Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Platynova, kciuki za wizytę!
@Chochlik, 5dpo to jeszcze wszystko się może zdarzyć!
@Presesowa, przykro mi, tulę i wierzę, że tacie się poprawi na tyle, żeby był z Wami na Święta!
@Zimnozielona i Ciebie tulę za biel!
U mnie jajnik się uspokoił, także jestem prawie pewna, że ta owulka była wczoraj, nawet się zastanawiałam czy nie odwołać wizyty ale pójdę i się przekonam na własne oczy, żeby nie było wątpliwości.Platynova55, Speranza :), Prezesoowa, Chochlik12, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Hejka 🌼 witam się w nowym tygodniu. Nie było mnie przez weekend, pojechałam do rodziców. Było tyle pracy w ogródku, że szok. Uwielbiam się tak zmęczyć 😍❤️ ale teraz plecy bolą 🤣
Mam 30 stron do nadrobienia 🤣 ale na szybko przejrzałam parę stron i widziałam coś na temat wątku zbiorowego. Ja też, ja też chcę! ❤️❤️❤️ Już zagłosowałam 😍
Widziałam też parę bieli 😓 przytulam mocno dziewczyny 🫂🫂🫂
U mnie od piątku, codziennie rano delikatne krwawienie, które potem znikało i było czysto przez cały dzień, sporadycznie jakieś skrzepy na papierze przy podcieraniu. Strasznie mnie to dobijało bo już myślałam że zaczął się okres i nowy cykl. Aż do wczoraj popołudniu, kiedy zebrało się nam z mężem na amory i dopiero po ❤️ kurek się odkręcił i zaczął się normalny okres, także nowy cykl liczę chyba dopiero od wczoraj.grazka0022, CoffeeDream, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta.
@PaulaG moje pierwsze(i jak na razie jedyne) dziecko urodziło się w grudniu. Bałam się tego, a gdy wychodziliśmy że szpitala było kilkanaście stopni na plusie. Gorzej później. Ale wolę grudzień, niż upalny sierpień 🤣. Z resztą nie wybrzydzam. Biorę co los da.
Miłego dnia dla Was ♥️
Speranza :), Prezesoowa, CoffeeDream, PaulaG, Pati2804, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
nick nieaktualnyHejka smacznej kawki:)
Znów do nadrobienia sporo stron.
Przytulam🫂 za biele i mocne kciuki za wizyty❤️
Wzielam dziś wolne, żeby nadgonić trochę porządki, mam spore okna do umycia, a jak wracam po południu to zazwyczaj sił brak.
Miłego dzionka 🌸🌷Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesowa tule 🫂 nie tak miała wyglądać ta formalność
KsiążkowaEmilka wrote:Fajne macie te termometry, ja mam taki a'la rtęciowy i muszę go trzymać rano (o zgrozo) 8min😂
Życzę Wam dobrego poniedziałku i całego tygodnia❤️ nowy tydzien nowe nadzieje🫂
Miłego dnia wszystkim i oby ten tydzień przyniósł dużo radosnych informacji 😊💚💛Prezesoowa, KsiążkowaEmilka, Pati2804 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Zimozielona wrote:Prezesowa sciskam!! A ktory dpo? Bo ciężko mi odnaleźć w wątkach czy była mowa..
Może jeszcze jest szansa?
Ja melduję biel, opadnięcie cyckow i ból na okres. Czyli progesteron spadł ;(
12 dpo, nie ma już szansy, jestem gotowa na nowy cykl, mam tylko nadzieję, że @ nadejdzie na dniach, żeby mnie zbytnio nie męczyć na święta
Przytulam Cię mocno :* strasznie ekspresowy ten Twój cykl..When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Fermina wrote:@Platynova, kciuki za wizytę!
@Chochlik, 5dpo to jeszcze wszystko się może zdarzyć!
@Presesowa, przykro mi, tulę i wierzę, że tacie się poprawi na tyle, żeby był z Wami na Święta!
@Zimnozielona i Ciebie tulę za biel!
U mnie jajnik się uspokoił, także jestem prawie pewna, że ta owulka była wczoraj, nawet się zastanawiałam czy nie odwołać wizyty ale pójdę i się przekonam na własne oczy, żeby nie było wątpliwości.
