Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
KejtKa wrote:Mam nadzieję, że w ten weekend nic nie będziemy robić czyli żadnych wyjść i tak dalej 😅 parę poprzednich weekendów było wychodzących i potrzebuje odpoczynku bez spotkań 😅 więc w planach odkurzanie auta i relaks 😎
KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Mi też, tragedia, w ogóle strasznie nudny dzien. Ja po pracy ide z psem na dłuższy spacer, a potem robie sernik na zimno i potem grzańca, bo jestem chora, więc zapodam sobie grzanca i ide spać
Do której pracujesz? Ja do 15
grazka0022, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Prezesoowa To piękne że masz taką relację z rodzicami 🩷 Ja również jestem zżyta ze swoimi. I nie wyobrażam sobie że kiedykolwiek może ich zabraknąć. Na pewno będzie to niewyobrażalną pustka, ale taka już kolej rzeczy. Ale nie możemy żyć w wiecznym strachu. Musimy doceniać to, że mamy jeszcze możliwość kontaktu z nimi.
A dla taty dużo zdrówka 🌷🫂Pati2804, elektro96, KejtKa, Mikea, Zbuntowana, Prezesoowa, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
U mnie weekend jak zawsze w pracy. Dziś do 21, jutro do 16. I wrócę i mam cały dom do ogarnięcia i zakupy. Czyli u mnie jak co tydzień, weekend jest w sobotę od 20do niedzieli 20.00:) bo wieczorem niedziela już z pracą zawsze jest.
Także od roku już przyzwyczaiłam się że weekendy nie są na coś co czekam. Bardziej lubię środy bo to jedyne popołudnie gdzie w większości przypadków od 16 jestem w domu:)
Ja słuchajcie mam ból brzucha. Jest 5/6dpo i boli mnie na okres. Dziś mnie mocno zabolało. Pewnie znowu torbiel.. bo owu z prawego jajnika a tam zawsze torbiel się robi krwotoczna. No i szyjka jest wysoko tak że nie sięgam.ale czy to może o czymś świadczyć?Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
U mnie plany na weekend intensywne więc mam nadzieję że poprostu nie będę myśleć😁 bo powiem wam że dziś byłam lekko zszokowana robiąc owulacyjny ( robię do momentu zejścia ovi) że jest ciemniejszy niż ten wczorajszy zobaczymy dziś tez coś kluje podbrzusze mnie i mimo że wiem że brak opcji na wystąpienie już jakich kolwiek objawów czuje się dziwnie
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Co gotujecie dzisiaj? 🙌🏻😁
U mnie ratatuja i tofu zmieniające życie ♥️ nasza dieta stała się ostatnio mocno warzywna 🥗KejtKa, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Co gotujecie dzisiaj? 🙌🏻😁
U mnie ratatuja i tofu zmieniające życie ♥️ nasza dieta stała się ostatnio mocno warzywna 🥗Chochlik12, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
U mnie ratatuja i tofu zmieniające życie ♥️ nasza dieta stała się ostatnio mocno warzywna 🥗Chochlik12, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
nick nieaktualny
-
U mnie ratatuja i tofu zmieniające życie ♥️ nasza dieta stała się ostatnio mocno warzywna 🥗
U mnie pstrągChochlik12, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
KejtKa wrote:Ooo, to od rozkosznego czy z jadłonomii? 😁
Jadłonomia 😍 uwielbiamy ten przepis, czytałam jakiś czas temu, że tofu jest średnie w staraniach o dziecko, (ciekawe, czy to prawilne info🤔), ale nie potrafimy się powstrzymać, bo tak je lubimy… 😂Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
elektro96 wrote:Ja dzis gotowe pierogi bo przez tą gorączkę na nic więcej nie było mnie stać.. 🤣
Ja również mam zestaw szybkich obiadów w zamrażarce w przypadku kryzysu, czy chorób 😂
Zdrówka!!!♥️elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
__
ja dzisiaj do restauracji włoskiej idę świętować moje 31 i kumpeli 30 urodziny
a z domowych obiadków to bardzo lubię takie pulpety w sosie koperkowym, szarpaną wieprzowinę, gulasz i rosółellevv, Chochlik12, KejtKa, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Ja w końcu po wizycie u lekarza poczłapałam do sklepu i kupiłam karkówke która robi się właśnie w wolnowarze 🫣 więc nie muszę się tak męczyć.
Napisałam też zapytanie do lekarza rodzinnego o badania na insuline i tsh a jak nie dostanę to jak będę w PL to zrobię wszystkie potrzebne badania 😑 mam nadzieję że się uda je zdobyćChochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Ja już po obiedzie, dzis mąż serwował carbonare 😃
Ja dzis 4dc i już po okresie, odkąd zrezygnowałam z antykoncepcji to moje krwawienia są dość liche. Mija już 7 miesiąc a dalej beż zmian. Owulacja zawsze 14 dnia, ale cykle się skróciły do 25...
Nie jestem przekonana czy to dobrze, w czwartek ide do mojego gina, chociaż on zawsze mowi ze wszystko jest super. Może już sama szukam w sobie winy na siłęChochlik12 lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Chochlik12 wrote:Jadłonomia 😍 uwielbiamy ten przepis, czytałam jakiś czas temu, że tofu jest średnie w staraniach o dziecko, (ciekawe, czy to prawilne info🤔), ale nie potrafimy się powstrzymać, bo tak je lubimy… 😂
Z tym tofu to chyba chodzi o to, że soja podbija estrogen jeśli dobrze kojarzęChochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Chochlik12 wrote:Ja również mam zestaw szybkich obiadów w zamrażarce w przypadku kryzysu, czy chorób 😂
Zdrówka!!!♥️
Ja też korzystam z tej zasady! Albo w przypadku lenistwa po pracy 😀elektro96, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Zbuntowana, czy jesteś z wlkp?
Chyba tylko tutaj są szagówki 🤣 przynajmniej u mnie tak się mówielektro96 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zimozielona wrote:U mnie weekend jak zawsze w pracy. Dziś do 21, jutro do 16. I wrócę i mam cały dom do ogarnięcia i zakupy. Czyli u mnie jak co tydzień, weekend jest w sobotę od 20do niedzieli 20.00:) bo wieczorem niedziela już z pracą zawsze jest.
Także od roku już przyzwyczaiłam się że weekendy nie są na coś co czekam. Bardziej lubię środy bo to jedyne popołudnie gdzie w większości przypadków od 16 jestem w domu:)
Ja słuchajcie mam ból brzucha. Jest 5/6dpo i boli mnie na okres. Dziś mnie mocno zabolało. Pewnie znowu torbiel.. bo owu z prawego jajnika a tam zawsze torbiel się robi krwotoczna. No i szyjka jest wysoko tak że nie sięgam.ale czy to może o czymś świadczyć?
Ale ten ból to może być różnego pochodzenia, od torbieli po ciążę 🙂😘 kiedy planujesz testować? 😘