Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
KsiążkowaEmilka wrote:Jak czytam SZAGÓWKI to od razu wiem, wielkopolska! 🤣🤣
Ja się przeniosłam z mojego dolnegosląska na wielkopolske i bardzo szokowała mnie tutejsza gwara, działało to również w drugą stronę😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 16:10
KsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Klavel Aga wrote:ja dzisiaj do restauracji włoskiej idę świętować moje 31 i kumpeli 30 urodziny
a z domowych obiadków to bardzo lubię takie pulpety w sosie koperkowym, szarpaną wieprzowinę, gulasz i rosół -
Mikea wrote:Też kocham to tofu! 😍 Od kiedy odkryłam ten przepis to często u nas gości.
Z tym tofu to chyba chodzi o to, że soja podbija estrogen jeśli dobrze kojarzę
Ale chyba jakieś większe ilości szkodzą? Bo kurde, ja mam alergię na mleko więc zastępuje sojowym do kawy i jogurty na bazie soi no i tofu 🙈Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
KsiążkowaEmilka wrote:Ahhh, mi tęskno do moich gór. Często odwiedzam
KsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
elektro96 wrote:Pozdrawiam wszystkie koleżanki Wielkopolanki 😍mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Fermina wrote:Nie jest z Pomorskiego? Kiedyś jechałam za babką, która nagle się zatrzymała bez ostrzeżenia, wyskoczyła z auta i zaczęła wymiotować w krzaki.🤣
Fermina, CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Prezesoowa wrote:Dużo zdrowia dla mamy :*
Mój tata niestety ma bardzo skomplikowaną chorobę, na tym etapie to już zalatuje niewydolnością wielonarządową, bo przede wszystkim nerki odmawiają współpracy, powoli wątroba i płuca. No jest w ciężkim stanie. Teraz zatrzymała mu się taka ilość wody w organizmie, że w ciągu dwóch tygodni przybrał 16 kg. To jest dla niego ogromne dodatkowe obciążenie i nawet ta pompa, która wspomaga pracę jego serca ma problem, żeby to przerobić. Standardowe metody odwodnienia go zawiodły, mam nadzieję, że duży rzut leków zadziała i ściągną z niego tę wodę, bo nawet nie chcę myśleć co go czeka jeśli to już nie zadziała..
Sorry, że tak smęcę, ale jestem córeczką tatusia i ogólnie mam silną relację z rodzicami, nie wiem jakbym przeżyła jakby ich zabrakło. Praktycznie pierwszą połowę 2023 roku walczyliśmy o życie taty i wtedy się udało, ale jak przyjdzie nam to znowu przechodzić to nie wiem sama, ile będziemy mieć siły jako rodzina.
Też z tego względu zupełnie samolubnie zależy mi na posiadaniu dzieci/dziecka jak najszybciej, bo to że wiek to raz, a dwa to mam wrażenie, że jak się już ma dziecko to przechodzi się to trochę inaczej, albo po prostu przez obecność dziecka tak trzeba. Nie wiem, może tak też to sobie głupio tłumaczęPrezesoowa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Pati2804 wrote:Z tego co kojarzę to szyjka może być wysoko po owulacji a przed okresem się obniża, jeśli się nie obniży to dobry znak 🙂 jeśli coś pomieszałam to poprawcie mnie proszę 🙈
Ale ten ból to może być różnego pochodzenia, od torbieli po ciążę 🙂😘 kiedy planujesz testować? 😘
Ogólnie już będę codziennie testować. Ile jestem dpo? Nie mam pojęcia. Nawet możliwe że przez te dwa razy przytulanek nic się nie zadziałało. 5dzien biorę dupek a dopiero 13dc😅😅
Dni płodne zaczęły mi się w 3dc:) a pik w 5dc:)Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Gregorka, podziwiam za plan z oknami 💪
@elektro, oby była jeszcze większa poprawa zdrowia ♥️
@ellevv, dużo zdrówka 😘 Jeju, sezon chorobowy w pełni! Gdzie ta wiosna?
@Prezesoowa, dzięki za udostępnienie grafiki! Ściągnęłam ♥️ Może rzeczywiście skompletuję to sama, muszę tylko poszukać odpowiednich dawek.
@Fermina, super, że wychodzicie 😍
@Zbuntowana, ale świetne określenie kopytek 🥰 Pierwszy raz się z nim spotkałam i szukałam, co to za nowy przepis 🙂mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zimozielona wrote:Dziś testowałam i biało. Tzn przez chwilę doszukiwałam się cienia ale to już moja głowa.
Ogólnie już będę codziennie testować. Ile jestem dpo? Nie mam pojęcia. Nawet możliwe że przez te dwa razy przytulanek nic się nie zadziałało. 5dzien biorę dupek a dopiero 13dc😅😅
Dni płodne zaczęły mi się w 3dc:) a pik w 5dc:)
Dni płodne w 3 dc?! Mi by nie przyszło do głowy wtedy nawet robić testu! 😯 -
Zimozielona wrote:Dziś testowałam i biało. Tzn przez chwilę doszukiwałam się cienia ale to już moja głowa.
Dni płodne zaczęły mi się w 3dc:) a pik w 5dc:)Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Sezon grillowy 😱 nie kuś, nie kuś, sama bym z chęcią skusiła się na posiadówkę i kiełbaską i z szaszłykami 😁😁
Chochlik12 lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zbuntowana wrote:Proszę bardzo a czy u was kopytka są lubiane?
Szare kluski czy też kluchy na pyrach też jadacie ? 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 16:32
Prezesoowa, MummyYummy, KejtKa lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Z tym tofu to chyba chodzi o to, że soja podbija estrogen jeśli dobrze kojarzę
O tak! Właśnie to, to! 😁
Ale kminie nad tym i myślę, że taka kosteczka tofu raz na jakiś czas na pewno nie ma ogromnego wpływu na hormony, to nie jest ta skala, nie jemy tego w kilogramach przecież 😂Smerfetkaa lubi tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
elektro96 wrote:Ja bardzo lubię 😍 jestem fanką kopytek, klusek śląskich i ogólnie ziemniaków. Tak samo wszystkie mączne rzeczy typu makarony. Uwielbiam 🥰
Szare kluski czy też kluchy na pyrach też jadacie ? 🥰
Ja tych szarych klusek nie lubię, ale mój brat uwielbiaelektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
📆 Kalendarz wizyt
7/7 - USG III
8/7 - endo
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Klavel Aga wrote:ja dzisiaj do restauracji włoskiej idę świętować moje 31 i kumpeli 30 urodziny
a z domowych obiadków to bardzo lubię takie pulpety w sosie koperkowym, szarpaną wieprzowinę, gulasz i rosółmięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Chochlik12 wrote:O tak! Właśnie to, to! 😁
Ale kminie nad tym i myślę, że taka kosteczka tofu raz na jakiś czas na pewno nie ma ogromnego wpływu na hormony, to nie jest ta skala, nie jemy tego w kilogramach przecież 😂
Tez myślę właśnie, że ja tyle wlewam co do kawy nie są to ilości litrowe! I serek raz na kilka dni 😆 wszystko w nadmiarze szkodzi nawet słodycze, sól itd itd 😆Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Ja bardzo lubię 😍 jestem fanką kopytek, klusek śląskich i ogólnie ziemniaków. Tak samo wszystkie mączne rzeczy typu makarony. Uwielbiam 🥰
Szare kluski czy też kluchy na pyrach też jadacie ? 🥰elektro96 lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Gregorka wrote:@Majlen wykresie świadczy,że już po owulacji😊 kciuki zeby to był ten wymarzony cykl🤞❤️
A z drugiej strony, to miałam ładny test owulacyjny, pokazujący PIK i po piku juz bladła ta kreska, dwa dni spadkowej temperatury i potem ładny skok, plus do tego boleści jajnika I poddenerwowanie. Teraz to wszystko minęło..Sama juz nie wiem czy byla czy nie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 17:07
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
○ cytologia i USG piersi ✅️
🗓
26.06 - II prenatalne (połówkowe)
30.06 - wizyta ginekolog
- badania: krew, mocz, krzywa cukrowa
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyJa tam tofu od czasu do czasu jem. Bez przesady nie popadajmy w paranoję. Słodycze też od czasu do czasu jem (ostatnio w tłusty czwartek, a dzisiaj się złamałam i kupiliśmy sobie z mężem po croissancie pistacjowym na wieczór jak dzieci pójdą do kolegi)
Majlen, Chochlik12 lubią tę wiadomość