Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    U mnie placki z jabłkami właśnie dla synka na kolację i jutro na zajęcia 😅
    Mmm... Placki z jabłkami też kocham 🥰
    Smerfetkaa wrote:
    A ja w ustach 🙈 i zdecydowanie mam niższe temperatury i bardziej zróżnicowane niż Ty :) kurde mam jeszcze 1 termometr tylko gorszy bo z jednym miejscem po przecinku i chyba zmierzę i tu i tu żeby zobaczyć jaka różnica będzie :)
    W ustach nigdy nie mierzyłam. A obralas sobie jedno miejsce w ustach, mierzysz zawsze w tym samym?

@notsobadd Mój rodzinny też stwierdził, że wyniki ferrytyny i witaminy D mam ok, gdzie tu dziewczyny mnie uświadomiły, że trzeba poprawić zwłaszcza przy staraniu o dziecko. Ach ci lekarze... 😏
    @Prezesoowa Mikrolife pika. W sumie to plus, bo bym nie wiedziała, kiedy wyjąć 😅 A nie obudzisz męża wstając z łóżka? On zresztą tak pika, że wg mnie trzeba się wsłuchać 😄
    Ale ja tak czy siak mierze w łazience. Wiem, że powinno się mierzyć nie wstając z łóżka, ale i tak wyłapuje mi ładnie skoki po owulce i spadki przed @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:29

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    W ustach nigdy nie mierzyłam. A obralas sobie jedno miejsce w ustach, mierzysz zawsze w tym samym?

@notsobadd Mój rodzinny też stwierdził, że wyniki ferrytyny i witaminy D mam ok, gdzie tu dziewczyny mnie uświadomiły, że trzeba poprawić zwłaszcza przy staraniu o dziecko. Ach ci lekarze... 😏
    @Prezesoowa Mikrolife pika. W sumie to plus, bo bym nie wiedziała, kiedy wyjąć 😅 A nie obudzisz męża wstając z łóżka? On zresztą tak pika, że wg mnie trzeba się wsłuchać 😄
    Ale ja tak czy siak mierze w łazience. Wiem, że powinno się mierzyć nie wstając z łóżka, ale i tak wyłapuje mi ładnie skoki po owulce i spadki przed @.

Do budzika się przyzwyczaił, ale po 3 latach. Jak wstaję to czasem się zerwie i pyta czy coś mi dolega, ale mówię mu, żeby spał i chwilę pogłaskam go po plecach to zasypia. Znając życie do termometru też by się przyzwyczajał z 2 lata, a nie chcę mu tego robić. Dziękuję:* w takim razie spróbuję w łazience, najwyżej termometr wykorzystam do zwykłego mierzenia temperatury przy chorobie :P

CoffeeDream lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa nie dajmy się zwariować. Gdy się obudzisz i pójdziesz do łazienki, to temperatura nie wzrośnie jakoś znacząco w minutę :) Skok po owu to min. 0,2°, więc na pewno go wylapiesz :)

elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Super słyszeć, że Twój wykres po wstaniu i tak daje odpowiednie informacje. Ja najczęściej też wstaję pierwsza, przed mężem, więc mogłabym zmierzyć na spokojnie w łazience. Być może i ja spróbuję w następnym cyklu. Chciałam to zrobić już w tym, ale niestety małpiszon mnie totalnie zniechęcił i nie kupiłam termometru. 😊

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Mnie rozciągająca sie macica strasznie bolała....

A w tym cyklu jestem 7dpo i cyce nie bolą i jestem w szoku...moze mi tez sie udało 😁

Ja miałam bóle miesiączkowe przez pierwszy trymestr praktycznie codziennie. Bolało mnie podbrzusze i plecy, bolały pachwiny, cycki. No ciągle mnie coś bolało. Nawet głowa mnie bolała codziennie. ;)

Robię sobie właśnie wieczornego owulaka I same mi powiedzcie, który jest bardziej Pikiem 🙃

Zaraz edytuje i wkleję foto bo głupia najpierw zapisałam a teraz będę wgrywać zdjęcia.😅

CoffeeDream, PaulaG lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd Piękne kwiatuszki udało Ci się dorwać 😍 Ja nie mam za wiele kwiatów. Dwa z nich muszę wyrzucić, bo nie przetrwały remontu 😅 będę musiała coś kupić, żeby zrobiło się bardzo domowo 😊🌸

@Gregorka Cudne te Twoje psiaki 😊😍

Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, widzę, że coraz więcej będzie nas, które mierzą temperaturę 😁 👌

Prezesoowa, elektro96, pp2018, Miś, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr zamówiony 🤣 to był impuls 🤣

