz i pomożemy Ci się pozbierać i pójdziemy dalej razem realizować nasze plany :) a jak u Was to wygląda? Mąż będzie powtarzał badania?
    bonmer wrote:
    Cześć, czy mogę się jeszcze dopisać na testowanie? Jestem 2dc więc może na 31.03 się wyrobie.
    Mam już dwoje starszych dzieci. Hormony ok. Owulacja swoją. Czekam na wyniki w kierunku trombofilii. Mam ana3, ssa.

Hej hej, bardzo fajnie, że do nas dołączyłas :) Chcesz nam coś o sobie opowiedzieć? Ile macie lat? Co lubisz robić? Podrzuć jakąś inspirację na ulubiony obiad ;)
    luśka wrote:
    Witam się w sobotni poranek! :) Jestem już po badaniach krwi, zrobiłam proga 7dpo. Trzymajcie kciuki za wyniki, może wyjaśni się kwestia braku skoku temperatury po owulacji. Teraz już jest w normie, ładnie rośnie, dziś miałam 36,91.

Trzymam kciuki za badania :) daj znać jak tam wyniki jak już się pojawią, a kiedy się ich spodziewasz?
    KejtKa wrote:
    Witam was dziewczyny w ten sobotni poranek! Nie wiem , co mi się dzisiaj w głowie podziało, ale obudziłam się dziś z przerażeniem, że już niedziela 🤣 u mnie trochę pochmurnie więc nie nie będzie mi szkoda zmarnować dnia na porządki 😅 a po prządkach to co lubię najbardziej, czyli buszowanie po internetowych sklepach meblowych, bo muszę trochę wszystko przeorganizować po tym jak poświęciłam jedną szafkę na zmywarkę 😅

Miłego dnia wam życzę!

U nas też pochmurno, ale wybraliśmy się na spacer do lasu i było bardzo przyjemnie :) jak wracalismy to już zebrał się wiatr. Zazdroszczę buszowania :D też mi się marzy jakieś przemeblowanie, ale jak powiem mężowi to będą ciche dni, bo on tego nienawidzi :P
    Beza27 wrote:
    Dzień dobry w sobotę!
    Życzę Wam miłego i spokojnego dnia 😊
    Przytulam 🫂 wszystkie, które mają kryzysy i doly

U nas dzisiaj leniwie, pogoda niezbyt ładna, więc porządki, obiad i odpoczynek ale raczej w domu, pewnie jutro się gdzieś wybierzemy.

U mnie raczej już po owulacji, mimo tego że temperatura ledwo co wzrosła, to chyba jednak już 4dpo. śluz już ewidentnie kremowy, szyjka twarda i wysoko.
    Trochę się zaczęłam stresować bo od wczoraj bardzo boli mnie prawy jajnik i boję się że to jakaś duża torbiel albo może ciąża nie tam gdzie trzeba 🙈
    mam strasznie dużo śluzu białego, a ostatnio tak miałam w ciąży 🙈 więc oczywiście że się nakręcam, ten nagły ból w jajniku mnie zaniepokoił ale może to nic. Jutro zaczynam brać monokoncentrat ananasa. I zobaczymy czy coś będzie w tym miesiącu,

ooo, wyczuwam tu jakieś pozytywne wibracje :D trzymam mocno kciuki :* jajnik to może boleć od wielu pozytywnych rzeczy też, nie tylko od złych :D

KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Całkiem nieźle wylicza, ale uwielbia przestawiać owulacje już po fakcie, jak w ruletce. Dwa dni do przodu, dzień do tyłu, potem znowu jeszcze coś, wiec tym nie ma się co sugerować datą owulki :)

Piękny awatar <3 uwielbiam smerfy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 14:46

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Mam gumowy młotek i nie zawaham się go użyć!

Suzie lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, mąż ma kontrolę za miesiąc

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 marca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Prezesowa, mąż ma kontrolę za miesiąc

Będziemy mocno trzymać kciuki :) a poza tym macie po drodze jakieś badania? Masz jakieś monitoringi?

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Hahha mogę i dwie załatwić a co mi tam :p

Prezesoowa, Suzie, KejtKa lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @magdalena321 też mam jakiś spadek mocy i nawet zbytnio nie chce mi się starać 🤷‍♀️ Do owu jeszcze z tydzień, więc może chęci się pojawią. Ale dziś będziemy mieli z mężem rozmowę odnośnie kolejnego dziecka, w którą stronę idziemy, czy chcemy itd., bo poprzedni miesiąc w tej kwestii przytargał mnie okropnie.

magdalena321 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Całkiem nieźle wylicza, ale uwielbia przestawiać owulacje już po fakcie, jak w ruletce. Dwa dni do przodu, dzień do tyłu, potem znowu jeszcze coś, wiec tym nie ma się co sugerować datą owulki :)

Piękny awatar <3 uwielbiam smerfy :P

Ojj ja też uwielbiam smerfy 🥰 mam nadzieję że
    Ta smerfetka przyniesie mi szczęście i będę miała wioskę małych smerfów! 🍀

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