Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Właśnie ja tą najgorszą myśl mam obecnie wiesz 🥹 chciałabym aby w końcu u mnie zaświeciło słońce tez, bo pragnienie bycia mamą stało się tak silne… 🥹
Nie lubię tych emocji, wiem jakie Ci towarzyszą. Mam nadzieję że niedługo będziemy miały inne emocje… pozytywne!!!
Mocno przytulam 🫂 i życzę Ci żebyś jak najszybciej mogła zaznać bycia mamą 💚
Powiem Ci, że przy drugich staraniach odczuwanie instynktu macierzyńskiego jest tak samo silne, nie wiem jak to działa skoro już się ma dziecko, to myślałam że to pragnienie na kolejne będzie mniejsze, a okazuje się że nie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 16:56
magdalena321, Smerfetkaa, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Hej, czy wy też od początku starań odczuwacie mocniej okresy? Bo ja już 2 raz pod rząd, mam tak bolesne miesiączki, że biorę tabletki ale pomagają tylko na chwilę Nie wiem skąd się to bierze...-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Dzień dobry.
Melduję posłusznie 39dc i 15dpo. Brzuch jajniki pobolewają od czw/pt noc do teraz. Nie ma krwawienia ani plamienia. Mam katar i nie wiem czy temp 36.8 to przeziebienie czy co... głowa mnie boli. Zimno mi ale duszno. I nie kupiłam testu ciążowego....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Hejka😊 dopiero teraz udało mi się wejść na forum i nadrobić zaległości. Sobota zleciała tak szybko a nic szczególnego nie robiłam 😮
Pojawiła się właśnie czerwona fala. Na ten moment czuje się jak na okres, nospa i paracetamol w gotowości. I powiem Wam, że cieszę się że to już i w końcu mogłam zmienić apke na nowy cykl..
Nie wiem skąd kobiety biorą w sobie taką siłę. Patrzę na siebie i się zastanawiam jak ja sobie z tym radzę?
A potem wchodze ma forum i widzę, że my dziewczyny wszystkie jesteśmy jak super bohaterki. Czasami się potykamy, ale potem wstajemy i idziemy dalej💪 ot takie słowo na sobotę 😁 a teraz czas poszukać termoforka bo jednak trochę brzuch boli 😆Chmurka21, A.30, MummyYummy, Eniana, Zamieszana93, Pati2804, Platynova55, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
PaulaG wrote:Dzień dobry.
Melduję posłusznie 39dc i 15dpo. Brzuch jajniki pobolewają od czw/pt noc do teraz. Nie ma krwawienia ani plamienia. Mam katar i nie wiem czy temp 36.8 to przeziebienie czy co... głowa mnie boli. Zimno mi ale duszno. I nie kupiłam testu ciążowego....
Podejrzewasz coś?PaulaG lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Malinowysorbet wrote:Hejka😊 dopiero teraz udało mi się wejść na forum i nadrobić zaległości. Sobota zleciała tak szybko a nic szczególnego nie robiłam 😮
Pojawiła się właśnie czerwona fala. Na ten moment czuje się jak na okres, nospa i paracetamol w gotowości. I powiem Wam, że cieszę się że to już i w końcu mogłam zmienić apke na nowy cykl..
Nie wiem skąd kobiety biorą w sobie taką siłę. Patrzę na siebie i się zastanawiam jak ja sobie z tym radzę?
A potem wchodze ma forum i widzę, że my dziewczyny wszystkie jesteśmy jak super bohaterki. Czasami się potykamy, ale potem wstajemy i idziemy dalej💪 ot takie słowo na sobotę 😁 a teraz czas poszukać termoforka bo jednak trochę brzuch boli 😆Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A potem wchodze ma forum i widzę, że my dziewczyny wszystkie jesteśmy jak super bohaterki. Czasami się potykamy, ale potem wstajemy i idziemy dalej💪 ot takie słowo na sobotę 😁 a teraz czas poszukać termoforka bo jednak trochę brzuch boli 😆
Przytulam 🫂
Super podejście 🥰👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
@MalinowySorbetbjestwsmy z Tobą. Trzymaj się.
Dziewczyny a ja Wam powiem, że w tym cyklu totalnie odpuściliśmy starania. Seks był ze dwa razy i to dlatego że mieliśmy ochotę. Zazwyczaj to co najmniej sie starałam aby coś tam było w dzień owu. Zobaczymy co z tego będzie.
@Pati u mnie śluz to był pierwszy objaw ciąży, tylko nie pamiętam kiedy się pojawił… a u Ciebie kiedy zauważyłaś więcej śluzu?
U mnie jakiś białawy śluz jest jak to zazwyczaj po owu…w tym cyklu też zero PMSu i bólu piersi…
@PaulaG kibicujemy i czekamy na osikanca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 17:43
PaulaG lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Smerfetkaa wrote:Podejrzewasz coś?
