Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Trzymam mocno kciuki miałaś cykl naturalny, w sensie bez żadnych wspomagaczy? Warto też dorzucić estradiol
Bylo wspomaganie do owulacji, bo brałam letrozol na początku cyklu. Ale w tym miesiącu nie byłam na monitoringu, bo mój gin chyba wyjechał na urlop. Także ustalałam kiedy mam owu na testach i badając śluz. W drugiej fazie cyklu nie biorę niczego, liczę na mój organizm.
Dzięki za radę, zrobię też ten estradiol, zwłaszcza że czytałam że nie trzeba byc na czczo, więc śniadanko rano wleci . U mnie śniadanie to podstawa, jak nie zjem, to ciężko potem funkcjonuje:)Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Smerfetkaa wrote:Kup ten z dwoma miejscami po przecinku! Ja mam microlife MT16C2 a dziewczyny które mierzą tym termometrem przed mierzeniem trzymacie termometr te zalecane 3 minuty w miejscu badanym i wtedy zaczynacie pomiar? Bo ten termometr mierzy mniej niz 3 minuty raczej
Nie trzymam tych 3 minut. Dla mnie rano każda minuta jest cenna 😅. Ale nie trzymając tych 3 minut i tak wg mnie pokazuje całkiem ok. Skok po owulacji mi ładnie pokazał a potem spadek.Smerfetkaa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Miś wrote:Nie trzymam tych 3 minut. Dla mnie rano każda minuta jest cenna 😅. Ale nie trzymając tych 3 minut i tak wg mnie pokazuje całkiem ok. Skok po owulacji mi ładnie pokazał a potem spadek.
A gdzie mierzysz ? Bo ja w ustach ja jak porównuję swój wykres do innych to mój jest jakiś zaczarowony- raz wysoko, w miarę obiecująco a na drugi dzień dużo niższa temperatura, np wczoraj 36,90 a dzisiaj rano już 36,64Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Prezesoowa wrote:@MummyYummy - a jak u Ciebie teraz ze śluzem?
No właśnie, o dziwo, bez rewelacji 🤪 W sensie rzeczywiście jest tam wilgotno, ale tylko tyle - żadnego kremowego śluzu, żadnego rozciągliwego. Na dwa dni przed zrobieniem testu widziałam trochę więcej białego i lekko żółtego, a teraz cisza.
Jak głupia macam cycki, żeby sprawdzić, czy nadal bolą 🙈 Jakoś odbieram to za dobry znak. Ale już powoli zauważam rozwój objawów 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 20:45
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:No właśnie, o dziwo, bez rewelacji 🤪 W sensie rzeczywiście jest tam wilgotno, ale tylko tyle - żadnego kremowego śluzu, żadnego rozciągliwego. Na dwa dni przed zrobieniem testu widziałam trochę więcej białego i lekko żółtego, a teraz cisza.
Jak głupia macam cycki, żeby sprawdzić, czy nadal bolą 🙈 Jakoś odbieram to za dobry znak. Ale już powoli zauważam rozwój objawów 😉
A jak u Ciebie sytuacja? Widziałam, że był test, ale nie dziś, także czekamy ♥️✊💪Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:Nie trzymam tych 3 minut. Dla mnie rano każda minuta jest cenna 😅. Ale nie trzymając tych 3 minut i tak wg mnie pokazuje całkiem ok. Skok po owulacji mi ładnie pokazał a potem spadek.
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:No właśnie, o dziwo, bez rewelacji 🤪 W sensie rzeczywiście jest tam wilgotno, ale tylko tyle - żadnego kremowego śluzu, żadnego rozciągliwego. Na dwa dni przed zrobieniem testu widziałam trochę więcej białego i lekko żółtego, a teraz cisza.
Jak głupia macam cycki, żeby sprawdzić, czy nadal bolą 🙈 Jakoś odbieram to za dobry znak. Ale już powoli zauważam rozwój objawów 😉
Jakie objawy? Opowiadaj
U mnie właśnie z tym śluzem też dziwna historia, bo mam takie glutki żółtawe albo przezroczyste. Zwykle przed okresem to mam sahare, a teraz to nie ma o tym mowy, ale Flo mnie uświadomiło, że to normalne przed okresem. Zaczęłam w tym cyklu brać większą dawkę Omegi i ona też może wpływać na śluz. No i bóle mam już takie typowo przedmiesiączkowe, więc królowa nadejdzie na dniachWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
A dziewczyny, które mierzą temperaturę, czy te termometry pikają jak już zmierzą? Albo wydają jakieś dźwięki?
Chodzi mi o to, że żeby nie obudzić męża będę musiała tak czy tak wstać i lecieć do łazienki, bo jego budzi najmniejszy dźwięk i już później nie jest w stanie zasnąć..When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Jakie objawy? Opowiadaj
U mnie właśnie z tym śluzem też dziwna historia, bo mam takie glutki żółtawe albo przezroczyste. Zwykle przed okresem to mam sahare, a teraz to nie ma o tym mowy, ale Flo mnie uświadomiło, że to normalne przed okresem. Zaczęłam w tym cyklu brać większą dawkę Omegi i ona też może wpływać na śluz. No i bóle mam już takie typowo przedmiesiączkowe, więc królowa nadejdzie na dniach
Ja w poprzednim cyklu też miałam takie gluty przed okresem, aż się wystraszyłam wtedy 🙈Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:A dziewczyny, które mierzą temperaturę, czy te termometry pikają jak już zmierzą? Albo wydają jakieś dźwięki?
