Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Teoretycznie powinna być dzisiaj, od wczoraj delikatne plamienie. 11dpo testowałam (co prawda z drugiego sika) i było biało.
    Nie nastawiam się naprawdę na nic. Poczekam cierpliwie 😊

Ja @ jutro a od wczoraj tez plamie :/ już bym wolała normalne krwawienie

elektro96 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Teoretycznie powinna być dzisiaj, od wczoraj delikatne plamienie. 11dpo testowałam (co prawda z drugiego sika) i było biało.
    Nie nastawiam się naprawdę na nic. Poczekam cierpliwie 😊

Podobno nie zawsze przed terminem @ testy wychodzą pozytywne. Ja w ogóle byłam w szoku jak czytałam, że niektórym wychodzą np 9dpo, 10 dpo no chyba że cykle jakieś krótkie :)

PaulaG lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Podobno nie zawsze przed terminem @ testy wychodzą pozytywne. Ja w ogóle byłam w szoku jak czytałam, że niektórym wychodzą np 9dpo, 10 dpo no chyba że cykle jakieś krótkie :)
    Ja mam właśnie dłuższe cykle… 30-33dni
    No nic, zobaczymy
    Wredne france z tych małpiszonów 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 marca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Na ten moment nic więcej. Monitoring miałam pod koniec zeszłego roku, bezskutecznie. Zastanawiałam się właśnie, czy nie powtórzyć tego w tym miesiącu, ale już sama nie wiem… Teraz mam już myśl, żeby po prostu ten marzec przeżyć na luzie. W kwietniu zobaczymy, co będzie z wynikami nasienia i zdecydujemy, co dalej.
    Nie wiem na którą opcję się zdecydować. 😊

Jeśli będziesz w sranie na luzie przeżyć to na pewno nie zaszkodzi, a może właśnie pomoże :)
    Rudylisek wrote:
    Cześć dziewczyny! Czy mogę dołączyć do was? Podczytuję to forum od stycznia i pomyślałam, że jeśli znajdzie się jeszcze miejsce, to dołaczyłabym bardziej aktywnie ☺️ z mężem staramy się o dziecko od listopada 2023 (wtedy też odstawiłam AH) - zaszłam od razu po odstawieniu. Niestety szczęście nie trwało długo, w styczniu zarodek przestał się rozwijać, beta zaczęła spadać i poroniłam. Kompletnie mnie to załamało, w dużej mierze dzięki temu forum wyszłam (w miarę) na prostą. Strata nadal boli, ale postanowiliśmy się z mężem ponownie starać, ale tym razem mam wrażenie że same problemy się pojawiają ☹️ w każdym razie obecnie jestem z 3dc, proszę o wpisanie na testowanie na 27 (chociaż pewnie będę testować wcześniej, bo 10 dpo mam odstawić Duphaston).

Hej hej! Rozgość się :) Z nami oczekiwanie mija szybciej, no i jest raźniej, bo wszystkie mamy wspólny cel :)

Bardzo mi przykro, że Was spotkała strata :( Poszukiwaliście przyczyny?
    Smerfetkaa wrote:
    Tak Kochana 🥲 ale nie będę o tym pisać na ten moment, bo czekam na @ i jestem tak rozbita :(

Rozumiem :* najważniejsze, że Wy wiecie :) trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś już nie musiała przechodzić przez takie ciężkie sytuacje, a żeby uśmiechnęło się do Ciebie słońce :*
    Zamieszana93 wrote:
    Zakupiłam zioła ojca Sroki nr3 jako dodatkowa pomoc w następnym cyklu, myślicie, że mogę już zacząć je pić? Czy powinnam zaczekać na miesiączkę? 😊

Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale widziałam, że są zalecenia, żeby jednak zacząć od 1dc :)
    Nieprzejrzysta wrote:
    Hej, czy wy też od początku starań odczuwacie mocniej okresy? Bo ja już 2 raz pod rząd, mam tak bolesne miesiączki, że biorę tabletki ale pomagają tylko na chwilę :/ Nie wiem skąd się to bierze...