Wiesz co nie wiem... nie wierzę aby z nt io nadwagą wyszło w pierwszym cyklu. 8 i 10 dpo była biel. Naoglądalam się wykresów i w głowie siedzi ta myśl że może jednak....ale no nie wiem.. musze ten test kupić i mieć pewność tylko ze pieszo tyle km nie wyjdzie.... 😁🤣🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Wiesz co nie wiem... nie wierzę aby z nt io nadwagą wyszło w pierwszym cyklu. 8 i 10 dpo była biel. Naoglądalam się wykresów i w głowie siedzi ta myśl że może jednak....ale no nie wiem.. musze ten test kupić i mieć pewność tylko ze pieszo tyle km nie wyjdzie.... 😁🤣
Ja tym razem też mam jakiś rollercoaster… Myslalam, że małpa się rozkręca rano, ale poplamiłam trochę i koniec. Zero okresowego bólu brzucha… Dam jej jeszcze czas jutro. Może coś się ruszy…27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja tym razem też mam jakiś rollercoaster… Myslalam, że małpa się rozkręca rano, ale poplamiłam trochę i koniec. Zero okresowego bólu brzucha… Dam jej jeszcze czas jutro. Może coś się ruszy…
To moze obie mamy dwie kreski?Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
PaulaG wrote:To moze obie mamy dwie kreski?
Oczywiście flo podpowiada, ze to może być plamienie implantacyjne… chyba strzele sobie w łeb 🥲Prezesoowa, Chmurka21, PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
@Suzie, jeju, no jawne chamstwo... 😤 Ja w ogóle nie lubię jakichś takich głupich zgadywanek, tak jak jedna z Was pisała, że ją ktoś za brzuch łapał, żeby sprawdzić, czy nie w ciąży. Zero kultury i jakiejkolwiek świadomości, że tyle lat bardzo chciałoby mieć dziecko, a się nie udaje... Poza tym to też jest beznadziejne, jak jednak jest ta ciąża, ale jeszcze chcesz zostawić ją dla siebie 🙄
@Elektro, wysyłam przytulasy 🫂♥️
@ultramaryna, koszmarna sytuacja, czytałam o tym...Rozumiem Twoje kiepskie samopoczucie - ja też tak czasem myślę, że to mogło się zdarzyć mnie i mojej rodzinie. W takich momentach przypominam sobie, że myślenie o tym, na co nie mamy wpływu, niczego nie zmieni, a wpłynie destrukcyjnie na nasze psychikę. Poza tym jestem osobą wierzącą i pomagają mi też myśli o tym, że ktoś czuwa tam na górze. Jednocześnie nie znajduję wytłumaczenia dla takich sytuacji... Przeraża mnie to, że na świecie jest tyle zła. Mój Mąż twierdzi, że mam za dużą wiarę w ludzi.
@bonmer, witaj!
@luśka, kciuki za wynikibonmer lubi tę wiadomość
-
Trochę się zmartwiłam... Pewnie szukam dziury w całym, ale dam mi do myślenia kolor nasienia. Nie zawsze jestem z stanie to ocenić, no bo w końcu każde zbliżenie poświęcamy na prokreację 😉, aleam wrażenie, że u mojego Męża rzeczywiście z białego stało się bardziej przezroczyste. Szczerze mówiąc, ten Fertistim wjechał kilka miesięcy temu profilaktycznie, bo o ewentualne problemy podejrzewałabym wyłącznie siebie (choć mamy ustalone, że jak do czerwca nie pójdzie, to w lipcu ja poszerzam disgnostyke, a M. idzie na badanie nasienia).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 18:16
-
@Beza, kremowy śluz także doskonale pamiętam z drugiej ciąży i zaobserwowałam go na długo przed testem, także ✊✊✊
@Pati i jak mąż zareagował? Mnie zawsze rozczulają opowieści z takich momentów 🥺♥️
@Smerfetka, całym sercem zgadzam się z tym, że kobiety są w stanie tyle udźwignąć, ile żadna inna istota ♥️ Nie umniejszając naszym panom oczywiście 🤭 Doczytałam teraz, że także masz za sobą ciężkie przeżycia... Bardzo współczuję!
@Rudylisek, witaj! Bardzo współczuję Ci straty...
Marynko, trzymam kciuki za rozmowę ✊ Wiem, jakie to trudne... Jak rozumiem, pojawiły się jakieś wątpliwości po którejś ze stron po Waszych ostatnich doświadczeniach? Wybacz, może coś przegapiłam...
Edit: już doczytałam. Rozumiem, że bycie rodzicem też potrafi dać w kość. Między Twoim synkiem, a moją Młodszą jest nieco pół roku różnicy, mamy na pokładzie czterolatkę i dziewięciolatkę - nie ma reguły, że rodzicielstwo w kolejnej wersji będzie podobne. U nas Starsza była idealnym niemowlęciem, a później to już klasyczne bunty rozwojowe 🤭 Za to Młodsza spuściła mi solidne manto jeszcze w szpitalu i tak do trzeciego miesiąca. Za to łatwiej przechodzi wszelkie etapy rozwoju - jasne, że mamy ciężki momenty, ale komunikacja wychodzi nam zdecydowanie lepiej. Tylko tak jak wspominałam, moja Starsza to dziecko wysoko wrażliwe, więc też jest trochę inaczej.
Niezmiennie jednak trzymam kciuki za rozmowę ♥️Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Jak się nic jutro nie ruszy, to w poniedziałek zatestuje 😊
Oczywiście flo podpowiada, ze to może być plamienie implantacyjne… chyba strzele sobie w łeb 🥲
A który masz dzień cyklu, kiedy termin @ ?
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
@PaulaG, @Elektro96 trzymam kciuki za 2 kreski i czekam na Wasze testowanie. Dopóki @ nie przyszła, jest nadzieja!
@Beza27 dołączam się również z białą, gęstą wydzieliną po owulacji!elektro96, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:A który masz dzień cyklu, kiedy termin @ ?
Nie nastawiam się naprawdę na nic. Poczekam cierpliwie 😊27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia