X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie koleżanki Wielkopolanki 😍

Suzie, KsiążkowaEmilka, Malinowysorbet, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 marca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka 🌼 postaram się Was nadrobić w pracy przy kawie.

Melduję wredna 🙉 pojawiła się o poranku, także zaczynam nowy cykl.

Miłego dnia wszystkim 🥰

🫂🫂🫂 oby ostatnia w tym roku ✌🏻

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza :)

Tata już na oddziale, na szczęście przyjęli go na taki łagodniejszy i ma nawet TV. Mam tylko nadzieję, że to leczenie ruszy.. Mam masę pracy, nie mogę się na niczym skupić :/

Fermina, KsiążkowaEmilka, Gregorka, Pati2804, KejtKa, Zbuntowana, Speranza :), PaulaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, ja po ciąży ze Starszą długo nie mogłam patrzeć na mieści mielone 🤢 Ale nie miałam aż tak, żeby wymiotować na jego zapach. Ale musiałaś się leczyć, Kochana 🥴

Chociaż słuchajcie, w temacie ciążowych mdłości, smaków i zapachów - moja koleżanka nie mogła patrzeć na pizzę. I to dosłownie, bo biegła do toalety nawet wtedy, gdy zobaczyła reklamę w telewizji.. Musiała zmienić drogę do pracy, bo mijała na trasie pizzerię 😅 Zanim ogarnęła, o co chodzi, to miała nawet swoje ulubione krzaki do wymiotowania. Masakra!

O rany to nieźle :o a na mielone to ja nie mogę patrzeć i bez ciąży 🤣

Prezesoowa, Fermina, MummyYummy, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny wrzucam Wam ankietę na tytuł wątku kwietniowego

https://docs.google.com/forms/d/1WYkmNGQAKdzHdy5LO30uNoqLkNHTnOyA9bbk9PA-4Q0/

Mam nadzieję, że działa, bo robiłam to pierwszy raz :P Myślę, że głosowanie zamkniemy sobie 27 marca, a 28 marca rano ogłosimy zwycięzcę. Z tego względu, że wybór jest ciężki, bo mamy bardzo dużo tytułów i nasza kreatywna ekipa bardzo się postarała to mamy możliwość zaznaczenia kilku tytułów :)

Zagłosowane ♥️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Tata już na oddziale, na szczęście przyjęli go na taki łagodniejszy i ma nawet TV. Mam tylko nadzieję, że to leczenie ruszy.. Mam masę pracy, nie mogę się na niczym skupić :/

Ważne, że jest pod opieką. Moja mama jest też ciężko, przewlekle chora (również z niewydolnością serca ale też dochodzą jej źle funkcjonujące pluca) i dzięki odpowiedniemu leczeniu od lat czuje się naprawdę nieźle.

Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, ja po ciąży ze Starszą długo nie mogłam patrzeć na mieści mielone 🤢 Ale nie miałam aż tak, żeby wymiotować na jego zapach. Ale musiałaś się leczyć, Kochana 🥴

Chociaż słuchajcie, w temacie ciążowych mdłości, smaków i zapachów - moja koleżanka nie mogła patrzeć na pizzę. I to dosłownie, bo biegła do toalety nawet wtedy, gdy zobaczyła reklamę w telewizji.. Musiała zmienić drogę do pracy, bo mijała na trasie pizzerię 😅 Zanim ogarnęła, o co chodzi, to miała nawet swoje ulubione krzaki do wymiotowania. Masakra!

Nie jest z Pomorskiego? Kiedyś jechałam za babką, która nagle się zatrzymała bez ostrzeżenia, wyskoczyła z auta i zaczęła wymiotować w krzaki.🤣

CoffeeDream, MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, witam w piąteczek 🤗
    No u mnie dziś już lekki spadek tempki 0,03 od mocnego skoku z wtorku, brak boleści jajników, to chyba po owulacji 😃
    3f0a40889510c6847cbeab1365d31e73.png

Jakie macie plany na weekend? 🩷

Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
    • 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻

○ cytologia i USG piersi ✅️

🗓
    26.06 - II prenatalne (połówkowe)
    30.06 - wizyta ginekolog
    - badania: krew, mocz, krzywa cukrowa

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ech, przytulam… Ja niestety też bardzo się przejmuje zdrowiem moich bliskich. Mimo, że niestety nie wszystkiemu można zapobiec… 🙄

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 marca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ważne, że jest pod opieką. Moja mama jest też ciężko, przewlekle chora (również z niewydolnością serca ale też dochodzą jej źle funkcjonujące pluca) i dzięki odpowiedniemu leczeniu od lat czuje się naprawdę nieźle.

Dużo zdrowia dla mamy :*
    Mój tata niestety ma bardzo skomplikowaną chorobę, na tym etapie to już zalatuje niewydolnością wielonarządową, bo przede wszystkim nerki odmawiają współpracy, powoli wątroba i płuca. No jest w ciężkim stanie. Teraz zatrzymała mu się taka ilość wody w organizmie, że w ciągu dwóch tygodni przybrał 16 kg. To jest dla niego ogromne dodatkowe obciążenie i nawet ta pompa, która wspomaga pracę jego serca ma problem, żeby to przerobić. Standardowe metody odwodnienia go zawiodły, mam nadzieję, że duży rzut leków zadziała i ściągną z niego tę wodę, bo nawet nie chcę myśleć co go czeka jeśli to już nie zadziała..

