Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Trzymam mocno kciuki :) miałaś cykl naturalny, w sensie bez żadnych wspomagaczy? Warto też dorzucić estradiol :)

Bylo wspomaganie do owulacji, bo brałam letrozol na początku cyklu. Ale w tym miesiącu nie byłam na monitoringu, bo mój gin chyba wyjechał na urlop. Także ustalałam kiedy mam owu na testach i badając śluz. W drugiej fazie cyklu nie biorę niczego, liczę na mój organizm.
    Dzięki za radę, zrobię też ten estradiol, zwłaszcza że czytałam że nie trzeba byc na czczo, więc śniadanko rano wleci :D. U mnie śniadanie to podstawa, jak nie zjem, to ciężko potem funkcjonuje:)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Miś Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Kup ten z dwoma miejscami po przecinku! Ja mam microlife MT16C2 :) a dziewczyny które mierzą tym termometrem przed mierzeniem trzymacie termometr te zalecane 3 minuty w miejscu badanym i wtedy zaczynacie pomiar? Bo ten termometr mierzy mniej niz 3 minuty raczej :)

Nie trzymam tych 3 minut. Dla mnie rano każda minuta jest cenna 😅. Ale nie trzymając tych 3 minut i tak wg mnie pokazuje całkiem ok. Skok po owulacji mi ładnie pokazał a potem spadek.

Smerfetkaa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Nie trzymam tych 3 minut. Dla mnie rano każda minuta jest cenna 😅. Ale nie trzymając tych 3 minut i tak wg mnie pokazuje całkiem ok. Skok po owulacji mi ładnie pokazał a potem spadek.

A gdzie mierzysz ? Bo ja w ustach :) ja jak porównuję swój wykres do innych to mój jest jakiś zaczarowony- raz wysoko, w miarę obiecująco a na drugi dzień dużo niższa temperatura, np wczoraj 36,90 a dzisiaj rano już 36,64 :(

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @MummyYummy - a jak u Ciebie teraz ze śluzem? :P :P

No właśnie, o dziwo, bez rewelacji 🤪 W sensie rzeczywiście jest tam wilgotno, ale tylko tyle - żadnego kremowego śluzu, żadnego rozciągliwego. Na dwa dni przed zrobieniem testu widziałam trochę więcej białego i lekko żółtego, a teraz cisza.

Jak głupia macam cycki, żeby sprawdzić, czy nadal bolą 🙈 Jakoś odbieram to za dobry znak. Ale już powoli zauważam rozwój objawów 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 20:45

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No właśnie, o dziwo, bez rewelacji 🤪 W sensie rzeczywiście jest tam wilgotno, ale tylko tyle - żadnego kremowego śluzu, żadnego rozciągliwego. Na dwa dni przed zrobieniem testu widziałam trochę więcej białego i lekko żółtego, a teraz cisza.

Jak głupia macam cycki, żeby sprawdzić, czy nadal bolą 🙈 Jakoś odbieram to za dobry znak. Ale już powoli zauważam rozwój objawów 😉

A jak u Ciebie sytuacja? Widziałam, że był test, ale nie dziś, także czekamy ♥️✊💪

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Ja też nie trzymam tych 3 minut i raczej nie mam problemu z pomiarem temperatury. Skok normalnie zawsze wyłapuje

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Jakie objawy? Opowiadaj :)

U mnie właśnie z tym śluzem też dziwna historia, bo mam takie glutki żółtawe albo przezroczyste. Zwykle przed okresem to mam sahare, a teraz to nie ma o tym mowy, ale Flo mnie uświadomiło, że to normalne przed okresem. Zaczęłam w tym cyklu brać większą dawkę Omegi i ona też może wpływać na śluz. No i bóle mam już takie typowo przedmiesiączkowe, więc królowa nadejdzie na dniach :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, które mierzą temperaturę, czy te termometry pikają jak już zmierzą? Albo wydają jakieś dźwięki?
    Chodzi mi o to, że żeby nie obudzić męża będę musiała tak czy tak wstać i lecieć do łazienki, bo jego budzi najmniejszy dźwięk i już później nie jest w stanie zasnąć..

