Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dobrze wiedzieć 😀

A tą betę z progiem to w którym dpo badałaś?[/QUOTE]

W 13 dpo, w 12 dpo miałam niby ten cień cienia. W dzień wcześniej wydawało mi się jak bym miała zagnieżdżenie 🙄 To w sumie by się nawet zgadzało na ten biochem...

Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Mi pink w sumie wyłapał biochema w zeszłym roku.. hcg mi wyszło 19 jakoś z czymś. 48h było już 5.. Także nie dał mi nigdy fałszywych kresek. Ani facelle ani doz a bobotest żółty już dla mmie jest w ogole boski
    No to właśnie mówię, że pink raczej nie daje fałszywych :) no co kto lubi i jakie ma doświadczenia, mnie facelle nigdy nie zawiodły, a jest trochę dziewczyn, którym pokazały jakieś fałszywe cienie. U mnie w sumie zawsze jak była kreska, to właśnie biochem albo no już ciąża, oszukańca też nigdy nie miałam ;)

PaulaG, damrade, pp2018 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też królują facellaki :) byłam 4 razy w ciąży i te 4 razy wyłapały.

Ja tam nie robię bety i proga, nawet po pozytywnym teście. Wiecie przez te poronienia chyba do 12 tygodnia nie uwierzę że się udało. Ostatnio poroniłam przy wysokiej becie, przyrosty na początku ładne…

pp2018 lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam, nadrabiam!🤚🏽
    jak tam wieczór dziewczyny? u nas byli goście, wyszli i popijamy drineczki.
    zabierzcie mi testy owulacyjne bo zacznę rzucać nimi po domu. nie wiem o co chodzi, 2 dpo a dalej pozytywna mocna krecha!!! nigdy ich nie zrozumiem i chętnie pójdę na kurs uświadamiający o co dokładnie w nich chodzi🤣
    aż zrobiłam ciążowy I WSTYD ALE GO ROZEBRAŁAM🤣🤣🤣 czytałam, że też to robicie, schowałam głęboko w śmietniku żeby mój nie uznał mnie za wariatke. wszystkie w sumie chowam😂 wynik oczywiście negatywny w odróżnieniu od pięknych owulacyjnych🤣 jak rano będzie znowu pozytywny to pęknie mi mózg i wszystkie wyrzucę.

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jakoś dzisiaj nie mogę was nadrobić. Zamiast treningu poszłam na godzinny spacer, 5,5km weszło. Niestety ostatnio przeginam ze słodkich 🙈

My już po obiedzie,a za 2 godziny seans Diuny 🥳

Też mam w planach pójść ❤️

• bonmer Znajoma

Wysłany: 2 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Co kto lubi :) mam wrażenie, że pinki albo się kocha albo nienawidzi :) one raczej słabo się wybarwiają (na pewno te strumieniowe, płytkowe chyba lepiej), więc ja np. nie lubię, bo późno widać, za to inne dziewczyny lubią za to, że nie będzie nigdy fałszywego cienia. No ja tam nie wiem, ubóstwiam facellaki, moim zdaniem są najlepsze 😁

Strumieniowe dobrze się wybarwiają jak się je moczy w kubeczku a nie pod strumieniem 😉

Prezesoowa lubi tę wiadomość

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    nadrabiam, nadrabiam!🤚🏽
    jak tam wieczór dziewczyny? u nas byli goście, wyszli i popijamy drineczki.
    zabierzcie mi testy owulacyjne bo zacznę rzucać nimi po domu. nie wiem o co chodzi, 2 dpo a dalej pozytywna mocna krecha!!! nigdy ich nie zrozumiem i chętnie pójdę na kurs uświadamiający o co dokładnie w nich chodzi🤣
    aż zrobiłam ciążowy I WSTYD ALE GO ROZEBRAŁAM🤣🤣🤣 czytałam, że też to robicie, schowałam głęboko w śmietniku żeby mój nie uznał mnie za wariatke. wszystkie w sumie chowam😂 wynik oczywiście negatywny w odróżnieniu od pięknych owulacyjnych🤣 jak rano będzie znowu pozytywny to pęknie mi mózg i wszystkie wyrzucę.

Dlatego się zaleca, żeby owulaki robić do pierwszego pozytywu :)

Monk@, kopytko, damrade, pp2018 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    @Prezesoowa
    Gdybym miała test to pewnie juz wczoraj... jutro po pracy skoczę do tesco może.. zobaczę czy juz przyjdzie okres..

Na moje oko nie przyjdzie ;) trzymam ✊ kup ten test dziewczyno i sikaj 🤩

PaulaG, MummyYummy, damrade, elektro96 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka wrote:
    Taak, we wtorek testujemy razem! ☺️ Ja dziś jak zobaczyłam wyniki to skoczyłam do rossmanna i zapłakana wzielam 4 facelle paskowe, 3 strumieniowe i jednego pinka 😂
    W ogóle ceny pinków w rossmannie są dziwne. Nigdy nie trafiłam na promocyjną cenówke, a za każdym razem płacę za nie inną cenę. Kiedyś płaciłam 12 zł, potem 7, a teraz 10,50 🤷‍♀️

A na allegro albo w aptekach internetowych pinki po 3 zł. Po 5.7 jeśli dobrze pamiętam to kupowałam dwupak strumieniowy i płytkowy, ale ja to 🧅 jestem 😂

PaulaG, Leśneintro lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A na allegro albo w aptekach internetowych pinki po 3 zł. Po 5.7 jeśli dobrze pamiętam to kupowałam dwupak strumieniowy i płytkowy, ale ja to 🧅 jestem 😂

