Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownej niedzieli! U mnie też słoneczko 🔅 ja właśnie zerknęłam na apkę i planowany według niej dzień owu to czwartek… a że we wtorek mam usuwaną ostatnią ósemkę to już wiadomo, że kicha… machnę sobie dziś dla sportu test i spróbuję coś podziałać dzis i jutro z mężem, bo z pozostałych dni nic nie będzie 🙈 poprzednio przez te pierwsze dni czułam się jakby mnie coś przeżuło i wypluło więc te 2 dni to jedyna szansa… 🙄 jak o tym zaczęłam myśleć to zaczęły się smutne myśli i refleksje… że w moim otoczeniu bardzo dużo dziewczyn dość szybko zaszła… i czuję się jakaś nie taka… i że być może jedyne co mi będzie dane to bycie dla tych dzieci ciocią…

• bonmer Znajoma

Wysłany: 3 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej dziewczyny 🩷
    A wy jak mierzycie temperaturę? W buzi czy w pochwie? I trzeba zacząć mierzyć odrazu jak się miesiączka skończy?

Ja mierzyłam w buzi. Znalazłam sobie miejsce i starałam się zawsze tam mierzyć.

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje jak zwykle za wsparcie. Muszę czekać po prostu na jego ruch, a z moja niecierpliwością, jest to trudne. Pierwszy raz w życiu cieszę się na poniedziałek 😂

@Kejtka
    Znam te uczucia, łatwo się mówi, ale widzę, ze starania są od sierpnia, wiec jeszcze macie czas :) w takim sensie, ze do roku mówi się ze to norma . Równie dobrze za miesiąc może się wszystko odmienić 💪 Trzymam za was kciuki 🥰

@majlen
    Ja mierzylam temp w pochwie

KejtKa, damrade, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen, można mierzyć albo w pochwie, albo w buzi. Warto kupić termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo wtedy pomiary są miarodajne 🙂 Resztę na pewno dopowiedzą Dziewczyny, bo ja miałam zacząć mierzyć już w poprzednim cyklu i nie poszło, także w tym nawet nie szykowałam termometru 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 12:13

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KejtKa, przytulam 🫂 Takie myśli są zupełnie naturalne, ale pamiętaj, że rzadko kiedy bywają prorocze. Poza tym teoretycznie od poniedziałku do czwartku żołnierzyki mają spore szanse na to, żeby przeczekać, także trzymam ✊✊✊

KejtKa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailen, ja w pochwie mierzyłam. Myślę, że wcześniej, tym lepiej, masz większy ogląd sytuacji.

Ja jutro planowałam wybrać się na kontrolne badania krwi i tak myślę sobie, że może siknę rano, żeby w razie czego dołożyć betę? 🤔 To jest plan 😁

Prezesoowa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny! 🌞 Ja dzisiaj spędzam dzień samotnie, bo mąż musiał na pół dnia wyjechać i głównie się dołuje, że kolejny miesiąc się nie udało, a przecież wszystko szło dobrze. Do tej pory myślałam, że problemy z owulacją to jedyny powód że nie zachodze w ciążę, a teraz boje się że może być coś jeszcze. Chyba w ramach poprawienia nastroju przejdę się na jakiś spacer bo pogoda u mnie piękna, tak bardzo potrzebowałam tej wiosny 🌳

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Miłej niedzieli dziewczyny! 🌞 Ja dzisiaj spędzam dzień samotnie, bo mąż musiał na pół dnia wyjechać i głównie się dołuje, że kolejny miesiąc się nie udało, a przecież wszystko szło dobrze. Do tej pory myślałam, że problemy z owulacją to jedyny powód że nie zachodze w ciążę, a teraz boje się że może być coś jeszcze. Chyba w ramach poprawienia nastroju przejdę się na jakiś spacer bo pogoda u mnie piękna, tak bardzo potrzebowałam tej wiosny 🌳
    Właśnie chciałam pisać, żebyś poszła na spacer ❤️ u nas piękna pogoda, właśnie idę z synkiem na spotkanie i wspólny spacer z jej maluchami 🌞

Platynova55 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prognozowany dzień owulacji według apki wychodzi dziś, a objawów żadnych, co mnie zdołowało 😪. Testy owulacyjne od paru dni pokazują bardzo lichą kreseczkę, nic nie ciemnieję z upływem dni, temperatura stała. eh... nic z tego chyba w tym miesiącu nie będzie..

