Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nomeolvides wrote:Super tytuły! 😃
Prezesowa to jesteśmy sobie razem w tym oczekiwaniu, poszukiwaniu objawów i utrzymywaniu nadziei. Mam nadzieje, że u Ciebie ⏸️ to kwestia paru chwil ☺️
U mnie tempka spada. W poniedziałek wleci beta i będzie jasność bo robię te testy, ale to nie na moje nerwy. Na zdjęciach zrobionych w regulaminowym czasie wyglądają tak jak na screenie (u góry dzisiejszy, na dole z 20.03), ale po wyschnięciu ewidetnie widać że bledną. Jeszcze niby wcześnie, mąż jest bardzo pozytywnie nastawiony, ja zupełnie odwrotnie. Nie chcę go rozczarować 😞
share filess plCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Dodałam do koszyka termometr, tym razem jestem pewna, że się nie udało (w zeszłym nadzieję jeszcze były...), więc nie ma co zwlekać
Pati2804, CoffeeDream, KsiążkowaEmilka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
📆 Kalendarz wizyt
7/7 - USG III
8/7 - endo
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Vienna wrote:Dzięki, że pytasz ❤️ dziś wyjątkowo kiepsko, już nawet nie chodzi o okres, ale ostatnio źle sypiam i potem to się bardzo odbija na moim samopoczuciu w ciągu dnia 😞
Mój mąż przyjmuje przed snem i sobie chwali, bo u niego to dramat ze snem... Ale odkąd ją bierze to właśnie podobno jest lepiej.Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
@Nomeolvides nie tracę nadziei, czekam na tę betę!
Ja też przyjmę polecenia witamin ciążowych. Bralam w obu ciążach Prenatal ale widzę, że już jest passe;)
Czekam na wyniki krwi syna jak na szpillkach, mam nadzieję że owulacja też poczeka do wieczora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 09:17
Pati2804, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dodałam do koszyka termometr, tym razem jestem pewna, że się nie udało (w zeszłym nadzieję jeszcze były...), więc nie ma co zwlekać
Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:https://www.transfernow.net/dl/20240322yfwH8zqV
No właśnie to samo czytam ♥️ I trochę mnie zaniepokoiły te zlecenia dla kobiet z nadwagą i otyłością, chociaż tu akurat przy osaczeniu poziomu folianów poniżej 28 nmol/l.
Myślicie, że te 800 mikrogramów kwasu metylowanego styka? Podobno ciężko to przedawkować. O nieee, chyba mi wjeżdża panic mode 🤯Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dodałam do koszyka termometr, tym razem jestem pewna, że się nie udało (w zeszłym nadzieję jeszcze były...), więc nie ma co zwlekać
Pati2804, Suzie, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A może ashwaganda? Ale musiałabyś doczytać w jakich dniach cyklu można przyjmować. Chyba do owulki na spokojnie.
Mój mąż przyjmuje przed snem i sobie chwali, bo u niego to dramat ze snem... Ale odkąd ją bierze to właśnie podobno jest lepiej.CoffeeDream, Vienna lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Kurcze, ja to mocno z tym walczę... Żeby nauczyć się odkładać telefon min godzinę przed snem. Krzyczę na męża, żeby odkładał telefon, a sama lepsza nie jestem 🙈😄
U mnie to naprawdę pomogło, choć nie powiem, czasem forum bardzo kusi ☺️ Może warto zastąpić to czytaniem książek?Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Nomeolvides nie tracę nadziei, czekam na tę betę!
Ja też przyjmę polecenia witamin ciążowych. Bralam w obu ciążach Prenatal ale widzę, że już jest passe;)
Czekam na wyniki krwi syna jak na szpillkach, mam nadzieję że owulacja też poczeka do wieczora.
Trzymam kciuki i za wyniki synka i za działania wieczorne 😁🤞 musi być dobrze! 🍀Fermina, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:No właśnie to samo czytam ♥️ I trochę mnie zaniepokoiły te zlecenia dla kobiet z nadwagą i otyłością, chociaż tu akurat przy osaczeniu poziomu folianów poniżej 28 nmol/l.
Myślicie, że te 800 mikrogramów kwasu metylowanego styka? Podobno ciężko to przedawkować. O nieee, chyba mi wjeżdża panic mode 🤯
Ale słyszałam że zalecana teraz to 800Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 09:23
CoffeeDream, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Pozdrawiam Was serdecznie, trzymam kciuki za testowanie. Miłego dnia dla Was!
Ja ogólnie jestem za limitowaniem suplementów, oczywiście kwas foliowy to podstawa, witamina D3 też w naszym klimacie, ale resztę po prostu od czasu do czasu kontroluję i jak jest ok to nic nie robię. No, ale wiecie każdy robi jak uważa
Tak mi mega przykro, bo jutro owu (zakładając se wszystko jak zwykle jak w zegarku, bo owulakow nie robię) a mój mąż znowu przeziębiony- to już drugi raz w tym cyklu
Dla mnie ten cykl to ostatnia szansa na bobo w tym roku…jak się nie uda to rocznikowo będzie aż 5 lat różnicy między moim młodszym dzieckiem a tym o które się staramy. No chyba, że ten cykl będzie tym…Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 09:21
-
MummyYummy wrote:Ojej... I długo się męczysz z problemami ze snem? To kwestia stresu czy nie znalazłaś przyczyny?
Kiedyś Prezesoowa polecała tu mocno chmielowe piwko 0% - próbowałam jakiś czas temu i zadziałało 💪
U mnie trochę pomogła też higiena snu - staram się kłaść o w miarę podobnych porach, przynajmniej na godzinę przed snem nie biorę telefonu do łapki, zamiast tego czytam książki na czytniku, a w nocy sprawdzam godzinę na zwykłym zegarku, żeby nie dawać sobie po oczach światłem niebieskim 🙂 -
MummyYummy wrote:U mnie to naprawdę pomogło, choć nie powiem, czasem forum bardzo kusi ☺️ Może warto zastąpić to czytaniem książek?
Taak, muszę pójść do piwnicy i wyciągnąć książki, których nie dokończyłam czytać 🙈 po przeprowadzce jeszcze tam leżą, bo najzwyczajniej nie miałam czasu na czytanie ich. Remont zdecydowanie nas pochłonął. -
Dobrego dnia dziewczyny 🙌🏻😁
Super są propozycje tytułów następnego wątka! ♥️Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana, Lani lubią tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Cześć dziewczyny,
Pozdrawiam Was serdecznie, trzymam kciuki za testowanie. Miłego dnia dla Was!
Ja ogólnie jestem za limitowaniem suplementów, oczywiście kwas foliowy to podstawa, witamina D3 też w naszym klimacie, ale resztę po prostu od czasu do czasu kontroluję i jak jest ok to nic nie robię. No, ale wiecie każdy robi jak uważa
Tak mi mega przykro, bo jutro owu (zakładając se wszystko jak zwykle jak w zegarku, bo owulakow nie robię) a mój mąż znowu przeziębiony- to już drugi raz w tym cyklu
Dla mnie ten cykl to ostatnia szansa na bobo w tym roku…jak się nie uda to rocznikowo będzie aż 5 lat różnicy między moim młodszym dzieckiem a tym o które się staramy. No chyba, że ten cykl będzie tym…
Mam to samo. Rocznikowo 5 lat między najmłodszym a tym potencjalnym. Czy przeziebienie wpływa na płodność? -
Nome widzę, że staramy się od podobnego czasu 🥹 podwójne kciuki ✊🏻✊🏻
A wiesz jak to jest, hormony, nadzieja i człowiek trochę faktycznie ma inne myślenie niż inne dni cyklu 😂 ale która z nas tego nie przeżyła!?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Vienna wrote:Już około dwóch lat. Próbowałam już wszystkiego i czasami jest lepiej a czasami gorzej. Pierwotna przyczyna już została dawno zażegnana. Niestety w stresujących okresach pojawia się sam lęk przed bezsennością i to on powoduje problemy 😞 no i niestety winna jest tu praca, szukam czegoś innego, ale cały czas mam w głowie, że lepiej by było szukać po ewentualnym macierzyńskim, bo teraz mam bardzo stabilną sytuację jeśli chodzi o umowę i pensje 😅
Próbowałaś relaksacji Jacobsona, lub TRE przed snem? Albo takich długich medytacji, "Chodź na słówko" ma niezłe. Dobrze jest też wyeliminować całkowicie kawę. Chociaż na próbę na jakiś czas.Vienna lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A może ashwaganda? Ale musiałabyś doczytać w jakich dniach cyklu można przyjmować. Chyba do owulki na spokojnie.
Mój mąż przyjmuje przed snem i sobie chwali, bo u niego to dramat ze snem... Ale odkąd ją bierze to właśnie podobno jest lepiej.