X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzien dobry, witam w piąteczek 🤗
    No u mnie dziś już lekki spadek tempki 0,03 od mocnego skoku z wtorku, brak boleści jajników, to chyba po owulacji 😃
    3f0a40889510c6847cbeab1365d31e73.png

Jakie macie plany na weekend? 🩷
    Myślę, że najwyższa pora zacząć sezon grillowy 😅 a tak poza tym, to chyba potrzebuję odpocząć po moim ostatnim emocjonalnym rollercoasterze, więc pewnie w coś pogram, obejrzę jakiś odmóżdżający film itd. 😊 już tylko czekam aż wyjdę z pracy i zacznę weekend, ale strasznie mi się dziś dłuży 🤣

Prezesoowa, Majlen, Pati2804, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Myślę, że najwyższa pora zacząć sezon grillowy 😅 a tak poza tym, to chyba potrzebuję odpocząć po moim ostatnim emocjonalnym rollercoasterze, więc pewnie w coś pogram, obejrzę jakiś odmóżdżający film itd. 😊 już tylko czekam aż wyjdę z pracy i zacznę weekend, ale strasznie mi się dziś dłuży 🤣

Mi też, tragedia, w ogóle strasznie nudny dzien. Ja po pracy ide z psem na dłuższy spacer, a potem robie sernik na zimno i potem grzańca, bo jestem chora, więc zapodam sobie grzanca i ide spać :D Do której pracujesz? Ja do 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 12:59

KejtKa, Vienna lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @prezesowa 🫂🫂

Ja wyjątkowo nie mam żadnych planów na weekend, no może jeden -💕💕, bo akurat prawdopodobnie w niedzielę owulacja :D

elektro96, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, Fermina, Pati2804, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ojjj nie ukrywam… taka kiełbaska z grilla weszłaby jak złoto 🤣🤣
    Ja niestety pracuje do 22, wiec weekend będę świętować dopiero jutro 🤣

Zbuntowana lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @prezesowa 🫂🫂

Ja wyjątkowo nie mam żadnych planów na weekend, no może jeden -💕💕, bo akurat prawdopodobnie w niedzielę owulacja :D
    No i to są konkretne plany 🤪🤣

Pati2804, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Sezon grillowy 😱 nie kuś, nie kuś, sama bym z chęcią skusiła się na posiadówkę i kiełbaską i z szaszłykami 😁😁

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy wędzenie jutro, więc cały dzień na świeżym powietrzu, namawiam męża na grilla :D Może na coś innego też go namówię, bo pozazdrościłam @Leśneintro :D 🔥 🔥 🔥
    A w niedzielę to pewnie bardziej odpoczynek, chociaż jest handlowa i kuszą trochę zakupy :) muszę też zrobić w końcu paznokcie, bo odrost straszy, a w tygodniu nie mam czasu :/

MummyYummy, Pati2804, Vienna, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa tule mocno i przesyłam dużo siły dla Was i zdrowia dla Taty. Jest pod dobrą opieką. Wiem, że to banalne ale myśl pozytywnie. Miałam mamę w szpitalu teraz już wszystko ok ale ta pozytywna myśl dawała mi siłę, żeby przetrwać ten czas. A serio na codzień raczej jestem realistką. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze 🥹 buziaki kochana

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa trzymam kciuki za tatę.

@LesneIntro mamy takie same plany, o ile mój przeziębiony mąż da radę…

Co do przeziębień to kiedyś czytałam, że u faceta jak była gorączka to może to wpływać na płodność nawet do 3 miesięcy. Próbujemy regularnie, ja podejrzewam, że jutro będzie owu.

Dzisiaj dzieci mają wieczorek u kolegi i tak się ucieszyłam, że w okolicach owu będziemy mieli wieczór dla siebie, no ale to nieszczczesne przeziebienie się przyplątało…

Trzymajcie kciuki. Jak miałabym wybierać kiedy zajść w ciążę to jednak chyba wolę za miesiąc, bo mam wyjazd na majówkę i jednak poronienie takiej ciąży 7-8 tyg u mnie wiązało się z dużą utratą krwi a jakbym dowiedziała się na wyjeździe to nawet jakby coś poszło nie tak, to fizycznie jednak poronienie ciąży w 4 tyg jest do przejścia. Nie wspominam tu o aspekcie psychicznym. (Tak jeszcze nie jestem w ciąży a już mówię o poronieniu). Czuję jednak, że muszę brać taką możliwość pod uwagę jeżeli chodzi o logistykę itp.

Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę jeszcze do pracy na zminimalizować popołudniową do 22 🙄
    Jeśli pogoda u nas dopisze, to też myślałam o jakiejś kiełbasce z grilla🤭

Zbuntowana lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
    • 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻

○ cytologia i USG piersi ✅️

🗓
    26.06 - II prenatalne (połówkowe)
    30.06 - wizyta ginekolog
    - badania: krew, mocz, krzywa cukrowa

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dużo zdrowia dla mamy :*
    Mój tata niestety ma bardzo skomplikowaną chorobę, na tym etapie to już zalatuje niewydolnością wielonarządową, bo przede wszystkim nerki odmawiają współpracy, powoli wątroba i płuca. No jest w ciężkim stanie. Teraz zatrzymała mu się taka ilość wody w organizmie, że w ciągu dwóch tygodni przybrał 16 kg. To jest dla niego ogromne dodatkowe obciążenie i nawet ta pompa, która wspomaga pracę jego serca ma problem, żeby to przerobić. Standardowe metody odwodnienia go zawiodły, mam nadzieję, że duży rzut leków zadziała i ściągną z niego tę wodę, bo nawet nie chcę myśleć co go czeka jeśli to już nie zadziała..

