Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, trzymam mocno kciukasy! Będę do was przychodziła i was wspierała ❤️ To wasz miesiąc dziewczyny 🌷 🌞
Wiruski wam prześle po wizycie u ginekologa 🦠🦠Suzie, elektro96, Fermina, Malinowysorbet, Maj.a, Majuna, Prezesoowa, 2Monia2, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Przyszłam Wam wszystkim życzyć powodzenia 🤞🤞🥰
Suzie, Malinowysorbet, Majuna, Prezesoowa, 2Monia2, Mikea, Leśneintro, kasia97, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy, damrade lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Witam się z Wami i życzę szczęścia ❤️❤️❤️
Ja oczywiście nie zapisuje się na testowanie 😔 przerasta mnie wizja bieli a w rezultacie 🙉. Na pewno będę Was podczytywać ❤️
"Marcujcie" się kochane i owocujcie w brzuszki 🤰
I dodam, że przepiękny tytuł wątku wybrałyście 😭😭😭🥺🥺🥺🥺
🌞💐🌹🥀🌺🌷🌸💮🏵️🌻🌼Malinowysorbet, Suzie, Majuna, Prezesoowa, damrade, kasia97, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Hej, proszę o wpisanie na testowanie 1.03. Dzisiejszy test był niejednoznaczny, może tylko ja coś widziałam, nawet nie udało mi się nic wyłapać na zdjęciu, więc jutro już powinna być jasna sytuacja. 🙂
Zaczarowan, Majuna, Prezesoowa, JoKoKoJo, Eniana, ultramaryna_, Pati2804, KejtKa, CoffeeDream, Platynova55, MummyYummy, damrade, Zimozielona, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Czesc 🫡 ja tez podczytuje forum od stycznia, w lutym troszke sie udzielalam mam nadzieje ze w tym watku bedzie lepiej 🫣 ja poprosze o wpisanie na testowanie 18 marca, w najblizsza sobote wybieram sie na monitoring to bedzie 13 dzien cyklu i owulka powinna byc w weekend. To 2 CS z klinika, inny lekarz, zaproponowal ze w tym cyklu zrobimy pelny monitoring bez wspomagania hormonami a jak sie nie uda to zaleca badanie droznosci jajowodow. Poki co czuje klocie w jajnikach, u mnie glownie owulka z prawego ale w tym msc czuje lewy ciekawe czy cos sie "urodzi" oby ten cykl byl szczesliwy 🫶👶🏻 Trzymam kciuki za nas wszystkie!
Suzie, Prezesoowa, Leśneintro, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy, Zimozielona lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Mnie wpiszcie na testowanie 03.03. To 10dni na dupku i 12dpo. Więc wóz albo przewóz!
wtedy jak odstawię dupka w porę to może jeszcze zdążę na 31.03 na drugie testowanie:)
Testować myślę że jeszcze będę jutro ale oficjalnie 03.03.
Oby ten miesiąc był dla nas łaskawy!Prezesoowa, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ja poproszę ponownie na wolnego strzelca 🌳🌿🍀
Nie chcę myśleć, że zbliża się czas testowania i zapewne zrobię test jak 🐵 się spóźni lub nie będzie spadku temperatury po 13dpo.Prezesoowa, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Witam się ponownie w marcu 😇
Odcięłam się w końcówce lutego, wszystkich nas po kolei poskromiła mega grypa.. No i ja też chciałam trochę „przewietrzyć” głowę. Miałam oczywiście chwilę zawahania, czy warto, czy kontynuować starania.. nie wiem który już raz ale za każdym razem wracam z nową nadzieją. Czy dobrze? Nie wiem, doszłam do wniosku że dajemy sobie czas do roku, do marca 2025 na to czy się uda. Jeśli nie to ja pasuje.. Wydaje mi się że to już będzie taka moja granica. Mąż oczywiście twierdzi że będziemy się starać tak długo aż się uda ale on ma zupełnie inne podejście niż ja 😒
Ja w marcu będę wolnym strzelcem 🏹 bo w sumie kończę pierwszy miesiąc z suplementami i witaminami i już widzę że jest inny niż wszystkie poprzednie.
W poprzednich cyklach czułam bardzo owulację, w tym cyklu powinna ona właśnie być i delikatnie czułam skurcze podbrzusza wczoraj ale bez porównania z poprzednimi cyklami. Za to zauważyłam pierwszy raz taki kleisty przezroczysty śluz. Więc coś się zmienia.
Pewnie zatestuję w połowie marca bo nie byłabym sobą gdybym chociaż jednego sikańca nie zużyła w miesiącu 😜
Życzę każdej z nas żeby to była szczęśliwa wiosna! 🌷
Dobrze, że jesteś to na który dzień zapisać Cię na testowanie?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Melduję się! Proszę na wolnego, siknę, jak małpa nie przyjdzie w terminie. 🥳
Prezesoowa, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Myszkaaa20 wrote:Widzę że już jest wątek marcowy🌷🌺🪻🌼 życzę Wam żebyście w tym wątku cieszyły się wieloma ⏸️
Proszę częstować się wiruskami i powodzenia ❤️
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Dziękujemy zdrówka dla Ciebie i MaleństwaJoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Miminka wrote:Dziewczyny, chyba już ostatni raz wysyłam wiruski ciążowe 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 Łapicie i korzystajcie 😊 Trzymam za Was kciuki 🥰
Dziękujemy szczęśliwego rozwiązania )JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Miś wrote:Śledziłam wątek lutowy i wreszcie i ja mogę do Was dołączyć 😊. Mało się udzielam, praca mi nie pozwala na częstsze pisanie, ale chciałabym razem z Wami oczekiwać na dwie kreseczki.
Proszę więc o dołączanie mnie do Waszego grona i wpisanie mnie na testowanie 14.03 😀.
Witamy witamy rozgość sięJoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Witam serdecznie! Śledziłam swego czasu różne fora tutaj, jednak później przy wirze pracy kompletnie wypadło mi to z głowy i nie jestem w stanie się zalogować na poprzedni mail, na którym byłam zarejestrowana. Strasznie nie lubię tych zmian maili, kont i zabawy w to wszystko, a musiałam
Widzę, że idą zapisy, natomiast raczej ja w tym miesiącu odpadam z testowania.. Czeka mnie wizyta u gin, bo po antybiotyku zrobiła się infekcja, przez co włókniak, którego mam na jajniku znowu trzeba obserwować i możliwe, że brać kolejne leki, więc wolę w tym miesiącu zająć się zdrowiem.. a w dodatku zaczął się dopiero co cykl, więc i z wizytą i nowym posiewem po leczeniu muszę zaczekać, same komplikacje z tymi antybiotykami.
Mam nadzieję, że wszystkich dzień zaczął się dobrze nie wiem jak u Was pogoda, natomiast u mnie szaro, ale nie przeszkadza to w zupełnościPrezesoowa, 2Monia2, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się w nowym wątku 😘😍
Niech marzec będzie dla nas wszystkich miesiącem szczęścia
Wiosno witaj 🐥🐰🐣
Proszę o wpisanie na testowanie 04.03
Trzymam kciuki za Was dziewczyny 😍🥰
Prezesoowa, Papatka, 2Monia2, Malinowysorbet, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny 😘 Witaj nowy wątku i nowa prowadzaco! 🥰❤️ Życzę wszystkim uczestniczkom ujrzenia dwóch kreseczek, pobijmy wynik z lutego! 🤞
@Prezesoowa powodzenia, dasz czadu, już to czuję! ❤️😘
Proszę o wpisanie na 22 marca 🤞Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Papatka, Malinowysorbet, kasia97, JoKoKoJo, Pati2804, CoffeeDream, MummyYummy, Zbuntowana, Mikea lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Ja kurde nie wiem trochę co teraz robić 😁 We wtorek potwierdzone na monitoringu, że cykl bezowulacyjny i teraz się zastanawiam czy wziąć dupka przez 10 dni czy czekać grzecznie na 🐒? 🤔 Lekarz powiedział, że sugeruje wzięcie dupka, ale ja się na nim tak okropnie czuje, wzdęta i ciężka, że chciałabym tego uniknąć 😭
Takie tam mam rozkminy od rana 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
W sumie na 31 marca trzeba jeszcze Wielkanoc wpisać.
Prezesoowa, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Witam was w nowym wątku 🥰
Ja jak narazie też na wolnego strzelca, ponieważ miesiąc temu odstawiłam AH, narazie mam wykrytą torbiel krwotoczna, także dopiero zaczynamy starania 😁
Ale jestem zmotywowana po dzisiejszej wizycie i po waszych odpowiedziach w wątku lutowym, odnośnie tego, że u niektórych z was tez pojawiała się ta torbiel, ale nie przeszkodziło to w zajściu w ciążę 🩷
Ten miesiąc też jest moim miesiącem, bo 28 marca mam urodziny 🤩, także oby marzec był dla nas wszystkich szczęśliwy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 11:53
Prezesoowa, Malinowysorbet, JoKoKoJo, ultramaryna_, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?