Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @magdalena321 też mam jakiś spadek mocy i nawet zbytnio nie chce mi się starać 🤷‍♀️ Do owu jeszcze z tydzień, więc może chęci się pojawią. Ale dziś będziemy mieli z mężem rozmowę odnośnie kolejnego dziecka, w którą stronę idziemy, czy chcemy itd., bo poprzedni miesiąc w tej kwestii przytargał mnie okropnie.

Kochana a ja myślałam że przy staraniu o drugie ma się inne emocje, spokojniejsze? Ja póki co staram się o pierwsze dziecko. I ciągle myślę że jak się uda to już nie będzie tych emocji co teraz. Ale widać że na każdym etapie jest różnie. Niech ten marzec będzie magiczny dla nas wszystkich! ❤️

Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dzisiaj nie mogę was nadrobić. Zamiast treningu poszłam na godzinny spacer, 5,5km weszło. Niestety ostatnio przeginam ze słodkich 🙈

My już po obiedzie,a za 2 godziny seans Diuny 🥳

KejtKa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @magdalena321 też mam jakiś spadek mocy i nawet zbytnio nie chce mi się starać 🤷‍♀️ Do owu jeszcze z tydzień, więc może chęci się pojawią. Ale dziś będziemy mieli z mężem rozmowę odnośnie kolejnego dziecka, w którą stronę idziemy, czy chcemy itd., bo poprzedni miesiąc w tej kwestii przytargał mnie okropnie.

My też co miesiąc rozmawiamy o tej kwestii.. Co miesiąc to samo a i tak wychodzi jak wychodzi 😟

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    14.03 to jest u mnie przewidywany termin miesiączki. Nie ma szans, żebym wytrzymała aż tyle. :D
    Ja też pewnie nie wytrzymam ale co miesiąc mam takie postanowienie 😂
    Prezesoowa wrote:
    ooo, wyczuwam tu jakieś pozytywne wibracje :D trzymam mocno kciuki :* jajnik to może boleć od wielu pozytywnych rzeczy też, nie tylko od złych :D
    Dzięki za kciuki 😊 mam nadzieję że to znaczy coś dobrego 😛
    Smerfetkaa wrote:
    Kochana a ja myślałam że przy staraniu o drugie ma się inne emocje, spokojniejsze? Ja póki co staram się o pierwsze dziecko. I ciągle myślę że jak się uda to już nie będzie tych emocji co teraz. Ale widać że na każdym etapie jest różnie. Niech ten marzec będzie magiczny dla nas wszystkich! ❤️
    W moim przypadku na początku było zupełnie inaczej przy drugich staraniach ale im dłużej to trwa, to emocje wracają takie same jak przy staraniach o pierwsze, a też myślałam że będzie inaczej (jedynie co jest inaczej, to że w chwilach najgorszej słabości nie ma już tej jednej myśli, że nigdy nie będę mieć dzieci, tylko to się chyba zmieniło 🤷🏻‍♀️ ale to też dużo bo to była najgorsza myśl)

Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Tulę :* i trzymam kciuki za rozmowę

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Nie są inne emocje.. U mnie są emocje właśnie przy tym drugim. Przy pierwszym nie było bo zaszłam od razu. Może dlatego 😥 ale nie wiemy co każda z nas przeżywa. Jedne starają się właśnie o to pierwsze i tu są emocje na pewno. A inne o to drugie i też są emocje. Życie kobiet jest ciężkie ❤️‍🩹

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nie do końca, to zależy od sytuacji. Nasze rodzicielstwo do najprostszych nie należy i w zeszłym miesiącu znów miałam gorszy psychicznie czas, a wtedy wiadomo, pojawiają się różne myśli, szczególnie - co jeśli drugi raz będziemy przez to przechodzić 😉 Plus ta ciąża biochemiczna podcięła mi skrzydła, jak już się udało, to szybko trzeba było się pożegnać… Trochę strachu, że to się powtórzy? 🤷‍♀️
    Ale łatwiej jest na pewno pod jednym względem, że już jedną miłość masz przy sobie ❤️🥹 Boże, nie cofnęłabym niczego, tak kocham to dziecko i nie potrafię bez niego żyć 🥹❤️
    Także myślę, że staranie o drugie nie jest łatwiejsze, ale myślę, że w razie co chyba łatwiej odpuścić… 🥺