Sorry, że tak smęcę, ale jestem córeczką tatusia i ogólnie mam silną relację z rodzicami, nie wiem jakbym przeżyła jakby ich zabrakło. Praktycznie pierwszą połowę 2023 roku walczyliśmy o życie taty i wtedy się udało, ale jak przyjdzie nam to znowu przechodzić to nie wiem sama, ile będziemy mieć siły jako rodzina.

Też z tego względu zupełnie samolubnie zależy mi na posiadaniu dzieci/dziecka jak najszybciej, bo to że wiek to raz, a dwa to mam wrażenie, że jak się już ma dziecko to przechodzi się to trochę inaczej, albo po prostu przez obecność dziecka tak trzeba. Nie wiem, może tak też to sobie głupio tłumaczę :P
    Mocno przytulam 🫂❤️oby z tatą wszystko się dobrze ułożyło 🤞❤️ doskonale Cię rozumiem sama mam silna więź z rodziną 💓

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen wykresie świadczy,że już po owulacji😊 kciuki zeby to był ten wymarzony cykl🤞❤️

Zbuntowana, Majlen lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny a jaką ashwagandę polecacie?

KFD Ashwagandha K-66 polecam 🙂

Vienna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Pozdrawiam wszystkie koleżanki Wielkopolanki 😍
    O tak , ja też pozdrawiam 😁😘🖐
    Co nie zmienia faktu, że nie wiedziałam że tak się mówi na kopytka 😂🙈

elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale tu dziś cisza :)

Tata już na oddziale, na szczęście przyjęli go na taki łagodniejszy i ma nawet TV. Mam tylko nadzieję, że to leczenie ruszy.. Mam masę pracy, nie mogę się na niczym skupić :/
    Myślami i kciukami jestem z Tobą i Twoim tatą 😘✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzien dobry, witam w piąteczek 🤗
    No u mnie dziś już lekki spadek tempki 0,03 od mocnego skoku z wtorku, brak boleści jajników, to chyba po owulacji 😃
    3f0a40889510c6847cbeab1365d31e73.png

Jakie macie plany na weekend? 🩷
    Ja w sobotę odpoczywam a po południu jadę do mamy , w niedzielę idziemy rano do kościoła , później odwiedziny u męża chrześniaka bo zaraz już święta 😱 a wieczorem odpoczynek i jakieś filmy wjadą na netflix 🙂

Zbuntowana, Majlen lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dużo zdrowia dla mamy :*
    Mój tata niestety ma bardzo skomplikowaną chorobę, na tym etapie to już zalatuje niewydolnością wielonarządową, bo przede wszystkim nerki odmawiają współpracy, powoli wątroba i płuca. No jest w ciężkim stanie. Teraz zatrzymała mu się taka ilość wody w organizmie, że w ciągu dwóch tygodni przybrał 16 kg. To jest dla niego ogromne dodatkowe obciążenie i nawet ta pompa, która wspomaga pracę jego serca ma problem, żeby to przerobić. Standardowe metody odwodnienia go zawiodły, mam nadzieję, że duży rzut leków zadziała i ściągną z niego tę wodę, bo nawet nie chcę myśleć co go czeka jeśli to już nie zadziała..

Sorry, że tak smęcę, ale jestem córeczką tatusia i ogólnie mam silną relację z rodzicami, nie wiem jakbym przeżyła jakby ich zabrakło. Praktycznie pierwszą połowę 2023 roku walczyliśmy o życie taty i wtedy się udało, ale jak przyjdzie nam to znowu przechodzić to nie wiem sama, ile będziemy mieć siły jako rodzina.

Też z tego względu zupełnie samolubnie zależy mi na posiadaniu dzieci/dziecka jak najszybciej, bo to że wiek to raz, a dwa to mam wrażenie, że jak się już ma dziecko to przechodzi się to trochę inaczej, albo po prostu przez obecność dziecka tak trzeba. Nie wiem, może tak też to sobie głupio tłumaczę :P
    To wcale nie jest głupie że tak myślisz i rozumiem Cię. 😘
    Widać że masz dobra relacje z tatą i Naprawdę życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia 🥺😘 informuj nas na bieżąco co u niego ! 🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Też mi się marzy grillowanie, ale jeszcze trochę za bardzo pizga złem 🥶

Pati2804, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Mi też, tragedia, w ogóle strasznie nudny dzien. Ja po pracy ide z psem na dłuższy spacer, a potem robie sernik na zimno i potem grzańca, bo jestem chora, więc zapodam sobie grzanca i ide spać :D Do której pracujesz? Ja do 15

To piona 😁 odliczam już minuty 🤣

grazka0022 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w ten weekend nic nie będziemy robić czyli żadnych wyjść i tak dalej 😅 parę poprzednich weekendów było wychodzących i potrzebuje odpoczynku bez spotkań 😅 więc w planach odkurzanie auta i relaks 😎

Pati2804, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