Ja nie zauważyłam, że są bardziej bolesne, ale na pewno dużo bardziej się temu przyglądam i przez to tak zwracam uwagę. A jakie bierzesz leki przeciwbólowe i na ile "wystarczają"? Może warto to zgłosić lekarzowi przy okazji wizyty?
    I wybacz, ale nie kojarzę - czy miałaś w tym cyklu potwierdzoną owulację? Podobno przy cyklach bezowulacyjnych boleści przy miesiączkach są dużo bardziej uciążliwe niż po owulacji. U mnie to niestety tak działa.
    PaulaG wrote:
    Dzień dobry.
    Melduję posłusznie 39dc i 15dpo. Brzuch jajniki pobolewają od czw/pt noc do teraz. Nie ma krwawienia ani plamienia. Mam katar i nie wiem czy temp 36.8 to przeziebienie czy co... głowa mnie boli. Zimno mi ale duszno. I nie kupiłam testu ciążowego....

Ale nas trzymasz w niepewności :) zamierzasz testować?
    elektro96 wrote:
    Ja tym razem też mam jakiś rollercoaster… Myslalam, że małpa się rozkręca rano, ale poplamiłam trochę i koniec. Zero okresowego bólu brzucha… Dam jej jeszcze czas jutro. Może coś się ruszy…

A który dzień masz takie plamienia?
    Też mi się wydawało, że się nie rozkręci, ale jednak dała radę :P
    Malinowysorbet wrote:
    Hejka😊 dopiero teraz udało mi się wejść na forum i nadrobić zaległości. Sobota zleciała tak szybko a nic szczególnego nie robiłam 😮
    Pojawiła się właśnie czerwona fala. Na ten moment czuje się jak na okres, nospa i paracetamol w gotowości. I powiem Wam, że cieszę się że to już i w końcu mogłam zmienić apke na nowy cykl..
    Nie wiem skąd kobiety biorą w sobie taką siłę. Patrzę na siebie i się zastanawiam jak ja sobie z tym radzę?
    A potem wchodze ma forum i widzę, że my dziewczyny wszystkie jesteśmy jak super bohaterki. Czasami się potykamy, ale potem wstajemy i idziemy dalej💪 ot takie słowo na sobotę 😁 a teraz czas poszukać termoforka bo jednak trochę brzuch boli 😆

Jesteś bardzo dzielna :* i masz rację, jesteśmy bohaterkami i poradzimy sobie ze wszystkim :)

Życzę za to nam wszystkim, żeby los nas za bardzo nie sprawdzał, ile możemy tak naprawdę znieść ;)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Hejka😊 dopiero teraz udało mi się wejść na forum i nadrobić zaległości. Sobota zleciała tak szybko a nic szczególnego nie robiłam 😮
    Pojawiła się właśnie czerwona fala. Na ten moment czuje się jak na okres, nospa i paracetamol w gotowości. I powiem Wam, że cieszę się że to już i w końcu mogłam zmienić apke na nowy cykl..
    Nie wiem skąd kobiety biorą w sobie taką siłę. Patrzę na siebie i się zastanawiam jak ja sobie z tym radzę?
    A potem wchodze ma forum i widzę, że my dziewczyny wszystkie jesteśmy jak super bohaterki. Czasami się potykamy, ale potem wstajemy i idziemy dalej💪 ot takie słowo na sobotę 😁 a teraz czas poszukać termoforka bo jednak trochę brzuch boli 😆
    Jesteś silną babką i życzę Tobie abyś to szybko przeszła i za niedługo zobaczyła znowu II kreseczki 😘🥺 przesyłam dużo siły i spokoju ❤

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka wrote:
    Mam wyniki proga 😔
    IMG-4126.jpg

Kochana nie jest źle, najwyraźniej owulacja była :) badałaś kontrolnie czy po jakimś zaleceniu?

Progesteron wydziela się skokowo, więc mogłaś trafić akurat na spadek. A jesteś pewna, że było 7dpo?
    MummyYummy wrote:
    Trochę się zmartwiłam... Pewnie szukam dziury w całym, ale dam mi do myślenia kolor nasienia. Nie zawsze jestem z stanie to ocenić, no bo w końcu każde zbliżenie poświęcamy na prokreację 😉, aleam wrażenie, że u mojego Męża rzeczywiście z białego stało się bardziej przezroczyste. Szczerze mówiąc, ten Fertistim wjechał kilka miesięcy temu profilaktycznie, bo o ewentualne problemy podejrzewałabym wyłącznie siebie (choć mamy ustalone, że jak do czerwca nie pójdzie, to w lipcu ja poszerzam disgnostyke, a M. idzie na badanie nasienia).

