Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w sobotni poranek! Jestem już po badaniach krwi, zrobiłam proga 7dpo. Trzymajcie kciuki za wyniki, może wyjaśni się kwestia braku skoku temperatury po owulacji. Teraz już jest w normie, ładnie rośnie, dziś miałam 36,91.
damrade, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Kochana przepraszam, jeśli przeze mnie takie myśli cię naszły 🥹 ja działam od wczoraj w jakiejś panice, nie wiem co się dzieje
Tak jak ktoś wyżej pisze, mnie tez poprawa u siesiwpy daje nadzieje 🫣
Nie spodziewałam się, że jak wrócę do tych wyników to przyplączą się znowu te beznadziejne myśli.
Wiem naprawdę jak to jest być na Twoim miejscu, bo dla nas te wyniki też były szokiem… Przeplakalismy wtedy z mężem cały wieczór.
Także całkowicie rozumiem Twoją panikę. Trzeba to po prostu przetrawić i zaplanować jakieś działania. Innego wyjścia nie ma…Chmurka21 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Mam już dwoje starszych dzieci. Hormony ok. Owulacja swoją. Czekam na wyniki w kierunku trombofilii. Mam ana3, ssa.
Witaj! pewnie że możesz nasza cudowna Prezesowa Cię wpisze a mogę podpytać o te badanie ana3, dlaczego Ci je zalecono? Pytam ponieważ nigdy nie robiłam i nie wiem co ono oznacza.Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
W sumie nie ma innego wyjścia, trzeba działać 🥹 ale płacz też trochę ostudzi emocje i oczyści a potem trzeba zakasać rękawy i wierzyć, że będzie dobrze ✊🏻
elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
@elektro96- masz świetną stopke:
„Życzę Ci, abyś wygrała tę wojnę, o której nikt nie wie.
Bo czasem najtrudniejsze bitwy toczymy w samotności, a nasza siła tkwi w nadziei i wierze, płonącej gdzieś głęboko w naszym wnętrzu.” 🦋
Masz coś przeciwko abym skopiowała do siebie ? Mam strasznego doła. A jak to widzę.. trochę się motywuje aby walczyć dalej.. ❤️Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Liyss🧚🏻 wrote:W sumie nie ma innego wyjścia, trzeba działać 🥹 ale płacz też trochę ostudzi emocje i oczyści a potem trzeba zakasać rękawy i wierzyć, że będzie dobrze ✊🏻
Ja jak zaczynam płakać to potem nie mogę z tych łez wyjść a czasami jestem na takim etapie- że brak we mnie uczuć i pozytywnych i negatywnych. Szaleństwo 🥲 ale w końcu i u nas musi zaświecić słońce!!!!!☀️Prezesoowa lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Chmurka21 wrote:Super, dziekuje za ściągawkę. A po jakim czasie suplementacji była pierwsza poprawa?
Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualny
-
Smerfetkaa wrote:@elektro96- masz świetną stopke:
„Życzę Ci, abyś wygrała tę wojnę, o której nikt nie wie.
Bo czasem najtrudniejsze bitwy toczymy w samotności, a nasza siła tkwi w nadziei i wierze, płonącej gdzieś głęboko w naszym wnętrzu.” 🦋
Masz coś przeciwko abym skopiowała do siebie ? Mam strasznego doła. A jak to widzę.. trochę się motywuje aby walczyć dalej.. ❤️Smerfetkaa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Sama je sobie zrobiłam bo podejrzewałam u siebie chorobę niezwiązaną z płodnością czy ciążą. Byłam tydzień temu u nowego giną z innym problemem i on połączył kropki i dał mi nadzieję. Dostałam heparynęMTHFR homo PAI-1 homo
ANA + (ZS)
Starania o 3 maluszka
Heparyna od owulacji -
nick nieaktualnyWitam was dziewczyny w ten sobotni poranek! Nie wiem , co mi się dzisiaj w głowie podziało, ale obudziłam się dziś z przerażeniem, że już niedziela 🤣 u mnie trochę pochmurnie więc nie nie będzie mi szkoda zmarnować dnia na porządki 😅 a po prządkach to co lubię najbardziej, czyli buszowanie po internetowych sklepach meblowych, bo muszę trochę wszystko przeorganizować po tym jak poświęciłam jedną szafkę na zmywarkę 😅
Miłego dnia wam życzę!Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotę. Ja w robocie, ludzie łażą jak na s.aczkę. Na szczęście już zamknęłam drzwi. Teraz tylko uporać się z papierami.
