Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimozielona wrote:Prezesowa sciskam!! A ktory dpo? Bo ciężko mi odnaleźć w wątkach czy była mowa..
Może jeszcze jest szansa?
Ja melduję biel, opadnięcie cyckow i ból na okres. Czyli progesteron spadł ;( -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak nieważkie, że czujecie się jak w trakcie okresu tylko krwawienia brakuje?
Ja tak teraz mam i czuje się okropnie i wkurzona, że przed okresem już czuję się jakbym miała okres i potem ten „okres” trwa wiecznie 😭
Miałam tak w grudniu. Okropne uczucie.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Kochanie kciuki trzymam ✊🍀 ja tak miałam, a na drugi dzień już było widać 😊😘 postaraj się w spokoju przetrwać do jutra i rano czekamy na powtórkę ale koniecznie zrob ten sam test ! 😘
Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Tak jak obiecałam wrzucam linka do posta.
https://www.facebook.com/share/p/rdTu8j9jupXQnmmE/
Jest tu podany link do formularza (w nim do regulaminu).Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
grazka0022 wrote:Szczerze mówiąc, to dla mnie marzec z innych niż dzieciowe powody(ale to też) jest tak okropny i tak sie dłuży. Już kilka długich marcowych dni przepłakałam Nadzieje widzę dopiero w kwietniu, więc jeszcze tydzien musze wytrzymać.
Oby było lepiej 🫂🫂✊🏻grazka0022 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Fermina wrote:Malamia! Ja Cię pamiętam z grudniówek 2019? Trzymam kciuki za ten nowy cykl u Ciebie :*
A tak mi się wydawało, że skądś Cię kojarzę, tylko w ogóle nie przyswoilam info o 12.2019. z twojej stopki 😅 jakoś mnie zmylił 2 cs i to, że akurat mniej mnie tu ostatnio w tym czasie. Miło 🥰
Dziękuję i Tobie również życzę powodzenia ❤️Fermina lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
CoffeeDream wrote:Masz rację... Pozostało czekać, ale no nie nastawiam się 🤪
U mnie raczej też nie, chociaż... Rok temu tatusiek sypnął sucharem, ale szybko go zgasiłam, bo nie miałam wtedy humoru ... 😉 wiem, że nie robił tego po złości, bo wyczekuje kolejnych wnuków, ale no nic nie poradzę. Musi wykazać się cierpliwością 😅
Teraz myślę, że mogą coś podejrzewać i może nie będą poruszać tematu.
Moi myślę, ze też coś podejrzewają, ale oprócz jakichś bardzo luźnych aluzji albo rzucania okiem na mój brzuch to nic nie ma za to męża siostra to typ, który zajrzy Ci w talerz i skomentuje, że za dużo albo źle jesz, chociaż samej jej do ideału daleko. No nic dziwnego, że się nie lubimy także jakichkolwiek komentarzy to się spodziewam przede wszystkim z jej strony..When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie, że czujecie się jak w trakcie okresu tylko krwawienia brakuje?
Ja tak teraz mam i czuje się okropnie i wkurzona, że przed okresem już czuję się jakbym miała okres i potem ten „okres” trwa wiecznie 😭
Ze 2 dni przed czasem tak mam, ale nie dłużej. Zgłaszałaś to swojemu lekarzowi?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Moi rodzice i teściowie wiedzą, że jestem w trakcie starań, ale o nic nie pytają (zwłaszcza że w rodzinie męża były przypadki poronień, a jedno z rodzeństwa ma dzieci z in vitro). Moja siostra też wie, reszta rodziny nie wie. Jedynych pytań możemy spodziewać się od babci męża
Prezesoowa, Rachelka23, pp2018 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Malamia wrote:Cześć wszystkim☺️
Przyszłam się odmeldować, nie mam ostatnio kompletnie siły na starania. Praktycznie od dwóch miesięcy się tutaj nie udzielam, także pewnie większość z was mnie nie pamięta, ale jestem zapisana na testowanie, więc chciałam powiedzieć, że testowałam już w piątek, nie z porannego i była biel, jeszcze nadzieje jakieś się tliły. Od wczoraj lekko plamię, czyli małpa się rozkręca. Nawet nie testuję już więcej bo znowu patrzeć na ten biały test to katastrofa 😣
A nie ma szans, że to plamienie to jednak na coś innego? 🤞When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
grazka0022 wrote:Szczerze mówiąc, to dla mnie marzec z innych niż dzieciowe powody(ale to też) jest tak okropny i tak sie dłuży. Już kilka długich marcowych dni przepłakałam Nadzieje widzę dopiero w kwietniu, więc jeszcze tydzien musze wytrzymać.
Przytulam Cię mocno :* liczę na to, że kwiecień będzie dla Ciebie dużo lepszy :*grazka0022, Speranza :) lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Nadrobiłam Was dziewczyny 😅
Przytulam za biele I złe nastroje Prezesoowa, Liyss , Malamia 🫂😘 mam nadzieję że niedługo nadejdzie lepszy czas dla Was 😘🍀✊
Trzymam kciuki za pozostałe testujące ✊🍀🥰
Melduje że u mnie czysto, brak plamienia 😊 może będę miała kilka dni spokoju znowu od tego 😅🙈
Zabieram się za zastrzyk I pędzę coś zjeść bo umrę z głodu, ostatnio wchodzą z rana tylko kanapki z masłem i solą bo dopadły mnie mdłości od 3 dni.. 🙄
Chciałabym Wam życzyć miłego dnia 😊😘 żeby wyszło wreszcie 🌞 i można było spędzać więcej czasu na dworze 🥰
Prezesoowa trzymam kciuki za tatę ✊🍀 daj znać co u niego 🙂
Suzie, KejtKa, bonmer, pp2018, blob lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Tak jak obiecałam wrzucam linka do posta.
https://www.facebook.com/share/p/rdTu8j9jupXQnmmE/
Jest tu podany link do formularza (w nim do regulaminu).
DziękujemyWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Smerfetkaa wrote:Rachelka23- a który u Ciebie to dpo?
Pink Test (nie pokaże || wcześnie) - czyli te pinki kiedy robić dziewczyny ? Bo ja kupiłam właśnie je 😁 -
Prezesoowa wrote:Pinka strumieniowego i płytkowy z doz
-
Pink Test (nie pokaże || wcześnie) - czyli te pinki kiedy robić dziewczyny ? Bo ja kupiłam właśnie je 😁
Ja też właśnie je kupiłam, bo podobno nie oszukują i nie wyłapują bety poniżej 10, ale chyba coś się zmieniło, bo widziałam już na forum oszukańce z pinka
Dobrze jest jednak zrobić 10 dpo najwcześniej chyba, że ewidentnie coś się dzieję to można próbować wcześniej ja wiem po tym cyklu, że nie będę wcześniej niż 11-12 dpo testowaćWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Pati2804 wrote:Ehh, no to ja już nie wiem 🙄 na pewno dobrze oceniłaś owulacje ? Dobrze ze kupujesz termometr 🙂😘 wtedy będziesz miała dodatkowa pomoc 😘
Wg mnie dobrze, ale jest jeszcze zawsze szansa, że owulacji nie było, bo na monitoringu nie byłamPati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Pink Test (nie pokaże || wcześnie) - czyli te pinki kiedy robić dziewczyny ? Bo ja kupiłam właśnie je 😁Rachelka23, Smerfetkaa lubią tę wiadomość