Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

@notsobad Tak! Ale to takie białe nasionka mi wyszły bo czarne to one chyba przez opalenie się robia. Pachniały... ziemią😂 teraz żadnego nie mam, ale jak mi wyjdzie jakoes to się pochwale😂

@mummy mówisz że 9dpo mogło dojść do zagnieżdżenia?czyli jest jakaś nadzieja przy mojej 10 dniowej fazie lutealnej?😂 mimo to, we wtorek albo czwartek pojde do mojego gina, żeby cos mi w tym pomógł

MummyYummy, Prezesoowa, notsobadd, Speranza :) lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kalathea to zło! Jak koło niej przejdziesz za szybkim krokiem to już zdycha, bo przeciąg 😂 Też się z jedną francą męczę 😂

Genialne 🤣♥️ Aż boję się pytać, czy serio tak jest 🤭 Taki ze mnie kwiatowy ignorant 😅

notsobadd lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    IMG-2525.jpg

Takie roślinki dzisiaj kupiłam :) i tym samym dobijam magicznej 30-stki kwiatów na chacie 😅
    Łowy mocno owocne🤗🤩🌻
    Kocham wszelkie kwiaty i rośliny- daja tyle życia wnętrzom🤗 Świetnie zainwestowane pieniądze 🤗🤩

pp2018, notsobadd lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    20240323-114805.jpg
    Słabo pozbył się dowodów 🤭❤️🤗 ultra słodko z tym piachem wygląda

Oj wybaczyłabym wszystko! Moje mają kawałek ogrodu gdzie wolno kopać. 😁

Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    @notsobad Tak! Ale to takie białe nasionka mi wyszły bo czarne to one chyba przez opalenie się robia. Pachniały... ziemią😂 teraz żadnego nie mam, ale jak mi wyjdzie jakoes to się pochwale😂

@mummy mówisz że 9dpo mogło dojść do zagnieżdżenia?czyli jest jakaś nadzieja przy mojej 10 dniowej fazie lutealnej?😂 mimo to, we wtorek albo czwartek pojde do mojego gina, żeby cos mi w tym pomógł

No jasne, że jest! Z tego, co czytałam, do zagnieżdżenia dochodzi między od 6 do nawet 12 dni od zapłodnienia 🙂

KsiążkowaEmilka, Smerfetkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No jasne, że jest! Z tego, co czytałam, do zagnieżdżenia dochodzi między od 6 do nawet 12 dni od zapłodnienia 🙂

Motywacja +10

❤️🫂

MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To jak był pik z paska owulacyjnego ( pozytywny) u Ciebie danego dnia, następny dzień jako owulacja i po tym dniu pierwszy dzień, tak policzyłaś 10 dpo? :) jeju ja jestem 9 dpo wg apki i siknęłam, oczywiście biel. Dostałam takiego doła.. że żałuję że to zrobiłam 🫣

U mnie testy zaczęły wychodzić w piątek, w sobotę rano był pik i na tej podstawie wywnioskowałam, że owu była w niedzielę, zresztą śluz i jajniki to potwierdziły a wieczorem tego samego dnia nie było już śladu na testach owu 🙂 Poniedziałek (11.03) policzyłam jako 1 dpo. Trochę miałam wątpliwości, czy owulacja jednak nie przesunęła mi się na poniedziałek, ale ostatecznie zakładam, że była jednak w niedzielę.

Smerfetkaa, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    On „No siedzisz z nosem w telefonie to co?”
    Ja „A o czym chcesz rozmawiać skoro nie mamy o czym?”
    On „Nie wiem np o pogodzie”

Kurtyna… Tak wygląda rozmowa.
    A i jeszcze zapytał czy chce też kawę albo herbatę.
    A ja zapytałam czy zawiezie mojej mamie jutro dwie reklamówki z rzeczami.
    Nic więcej. Dno kompletne i kilo mułu.