Ja właśnie zamówiłam do siostry 10 szt bobo testów po 5.45 chyba 🤣

pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • damrade Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie z takiego progesteronu były ciąże :) Nie martw się na zapas :* oczywiście skonsultuj z lekarzem, ale też zbadaj za miesiąc ponownie, może to jednorazowa sytuacja :) fajnie jest też zbadać równocześnie estradiol, bo widać czy równowaga pomiędzy tymi hormonami jest zachowana :)

Na wątku lutowym jest nasza kochana @damrade i ona miała niewiele wyższy progesteron od Ciebie i sama twierdziła, że nawet testu ciążowego robić nie będzie, bo przy takim progesteronie to nie ma szans. No i co? Jest w ciąży <3 przy badaniu bety zbadała też progesteron i już miała sporo ponad 20 :)
    Potwierdzam tak bylo! A do tego dostałam ochrzan od lekarki ze proga się nie bada bo się wydziela skokowo i co chwilę może być inny ❤️ także nie ma co się sugerować progiem tylko, ale przy okazji lekarzowi można pokazać swoje 7-9-11 dpo ☺️

Nieprzejrzysta, Prezesoowa, MummyYummy, luśka lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski, ciężko nadrobić. Praca i goście dziś i na chwilę siadłam ale nie wiem czy dam radę wszystko ogarnąć.

Dziś poszłam w alko na konkret. Tzn jak na mnie 3 drinki to już mega duzo:) maksimum.

Cały dzień do płaczu. Strasznie rozwaliła mnie ta biel dziś. Jakaś masakra. Najgorzej że robiłam test też wieczorem i biało dalej. Ogólnie 11dpo i wiem że jakby miało być to by wyszło.
    A najgorsze jest to że taki rollercoaster emocjonalny, robię test i widzę na siłę cienie, których nie ma..
    i ryk i potem znów test parę godzin później i to samo.

Nie wiem czemu jeszcze w środku jakoś wierzę, udowadniam sobie że nic z tego i ryk . Oj, ciężki dzień…

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona przytulam. Jesteś silna 💪, to jest najtrudniejszy moment cyklu… współczuję

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej Laski, ciężko nadrobić. Praca i goście dziś i na chwilę siadłam ale nie wiem czy dam radę wszystko ogarnąć.

Dziś poszłam w alko na konkret. Tzn jak na mnie 3 drinki to już mega duzo:) maksimum.

Cały dzień do płaczu. Strasznie rozwaliła mnie ta biel dziś. Jakaś masakra. Najgorzej że robiłam test też wieczorem i biało dalej. Ogólnie 11dpo i wiem że jakby miało być to by wyszło.
    A najgorsze jest to że taki rollercoaster emocjonalny, robię test i widzę na siłę cienie, których nie ma..
    i ryk i potem znów test parę godzin później i to samo.

Nie wiem czemu jeszcze w środku jakoś wierzę, udowadniam sobie że nic z tego i ryk . Oj, ciężki dzień…

Chciałabym Ci napisać coś kreatywnego... ale jedynie moge napisać że wiem jak to boli. Ja już jestem dużo dalej... ale ten ból pamiętam...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Joll213 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie.
    Dziś po prysznicu badałam sobie szyjkę. Dziś 9dpo... I dziwna sytuacja..
    Nie mogłam znaleźć szyjki . Tzn czułam jakby taki twardy pocisk ale za nic w sumie nie mogłam znaleźć wejścia.. próbowałam szukać głębiej ale wyczuwałam tylko ten jakby tak jak mówię twardy pocisk.. miała tak któraś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 23:23

Ona 28
    On 31
    Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇

23.06 ||
    21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙

Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.

24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
    25.04. beta 27,89
    27.04 beta 61,34 💙💙
    7.05 poronienie samoistne 😭

05.06 udana kwalifikacja do invitro
    09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
    27.06 transfer 💜💜
    06.07 beta >0.10 😭
    .....
    20.07 transfer 5.1.1
    24.07 || 😱
    25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
    27.07 102,800 😱😱🥹🥹
    29.07 409,400 💜🔥
    31.07 986,400 💜
    08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
    16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️

❄️❄️ Czekają na swoją kolej..
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona ech.. też przytulam..

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 3 marca, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🤗
    Pięknej niedzieli 🤩🤗
    @zimozielona tule za biel 🫂
    Dziewczynki dopóki okresiwo nie przychodzi szanse są 😘
    Jeśli któraś będzie też testować- trzymam kciuki✊️

Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 dziś nas czeka piękny dzień 🌞

Trzymam kciuki za wszystkie powtarzające testy 😘

@Zimozielona przytulam Cię mocno 😔

Idziemy z mężem na pierwszego grilla w tym sezonie 😎
    Radosnego dnia dla Was 🥰

LaBellePerle, Leśneintro, Zaczarowan, notsobadd, pp2018, Pati2804, damrade, MummyYummy, elektro96, Malinowysorbet, ellevv, Liyss🧚🏻, KejtKa lubią tę wiadomość

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 3 marca, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, normalnie Wam zazdroszczę 🥺🥺
    Ja na dziś mam kupę sprzątania i ogarniania 😅

Trzymam ogromne kciuki za testujace 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 06:33

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 marca, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

@zimnozielon 🫂 przykro mi, bądź silna w tym co przeżywasz

Ja wczoraj odpuściłam sobie forum (ale oczywiście już wszystko nadrobiłam :D) i buszowalam w ogródku cały dzień. Powiem Wam, że super mi to zrobiło. To nieodświeżanie apki, niesprawdzanie po raz setny ktory dziś mam dzien cyklu, zupełne niemyślenie o staraniach sprawiło, że nie wkrecalam sobie żadnych objawów potencjalnej ciazy :D

Życzę Wam super dnia dziś!🌷🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 06:50

Zaczarowan, pp2018, Prezesoowa, MummyYummy, elektro96, LaBellePerle lubią tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