Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@notsobad Tak! Ale to takie białe nasionka mi wyszły bo czarne to one chyba przez opalenie się robia. Pachniały... ziemią😂 teraz żadnego nie mam, ale jak mi wyjdzie jakoes to się pochwale😂
@mummy mówisz że 9dpo mogło dojść do zagnieżdżenia?czyli jest jakaś nadzieja przy mojej 10 dniowej fazie lutealnej?😂 mimo to, we wtorek albo czwartek pojde do mojego gina, żeby cos mi w tym pomógłMummyYummy, Prezesoowa, notsobadd, Speranza :) lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
notsobadd wrote:
Kocham wszelkie kwiaty i rośliny- daja tyle życia wnętrzom🤗 Świetnie zainwestowane pieniądze 🤗🤩pp2018, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Oj wybaczyłabym wszystko! Moje mają kawałek ogrodu gdzie wolno kopać. 😁Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
KsiążkowaEmilka wrote:@notsobad Tak! Ale to takie białe nasionka mi wyszły bo czarne to one chyba przez opalenie się robia. Pachniały... ziemią😂 teraz żadnego nie mam, ale jak mi wyjdzie jakoes to się pochwale😂
@mummy mówisz że 9dpo mogło dojść do zagnieżdżenia?czyli jest jakaś nadzieja przy mojej 10 dniowej fazie lutealnej?😂 mimo to, we wtorek albo czwartek pojde do mojego gina, żeby cos mi w tym pomógł
No jasne, że jest! Z tego, co czytałam, do zagnieżdżenia dochodzi między od 6 do nawet 12 dni od zapłodnienia 🙂KsiążkowaEmilka, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:No jasne, że jest! Z tego, co czytałam, do zagnieżdżenia dochodzi między od 6 do nawet 12 dni od zapłodnienia 🙂
Motywacja +10
❤️🫂MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Smerfetkaa wrote:To jak był pik z paska owulacyjnego ( pozytywny) u Ciebie danego dnia, następny dzień jako owulacja i po tym dniu pierwszy dzień, tak policzyłaś 10 dpo? jeju ja jestem 9 dpo wg apki i siknęłam, oczywiście biel. Dostałam takiego doła.. że żałuję że to zrobiłam 🫣
U mnie testy zaczęły wychodzić w piątek, w sobotę rano był pik i na tej podstawie wywnioskowałam, że owu była w niedzielę, zresztą śluz i jajniki to potwierdziły a wieczorem tego samego dnia nie było już śladu na testach owu 🙂 Poniedziałek (11.03) policzyłam jako 1 dpo. Trochę miałam wątpliwości, czy owulacja jednak nie przesunęła mi się na poniedziałek, ale ostatecznie zakładam, że była jednak w niedzielę.Smerfetkaa, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:On „No siedzisz z nosem w telefonie to co?”
Ja „A o czym chcesz rozmawiać skoro nie mamy o czym?”
On „Nie wiem np o pogodzie”
Kurtyna… Tak wygląda rozmowa.
A i jeszcze zapytał czy chce też kawę albo herbatę.
A ja zapytałam czy zawiezie mojej mamie jutro dwie reklamówki z rzeczami.
Nic więcej. Dno kompletne i kilo mułu.
Gdzie nie pójdę to siądę i ryczę. W łazience w sypialni w kuchni na kanapie.
Z Twoich opisów jakbym widziała męża brata. Zawsze wszytsko dobrze, nie dostrzegający problemów,zachowań żony- jej tonu, łez- niestety są w trakcie rozwodu,ale zaczal chodzić do psychologa. Ostatnio często do nas wpada i jak na niego bardzo dużo mówi o uczuciach. Terapie musi chciec osoba podjąć, a z tego co pamiętam to Twój mąż raczej nie widzi problemu i takiej potrzeby 🥺 -
Prezesowa :* jak jutro moja temperatura pójdzie w górę to zapisze się na testowanie a jesli będzie tak w dole jak dzisiaj to chyba bez sensu
Pisałaś o temperaturze że będziesz mierzyć? Masz już temometr?Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
@notsobadd - co do tych plamień to tak jeszcze przemyślałam i to może być po cyklu bezowulacyjnym - dobrze kojarzę, że taki miałaś poprzednio? Te plamienia wcale nie oznaczają, że cykl jest stracony. A jaki kolor mają te plamienia?
W mojej opinii, u Ciebie wszelkie problemy z hormonami rozwiąże walka o dobrą owulację, bo wysokie estrogeny często występują przy cyklach bezowulacyjnych, nieregularnych owulacjach lub owulacjach kiepskiej jakości. Progesteron równoważy i estrogeny i testosteron.
Przy samych estrogenach to ważny jest standardowo dobry sen, pełnowartościowe posiłki - białko, tłuszcze, węgle; ograniczenie ksenoestrogenów np. plastiku i chemii, wspomaganie wątroby (np. ostropest, takim produktem szeroko polecanym jest hepaset pro) i jelit (np. probiotykami).
Co do estrogenów to polecam Kasię Bednarską na insta/youtubie, ma masę informacji na ten tematnotsobadd lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Smerfetkaa wrote:Prezesowa :* jak jutro moja temperatura pójdzie w górę to zapisze się na testowanie a jesli będzie tak w dole jak dzisiaj to chyba bez sensu
Pisałaś o temperaturze że będziesz mierzyć? Masz już temometr?