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jakie objawy? Opowiadaj :)

U mnie właśnie z tym śluzem też dziwna historia, bo mam takie glutki żółtawe albo przezroczyste. Zwykle przed okresem to mam sahare, a teraz to nie ma o tym mowy, ale Flo mnie uświadomiło, że to normalne przed okresem. Zaczęłam w tym cyklu brać większą dawkę Omegi i ona też może wpływać na śluz. No i bóle mam już takie typowo przedmiesiączkowe, więc królowa nadejdzie na dniach :)

Ja w poprzednim cyklu też miałam takie gluty przed okresem, aż się wystraszyłam wtedy 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A dziewczyny, które mierzą temperaturę, czy te termometry pikają jak już zmierzą? Albo wydają jakieś dźwięki?
    Chodzi mi o to, że żeby nie obudzić męża będę musiała tak czy tak wstać i lecieć do łazienki, bo jego budzi najmniejszy dźwięk i już później nie jest w stanie zasnąć..
    Mój z mictolife pika 🫣

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja absolutnie nie chcę nic narzucać :)

A Ty byś wolała prowadzić wspólną czy miesięczną? W której czujesz sie lepiej?

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój microlife pika.

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Tak, może nie w takim nasileniu, w sensie nie trwają tak długo, ale pojawiaja się, zupełnie jak przed okresem.

W pierwszej ciąży w ogóle tego nie miałam, w drugiej miałam i oczywiście stres, teraz już wiem, że macica się rozciąga, że to u niektórych kobiet zupełnie normalnie i dopóki nie jest to taki ból, który mnie niepokoi długością czy intensywnością, to staram się zachować spokój. Choć oczywiście jestem na to mocno wyczulona 😁

To, co mnie najbardziej zaskoczyło, to fakt, że w dzień po owulacji nie pojawił się ból piersi, który klasycznie u mnie występuje. I nie było też tego bólu jajnika, jakby mi ktoś tam kamień wrzucił. Ból piersi wystąpił dopiero 6 dpo i to było zatanaeiajace, bo byłam pewna, że owulacja aż tyle się nie spóźniła, a z drugiej strony było za wcześnie, żeby było to związane z okresem 🙂

Ciekawostka: zazwyczaj owu mam z lewego, a w tym cyklu obstawiałam prawy 😉

Mnie rozciągająca sie macica strasznie bolała....

A w tym cyklu jestem 7dpo i cyce nie bolą i jestem w szoku...moze mi tez sie udało 😁

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    A Ty byś wolała prowadzić wspólną czy miesięczną? W której czujesz sie lepiej?

Jeżeli nie będzie innych chętnych to pewnie wspólną, bo tam będę pewnie częściej, ale wcale nie jest powiedziane, że muszę prowadzić którąkolwiek :)

PaulaG lubi tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój microlife pika, ale nie jest to jakieś głośne, przynajmniej w moim odczuciu

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Mnie rozciągająca sie macica strasznie bolała....

A w tym cyklu jestem 7dpo i cyce nie bolą i jestem w szoku...moze mi tez sie udało 😁

Trzymam za to 🤞 🤞

PaulaG lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie, czy uważacie, że ma sens mierzenie temperatury, gdybym wkładała go do ust od razu po przebudzeniu i z termometrem szła do łazienki, zanim zacznie "pikać" ?

Wiem, problemy pierwszego świata, ale mój mąż cierpiał na ogromną bezsenność i długo walczyliśmy o jego sen, a nie chciałabym żeby niepotrzebnie się budził po 5, kiedy może spać do 7, a i tak pracuje po 12 godzin :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:06

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeżeli nie będzie innych chętnych to pewnie wspólną, bo tam będę pewnie częściej, ale wcale nie jest powiedziane, że muszę prowadzić którąkolwiek :)

Na razie nie widzę lasu rąk 🤣😅

Gdzie Twój test? Bo ja myślałam że pojdziesz na wspólny wątek jako brzuchata 😁

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    preg.png[/url]
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wstaniu nie ma opcji- muszę iść siku.
    Zawsze mierze po sikaniu, ale mi zależy jedynie, żeby wyłapać skok

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Na razie nie widzę lasu rąk 🤣😅

Gdzie Twój test? Bo ja myślałam że pojdziesz na wspólny wątek jako brzuchata 😁

Jutro testuję ostatni raz, ale to raczej formalność, bo wredniocha małpa nadchodzi :)

A brzuchata to jestem już od dawna, zwykle jak ktoś mnie pyta czy nie jestem w ciąży to mówię, że owszem jestem, w spożywczej, data rozwiązania jeszcze nieznana :D

Speranza :), Fermina, KejtKa, Anonim1992, PaulaG, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