Też bym poszła sprawdzić trzymam 🤞When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Malinowysorbet wrote:Prezesowa tule 🫂 nie tak miała wyglądać ta formalność
Ja też mam ten a'la rtęciowy. Upierdliwe to mierzenie 8min no ale...
Miłego dnia wszystkim i oby ten tydzień przyniósł dużo radosnych informacji 😊💚💛
Mówiąc o formalności to miałam właśnie na myśli bielWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry 🤗 przyszłam się tu tylko przywitać, bo będąc do 14 w pracy, nie będę miała czasu tu być z Wami 😘 życzę miłego dzionka
A ja dziś jestem 7dpo i kłuje mnie jajnik i mam trochę nabrzmiałe piersi, albo sobie wkręcam 😆Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Siknęłam dziś. Oczywiście za wcześnie.
Ale pierwszy raz w życiu widzę cień wujka cienia. Nawet nie mogę go uchwycić na zdjęciu.
elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Przytulam za biele i może jednak jest jeszcze szansa?
U mnie wg ovu zaczynam dni płodne, więc od dziś zaczynam testowanie owulacyjne. Gorzej bo owulacja wypadnie pewnie w Święta u rodziny..starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Rachelka23 wrote:
Który to dpo? Jak Ty coś widzisz to musi być coś na rzeczy!Rachelka23 lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Rachelka23 wrote:
Ja niestety nie widzę, ale jeśli Ty widzisz to trzymam mocno 🤞 🤞 🤞Rachelka23 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Rachelka23 wrote:
Ejjj, na tym pierwszym zdjęciu to i ja coś widzę 👀
Chyba przeczucia Cię nie myliły 😘 który to dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 08:08
Rachelka23 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Przy powiększeniu różowego widzę nawet na zdjęciu 🤣
@Miś 6/7 dpo wg aplikacji. Więc zdecydowanie za wcześnie 🫣. Chociaż wg mnie owulka mogła być 8 dni temu.
@notsobadd taki cień,.że naprawdę ciężko dostrzec. Chociaż na żywo lepiej widać.
Ale nie nastawiam się. Po 15cs już mnie nic nie zdziwi. Zrobię jeszcze za kilka dni i zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 08:11
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Ja nic nie widzę, ale na zdjęciu może aż tak nie widać. Jutro do powtórki!
Rachelka23 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry 🌸 Smacznej kawusi ☕ i pięknego dnia!
Jak zobaczyłam pogodę na Święta to nie wierzyłam. Ma być bardzo ciepło, czego się nie spodziewałam i muszę pomyśleć na outfitem świątecznym 😅
Co do samopoczucia, to u mnie dziś 6dpo i jakiś spadek nastroju, bo oczywiście czuje, że się nie udało... Śluz w tym cyklu był jakiś dziwny i do tego mało okazji do ❤️. Trudno. Najbardziej mnie boli, że podczas świąt mogą pojawić się różne sugestie i jakoś nie mam ochoty już nawet odpowiadać żartem itp. dopóki się nie staraliśmy to był luz, ale teraz już takie sugestie mogą zaboleć.
@Prezesoowa Dużo zdrówka i sił dla taty. Trzymam kciuki, żeby jednak udało się wyjść na święta 🥹✊
Tulę też za biel... 🫂 Najwidoczniej jeszcze musimy poczekać chwilę na nasze szkraby, ale czuję, że to już niedługo 🥰
@Liyss Ja nie czuje większej presji. Jedynie smutnym momentem jest spadek temperatury przed @. Ale to już często się czuje i trzeba się z tym pogodzić.
@Fermina Powodzenia u gina 🤞 pewnie, idź i sprawdź po prostu, żeby mieć pewność czy to to.
Ja w dniu piku również miałam kłucie jajnika i myślałam, że to owulka, ale jednak ból owulacyjny nie równa się kłuciu. Przynajmniej w moim przypadku 😁
@Zimozielona również przytulam za biel... 🫂😔
Prezesoowa, Fermina, Suzie, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Rachelka23 wrote:
Do powtórki koniecznie! Tym bardziej jeśli to 7dpo 😊 trzymam kciukiRachelka23 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