Jeszcze nie, zamierzam zamówić razem z suplami
Trzymam 🤞 za temperaturę w górze :*Smerfetkaa lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
MummyYummy wrote:I to jest najważniejsze, że zrobiliście wszystko, co mogliście ♥️
Wiem, że oczekiwanie jest trudne. A co Ci tak maksymalnie zajmuje głowę? Ja polecam odświeżenie mieszkania - u mnie zadziałało, nie miałam nawet kiedy Was nadrabiać, a co dopiero myśleć 😁Leśneintro, MummyYummy, Gregorka, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Trzymam 🤞 za temperaturę w górze :*
Kup ten z dwoma miejscami po przecinku! Ja mam microlife MT16C2 a dziewczyny które mierzą tym termometrem przed mierzeniem trzymacie termometr te zalecane 3 minuty w miejscu badanym i wtedy zaczynacie pomiar? Bo ten termometr mierzy mniej niz 3 minuty raczejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:07
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
notsobadd wrote:Kalathea to zło! Jak koło niej przejdziesz za szybkim krokiem to już zdycha, bo przeciąg 😂 Też się z jedną francą męczę 😂
Ja też jestem wielbicielką roślin. Chyba mam to po mamie. Każdy parapet i półki są u nas pełne kwiatów. Mąż patrzy na mnie krzywo za każdym razem, kiedy przynoszę coś nowego do domu 🤣🤣Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, pp2018 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczęta, czy wy podczas samobadania wyczuwacie, że szyjka jest otwarta w okresie owulacji? Ja tego nie ogarniam. 🫣
W ogóle to wkurzam się sama na siebie. Zaczęłam czyścić koszyk na allegro i ulubione na Vinted. I wyrzuciłam rzeczy, które dodałam tam z myślą o ciąży i porodzie ponad rok temu 🫣. I wkurzam się sama na siebie, że miało być szybko - tak jak wszystko co zaplanuję. A nic nie wychodzi.
W dodatku od roku zaczęto mnie bardziej doceniać w pracy. Co kilka miesięcy dostaję podwyżki. I tak wszystko się na siebie nakłada. Tylko dziecka brak 😏 Dodam jeszcze, że u mnie w pracy nikt się po mnie tego nie spodziewa 🫣. Wie tylko moja najlepsza koleżanka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:12
Speranza :) lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Właśnie, dziewczyny jak wyznaczanie sobie dzień owulacji? W ubiegłym cyklu miałam tak, że w niedzielę miałam ból owulacyjny i pik test testów owulacyjnych, ale skok temperatury był dopiero we wtorek. Jak w takich sytuacjach datować owu? Jak to wygląda u Was?
Badaniem śluzu się nie podeprę, bo go praktycznie nie mampp2018 lubi tę wiadomość
-
Pati - a Ty gdzie mierzyłaś temperaturę ? Bo właśnie złapałam sie na tym, że porównuje wykres np swój do Twojego a przecież w każdym z trzech miejsc utrzymuje się inna temperatura 🤒Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
-
Rachelka23 wrote:Ja właśnie piekę bezę 😊. Jutro koleżanka na urodziny i postanowiłam zrobić jej niespodziankę. A ona uwielbia tort bezowy Dacquoise 🙂
I też zaraz zmykam chilloutować przy Netflixie.
I mam jakieś dziwne przeczucie, że ten cykl będzie udany. Nie wiem skąd mi się wzięło 🫣
Mam tak samo! Boli mnie podbrzusze cały cykl prawie.. pulsują mi jajniki... już tydzien po owu a cycki lekko spuchły ale nie bolą jak zawsze... cera dosc spoko... no i te mdłości od kilku dni... obyśmy zobaczyły dwie kreski 🥰KejtKa, Fermina, Prezesoowa, Malinowysorbet, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Leśneintro wrote:Właśnie, dziewczyny jak wyznaczanie sobie dzień owulacji? W ubiegłym cyklu miałam tak, że w niedzielę miałam ból owulacyjny i pik test testów owulacyjnych, ale skok temperatury był dopiero we wtorek. Jak w takich sytuacjach datować owu? Jak to wygląda u Was?
Badaniem śluzu się nie podeprę, bo go praktycznie nie mam
Dzień jak pasek owulacyjny pozytywny to taki dzień zerowy, następny dzień owulacji, a następny już to 1dpo ( chociaż owualcja nie zawsze jest po 24 godzinach od pozytywnego paska tylko może też być po 48h, także ten 1 dzień plus/ minus możesz brać na poprawkę u mnie wg apki jest 9 dpo ( ale skoro owulacja 24-48) to takie 8/9 dpo. Ale licząc tak skok temperatury wyraźny miałam w 2 dpo 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:20
Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Pati2804 wrote:Mam nadzerke I polipa 3 mm , gin ostatnio mówił ze to prawdopodobnie of nadżerki bo w środku było czysto, ale teraz w ogóle nie współżyliśmy od ostatniego usg a znowu plamienie było rano.. dlatego mam wątpliwości, czy nadżerka może sama z siebie zacząć plamic bez otarcia?🙈
Może....ja tak miałam właśnie. Tzn tak mówili ze to nadżerka..Pati2804 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url]