Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna wrote:Nie traćmy nadziei 🥰 pierwszy to tak na rozgrzewkę 😄
Też go tak traktuje, dla mnie troche był wiesz, żeby obczaić to wszystko, testy owulacyjne itp. Czas na kwiecień terazPrezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, dostałam info od lekarza z wynikiem cytologii. Tylko zastanawiam się nad tym zapaleniem, czy nie wziąć jakiegoś probiotyku? Bo lekarz nic nie zlecił i mówił, że bez konsultacji bo wynik Ok.
jeżeli się nie mylę to taki stan zapalny ma każda kobieta, która współżyje w miarę regularnie, ale jeśli Cię to niepokoi to skonsultuj z lekarzemCoffeeDream, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, dostałam info od lekarza z wynikiem cytologii. Tylko zastanawiam się nad tym zapaleniem, czy nie wziąć jakiegoś probiotyku? Bo lekarz nic nie zlecił i mówił, że bez konsultacji bo wynik Ok.
Miałam taki wynik na zeszłorocznej cytologii i też z tym nic nie robiłam. Probiotyk nie zaszkodzi.
Ten stan zapalny może być wywołany zwykłym współżyciem 😉Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Super tytuły! 😃
Prezesowa to jesteśmy sobie razem w tym oczekiwaniu, poszukiwaniu objawów i utrzymywaniu nadziei. Mam nadzieje, że u Ciebie ⏸️ to kwestia paru chwil ☺️
U mnie tempka spada. W poniedziałek wleci beta i będzie jasność bo robię te testy, ale to nie na moje nerwy. Na zdjęciach zrobionych w regulaminowym czasie wyglądają tak jak na screenie (u góry dzisiejszy, na dole z 20.03), ale po wyschnięciu ewidetnie widać że bledną. Jeszcze niby wcześnie, mąż jest bardzo pozytywnie nastawiony, ja zupełnie odwrotnie. Nie chcę go rozczarować 😞
share filess pl
Mężczyźni czasem mają siódmy zmysł 🤞 🤞 🤞
Ja pewnie nawet nie doczekam testowania, bo mam nadal skurcze takie miesiączkowe, miesiąc temu też zaczęły mi się na 2-3 dni przed i dopiero pojawiło się krwawienie. I z jednej strony się cieszę, bo w końcu skończy się to wariactwo w mojej głowie 🥺 -
Dzięki dziewczyny, wzięłam teleporade może coś doradzi😁
CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
MummyYummy wrote:Ojeju, ja po ciąży ze Starszą długo nie mogłam patrzeć na mieści mielone 🤢 Ale nie miałam aż tak, żeby wymiotować na jego zapach. Ale musiałaś się leczyć, Kochana 🥴
Chociaż słuchajcie, w temacie ciążowych mdłości, smaków i zapachów - moja koleżanka nie mogła patrzeć na pizzę. I to dosłownie, bo biegła do toalety nawet wtedy, gdy zobaczyła reklamę w telewizji.. Musiała zmienić drogę do pracy, bo mijała na trasie pizzerię 😅 Zanim ogarnęła, o co chodzi, to miała nawet swoje ulubione krzaki do wymiotowania. Masakra!
Prezesowa trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze....Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
ellevv wrote:Hejo w ten zachmurzony piątek, ja leżę pod kocem z gilem po pas. Projekt do zrobienia czeka a ja nawet siły nie mam aby się ruszyć 😮💨
A że każda tutaj lubi tematy jedzeniowe, poratujcie pomysłem na szybki obiad 😅
jajco sadzone i pieczone ziemniaczkielektro96, Prezesoowa, Zbuntowana, ellevv, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
Prezesoowa wrote:Dziś Flo mi pokazało, że jednak 20%
Nie pociesza ta apka👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny wrzucam Wam ankietę na tytuł wątku kwietniowego
https://docs.google.com/forms/d/1WYkmNGQAKdzHdy5LO30uNoqLkNHTnOyA9bbk9PA-4Q0/
Mam nadzieję, że działa, bo robiłam to pierwszy razMyślę, że głosowanie zamkniemy sobie 27 marca, a 28 marca rano ogłosimy zwycięzcę. Z tego względu, że wybór jest ciężki, bo mamy bardzo dużo tytułów i nasza kreatywna ekipa bardzo się postarała to mamy możliwość zaznaczenia kilku tytułów
Zagłosowanie...Prezesoowa, Anonim1992, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
ellevv wrote:Hejo w ten zachmurzony piątek, ja leżę pod kocem z gilem po pas. Projekt do zrobienia czeka a ja nawet siły nie mam aby się ruszyć 😮💨
A że każda tutaj lubi tematy jedzeniowe, poratujcie pomysłem na szybki obiad 😅
Zdrówka dużo! 🫂
Ja w dalszym ciągu na pudełkach i mam dziś tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem, pomidorkami i parmezanem.Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:Cześć dziewczyny,
Pozdrawiam Was serdecznie, trzymam kciuki za testowanie. Miłego dnia dla Was!
