Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Uwielbiam Hrabi 🤣 A na obiad kurczak po toskańsku z Lidlomixa, ziemniaczki i surowka.
Udanej niedzieli !
Genialni są ♥️ Ale robicie mi smaka, kurczak też brzmi dobrze 🤭
U nas dziś zapiekanka a'la gołąbki, chodzi za mną już od dłuższego czasu 😊elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:To też zależy, kiedy była implantacja, także nadal trzymam mocno ✊✊✊Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:Cześć dziewczyny, dobrego dnia ☺️☀️
W weekend jestem mocno wyłączona, bo dzisiaj świętowania urodzin męża ciąg dalszy, ale staram się Was nadrabiać.
Dzisiaj się obudziłam o 6 i zaczęłam kombinować jakiś czerwcowy mini wylot wakacyjny 😂 Oczywiście z tyłu głowy „a co zrobię jak się uda”… Te myśli są już natrętne 🙈🙈🙈😂
Jak się uda to polecicie na pierwsze wakacje w trójkę gdzie chcecie się wybrać? Macie już wybrany kierunek?
Eniana wrote:Bardzo mi przykro, ale w 100% Cię rozumiem też do co najmniej 12tc nie uwierzę. A ostatnio na wizycie usłyszałam od lekarki ( która pracuje na patologi w klinice) ze do 12 tyg to obstawiają lekami i zasada czekać obserwować... niby zdrowe podejście a jednak trochę szok że w takim miejscu czekają czy ciąża sie sama utrzyma.
Czyli podejście jak praktycznie w całej Europie i większości świata.. Rozmawiałam kiedyś z lekarką, że w Polsce jest takie podejście ze względu na mocną zakorzenioną wiarę no i też przez to, że co roku rodzi się dużo mniej dzieci. Czasem jednak te podtrzymywane ciążę z jakiegoś powodu i tak ulegają poronieniu na późniejszym etapie, a to i bardziej bolesna strata psychiczna, jak i większa szkoda dla organizmu. Sama też bym pewnie chciała za wszelką cenę podtrzymać ciążę, ale czy to takie do końca racjonalne to nie wiem..
Anonim1992 wrote:Cześć dziewczyny nie wytrzymałam do 6 i dziś zrobiłam ale biel wizira🤍🤍 także niestety znowu się nie udało... trzymam kciuki za innych żeby każda zobaczyła te upragnione ✌️kreseczki. Ja już chyba odpuszczam ... dołek dopadł okrutny chyba dziś pójdzie wino na smutki...
Przytulam Cię mocno :* moim zdaniem jeszcze nie wszystko stracone, bo 3 dni przy tak wczesny etapie ewentualnej ciąży to jest ogromnie długi okres czasu. Ja bym jeszcze zatestowała na Twoim miejscu w dniu spodziewanej miesiączki :*
Eniana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hej dziewczyny, zgłaszam pierwszy dzień @. Wczoraj miałam niewielkie plamienie malinowe i tak sobie nadziei narobiłam, że to może TO. Ale dzisiaj już jest więcej
Mam pytanie. Kiedy temperatura spada ? W trakcie @ czy przed?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 10:32
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Hej 🥰
U nas również za oknem ☀️. Może i w życiu w końcu się pojawi.
To jest dla nas trudny weekend. Maz się prawie w ogóle nie odzywa, a ja z kolei już przewalilam cały internet, choć wiem, ze to tylko pogarsza sytuacje.
Chciałabym o tym chociaż porozmawiac, co planujemy, przede wszystkim pewnie lekarz, usg, badanie hormonów. Ale boje się zaczynać. Wiem, ze powinnam dać mu czas, ale przez to, ze jest weekend, siedzimy razem, to napięcie jest tak wysokie. Ech…
Ja w marcu raczej testować nie będę, bo gdzieś tam natrafiłam na wypowiedzi lekarzy, ze z takimi parametrami ro nawet inseminacja nie daje rezultatów.
Pierwsza moja myśl to in vitro, mimo ze wcześniej nie chciałam w ogóle o tym myśleć. A teraz się zastanawiam czy in vitro jest możliwe, jak są słabe wyniki.
Wiem, ze bez sensu gadam i dramatyzuje i wprowadzam negatywna atmosferę, ale maz się do mnie nie odzywa, a ja nie mam z kim tego przegadać.
Wczoraj dostałam ogromnego ataku paniki.
Przepraszam was dziewczyny za te smęty
Życzę Wam słonecznej niedzieli 🥰 trzymam za Was kciuki, żeby jak najwiecej ⏸️ się tu pojawiało ✊✊✊👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Smerfetkaa wrote:Hej dziewczyny, zgłaszam pierwszy dzień @. Wczoraj miałam niewielkie plamienie malinowe i tak sobie nadziei narobiłam, że to może TO. Ale dzisiaj już jest więcej
Mam pytanie. Kiedy temperatura spada ? W trakcie @ czy przed?Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Hej 🥰
To jest dla nas trudny weekend. Maz się prawie w ogóle nie odzywa, a ja z kolei już przewalilam cały internet, choć wiem, ze to tylko pogarsza sytuacje.
