Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anonim1992 wrote:U mnie placki z jabłkami właśnie dla synka na kolację i jutro na zajęcia 😅Smerfetkaa wrote:A ja w ustach 🙈 i zdecydowanie mam niższe temperatury i bardziej zróżnicowane niż Ty kurde mam jeszcze 1 termometr tylko gorszy bo z jednym miejscem po przecinku i chyba zmierzę i tu i tu żeby zobaczyć jaka różnica będzie
@notsobadd Mój rodzinny też stwierdził, że wyniki ferrytyny i witaminy D mam ok, gdzie tu dziewczyny mnie uświadomiły, że trzeba poprawić zwłaszcza przy staraniu o dziecko. Ach ci lekarze... 😏
@Prezesoowa Mikrolife pika. W sumie to plus, bo bym nie wiedziała, kiedy wyjąć 😅 A nie obudzisz męża wstając z łóżka? On zresztą tak pika, że wg mnie trzeba się wsłuchać 😄
Ale ja tak czy siak mierze w łazience. Wiem, że powinno się mierzyć nie wstając z łóżka, ale i tak wyłapuje mi ładnie skoki po owulce i spadki przed @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:29
-
CoffeeDream wrote:W ustach nigdy nie mierzyłam. A obralas sobie jedno miejsce w ustach, mierzysz zawsze w tym samym?
@notsobadd Mój rodzinny też stwierdził, że wyniki ferrytyny i witaminy D mam ok, gdzie tu dziewczyny mnie uświadomiły, że trzeba poprawić zwłaszcza przy staraniu o dziecko. Ach ci lekarze... 😏
@Prezesoowa Mikrolife pika. W sumie to plus, bo bym nie wiedziała, kiedy wyjąć 😅 A nie obudzisz męża wstając z łóżka? On zresztą tak pika, że wg mnie trzeba się wsłuchać 😄
Ale ja tak czy siak mierze w łazience. Wiem, że powinno się mierzyć nie wstając z łóżka, ale i tak wyłapuje mi ładnie skoki po owulce i spadki przed @.
Do budzika się przyzwyczaił, ale po 3 latach. Jak wstaję to czasem się zerwie i pyta czy coś mi dolega, ale mówię mu, żeby spał i chwilę pogłaskam go po plecach to zasypia. Znając życie do termometru też by się przyzwyczajał z 2 lata, a nie chcę mu tego robić. Dziękuję:* w takim razie spróbuję w łazience, najwyżej termometr wykorzystam do zwykłego mierzenia temperatury przy chorobieCoffeeDream lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:W ustach nigdy nie mierzyłam. A obralas sobie jedno miejsce w ustach, mierzysz zawsze w tym samym?
Ale ja tak czy siak mierze w łazience. Wiem, że powinno się mierzyć nie wstając z łóżka, ale i tak wyłapuje mi ładnie skoki po owulce i spadki przed @.CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A w tym cyklu jestem 7dpo i cyce nie bolą i jestem w szoku...moze mi tez sie udało 😁
Ja miałam bóle miesiączkowe przez pierwszy trymestr praktycznie codziennie. Bolało mnie podbrzusze i plecy, bolały pachwiny, cycki. No ciągle mnie coś bolało. Nawet głowa mnie bolała codziennie.
Robię sobie właśnie wieczornego owulaka I same mi powiedzcie, który jest bardziej Pikiem 🙃
Zaraz edytuje i wkleję foto bo głupia najpierw zapisałam a teraz będę wgrywać zdjęcia.😅CoffeeDream, PaulaG lubią tę wiadomość
-
@notsobadd Piękne kwiatuszki udało Ci się dorwać 😍 Ja nie mam za wiele kwiatów. Dwa z nich muszę wyrzucić, bo nie przetrwały remontu 😅 będę musiała coś kupić, żeby zrobiło się bardzo domowo 😊🌸
@Gregorka Cudne te Twoje psiaki 😊😍Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Termometr zamówiony 🤣 to był impuls 🤣
Prezesoowa, Fermina, CoffeeDream, Rachelka23, pp2018, Majuna, notsobadd, Liyss🧚🏻, Miś, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A guzik, akurat teraz stronka do wrzucania zdjęć twierdzi, że mam na to za mało pamięci. No nie będę z tym walczyć. Wg mnie pik był dziś rano. Jestem mega ciekawa co się okaże jutro u ginekologa. W sumie to mój pierwszy raz kiedy tak obserwuję mój cykl z 100% uwaznością i jeszcze będę mogła to sprawdzić na usg. Dziś jajnik tak mi się rozpychał wieczorem, że ledwo chodziłam, wg mnie to było pęknięcie pęcherzyka ale zobaczymy na ile siebie czuję. Potraktuję to jako ciekawy eksperyment bo na ciążę w tym cyklu już mało liczę.