Gdzie nie pójdę to siądę i ryczę. W łazience w sypialni w kuchni na kanapie.
    Bardzo mi przykro,że Cię to spotyka 🥺❤️🫂
    Z Twoich opisów jakbym widziała męża brata. Zawsze wszytsko dobrze, nie dostrzegający problemów,zachowań żony- jej tonu, łez- niestety są w trakcie rozwodu,ale zaczal chodzić do psychologa. Ostatnio często do nas wpada i jak na niego bardzo dużo mówi o uczuciach. Terapie musi chciec osoba podjąć, a z tego co pamiętam to Twój mąż raczej nie widzi problemu i takiej potrzeby 🥺

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa :* jak jutro moja temperatura pójdzie w górę to zapisze się na testowanie :) a jesli będzie tak w dole jak dzisiaj to chyba bez sensu :(

Pisałaś o temperaturze że będziesz mierzyć? Masz już temometr?:)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd - co do tych plamień to tak jeszcze przemyślałam i to może być po cyklu bezowulacyjnym - dobrze kojarzę, że taki miałaś poprzednio? Te plamienia wcale nie oznaczają, że cykl jest stracony. A jaki kolor mają te plamienia?

W mojej opinii, u Ciebie wszelkie problemy z hormonami rozwiąże walka o dobrą owulację, bo wysokie estrogeny często występują przy cyklach bezowulacyjnych, nieregularnych owulacjach lub owulacjach kiepskiej jakości. Progesteron równoważy i estrogeny i testosteron.
    Przy samych estrogenach to ważny jest standardowo dobry sen, pełnowartościowe posiłki - białko, tłuszcze, węgle; ograniczenie ksenoestrogenów np. plastiku i chemii, wspomaganie wątroby (np. ostropest, takim produktem szeroko polecanym jest hepaset pro) i jelit (np. probiotykami).

Co do estrogenów to polecam Kasię Bednarską na insta/youtubie, ma masę informacji na ten temat :)

notsobadd lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Prezesowa :* jak jutro moja temperatura pójdzie w górę to zapisze się na testowanie :) a jesli będzie tak w dole jak dzisiaj to chyba bez sensu :(

Pisałaś o temperaturze że będziesz mierzyć? Masz już temometr?:)

Jeszcze nie, zamierzam zamówić razem z suplami :)

Trzymam 🤞 za temperaturę w górze :*

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    I to jest najważniejsze, że zrobiliście wszystko, co mogliście ♥️

Wiem, że oczekiwanie jest trudne. A co Ci tak maksymalnie zajmuje głowę? Ja polecam odświeżenie mieszkania - u mnie zadziałało, nie miałam nawet kiedy Was nadrabiać, a co dopiero myśleć 😁
    Powiem szczerze, że ten tydzień zapowiada się intensywnie, bo jutro mam w planach zrobić siostrze paznokcie, trochę mam też prasowania. No i to też Wielki Tydzień, więc prawie codziennie będę spędzać czas w kościele 🤣 sprzątanie, później gotowanie… Także nie będzie czasu na zbyt wiele rozmyślań 😊 i całe szczęście! Co ma być, to będzie.

Leśneintro, MummyYummy, Gregorka, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeszcze nie, zamierzam zamówić razem z suplami :)

Trzymam 🤞 za temperaturę w górze :*

Kup ten z dwoma miejscami po przecinku! Ja mam microlife MT16C2 :) a dziewczyny które mierzą tym termometrem przed mierzeniem trzymacie termometr te zalecane 3 minuty w miejscu badanym i wtedy zaczynacie pomiar? Bo ten termometr mierzy mniej niz 3 minuty raczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:07

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kalathea to zło! Jak koło niej przejdziesz za szybkim krokiem to już zdycha, bo przeciąg 😂 Też się z jedną francą męczę 😂
    Zgadzam się w 100%… każda moja kalathea wyzionęła ducha 🤣🤣🤣 totalnie nie mogę dojść z nimi do porozumienia
    Ja też jestem wielbicielką roślin. Chyba mam to po mamie. Każdy parapet i półki są u nas pełne kwiatów. Mąż patrzy na mnie krzywo za każdym razem, kiedy przynoszę coś nowego do domu 🤣🤣

Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd piękne kwiaty 😍 Ja wszyysko zabijam w domu 🫣

Dziewczęta, czy wy podczas samobadania wyczuwacie, że szyjka jest otwarta w okresie owulacji? Ja tego nie ogarniam. 🫣

W ogóle to wkurzam się sama na siebie. Zaczęłam czyścić koszyk na allegro i ulubione na Vinted. I wyrzuciłam rzeczy, które dodałam tam z myślą o ciąży i porodzie ponad rok temu 🫣. I wkurzam się sama na siebie, że miało być szybko - tak jak wszystko co zaplanuję. A nic nie wychodzi.

W dodatku od roku zaczęto mnie bardziej doceniać w pracy. Co kilka miesięcy dostaję podwyżki. I tak wszystko się na siebie nakłada. Tylko dziecka brak 😏 Dodam jeszcze, że u mnie w pracy nikt się po mnie tego nie spodziewa 🫣. Wie tylko moja najlepsza koleżanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:12

Speranza :) lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny jak wyznaczanie sobie dzień owulacji? W ubiegłym cyklu miałam tak, że w niedzielę miałam ból owulacyjny i pik test testów owulacyjnych, ale skok temperatury był dopiero we wtorek. Jak w takich sytuacjach datować owu? Jak to wygląda u Was?

Badaniem śluzu się nie podeprę, bo go praktycznie nie mam

pp2018 lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - a Ty gdzie mierzyłaś temperaturę ? Bo właśnie złapałam sie na tym, że porównuje wykres np swój do Twojego a przecież w każdym z trzech miejsc utrzymuje się inna temperatura 🤒

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Ja właśnie piekę bezę 😊. Jutro koleżanka na urodziny i postanowiłam zrobić jej niespodziankę. A ona uwielbia tort bezowy Dacquoise 🙂

I też zaraz zmykam chilloutować przy Netflixie.

I mam jakieś dziwne przeczucie, że ten cykl będzie udany. Nie wiem skąd mi się wzięło 🫣

Mam tak samo! Boli mnie podbrzusze cały cykl prawie.. pulsują mi jajniki... już tydzien po owu a cycki lekko spuchły ale nie bolą jak zawsze... cera dosc spoko... no i te mdłości od kilku dni... obyśmy zobaczyły dwie kreski 🥰

KejtKa, Fermina, Prezesoowa, Malinowysorbet, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Właśnie, dziewczyny jak wyznaczanie sobie dzień owulacji? W ubiegłym cyklu miałam tak, że w niedzielę miałam ból owulacyjny i pik test testów owulacyjnych, ale skok temperatury był dopiero we wtorek. Jak w takich sytuacjach datować owu? Jak to wygląda u Was?

Badaniem śluzu się nie podeprę, bo go praktycznie nie mam

Dzień jak pasek owulacyjny pozytywny to taki dzień zerowy, następny dzień owulacji, a następny już to 1dpo ( chociaż owualcja nie zawsze jest po 24 godzinach od pozytywnego paska tylko może też być po 48h, także ten 1 dzień plus/ minus możesz brać na poprawkę :) u mnie wg apki jest 9 dpo ( ale skoro owulacja 24-48) to takie 8/9 dpo. Ale licząc tak skok temperatury wyraźny miałam w 2 dpo 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:20

Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mam nadzerke I polipa 3 mm , gin ostatnio mówił ze to prawdopodobnie of nadżerki bo w środku było czysto, ale teraz w ogóle nie współżyliśmy od ostatniego usg a znowu plamienie było rano.. dlatego mam wątpliwości, czy nadżerka może sama z siebie zacząć plamic bez otarcia?🙈

Może....ja tak miałam właśnie. Tzn tak mówili ze to nadżerka..

Pati2804 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