Sorry, że tak smęcę, ale jestem córeczką tatusia i ogólnie mam silną relację z rodzicami, nie wiem jakbym przeżyła jakby ich zabrakło. Praktycznie pierwszą połowę 2023 roku walczyliśmy o życie taty i wtedy się udało, ale jak przyjdzie nam to znowu przechodzić to nie wiem sama, ile będziemy mieć siły jako rodzina.

Też z tego względu zupełnie samolubnie zależy mi na posiadaniu dzieci/dziecka jak najszybciej, bo to że wiek to raz, a dwa to mam wrażenie, że jak się już ma dziecko to przechodzi się to trochę inaczej, albo po prostu przez obecność dziecka tak trzeba. Nie wiem, może tak też to sobie głupio tłumaczę :P

• Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój tata niestety ma bardzo skomplikowaną chorobę, na tym etapie to już zalatuje niewydolnością wielonarządową, bo przede wszystkim nerki odmawiają współpracy, powoli wątroba i płuca. No jest w ciężkim stanie. Teraz zatrzymała mu się taka ilość wody w organizmie, że w ciągu dwóch tygodni przybrał 16 kg. To jest dla niego ogromne dodatkowe obciążenie i nawet ta pompa, która wspomaga pracę jego serca ma problem, żeby to przerobić. Standardowe metody odwodnienia go zawiodły, mam nadzieję, że duży rzut leków zadziała i ściągną z niego tę wodę, bo nawet nie chcę myśleć co go czeka jeśli to już nie zadziała..

Sorry, że tak smęcę, ale jestem córeczką tatusia i ogólnie mam silną relację z rodzicami, nie wiem jakbym przeżyła jakby ich zabrakło. Praktycznie pierwszą połowę 2023 roku walczyliśmy o życie taty i wtedy się udało, ale jak przyjdzie nam to znowu przechodzić to nie wiem sama, ile będziemy mieć siły jako rodzina.

Też z tego względu zupełnie samolubnie zależy mi na posiadaniu dzieci/dziecka jak najszybciej, bo to że wiek to raz, a dwa to mam wrażenie, że jak się już ma dziecko to przechodzi się to trochę inaczej, albo po prostu przez obecność dziecka tak trzeba. Nie wiem, może tak też to sobie głupio tłumaczę :P

Moja mama tez choruje ciężko, do niedawna przeżywalność od momentu rozpoznania to było 2 lata ale na szczęście medycyna idzie do przodu i wierzę, że o Twojego tatę też zadbają najlepiej.

Nie przepraszaj, bo w tej sytuacji, przy takim ogromie niepewności to zupełnie naturalne, że nie potrafisz się na niczym innym skupić.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

@Prezesoowa, przesyłam tulasy i duuuużo zdrowia dla taty. To jest naprawdę ciężkie kiedy bliska osoba ma takie problemy ze zdrowiem, a my możemy tylko to obserwować z boku, też coś o tym wiem. Nic mądrego nie napisze, po prostu przesyłam wsparcie. Zawsze możesz się nam wygadać 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 12:20

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa zdrowia dla taty!

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzien dobry, witam w piąteczek 🤗
    No u mnie dziś już lekki spadek tempki 0,03 od mocnego skoku z wtorku, brak boleści jajników, to chyba po owulacji 😃
    3f0a40889510c6847cbeab1365d31e73.png

Jakie macie plany na weekend? 🩷

Ja odpoczynek i spotkanie ze znajomą :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗

📆 Kalendarz wizyt
    23/6 - gin
    7/7 - USG III
    8/7 - endo
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

🫂🫂🫂

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗

📆 Kalendarz wizyt
    23/6 - gin
    7/7 - USG III
    8/7 - endo
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Sorki, nie widziałam 🙈 Tak, to mój pierwszy cykl, który jest ewidentnie dwufazowy i w którym poprzez skok temperatury można potwierdzić owulację. Miałam dwa pecherzyki po stymulacji i oba pękły, co potwierdziłam na USG. To moja pierwsza owulka od odstawienia AH w czerwcu 2023.

Ach, rozumiem 😊 kurcze, to musi być szczęśliwy cykl 🍀🤞
    Mnie po prostu zdziwił dzisiejszy wyraźniejszy skok temperatury. Ale to zobaczę na dniach jak to będzie się rozwijać. Ten cykl może jest po prostu inny niż poprzedni.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dużo siły, Kochana ♥️🫂

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Nie jest z Pomorskiego? Kiedyś jechałam za babką, która nagle się zatrzymała bez ostrzeżenia, wyskoczyła z auta i zaczęła wymiotować w krzaki.🤣

Hehe, nie, koleżanka jest z warmińsko-mazurskiego 🤭

Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gregorka, podziwiam za plan z oknami 💪
    @elektro, oby była jeszcze większa poprawa zdrowia ♥️
    @ellevv, dużo zdrówka 😘 Jeju, sezon chorobowy w pełni! Gdzie ta wiosna?
    @Prezesoowa, dzięki za udostępnienie grafiki! Ściągnęłam ♥️ Może rzeczywiście skompletuję to sama, muszę tylko poszukać odpowiednich dawek.
    @Fermina, super, że wychodzicie 😍
    @Zbuntowana, ale świetne określenie kopytek 🥰 Pierwszy raz się z nim spotkałam i szukałam, co to za nowy przepis 🙂

Fermina, ellevv, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

🫂 mocno i dużo zdrowia dla taty ❤️ Nie masz kompletnie za co przepraszać,. każdy czasem potrzebuje się wygadać a my tu jesteśmy dla Ciebie ❤️

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