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:A guzik, akurat teraz stronka do wrzucania zdjęć twierdzi, że mam na to za mało pamięci. No nie będę z tym walczyć. Wg mnie pik był dziś rano. Jestem mega ciekawa co się okaże jutro u ginekologa. W sumie to mój pierwszy raz kiedy tak obserwuję mój cykl z 100% uwaznością i jeszcze będę mogła to sprawdzić na usg. Dziś jajnik tak mi się rozpychał wieczorem, że ledwo chodziłam, wg mnie to było pęknięcie pęcherzyka ale zobaczymy na ile siebie czuję. Potraktuję to jako ciekawy eksperyment bo na ciążę w tym cyklu już mało liczę.
A puściło to rozpychanie całkiem czy czujesz jeszcze?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:A puściło to rozpychanie całkiem czy czujesz jeszcze?
Coś tam czuję, ale już nie tak jak wcześniej. Teraz mnie po prostu pobolewa. -
Fermina wrote:Coś tam czuję, ale już nie tak jak wcześniej. Teraz mnie po prostu pobolewa.
U mnie się zdarza, że to rozpychanie wraca, jak nie wróci no to pewnie owulka była dzisiajWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:@notsobadd Piękne kwiatuszki udało Ci się dorwać 😍 Ja nie mam za wiele kwiatów. Dwa z nich muszę wyrzucić, bo nie przetrwały remontu 😅 będę musiała coś kupić, żeby zrobiło się bardzo domowo 😊🌸
@Gregorka Cudne te Twoje psiaki 😊😍
Pewnie w trakcie będę mieć miliony pytań 😂Prezesoowa, CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:U mnie się zdarza, że to rozpychanie wraca, jak nie wróci no to pewnie owulka była dzisiaj
Dam Wam znać jutro co powiedział gin. Strzelę też owulaka rano, co mi tam. 🙃Prezesoowa, pp2018, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:A guzik, akurat teraz stronka do wrzucania zdjęć twierdzi, że mam na to za mało pamięci. No nie będę z tym walczyć. Wg mnie pik był dziś rano. Jestem mega ciekawa co się okaże jutro u ginekologa. W sumie to mój pierwszy raz kiedy tak obserwuję mój cykl z 100% uwaznością i jeszcze będę mogła to sprawdzić na usg. Dziś jajnik tak mi się rozpychał wieczorem, że ledwo chodziłam, wg mnie to było pęknięcie pęcherzyka ale zobaczymy na ile siebie czuję. Potraktuję to jako ciekawy eksperyment bo na ciążę w tym cyklu już mało liczę.
W tym cyklu również byłam akurat na USG po piku na drugi dzień i wtedy jeszcze ciałko nie pękło, ale wieczorem już czułam zdecydowanie ból owulacyjny.Fermina, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:On „No siedzisz z nosem w telefonie to co?”
Ja „A o czym chcesz rozmawiać skoro nie mamy o czym?”
On „Nie wiem np o pogodzie”
Kurtyna… Tak wygląda rozmowa.
A i jeszcze zapytał czy chce też kawę albo herbatę.
A ja zapytałam czy zawiezie mojej mamie jutro dwie reklamówki z rzeczami.
Nic więcej. Dno kompletne i kilo mułu.
Gdzie nie pójdę to siądę i ryczę. W łazience w sypialni w kuchni na kanapie.
🫂😔
Przykro mi , że tak to wygląda i źle się czujesz . -
Smerfetkaa wrote:Pati - a Ty gdzie mierzyłaś temperaturę ? Bo właśnie złapałam sie na tym, że porównuje wykres np swój do Twojego a przecież w każdym z trzech miejsc utrzymuje się inna temperatura 🤒
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Ja miałam bóle miesiączkowe przez pierwszy trymestr praktycznie codziennie. Bolało mnie podbrzusze i plecy, bolały pachwiny, cycki. No ciągle mnie coś bolało. Nawet głowa mnie bolała codziennie.
Robię sobie właśnie wieczornego owulaka I same mi powiedzcie, który jest bardziej Pikiem 🙃
Zaraz edytuje i wkleję foto bo głupia najpierw zapisałam a teraz będę wgrywać zdjęcia.😅
Mnie w pierwszej ciąży tez bolało wszystko... czulam sie jakhym miala wieczny okres właśnie... w drugiej ciut mniej ale jednak.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Ja też miałam zamawiać termometr i testy owulacyjne z clearblue ale olałam temat.
Szkoda mi kasy.
No ale to mnie bo to 3 dziecko... nie mam większego parcia zwłaszcza że nie chce rodzić w zimie 🤣
CoffeeDream lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
elektro96 wrote:Termometr zamówiony 🤣 to był impuls 🤣
Ja właśnie mam mój świeżutki zakupiony, już leży w szafce. 😀Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