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    U mnie prognozowany dzień owulacji według apki wychodzi dziś, a objawów żadnych, co mnie zdołowało 😪. Testy owulacyjne od paru dni pokazują bardzo lichą kreseczkę, nic nie ciemnieję z upływem dni, temperatura stała. eh... nic z tego chyba w tym miesiącu nie będzie..
    No to może owulka się przesunęła? Skoro objawów brak i testy negatywne. Apka to tylko apka, może się mylić

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 3 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mis ja nie miałam żadnych objawów owu i była na 100%, bo miałam usg!

Miś, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)

Wysłany: 3 marca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To taki mini wypad, Hiszpania na 5 dni mi się zamarzyła. Prawdziwy urlop mamy w sierpniu, ale tu jeszcze się boję poczynić plany, bo chcielibyśmy uderzyć w jakieś dalsze kierunki 😅
    A ja poczyniłam plany w dalsze kierunki na sierpień. Jedyne co to kupiłam bilety lotnicze z możliwością odwołania i zmiany. Dopłata nie jakaś kosmiczna a jednak mam spokój ze jak akurat będę na początku ciąży wtedy to mogę coś pozmieniać :)

notsobadd, pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość

4 x 💔

• Miś Autorytet

Wysłany: 3 marca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    No to może owulka się przesunęła? Skoro objawów brak i testy negatywne. Apka to tylko apka, może się mylić

Będę dalej robić testy i zobaczymy. Co nie zmienia tego że powód do zmartwień mam. Z większym optymizmem bym podchodziła do starań czując że coś się dzieje a tu nic.

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    A ja poczyniłam plany w dalsze kierunki na sierpień. Jedyne co to kupiłam bilety lotnicze z możliwością odwołania i zmiany. Dopłata nie jakaś kosmiczna a jednak mam spokój ze jak akurat będę na początku ciąży wtedy to mogę coś pozmieniać :)

No i super, powinnam pewnie wziąć z Ciebie przykład ☺️ dokąd lecicie?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Wysłany: 3 marca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No i super, powinnam pewnie wziąć z Ciebie przykład ☺️ dokąd lecicie?
    My to akurat nie egzotyczne kierunki bo Kanada, ale uwielbiamy ten kraj i przyrodę :)

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

4 x 💔

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Hej dziewczyny, zgłaszam pierwszy dzień @. Wczoraj miałam niewielkie plamienie malinowe i tak sobie nadziei narobiłam, że to może TO. Ale dzisiaj już jest więcej :(

Mam pytanie. Kiedy temperatura spada ? W trakcie @ czy przed?
    u mnie przeważnie na dzień/dwa przed ale czasem zdarzało się że dopiero koło 2-3dc do tej zupełnie bazowej.

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Kornelaa Debiutantka

Wysłany: 3 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    My to akurat nie egzotyczne kierunki bo Kanada, ale uwielbiamy ten kraj i przyrodę :)

Ale super ❤️❤️

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej dziewczyny 🩷
    A wy jak mierzycie temperaturę? W buzi czy w pochwie? I trzeba zacząć mierzyć odrazu jak się miesiączka skończy?
    Ja mierze pod językiem zawsze dokładnie w tym samym miejscu.
    możesz przez cały cykl mierzyć, możesz zacząć po okresie. A jeśli wiesz, że masz późne owulki to możesz i później zacząć ale wtedy ryzykujesz w razie przesunięcia, że nie zauważysz skoku.

Ja mierze od 9dc, bo owulke mam przeważnie 13dc ale jakby się przesunęła na 11dc to jeszcze zauważe. A jak by była wcześniej to trudno xD ale nie zdarzyło się jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 15:13

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musiałam robić testu.... a już go kupiłam. Przyszedł okres. Wiedziałam że to nie będzie takie łatwe...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen, ja mierze w pochwie, tak się przyzwyczaiłam od ponad 10 lat, ale rozważam zmianę i mierzenie w ustach.

Na początku jak zaczynałam przygodę z poznawaniem swojego cyklu, to mierzyłam od razu po okresie, aby zbierać jak najwięcej danych i aby uczyć się swojego ciała, żeby wyłapać jakieś anomalie. Teraz przyznam, że mąż przegląda moje wykresy i podpowiada, kiedy zacząć mierzyć. Ja mu dostarczam dane, a on analizuje :)

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