Kochana nie martw się, kolor też zależy od tego jak często mąż miewa wytryski ;) mój jak bardzo go eksploatuję to później też ma bardziej przezroczyste, a jak dam mu odpocząć to jednak wygląda lepiej :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja mam właśnie dłuższe cykle… 30-33dni
    No nic, zobaczymy
    Wredne france z tych małpiszonów 😊

Trzeba je zamknąć w klatce na pelne 9 miesięcy! 😉

elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, dzięki za odpowiedź ♥️ W tym cyklu mamy w planach maraton okołoowulacyjny, żeby mieć pewność, że nie było za rzadko.

Prezesoowa, LaBellePerle lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Beza, kremowy śluz także doskonale pamiętam z drugiej ciąży i zaobserwowałam go na długo przed testem, także ✊✊✊

@Pati i jak mąż zareagował? Mnie zawsze rozczulają opowieści z takich momentów 🥺♥️

@Smerfetka, całym sercem zgadzam się z tym, że kobiety są w stanie tyle udźwignąć, ile żadna inna istota ♥️ Nie umniejszając naszym panom oczywiście 🤭 Doczytałam teraz, że także masz za sobą ciężkie przeżycia... Bardzo współczuję!

@Rudylisek, witaj! Bardzo współczuję Ci straty...

Marynko, trzymam kciuki za rozmowę ✊ Wiem, jakie to trudne... Jak rozumiem, pojawiły się jakieś wątpliwości po którejś ze stron po Waszych ostatnich doświadczeniach? Wybacz, może coś przegapiłam...

Edit: już doczytałam. Rozumiem, że bycie rodzicem też potrafi dać w kość. Między Twoim synkiem, a moją Młodszą jest nieco pół roku różnicy, mamy na pokładzie czterolatkę i dziewięciolatkę - nie ma reguły, że rodzicielstwo w kolejnej wersji będzie podobne. U nas Starsza była idealnym niemowlęciem, a później to już klasyczne bunty rozwojowe 🤭 Za to Młodsza spuściła mi solidne manto jeszcze w szpitalu i tak do trzeciego miesiąca. Za to łatwiej przechodzi wszelkie etapy rozwoju - jasne, że mamy ciężki momenty, ale komunikacja wychodzi nam zdecydowanie lepiej. Tylko tak jak wspominałam, moja Starsza to dziecko wysoko wrażliwe, więc też jest trochę inaczej.

Niezmiennie jednak trzymam kciuki za rozmowę ♥️
    Pokazuje mu rano test ciążowy i mówię że mam niespodziankę, a on patrzy i mówi spokojnym głosem
    "co ? Tak szybko się udało? No widzisz , mówiłem Tobie że będzie dobrze" a ja zaczęłam płakać, przytulił mnie i pyta się dlaczego płacze a ja na to że "ze szczęścia i ze strachu jednocześnie ,boję się " ale mąż mnie uspokoił i powiedział zebym się nie stresowała na zapas 🥺🥰

luśka, ultramaryna_, MummyYummy, Prezesoowa, Chmurka21, LaBellePerle, notsobadd, Sosenka93, PaulaG, Gregorka, KejtKa, Leśneintro, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• luśka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana nie jest źle, najwyraźniej owulacja była :) badałaś kontrolnie czy po jakimś zaleceniu?

Progesteron wydziela się skokowo, więc mogłaś trafić akurat na spadek. A jesteś pewna, że było 7dpo?

Badałam pierwszy raz kontrolnie, bo raz, że temperatura wzrosła mi dopiero 4dpo, a dwa że miałam dość mocne ciemnobrązowe plamienia ostatniego dnia okresu 😔

Owulację wyłapałam testem owulacyjnym, we wtorek byłam na monitoringu i Pani Dr potwierdziła mi, że owulacja była, ale nie była w stanie ocenić dokładnie kiedy…

Boję się czy nie jest za niski do ewentualnego utrzymania ciąży 😔 Najbliższa teleporada dostępna jest w poniedziałek 😢 ech, nie wiem co robić 😭

Edit: W sumie to jeszcze dziwne w tym cyklu jest to, że nie bolą mnie piersi… zawsze bolały mnie zaraz po owulce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 19:38

