X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

@notsobad Tak! Ale to takie białe nasionka mi wyszły bo czarne to one chyba przez opalenie się robia. Pachniały... ziemią😂 teraz żadnego nie mam, ale jak mi wyjdzie jakoes to się pochwale😂

@mummy mówisz że 9dpo mogło dojść do zagnieżdżenia?czyli jest jakaś nadzieja przy mojej 10 dniowej fazie lutealnej?😂 mimo to, we wtorek albo czwartek pojde do mojego gina, żeby cos mi w tym pomógł

MummyYummy, Prezesoowa, notsobadd, Speranza :) lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kalathea to zło! Jak koło niej przejdziesz za szybkim krokiem to już zdycha, bo przeciąg 😂 Też się z jedną francą męczę 😂

Genialne 🤣♥️ Aż boję się pytać, czy serio tak jest 🤭 Taki ze mnie kwiatowy ignorant 😅

notsobadd lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    IMG-2525.jpg

Takie roślinki dzisiaj kupiłam :) i tym samym dobijam magicznej 30-stki kwiatów na chacie 😅
    Łowy mocno owocne🤗🤩🌻
    Kocham wszelkie kwiaty i rośliny- daja tyle życia wnętrzom🤗 Świetnie zainwestowane pieniądze 🤗🤩

pp2018, notsobadd lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    20240323-114805.jpg
    Słabo pozbył się dowodów 🤭❤️🤗 ultra słodko z tym piachem wygląda

Oj wybaczyłabym wszystko! Moje mają kawałek ogrodu gdzie wolno kopać. 😁

Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    @notsobad Tak! Ale to takie białe nasionka mi wyszły bo czarne to one chyba przez opalenie się robia. Pachniały... ziemią😂 teraz żadnego nie mam, ale jak mi wyjdzie jakoes to się pochwale😂

@mummy mówisz że 9dpo mogło dojść do zagnieżdżenia?czyli jest jakaś nadzieja przy mojej 10 dniowej fazie lutealnej?😂 mimo to, we wtorek albo czwartek pojde do mojego gina, żeby cos mi w tym pomógł

No jasne, że jest! Z tego, co czytałam, do zagnieżdżenia dochodzi między od 6 do nawet 12 dni od zapłodnienia 🙂

KsiążkowaEmilka, Smerfetkaa lubią tę wiadomość

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No jasne, że jest! Z tego, co czytałam, do zagnieżdżenia dochodzi między od 6 do nawet 12 dni od zapłodnienia 🙂

Motywacja +10

❤️🫂

MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To jak był pik z paska owulacyjnego ( pozytywny) u Ciebie danego dnia, następny dzień jako owulacja i po tym dniu pierwszy dzień, tak policzyłaś 10 dpo? :) jeju ja jestem 9 dpo wg apki i siknęłam, oczywiście biel. Dostałam takiego doła.. że żałuję że to zrobiłam 🫣

U mnie testy zaczęły wychodzić w piątek, w sobotę rano był pik i na tej podstawie wywnioskowałam, że owu była w niedzielę, zresztą śluz i jajniki to potwierdziły a wieczorem tego samego dnia nie było już śladu na testach owu 🙂 Poniedziałek (11.03) policzyłam jako 1 dpo. Trochę miałam wątpliwości, czy owulacja jednak nie przesunęła mi się na poniedziałek, ale ostatecznie zakładam, że była jednak w niedzielę.

Smerfetkaa, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    On „No siedzisz z nosem w telefonie to co?”
    Ja „A o czym chcesz rozmawiać skoro nie mamy o czym?”
    On „Nie wiem np o pogodzie”

Kurtyna… Tak wygląda rozmowa.
    A i jeszcze zapytał czy chce też kawę albo herbatę.
    A ja zapytałam czy zawiezie mojej mamie jutro dwie reklamówki z rzeczami.
    Nic więcej. Dno kompletne i kilo mułu.