Chodzi mi o to, że żeby nie obudzić męża będę musiała tak czy tak wstać i lecieć do łazienki, bo jego budzi najmniejszy dźwięk i już później nie jest w stanie zasnąć..Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ja absolutnie nie chcę nic narzucać
A Ty byś wolała prowadzić wspólną czy miesięczną? W której czujesz sie lepiej?🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Prezesoowa wrote:A dziewczyny, które mierzą temperaturę, czy te termometry pikają jak już zmierzą? Albo wydają jakieś dźwięki?
Chodzi mi o to, że żeby nie obudzić męża będę musiała tak czy tak wstać i lecieć do łazienki, bo jego budzi najmniejszy dźwięk i już później nie jest w stanie zasnąć..Prezesoowa lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
MummyYummy wrote:Tak, może nie w takim nasileniu, w sensie nie trwają tak długo, ale pojawiaja się, zupełnie jak przed okresem.
W pierwszej ciąży w ogóle tego nie miałam, w drugiej miałam i oczywiście stres, teraz już wiem, że macica się rozciąga, że to u niektórych kobiet zupełnie normalnie i dopóki nie jest to taki ból, który mnie niepokoi długością czy intensywnością, to staram się zachować spokój. Choć oczywiście jestem na to mocno wyczulona 😁
To, co mnie najbardziej zaskoczyło, to fakt, że w dzień po owulacji nie pojawił się ból piersi, który klasycznie u mnie występuje. I nie było też tego bólu jajnika, jakby mi ktoś tam kamień wrzucił. Ból piersi wystąpił dopiero 6 dpo i to było zatanaeiajace, bo byłam pewna, że owulacja aż tyle się nie spóźniła, a z drugiej strony było za wcześnie, żeby było to związane z okresem 🙂
Ciekawostka: zazwyczaj owu mam z lewego, a w tym cyklu obstawiałam prawy 😉
Mnie rozciągająca sie macica strasznie bolała....
A w tym cyklu jestem 7dpo i cyce nie bolą i jestem w szoku...moze mi tez sie udało 😁Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:A Ty byś wolała prowadzić wspólną czy miesięczną? W której czujesz sie lepiej?
Jeżeli nie będzie innych chętnych to pewnie wspólną, bo tam będę pewnie częściej, ale wcale nie jest powiedziane, że muszę prowadzić którąkolwiekPaulaG lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:A dziewczyny, które mierzą temperaturę, czy te termometry pikają jak już zmierzą? Albo wydają jakieś dźwięki?
Chodzi mi o to, że żeby nie obudzić męża będę musiała tak czy tak wstać i lecieć do łazienki, bo jego budzi najmniejszy dźwięk i już później nie jest w stanie zasnąć..Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
PaulaG wrote:Mnie rozciągająca sie macica strasznie bolała....
A w tym cyklu jestem 7dpo i cyce nie bolą i jestem w szoku...moze mi tez sie udało 😁
Trzymam za to 🤞 🤞PaulaG lubi tę wiadomość
W takim razie, czy uważacie, że ma sens mierzenie temperatury, gdybym wkładała go do ust od razu po przebudzeniu i z termometrem szła do łazienki, zanim zacznie "pikać" ?
Wiem, problemy pierwszego świata, ale mój mąż cierpiał na ogromną bezsenność i długo walczyliśmy o jego sen, a nie chciałabym żeby niepotrzebnie się budził po 5, kiedy może spać do 7, a i tak pracuje po 12 godzinWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:06
Prezesoowa wrote:Jeżeli nie będzie innych chętnych to pewnie wspólną, bo tam będę pewnie częściej, ale wcale nie jest powiedziane, że muszę prowadzić którąkolwiek
Na razie nie widzę lasu rąk 🤣😅
Gdzie Twój test? Bo ja myślałam że pojdziesz na wspólny wątek jako brzuchata 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Ja po wstaniu nie ma opcji- muszę iść siku.
Zawsze mierze po sikaniu, ale mi zależy jedynie, żeby wyłapać skokPrezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
PaulaG wrote:Na razie nie widzę lasu rąk 🤣😅
Gdzie Twój test? Bo ja myślałam że pojdziesz na wspólny wątek jako brzuchata 😁
Jutro testuję ostatni raz, ale to raczej formalność, bo wredniocha małpa nadchodzi
A brzuchata to jestem już od dawna, zwykle jak ktoś mnie pyta czy nie jestem w ciąży to mówię, że owszem jestem, w spożywczej, data rozwiązania jeszcze nieznanaSperanza :), Fermina, KejtKa, Anonim1992, PaulaG, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".