Prezesoowa, Fermina, CoffeeDream, Rachelka23, pp2018, Majuna, notsobadd, Liyss🧚🏻, Miś, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A guzik, akurat teraz stronka do wrzucania zdjęć twierdzi, że mam na to za mało pamięci. No nie będę z tym walczyć. Wg mnie pik był dziś rano. Jestem mega ciekawa co się okaże jutro u ginekologa. W sumie to mój pierwszy raz kiedy tak obserwuję mój cykl z 100% uwaznością i jeszcze będę mogła to sprawdzić na usg. Dziś jajnik tak mi się rozpychał wieczorem, że ledwo chodziłam, wg mnie to było pęknięcie pęcherzyka ale zobaczymy na ile siebie czuję. :) Potraktuję to jako ciekawy eksperyment bo na ciążę w tym cyklu już mało liczę.

pp2018 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    A guzik, akurat teraz stronka do wrzucania zdjęć twierdzi, że mam na to za mało pamięci. No nie będę z tym walczyć. Wg mnie pik był dziś rano. Jestem mega ciekawa co się okaże jutro u ginekologa. W sumie to mój pierwszy raz kiedy tak obserwuję mój cykl z 100% uwaznością i jeszcze będę mogła to sprawdzić na usg. Dziś jajnik tak mi się rozpychał wieczorem, że ledwo chodziłam, wg mnie to było pęknięcie pęcherzyka ale zobaczymy na ile siebie czuję. :) Potraktuję to jako ciekawy eksperyment bo na ciążę w tym cyklu już mało liczę.

A puściło to rozpychanie całkiem czy czujesz jeszcze?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A puściło to rozpychanie całkiem czy czujesz jeszcze?

Coś tam czuję, ale już nie tak jak wcześniej. Teraz mnie po prostu pobolewa.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Coś tam czuję, ale już nie tak jak wcześniej. Teraz mnie po prostu pobolewa.

U mnie się zdarza, że to rozpychanie wraca, jak nie wróci no to pewnie owulka była dzisiaj :(

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @notsobadd Piękne kwiatuszki udało Ci się dorwać 😍 Ja nie mam za wiele kwiatów. Dwa z nich muszę wyrzucić, bo nie przetrwały remontu 😅 będę musiała coś kupić, żeby zrobiło się bardzo domowo 😊🌸

@Gregorka Cudne te Twoje psiaki 😊😍

Pewnie w trakcie będę mieć miliony pytań 😂

Prezesoowa, CoffeeDream, pp2018 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie się zdarza, że to rozpychanie wraca, jak nie wróci no to pewnie owulka była dzisiaj :(

Dam Wam znać jutro co powiedział gin. Strzelę też owulaka rano, co mi tam. 🙃

Prezesoowa, pp2018, Gregorka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

W tym cyklu również byłam akurat na USG po piku na drugi dzień i wtedy jeszcze ciałko nie pękło, ale wieczorem już czułam zdecydowanie ból owulacyjny.

Fermina, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    On „No siedzisz z nosem w telefonie to co?”
    Ja „A o czym chcesz rozmawiać skoro nie mamy o czym?”
    On „Nie wiem np o pogodzie”

Kurtyna… Tak wygląda rozmowa.
    A i jeszcze zapytał czy chce też kawę albo herbatę.
    A ja zapytałam czy zawiezie mojej mamie jutro dwie reklamówki z rzeczami.
    Nic więcej. Dno kompletne i kilo mułu.

Gdzie nie pójdę to siądę i ryczę. W łazience w sypialni w kuchni na kanapie.

🫂😔
    Przykro mi , że tak to wygląda i źle się czujesz .

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pati - a Ty gdzie mierzyłaś temperaturę ? Bo właśnie złapałam sie na tym, że porównuje wykres np swój do Twojego a przecież w każdym z trzech miejsc utrzymuje się inna temperatura 🤒
    Ja mierzyłam w ustach 🙂 termometr zawsze leżał na fotelu w pokoju koło łóżka, jak się budziłam to do buzi pod język z prawej strony tak trochę głębiej i czekałam aż zapiszczy 🙈

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja miałam bóle miesiączkowe przez pierwszy trymestr praktycznie codziennie. Bolało mnie podbrzusze i plecy, bolały pachwiny, cycki. No ciągle mnie coś bolało. Nawet głowa mnie bolała codziennie. ;)

Robię sobie właśnie wieczornego owulaka I same mi powiedzcie, który jest bardziej Pikiem 🙃

Zaraz edytuje i wkleję foto bo głupia najpierw zapisałam a teraz będę wgrywać zdjęcia.😅

Mnie w pierwszej ciąży tez bolało wszystko... czulam sie jakhym miala wieczny okres właśnie... w drugiej ciut mniej ale jednak.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zamawiać termometr i testy owulacyjne z clearblue ale olałam temat.
    Szkoda mi kasy.
    No ale to mnie bo to 3 dziecko... nie mam większego parcia zwłaszcza że nie chce rodzić w zimie 🤣

CoffeeDream lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 24 marca, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Termometr zamówiony 🤣 to był impuls 🤣

Ja właśnie mam mój świeżutki zakupiony, już leży w szafce. 😀

Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