Gdzie nie pójdę to siądę i ryczę. W łazience w sypialni w kuchni na kanapie.
    Bardzo mi przykro,że Cię to spotyka 🥺❤️🫂
    Z Twoich opisów jakbym widziała męża brata. Zawsze wszytsko dobrze, nie dostrzegający problemów,zachowań żony- jej tonu, łez- niestety są w trakcie rozwodu,ale zaczal chodzić do psychologa. Ostatnio często do nas wpada i jak na niego bardzo dużo mówi o uczuciach. Terapie musi chciec osoba podjąć, a z tego co pamiętam to Twój mąż raczej nie widzi problemu i takiej potrzeby 🥺

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa :* jak jutro moja temperatura pójdzie w górę to zapisze się na testowanie :) a jesli będzie tak w dole jak dzisiaj to chyba bez sensu :(

Pisałaś o temperaturze że będziesz mierzyć? Masz już temometr?:)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd - co do tych plamień to tak jeszcze przemyślałam i to może być po cyklu bezowulacyjnym - dobrze kojarzę, że taki miałaś poprzednio? Te plamienia wcale nie oznaczają, że cykl jest stracony. A jaki kolor mają te plamienia?

W mojej opinii, u Ciebie wszelkie problemy z hormonami rozwiąże walka o dobrą owulację, bo wysokie estrogeny często występują przy cyklach bezowulacyjnych, nieregularnych owulacjach lub owulacjach kiepskiej jakości. Progesteron równoważy i estrogeny i testosteron.
    Przy samych estrogenach to ważny jest standardowo dobry sen, pełnowartościowe posiłki - białko, tłuszcze, węgle; ograniczenie ksenoestrogenów np. plastiku i chemii, wspomaganie wątroby (np. ostropest, takim produktem szeroko polecanym jest hepaset pro) i jelit (np. probiotykami).

Co do estrogenów to polecam Kasię Bednarską na insta/youtubie, ma masę informacji na ten temat :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Prezesowa :* jak jutro moja temperatura pójdzie w górę to zapisze się na testowanie :) a jesli będzie tak w dole jak dzisiaj to chyba bez sensu :(

Pisałaś o temperaturze że będziesz mierzyć? Masz już temometr?:)

Jeszcze nie, zamierzam zamówić razem z suplami :)

Trzymam 🤞 za temperaturę w górze :*

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    I to jest najważniejsze, że zrobiliście wszystko, co mogliście ♥️

Wiem, że oczekiwanie jest trudne. A co Ci tak maksymalnie zajmuje głowę? Ja polecam odświeżenie mieszkania - u mnie zadziałało, nie miałam nawet kiedy Was nadrabiać, a co dopiero myśleć 😁
    Powiem szczerze, że ten tydzień zapowiada się intensywnie, bo jutro mam w planach zrobić siostrze paznokcie, trochę mam też prasowania. No i to też Wielki Tydzień, więc prawie codziennie będę spędzać czas w kościele 🤣 sprzątanie, później gotowanie… Także nie będzie czasu na zbyt wiele rozmyślań 😊 i całe szczęście! Co ma być, to będzie.

Leśneintro, MummyYummy, Gregorka, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeszcze nie, zamierzam zamówić razem z suplami :)

Trzymam 🤞 za temperaturę w górze :*

Kup ten z dwoma miejscami po przecinku! Ja mam microlife MT16C2 :) a dziewczyny które mierzą tym termometrem przed mierzeniem trzymacie termometr te zalecane 3 minuty w miejscu badanym i wtedy zaczynacie pomiar? Bo ten termometr mierzy mniej niz 3 minuty raczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 19:07

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kalathea to zło! Jak koło niej przejdziesz za szybkim krokiem to już zdycha, bo przeciąg 😂 Też się z jedną francą męczę 😂
    Zgadzam się w 100%… każda moja kalathea wyzionęła ducha 🤣🤣🤣 totalnie nie mogę dojść z nimi do porozumienia
    Ja też jestem wielbicielką roślin. Chyba mam to po mamie. Każdy parapet i półki są u nas pełne kwiatów. Mąż patrzy na mnie krzywo za każdym razem, kiedy przynoszę coś nowego do domu 🤣🤣

Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 marca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd piękne kwiaty 😍 Ja wszyysko zabijam w domu 🫣

Dziewczęta, czy wy podczas samobadania wyczuwacie, że szyjka jest otwarta w okresie owulacji? Ja tego nie ogarniam. 🫣

W ogóle to wkurzam się sama na siebie. Zaczęłam czyścić koszyk na allegro i ulubione na Vinted. I wyrzuciłam rzeczy, które dodałam tam z myślą o ciąży i porodzie ponad rok temu 🫣. I wkurzam się sama na siebie, że miało być szybko - tak jak wszystko co zaplanuję. A nic nie wychodzi.

W dodatku od roku zaczęto mnie bardziej doceniać w pracy. Co kilka miesięcy dostaję podwyżki. I tak wszystko się na siebie nakłada. Tylko dziecka brak 😏 Dodam jeszcze, że u mnie w pracy nikt się po mnie tego nie spodziewa 🫣. Wie tylko moja najlepsza koleżanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 19:12

Speranza :) lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny jak wyznaczanie sobie dzień owulacji? W ubiegłym cyklu miałam tak, że w niedzielę miałam ból owulacyjny i pik test testów owulacyjnych, ale skok temperatury był dopiero we wtorek. Jak w takich sytuacjach datować owu? Jak to wygląda u Was?

Badaniem śluzu się nie podeprę, bo go praktycznie nie mam

pp2018 lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - a Ty gdzie mierzyłaś temperaturę ? Bo właśnie złapałam sie na tym, że porównuje wykres np swój do Twojego a przecież w każdym z trzech miejsc utrzymuje się inna temperatura 🤒

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Ja właśnie piekę bezę 😊. Jutro koleżanka na urodziny i postanowiłam zrobić jej niespodziankę. A ona uwielbia tort bezowy Dacquoise 🙂

I też zaraz zmykam chilloutować przy Netflixie.

I mam jakieś dziwne przeczucie, że ten cykl będzie udany. Nie wiem skąd mi się wzięło 🫣

Mam tak samo! Boli mnie podbrzusze cały cykl prawie.. pulsują mi jajniki... już tydzien po owu a cycki lekko spuchły ale nie bolą jak zawsze... cera dosc spoko... no i te mdłości od kilku dni... obyśmy zobaczyły dwie kreski 🥰

KejtKa, Fermina, Prezesoowa, Malinowysorbet, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Właśnie, dziewczyny jak wyznaczanie sobie dzień owulacji? W ubiegłym cyklu miałam tak, że w niedzielę miałam ból owulacyjny i pik test testów owulacyjnych, ale skok temperatury był dopiero we wtorek. Jak w takich sytuacjach datować owu? Jak to wygląda u Was?

Badaniem śluzu się nie podeprę, bo go praktycznie nie mam

Dzień jak pasek owulacyjny pozytywny to taki dzień zerowy, następny dzień owulacji, a następny już to 1dpo ( chociaż owualcja nie zawsze jest po 24 godzinach od pozytywnego paska tylko może też być po 48h, także ten 1 dzień plus/ minus możesz brać na poprawkę :) u mnie wg apki jest 9 dpo ( ale skoro owulacja 24-48) to takie 8/9 dpo. Ale licząc tak skok temperatury wyraźny miałam w 2 dpo 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 19:20

Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mam nadzerke I polipa 3 mm , gin ostatnio mówił ze to prawdopodobnie of nadżerki bo w środku było czysto, ale teraz w ogóle nie współżyliśmy od ostatniego usg a znowu plamienie było rano.. dlatego mam wątpliwości, czy nadżerka może sama z siebie zacząć plamic bez otarcia?🙈

Może....ja tak miałam właśnie. Tzn tak mówili ze to nadżerka..

Pati2804 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