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Nie do końca, to zależy od sytuacji. Nasze rodzicielstwo do najprostszych nie należy i w zeszłym miesiącu znów miałam gorszy psychicznie czas, a wtedy wiadomo, pojawiają się różne myśli, szczególnie - co jeśli drugi raz będziemy przez to przechodzić 😉 Plus ta ciąża biochemiczna podcięła mi skrzydła, jak już się udało, to szybko trzeba było się pożegnać… Trochę strachu, że to się powtórzy? 🤷‍♀️
    Ale łatwiej jest na pewno pod jednym względem, że już jedną miłość masz przy sobie ❤️🥹 Boże, nie cofnęłabym niczego, tak kocham to dziecko i nie potrafię bez niego żyć 🥹❤️
    Także myślę, że staranie o drugie nie jest łatwiejsze, ale myślę, że w razie co chyba łatwiej odpuścić… 🥺

Ja akurat mam za sobą stratę.. nie wiem jak to jest przytulić własne dziecko, ale wiem jak to jest już go czuć i kochać 🥹 niedawno tutaj na naszym marcowym forum jedna z dziewczyn podzieliła się swoją historią i teraz ma 3 dziewczynki!!! Miło się czytało takie szczęśliwe zakończenie. To piękne co piszesz - jak mocno kochasz to dziecko. Na pewno jesteś wspaniałą mamą i niedługo
    znów będziesz, zobaczysz 💋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 15:56

magdalena321, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Nie są inne emocje.. U mnie są emocje właśnie przy tym drugim. Przy pierwszym nie było bo zaszłam od razu. Może dlatego 😥 ale nie wiemy co każda z nas przeżywa. Jedne starają się właśnie o to pierwsze i tu są emocje na pewno. A inne o to drugie i też są emocje. Życie kobiet jest ciężkie ❤️‍🩹

Niezależnie o które dziecko się staramy, każde emocje są ważne ❤️ tak życie kobiet jest ciężkie, ale wiesz dlaczego? Bo kobiety są w stanie to udźwignąć.

magdalena321, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was chociaż trochę. :]

Ogromnie dziekuje za każde słowo wsparcia, wiele to dla mnie znaczy. Z mężem na razie prawie nie rozmawiamy, on zamknął się w sobie, a ja nie chce naciskać.

Chyba zamówię te suplementy od siesiepy. I spytam czy chce je brać. To dla nas nadzieja.
    Tez czytam, ze jeden słabe wyniki, jeszcze wszystkiego zupełnie nie przesadzają. Może faktycznie ten stres , maz ma ostatnio stres każdego dnia.

Najbardziej zmartwiła mnie ta morfologia. Czy da to się w ogóle poprawić? Nie dość ze plemników mało to jeszcze niewłaściwa budowa, echh

Mam jeszcze pytanie, nie wiecie z jakim nasieniem sens ma inseminacja? Bo słyszałam, ze przy słabym nasieniu a ok owulacji ma to sens. Zależy jak słabym

Miłego weekendu ☀️ ja zaraz koncze prace i wracam do męża 🥰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    W moim przypadku na początku było zupełnie inaczej przy drugich staraniach ale im dłużej to trwa, to emocje wracają takie same jak przy staraniach o pierwsze, a też myślałam że będzie inaczej (jedynie co jest inaczej, to że w chwilach najgorszej słabości nie ma już tej jednej myśli, że nigdy nie będę mieć dzieci, tylko to się chyba zmieniło 🤷🏻‍♀️ ale to też dużo bo to była najgorsza myśl)

Właśnie ja tą najgorszą myśl mam obecnie wiesz 🥹 chciałabym aby w końcu u mnie zaświeciło słońce tez, bo pragnienie bycia mamą stało się tak silne… 🥹
    Nie lubię tych emocji, wiem jakie Ci towarzyszą. Mam nadzieję że niedługo będziemy miały inne emocje… pozytywne!!!

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Niezależnie o które dziecko się staramy, każde emocje są ważne ❤️ tak życie kobiet jest ciężkie, ale wiesz dlaczego? Bo kobiety są w stanie to udźwignąć.
    Dokładnie tak ❤️ każda z nas jest inna i każda najlepsza! Ja tak wspominam grudzień.. biochem. Nie potrafiłam dojść do siebie. Rano musiałam wstawać codziennie żeby córkę przyszykować do szkoły. Święta były tragiczne dla mnie. Najgorsze. Nie cieszyła mnie nawet choinka, spotkanie z rodziną.
    Była to dla mnie trauma. Ale wyszłam z tego dla mojej córki. Starałam się żeby po szkole widziała mamę która ŻYJE i stara sie. Teraz jest ogólnie łatwiej. Choć i tak ciężko bo co miesiąc w głębi serca wierzę a jednak rzeczywistość sprowadza na ziemię jak przychodzi 🐒