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja miałam pozytywny test owulacyjny 20.02 a 29 miałam pierwszy pozytywny test ciążowy ale bardzo blady , a 1.03 już było widać wyraźnie że jest druga kreska . Wszystko zależy od zagnieżdżenia i od testu bo na testeo nic nie widać np

MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pokazuje mu rano test ciążowy i mówię że mam niespodziankę, a on patrzy i mówi spokojnym głosem
    "co ? Tak szybko się udało? No widzisz , mówiłem Tobie że będzie dobrze" a ja zaczęłam płakać, przytulił mnie i pyta się dlaczego płacze a ja na to że "ze szczęścia i ze strachu jednocześnie ,boję się " ale mąż mnie uspokoił i powiedział zebym się nie stresowała na zapas 🥺🥰
    Kochany… 🥹❤️
    Cieszcie się tym szczęściem, mimo że na pewno jest w Was dużo strachu.
    Będę trzymać kciuki za betę ❤️

Chmurka21, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja miałam pozytywny test owulacyjny 20.02 a 29 miałam pierwszy pozytywny test ciążowy ale bardzo blady , a 1.03 już było widać wyraźnie że jest druga kreska . Wszystko zależy od zagnieżdżenia i od testu bo na testeo nic nie widać np

Tak faktycznie zagnieżdżenie odgrywa kluczową rolę. Bo następuje ono wg tego co czytam między 6 a 12 dniem od zapłodnienia. Jak bliżej 6 dnia to wynik pozytywny już 9, 10 dpo tak jak u Ciebie :) a jak bliżej 12 dnia to póżniej

PaulaG lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pytanie do Was te które są przed @, też macie takie zawroty głowy? Bo ja od 3 dni, czuję się jak pijana, ale nic nie pije, chyba że mąż robi mi herbatki z wkładką o czym nie wiem! 😅

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczyny, a pytanie do Was te które są przed @, też macie takie zawroty głowy? Bo ja od 3 dni, czuję się jak pijana, ale nic nie pije, chyba że mąż robi mi herbatki z wkładką o czym nie wiem! 😅

U mnie wszystko jest tak rozregulowane że nie wiem już co czuję. Chyba jak faktycznie uda się i będę w ciąży kiedykolwiek to nie będę nawet wiedziała 🤷🏻‍♀️ przy biochemie miałam te same objawy co przy pierwszej ciąży także od owulacji wiedziałam i czułam że zaskoczyło. Ale miałam mega bóle głowy w pierwszej i drugiej ciąży 😳

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Presesoowa. Na 99% wydaje mi się, że miałam owulacje bo wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i miałam bóle owulacyjne. Jak dotychczas tabletki brałam jak było bardzo źle czyli jakoś 2-3 razy do roku i po 1 tabletce miałam spokój. Dziś musiałam zażyć już drugą... 1 tabletka zadziałała po 1,5 godziny i po 6 godzinach przestała działać. Nie miałam jeszcze tak nigdy 🥺 No nic, będę musiała się umówić do lekarza w takim razie...
    Dziękuję za odpowiedź ♥️

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Mi też się zdarzają zawroty głowy. Raz są większe, raz mniejsze 🙂

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie wszystko jest tak rozregulowane że nie wiem już co czuję. Chyba jak faktycznie uda się i będę w ciąży kiedykolwiek to nie będę nawet wiedziała 🤷🏻‍♀️ przy biochemie miałam te same objawy co przy pierwszej ciąży także od owulacji wiedziałam i czułam że zaskoczyło. Ale miałam mega bóle głowy w pierwszej i drugiej ciąży 😳

U mnie biel na teście więc nic nie podejrzewam :) ale w głowie mi się kręci jak nigdy wcześniej.
    Daj sobie jeszcze chwilę, a organizm wróci na właśnie tory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 19:41

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Mi też się zdarzają zawroty głowy. Raz są większe, raz mniejsze 🙂

Normalnie impreza 🥳 hahaha ja mam akurat większe :)

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    U mnie biel na teście więc nic nie podejrzewam :) ale w głowie mi się kręci jak nigdy wcześniej.
    Daj sobie jeszcze chwilę, a organizm wróci na właśnie tory :)
    Kurczę no to może to to! 🥰
    Nic nigdy nie wiadomo a ja już też nastawiam się że nigdy nic nie wiadomo

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