Chciałabym o tym chociaż porozmawiac, co planujemy, przede wszystkim pewnie lekarz, usg, badanie hormonów. Ale boje się zaczynać. Wiem, ze powinnam dać mu czas, ale przez to, ze jest weekend, siedzimy razem, to napięcie jest tak wysokie. Ech…
Ja w marcu raczej testować nie będę, bo gdzieś tam natrafiłam na wypowiedzi lekarzy, ze z takimi parametrami ro nawet inseminacja nie daje rezultatów.
Pierwsza moja myśl to in vitro, mimo ze wcześniej nie chciałam w ogóle o tym myśleć. A teraz się zastanawiam czy in vitro jest możliwe, jak są słabe wyniki.
Wiem, ze bez sensu gadam i dramatyzuje i wprowadzam negatywna atmosferę, ale maz się do mnie nie odzywa, a ja nie mam z kim tego przegadać.
Życzę Wam słonecznej niedzieli 🥰 trzymam za Was kciuki, żeby jak najwiecej ⏸️ się tu pojawiało ✊✊✊
🫂🤞🏼Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Hej dziewczyny, zgłaszam pierwszy dzień @. Wczoraj miałam niewielkie plamienie malinowe i tak sobie nadziei narobiłam, że to może TO. Ale dzisiaj już jest więcej
Mam pytanie. Kiedy temperatura spada ? W trakcie @ czy przed?
Tulę ❤️ Mi zawsze spada w dzień w którym dostaję @ -
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* moim zdaniem jeszcze nie wszystko stracone, bo 3 dni przy tak wczesny etapie ewentualnej ciąży to jest ogromnie długi okres czasu. Ja bym jeszcze zatestowała na Twoim miejscu w dniu spodziewanej miesiączki :*
To taki mini wypad, Hiszpania na 5 dni mi się zamarzyła. Prawdziwy urlop mamy w sierpniu, ale tu jeszcze się boję poczynić plany, bo chcielibyśmy uderzyć w jakieś dalsze kierunki 😅Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Monk@ wrote:Smerfetka, mi w dzień 🐒 spadła w ostatnim cyklu, który mierzyłam.luśka wrote:Tulę ❤️ Mi zawsze spada w dzień w którym dostaję @
Aha, bo rano miałam 36,8 to pewnie spadnie w ciągu dnia.
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Chmurka21 wrote:Hej 🥰
Życzę Wam słonecznej niedzieli 🥰 trzymam za Was kciuki, żeby jak najwiecej ⏸️ się tu pojawiało ✊✊✊
Chmurko, bardzo Cię przytulam! Dobrze, że dałaś mu chwile dla siebie, na pewno musi to sobie na spokojnie poukładać w głowie. Bardzo dobrze, że tu się otwierasz, nie duś tych negatywnych emocji w sobie. Boję się, że aktualnie przeszukiwanie całego internetu może powodować narastanie paniki, może spróbuj odetchnąć, zająć czymś myśli? 🥹 Wiem, że prosto się mówi, ale zanim nie skonsultujecie się z lekarzem nie ma co pisać czarnych scenariuszy.
PS. Nawet jeśli miałoby to być in vitro to trzeba się cieszyć, że medycyna oferuje nam takie możliwości ♥️ Jestem matką chrzestną dzieciaczka z in vitro. Co więcej, skorzystali z komórki jajowej dawczyni, nigdy nie widziałam tak szczęśliwych ludzi jak oni po pojawieniu się wyczekanego malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 11:23
Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Chmurka 21
Może zaproponuj jakiś wspólny spacer, i w jakiś sposób pokarz mu swoje wsparcie. W staraniach jesteście oboje, równie dobrze problem mógłbyć po Twojej stronie a mimo smutku wstajemy i robimy wszystko by to naprawić. I nie poddać się! Wchodzą miejskie programy in vitro i wystarczy że "złapią kilka tych dobrych" wiec tu raczej nie powinno być przeszkód. Jak napisałaś jest weekend i macie czas by wspólnie ułożyć plan. Podejś do tego zadaniowo.
@Smerfetkaa
Zazwyczaj spada już pierwszego dnia @ max 2Chmurka21 lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Dzięki dziewczyny nie sądziłam że sie u was odnajdę.
Raczej jestem typem realnych znajomości a tu mocno pozytywne zaskoczenie😅
🫂🫂🫂Sciskam mocno za dzisiejsze biele
Mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury więc u mnie nie wiem jak to będzie 🤔
Hiszpania - świetny kierunek, strasznie podoba mi się hiszpański jezyk 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Hej dziewczyny 🩷
A wy jak mierzycie temperaturę? W buzi czy w pochwie? I trzeba zacząć mierzyć odrazu jak się miesiączka skończy?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Anonim1992 wrote:Dzięki dziewczyny nie sądziłam że sie u was odnajdę.
Raczej jestem typem realnych znajomości a tu mocno pozytywne zaskoczenie😅
🫂🫂🫂Sciskam mocno za dzisiejsze biele
Mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury więc u mnie nie wiem jak to będzie 🤔
Hiszpania - świetny kierunek, strasznie podoba mi się hiszpański jezyk 😅Anonim1992, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Udanej niedzieli dziewczyny. Piękna pogoda ☀️☀️
pp2018, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