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dokładnie tak ❤️ każda z nas jest inna i każda najlepsza! Ja tak wspominam grudzień.. biochem. Nie potrafiłam dojść do siebie. Rano musiałam wstawać codziennie żeby córkę przyszykować do szkoły. Święta były tragiczne dla mnie. Najgorsze. Nie cieszyła mnie nawet choinka, spotkanie z rodziną.
    Była to dla mnie trauma. Ale wyszłam z tego dla mojej córki. Starałam się żeby po szkole widziała mamę która ŻYJE i stara sie. Teraz jest ogólnie łatwiej. Choć i tak ciężko bo co miesiąc w głębi serca wierzę a jednak rzeczywistość sprowadza na ziemię jak przychodzi 🐒

Super słowa! Każdą z nas jest inna i każda najlepsza! I tego się trzymajmy dziewczyny 💋

Prezesoowa, magdalena321, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Będziemy mocno trzymać kciuki :) a poza tym macie po drodze jakieś badania? Masz jakieś monitoringi?
    Na ten moment nic więcej. Monitoring miałam pod koniec zeszłego roku, bezskutecznie. Zastanawiałam się właśnie, czy nie powtórzyć tego w tym miesiącu, ale już sama nie wiem… Teraz mam już myśl, żeby po prostu ten marzec przeżyć na luzie. W kwietniu zobaczymy, co będzie z wynikami nasienia i zdecydujemy, co dalej.
    Nie wiem na którą opcję się zdecydować. 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja akurat mam za sobą stratę.. nie wiem jak to jest przytulić własne dziecko, ale wiem jak to jest już go czuć i kochać 🥹 niedawno tutaj na naszym marcowym forum jedna z dziewczyn podzieliła się swoją historią i teraz ma 3 dziewczynki!!! Miło się czytało takie szczęśliwe zakończenie. To piękne co piszesz - jak mocno kochasz to dziecko. Na pewno jesteś wspaniałą mamą i niedługo
    znów będziesz, zobaczysz 💋

Bardzo mi przykro, że musiałaś przejść przez takie tragedie :( czy lekarze znaleźli jakąś przyczynę, dlaczego Was to spotkało?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Rudylisek Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy mogę dołączyć do was? Podczytuję to forum od stycznia i pomyślałam, że jeśli znajdzie się jeszcze miejsce, to dołaczyłabym bardziej aktywnie ☺️ z mężem staramy się o dziecko od listopada 2023 (wtedy też odstawiłam AH) - zaszłam od razu po odstawieniu. Niestety szczęście nie trwało długo, w styczniu zarodek przestał się rozwijać, beta zaczęła spadać i poroniłam. Kompletnie mnie to załamało, w dużej mierze dzięki temu forum wyszłam (w miarę) na prostą. Strata nadal boli, ale postanowiliśmy się z mężem ponownie starać, ale tym razem mam wrażenie że same problemy się pojawiają ☹️ w każdym razie obecnie jestem z 3dc, proszę o wpisanie na testowanie na 27 (chociaż pewnie będę testować wcześniej, bo 10 dpo mam odstawić Duphaston).

Suzie, Kornelaa, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    02.04 beta 3504, prog 35,5
    04.04 beta 6922, prog 34,3
    08.04 beta 22092
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
    21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼

💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane

Rośnij kruszynko 🍀

preg.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rudylisek tu każda staraczka jest mile widziana.

Dzisiaj dopiero 2 avjuz 40 stron!!
    Niech posypią się kreseczki.

Prezesoowa, Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Cześć dziewczyny! Czy mogę dołączyć do was? Podczytuję to forum od stycznia i pomyślałam, że jeśli znajdzie się jeszcze miejsce, to dołaczyłabym bardziej aktywnie ☺️ z mężem staramy się o dziecko od listopada 2023 (wtedy też odstawiłam AH) - zaszłam od razu po odstawieniu. Niestety szczęście nie trwało długo, w styczniu zarodek przestał się rozwijać, beta zaczęła spadać i poroniłam. Kompletnie mnie to załamało, w dużej mierze dzięki temu forum wyszłam (w miarę) na prostą. Strata nadal boli, ale postanowiliśmy się z mężem ponownie starać, ale tym razem mam wrażenie że same problemy się pojawiają ☹️ w każdym razie obecnie jestem z 3dc, proszę o wpisanie na testowanie na 27 (chociaż pewnie będę testować wcześniej, bo 10 dpo mam odstawić Duphaston).

Hej 🩷

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo mi przykro, że musiałaś przejść przez takie tragedie :( czy lekarze znaleźli jakąś przyczynę, dlaczego Was to spotkało?

Tak Kochana 🥲 ale nie będę o tym pisać na ten moment, bo czekam na @ i jestem tak rozbita :(

• Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam zioła ojca Sroki nr3 jako dodatkowa pomoc w następnym cyklu, myślicie, że mogę już zacząć je pić? Czy powinnam zaczekać na miesiączkę? 😊

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