@Pati, daj znać co u Ciebie...
Miłego dnia dziewczyny 🙂Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Smerfetkaa wrote:Ja jak zaczynam płakać to potem nie mogę z tych łez wyjść a czasami jestem na takim etapie- że brak we mnie uczuć i pozytywnych i negatywnych. Szaleństwo 🥲 ale w końcu i u nas musi zaświecić słońce!!!!!☀️
Chyba czasami każdy miewa trudne chwile. Tule mocno 🫂 Mam dobre przeczucie, że słońce dla nas wyjdzie 🥹✊🏻elektro96, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dzień dobry w sobotę!
Życzę Wam miłego i spokojnego dnia 😊
Przytulam 🫂 wszystkie, które mają kryzysy i doly
U nas dzisiaj leniwie, pogoda niezbyt ładna, więc porządki, obiad i odpoczynek ale raczej w domu, pewnie jutro się gdzieś wybierzemy.
U mnie raczej już po owulacji, mimo tego że temperatura ledwo co wzrosła, to chyba jednak już 4dpo. śluz już ewidentnie kremowy, szyjka twarda i wysoko.
Trochę się zaczęłam stresować bo od wczoraj bardzo boli mnie prawy jajnik i boję się że to jakaś duża torbiel albo może ciąża nie tam gdzie trzeba 🙈
mam strasznie dużo śluzu białego, a ostatnio tak miałam w ciąży 🙈 więc oczywiście że się nakręcam, ten nagły ból w jajniku mnie zaniepokoił ale może to nic. Jutro zaczynam brać monokoncentrat ananasa. I zobaczymy czy coś będzie w tym miesiącu,Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Dzień dobry w sobotę!
Życzę Wam miłego i spokojnego dnia 😊
Przytulam 🫂 wszystkie, które mają kryzysy i doly
U nas dzisiaj leniwie, pogoda niezbyt ładna, więc porządki, obiad i odpoczynek ale raczej w domu, pewnie jutro się gdzieś wybierzemy.
U mnie raczej już po owulacji, mimo tego że temperatura ledwo co wzrosła, to chyba jednak już 4dpo. śluz już ewidentnie kremowy, szyjka twarda i wysoko.
Trochę się zaczęłam stresować bo od wczoraj bardzo boli mnie prawy jajnik i boję się że to jakaś duża torbiel albo może ciąża nie tam gdzie trzeba 🙈
mam strasznie dużo śluzu białego, a ostatnio tak miałam w ciąży 🙈 więc oczywiście że się nakręcam, ten nagły ból w jajniku mnie zaniepokoił ale może to nic. Jutro zaczynam brać monokoncentrat ananasa. I zobaczymy czy coś będzie w tym miesiącu,
U mnie silne bóle jajnika kilka dni po owu to była ciąża
Edit: Ciąża tam gdzie trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 12:40
Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Chyba czasami każdy miewa trudne chwile. Tule mocno 🫂 Mam dobre przeczucie, że słońce dla nas wyjdzie 🥹✊🏻
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Pati2804, kopytko lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem tak szczerze.. Chyba odkąd się staramy z mężem o dziecko to ta cała przyjemność z przytulania, ta cała „magia” poprostu poszła daleeeeeeko…. 😟 tak czuję. Brakuje mi tego co było wcześniej, tej spontaniczności czasami, tego czułego dotyku. Nie wiem może też to wina tego że przed ślubem nie mieszkaliśmy razem i w sumie widywaliśmy się tylko w weekendy bo mieszkał 70 km ode mnie, raz na jakiś czas w tygodniu. Każde z nas miało inne obowiązki w tygodniu i później byliśmy za sobą stęsknieni. Teraz mamy siebie na codzień a w dodatku mój mąż bardzo dużo pracuje i ciężko, wtedy kiedy jest owulacja to akurat rzadko zdarza się że ma siłę lub czas, ja go raczej zmuszam albo próbuje przetrzymać żeby nie zasnął wieczorem i robimy to mechanicznie.. Co jakiś czas łapie mnie taki „dołek” i wyrzucam mu to że to wszystko jego wina choć mam przecież świadomość że może to u mnie leży problem? 😥
elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość