Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję, że nikt mnie nie pamięta z poprzednich wątków i wszystkie stare znajome albo te chociaż kojarzone po nicku już dawno zafasolkowane albo i rozpakowane 😁 nieśmiało witam się w marcowym wątku. Dwa lata temu był to pierwszy wątek miesięczny, na którym zaczęłam się udzielać. Czerwcowy okazał się być tym szczęśliwym. Na pokładzie roczniak, a my powoli myślimy o rodzeństwie. Powoli, bo karmię piersią i nie chcę z racji starań odstawiać synka od piersi. W lutym przyszła pierwsza miesiączka po porodzie, ale nie wiem, czy mam już owulacje, choć po bólach wydaje mi się, że tak. Nie idę na monitoring, bo nie mam ciśnienia. Planowałam w ogóle nawet nie testować, tylko żyć takim "co ma być, to będzie", ale wczoraj w Rossmannie wskoczyły mi dwa testy do koszyka i już przebieram nogami 😂 no staraczka z człowieka nigdy chyba nie wyjdzie 😂 proszę mnie wpisać na 05.03. Wydaje mi się, że będę wtedy jakieś 10dpo, ale kto by tam wiedział, jakie długie cykle będę teraz miała i czy w ogóle regularne (no i czy owulacyjne). W każdym razie testować zamierzam, bo lubię sikać na testy 🙈 tyle o mnie. Nawet nie liczę na to, że będę udzielać się cały czas, bo moje dziecko jest tak absorbujące, że nie daję rady nawet maila sprawdzić w ciągu dnia, o forum nie mówiąc. A nadrobienie wieczorem tego, co produkujecie, jest nierealne 🤡 mam jednak nadzieję, że w wolnej chwili będę w stanie zajrzeć, co tu wyprawiacie, bo miło wspominam wątki z 2022 roku 🥰
elektro96, Fermina, Prezesoowa, Malinowysorbet, A.30, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, Platynova55, PaulaG, MummyYummy, Gregorka, Zimozielona, oloska lubią tę wiadomość
-
Ja się zaczynam zastanawiać czy nie mam, jak na złość, cyklu bezowulacyjnego. Wiem, że bez monitoringu to żadna pewność ale co miesiąc bardzo wyraźnie, czasem mam wrażenie, że aż za, czuję owulację a tu nic - powinna być dziś lub jutro.. Jajniki ledwo się odezwały a najdziwniejsze, że nie widzę śluzu płodnego. W sumie żadnego nie widzę 😅 a zawsze miałam go całkiem sporo. Mam nadzieję, że jakieś jajeczko się mimo wszystko w tym cyklu szykuje do akcji. 🥺
-
Prezesoowa wrote:Dobrze, że jesteś to na który dzień zapisać Cię na testowanie?
😊 najbezpieczniej w moim przypadku będzie na 15.03. Sądząc po ostatniej mega spóźnionej 🐒 to chyba będzie najlepsza opcja 😜 spodziewam się już wszystkiego po moich cyklach 🤣Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przyznawać mi się tu, która z Pań ma jutro urodziny?
Chyba CoffeePrezesoowa, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Fermina wrote:Ja się zaczynam zastanawiać czy nie mam, jak na złość, cyklu bezowulacyjnego. Wiem, że bez monitoringu to żadna pewność ale co miesiąc bardzo wyraźnie, czasem mam wrażenie, że aż za, czuję owulację a tu nic - powinna być dziś lub jutro.. Jajniki ledwo się odezwały a najdziwniejsze, że nie widzę śluzu płodnego. W sumie żadnego nie widzę 😅 a zawsze miałam go całkiem sporo. Mam nadzieję, że jakieś jajeczko się mimo wszystko w tym cyklu szykuje do akcji. 🥺
Chyba każda z nas przeżyła rewolucje cyklowe, odkąd rozpoczęły się starania. Może owulacja się przesunie o kilka dni? A śluz sprawdzałaś w środku ?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:Chyba Coffee
Ooo dziękuję
Mam nadzieję, ze do nas dołączyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 12:19
elektro96, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hej!
Witam się w nowym wątku 🥰
Życzę szczęścia każdej z nas.
Ja na razie się nie wpisuje bo jak zawsze okresy mam długie, dam znać kiedy będę mieć owulacje to wtedy coś się wykalkuluje 😅
Ja od dziś biorę Fertisim 🥴 ( Nie podoba mi się to!) No, ale czego się nie robi dla dzidziusia 😅
Mój mąż chce iść na badanie nasienia.
Takie mamy następne kroki. Może czegoś się dowiemy.Prezesoowa, Suzie, Malinowysorbet, elektro96, Fermina, Dropsik, 2Monia2, kasia97, JoKoKoJo, Pati2804, MummyYummy, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Hej!
Witam się w nowym wątku 🥰
Życzę szczęścia każdej z nas.
Ja na razie się nie wpisuje bo jak zawsze okresy mam długie, dam znać kiedy będę mieć owulacje to wtedy coś się wykalkuluje 😅
Ja od dziś biorę Fertisim 🥴 ( Nie podoba mi się to!) No, ale czego się nie robi dla dzidziusia 😅
Mój mąż chce iść na badanie nasienia.
Takie mamy następne kroki. Może czegoś się dowiemy.
A czemu Ci się nie podoba to, że będziesz brać fertisim?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Heeej 😍 Jak tutaj miło 🥰
U mnie na testowanie nie ma szans w tym miesiącu ale za Was trzymam kciuki ! ♥️
Mam jednak nadzieję, że marzec będzie na tyle intensywny, że kwietniowe testowanie coś przyniesie ♥️Prezesoowa, Suzie, JoKoKoJo, ultramaryna_, Malinowysorbet, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage -
Hej! Czuję, że w Marcu na wiosnę posypią się 2 kreski 😁
Prezesoowa, elektro96, Suzie, JoKoKoJo, Malinowysorbet, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Hej! Czuję, że w Marcu na wiosnę posypią się 2 kreski 😁
Też tak czuję no i liczę, że i u Ciebie się te dwie kreseczki pokażą zapisać Cię na testowanie czy wolisz zostać wolnym strzelcem?Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:A czemu Ci się nie podoba to, że będziesz brać fertisim?
W smaku jest bardzo średnie( krzywię się przy tym jak małe dziecko), a ja jestem wybredna co do leków czy suplementów 😅-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Prezesoowa wrote:Chyba każda z nas przeżyła rewolucje cyklowe, odkąd rozpoczęły się starania. Może owulacja się przesunie o kilka dni? A śluz sprawdzałaś w środku ?
Dopiero zaczęłam się starać więc w zasadzie nie ma co się tym chyba martwić. Cykle mam wyrównane. 27 dni. Czasem dzień przesunięcia, więc zdziwiłabym się gdyby było więcej. Sprawdziłam w środku, za Twoją radą i wygląda jak płodny w zasadzie, tylko jest go mało.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:W smaku jest bardzo średnie( krzywię się przy tym jak małe dziecko), a ja jestem wybredna co do leków czy suplementów 😅
Aaa rozumiem mi akurat smakuje mąż za to pije ten dedykowany dla mężczyzn i narzeka, że niedobry, ale faktycznie nie pachnie najlepiejNieprzejrzysta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Fermina wrote:Dopiero zaczęłam się starać więc w zasadzie nie ma co się tym chyba martwić. Cykle mam wyrównane. 27 dni. Czasem dzień przesunięcia, więc zdziwiłabym się gdyby było więcej. Sprawdziłam w środku, za Twoją radą i wygląda jak płodny w zasadzie, tylko jest go mało.
Pij więcej!Fermina lubi tę wiadomość
Nieprzejrzysta wrote:W smaku jest bardzo średnie( krzywię się przy tym jak małe dziecko), a ja jestem wybredna co do leków czy suplementów 😅Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%