Ja ogólnie jestem za limitowaniem suplementów, oczywiście kwas foliowy to podstawa, witamina D3 też w naszym klimacie, ale resztę po prostu od czasu do czasu kontroluję i jak jest ok to nic nie robię. No, ale wiecie każdy robi jak uważa
Tak mi mega przykro, bo jutro owu (zakładając se wszystko jak zwykle jak w zegarku, bo owulakow nie robię) a mój mąż znowu przeziębiony- to już drugi raz w tym cyklu
Dla mnie ten cykl to ostatnia szansa na bobo w tym roku…jak się nie uda to rocznikowo będzie aż 5 lat różnicy między moim młodszym dzieckiem a tym o które się staramy. No chyba, że ten cykl będzie tym…
Jeśli tylko da radę i będzie miał ochotę przy przeziębieniu to działajcie
Nie spisuj cyklu na straty zanim się porządnie rozpocząłprzytulam Cię mocno :*
MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Jeśli tylko da radę i będzie miał ochotę przy przeziębieniu to działajcie
Nie spisuj cyklu na straty zanim się porządnie rozpocząłprzytulam Cię mocno :*
Z ciekawosci: przy infekcji pęcherza/intymnej też byś zalecała starania? Bo ja mam taki zamiar ale gdzieś z tyłu głowy się zastanawiam czy to nie błąd, czy nie zaszkodzi. Lepiej mi już dziś ale nie jest kompletnie bezobjawowo.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Z ciekawosci: przy infekcji pęcherza/intymnej też byś zalecała starania? Bo ja mam taki zamiar ale gdzieś z tyłu głowy się zastanawiam czy to nie błąd, czy nie zaszkodzi. Lepiej mi już dziś ale nie jest kompletnie bezobjawowo.
Ja bym pewnie stosowała jakiś probiotyk i się starała, ale to tylko moje zdaniea wybierasz się dziś na tę konsultację u gina?
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Może zadam głupie pytanie, ale mierzenie temperatury przy PCOS daje efekty? 🤔
Bo testy owulacyjne wiem, że nie działają zazwyczaj (sprawdziłam na sobie i faktycznie), ale temperatura powinna coś odzwierciedlać?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Melatonina niestety nie pomogła, choć może brałam ją za krótko. Ale ashwagandy nie próbowałam, słyszałam że w ciąży jej nie można brać, ale póki co mogę spróbować. Dzięki dziewczyny 🥰
Vienna lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Prezesoowa wrote:Ja bym pewnie stosowała jakiś probiotyk i się starała, ale to tylko moje zdanie
a wybierasz się dziś na tę konsultację u gina?
Tak, tylko to jest bardzo uzależnione od tego, czy zdążę wyjść że szpitala bo wychodzimy na pewno i jeżeli odpowiednio wcześnie to pójdę i zapytam. Jako probiotyk polecasz? -
notsobadd wrote:Może zadam głupie pytanie, ale mierzenie temperatury przy PCOS daje efekty? 🤔
Bo testy owulacyjne wiem, że nie działają zazwyczaj (sprawdziłam na sobie i faktycznie), ale temperatura powinna coś odzwierciedlać?
Temperatura jest miarodajna przy pcos ☺️
Z tym, że trzeba pamiętać, że żeby faktycznie potwierdzić owulacje to musi być skok i musi się utrzymywać (owulacja jest wtedy kiedy 3 kolejne temperatury są wyższe niż najwyższa z 6 poprzedzających) bo w PCOS (ale nie tylko, ogólnie przy cyklach bezowulacyjnych) ta tempka może sobie skakać i jednego dnia być 36.4, drugiego 36,6 i to jeszcze nie potwierdza owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 10:50
Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość