Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki mocno zacisniete ✊️❤️Prezesoowa wrote:Dzień dobry 🌞
@elektro96 zdrówka Kochana :* jak się dziś czujesz?
Dobrze, że już piątek
Proszę dziś o mocne kciuki, bo mój tata jednak musi iść do szpitala. Mam nadzieję, że uda mu się pomóc, bo na razie nie wygląda to dobrze
Prezesoowa lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
MummyYummy wrote:No właśnie to samo czytam ♥️ I trochę mnie zaniepokoiły te zlecenia dla kobiet z nadwagą i otyłością, chociaż tu akurat przy osaczeniu poziomu folianów poniżej 28 nmol/l.
Myślicie, że te 800 mikrogramów kwasu metylowanego styka? Podobno ciężko to przedawkować. O nieee, chyba mi wjeżdża panic mode 🤯
Ja dużo siedzę w witaminach i suplementach - ja np. bardziej mam niedowagę tzn. BMI w dolnej granicy - i stosuję 800 folianu z prenacaps i mam 400 w B-Complex kwas foliowy utrzymuję w granicy około 80% normu laboratoryjnej
Ciężko jest go przedawkować jeśli nie mamy mutacji
CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Ooo musze się wgłębić w ten kwas foliowy. Mi zawsze kupuje mąż po konsultacji z farmaceutka i ufałam... ale sprawdzę😂
A co do spania to mnie nic tak nie wycisza przed snem jak ksiazka, paręnaście stron i jestem gotową do spania 😇
Vienna, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
CoffeeDream wrote:A może ashwaganda? Ale musiałabyś doczytać w jakich dniach cyklu można przyjmować. Chyba do owulki na spokojnie.
Mój mąż przyjmuje przed snem i sobie chwali, bo u niego to dramat ze snem... Ale odkąd ją bierze to właśnie podobno jest lepiej.
Mój mąż też bierze ashwagandę i powiedział, że po tym nawet wkurzać już mu się nie chce. 😂
CoffeeDream, Vienna, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Super 😊 Powiem Ci szczerze, że mierze dopiero drugi cykl, ale to fajna forma nawet sprawdzenia swojego organizmu. Jak się zachowuje przed owulka, po niej, przed samą @.
Miałam namiastkę w poradni przedmałżeńskiej (xD) i też wtedy uznałam, że to fajny sposób, aby poznać swoje ciało.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Mój mąż też bierze ashwagandę i powiedział, że po tym nawet wkurzać już mu się nie chce. 😂
O widzisz, coś w tym jest 🤪
No mój to próbował już i melatoniny w różnych formach i innych ziółek, ale ta ashwaganda chyba serio mu podpasowala. Plus z tego co czytałam, to pozytywnie wpływa na nasienie 😊 -
Hej, wzięłam na noc gripexa i byłam po nim zlana potem.
Ale teraz nie mam już wcale podwyższonej temperatury… dziwne 😊
Czuję się lepiej, ale planuje dzisiaj pół dnia spędzić w łóżku, bo popołudniu niestety muszę jeszcze pójść do pracy.
Dziękuję za życzenia zdrówka!
Miłego dnia, dziewczyny!
CoffeeDream, Fermina, Suzie, Pati2804, Vienna, Gregorka, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, MummyYummy, KejtKa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? endometrioza?
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Szczerze mówiąc ja tez nie, bo byłam na AH 🙈 -
Dzień dobrek🤗
Vienna tule za 🐵🫂 oby szybciusio sobie minela i poszła na wagary tak na 9 miesięcy 🥰✊️❤️
Elektra dużo zdrówka i witaminek, najlepszym lekarstwem jest łóżeczko ❤️
Mummy też stawiam jak Prezesoowa,że się utlenily, lyknelabym te o prawidłowej barwie i czekała na nową partyjkę 😊
Dziś w planach po pracy mamy myć okna, wczoraj balkonowe umyłam, oby do wieczora przestało padac🌧🤞
Tule mocno wszystkie,które mają chwilę smutku- dziewczynki płacz jest bardzo potrzebny ❤️
Pięknego piąteczku💜🩷💛💙
Pati2804, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
elektro96 wrote:Hej, wzięłam na noc gripexa i byłam po nim zlana potem.
Ale teraz nie mam już wcale podwyższonej temperatury… dziwne 😊
Czuję się lepiej, ale planuje dzisiaj pół dnia spędzić w łóżku, bo popołudniu niestety muszę jeszcze pójść do pracy.
Dziękuję za życzenia zdrówka!
Miłego dnia, dziewczyny!
Zdrówka, wygrzej się!
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Dzięki, że pytasz ❤️ dziś wyjątkowo kiepsko, już nawet nie chodzi o okres, ale ostatnio źle sypiam i potem to się bardzo odbija na moim samopoczuciu w ciągu dnia 😞
Ehh tule, myślalam, że chociaż tobie sie uda za pierwszym
Vienna lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dziewczyny, pamiętajcie, że tylko ok. 30% par zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu.
grazka0022, elektro96, Vienna, Prezesoowa, Leśneintro, Zbuntowana, MummyYummy, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny, pamiętajcie, że tylko ok. 30% par zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu.

Wiem, wiem, dlatego się nie załamuje
CoffeeDream, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hejo w ten zachmurzony piątek, ja leżę pod kocem z gilem po pas. Projekt do zrobienia czeka a ja nawet siły nie mam aby się ruszyć 😮💨
A że każda tutaj lubi tematy jedzeniowe, poratujcie pomysłem na szybki obiad 😅PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024
🔹️11.11.2025 - 1979 gram, 32t+3d
🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
🔹️06.08.2025 - dziewczynka 🙈🩷
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Dziewczyny, dzięki za podpowiedzi! ♥️ No jestem ogólnie zaskoczona, że coś takiego się stało. W zestawie są jeszcze kapsułki (oleje DHA i witamina D), wyglądają normalnie, myślicie, że też mogły się popsuć? Chodzi mi o to, żeby łykać coś przez weekend, zanim kurier dojedzie.
Na szczęście mamy jeszcze oddzielne metylowany kwas foliowy, także podkradanę od Męża, zanim paczka dojdzie 🤭
I teraz oczywiście dylemat: co zamawiać?! Frutellka, dzięki za polecajkę 👍 Sprawdzę jeszcze, co tam Pan Tabletka pisze, no jakoś chłopa lubię 🤭
Może nasze mamusie mają coś do polecenia?
Wiecie, no już schiza wjeżdża - brałam magnez, to teraz musiałam sprawdzić, czy nadal brać 😅
CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dostałam info od lekarza z wynikiem cytologii. Tylko zastanawiam się nad tym zapaleniem, czy nie wziąć jakiegoś probiotyku? Bo lekarz nic nie zlecił i mówił, że bez konsultacji bo wynik Ok.
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️