Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Rachelka Aż rozswietlilam ekran i telefon pod różnym kątem nachylalam, żeby coś ujrzeć 🤪 ale faktycznie coś się przebija na 1 foto. Do powtórki jutro, trzymam kciuki 🤞
Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Rachelka23 wrote:Cześć dziewczęta.
@PaulaG moje pierwsze(i jak na razie jedyne) dziecko urodziło się w grudniu. Bałam się tego, a gdy wychodziliśmy że szpitala było kilkanaście stopni na plusie. Gorzej później. Ale wolę grudzień, niż upalny sierpień 🤣. Z resztą nie wybrzydzam. Biorę co los da.
Miłego dnia dla Was ♥️
Mój syn urodził się 29 maja, troche za późno bo wolałabym początek ale było bosko.. wózeczek gondolka bodziak i jazda na spacery... i w gondoli jeszcze przezimował. A córka we wrześniu i pamiętam jak siedziałam całe lato w domu prawie bo upały były takie że mdlałam a z brzuchem i rocznikiem to ryzyko....
Tutaj zima to nie zima bo śniegów nie ma, zdarzają się już mrozy kilka dni ale no gondola odpada aż do marca..... nie koniecznie tego chcę no ale ja se mogę wydziwiać.. 😅CoffeeDream, Prezesoowa, Rachelka23, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Rachelka23 wrote:
Ja też widzę, oby tylko to nie fałszywka!Rachelka23 lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
CoffeeDream wrote:Dzień dobry 🌸 Smacznej kawusi ☕ i pięknego dnia!
Jak zobaczyłam pogodę na Święta to nie wierzyłam. Ma być bardzo ciepło, czego się nie spodziewałam i muszę pomyśleć na outfitem świątecznym 😅
Co do samopoczucia, to u mnie dziś 6dpo i jakiś spadek nastroju, bo oczywiście czuje, że się nie udało... Śluz w tym cyklu był jakiś dziwny i do tego mało okazji do ❤️. Trudno. Najbardziej mnie boli, że podczas świąt mogą pojawić się różne sugestie i jakoś nie mam ochoty już nawet odpowiadać żartem itp. dopóki się nie staraliśmy to był luz, ale teraz już takie sugestie mogą zaboleć.
@Prezesoowa Dużo zdrówka i sił dla taty. Trzymam kciuki, żeby jednak udało się wyjść na święta 🥹✊
Tulę też za biel... 🫂 Najwidoczniej jeszcze musimy poczekać chwilę na nasze szkraby, ale czuję, że to już niedługo 🥰
@Liyss Ja nie czuje większej presji. Jedynie smutnym momentem jest spadek temperatury przed @. Ale to już często się czuje i trzeba się z tym pogodzić.
@Fermina Powodzenia u gina 🤞 pewnie, idź i sprawdź po prostu, żeby mieć pewność czy to to.
Ja w dniu piku również miałam kłucie jajnika i myślałam, że to owulka, ale jednak ból owulacyjny nie równa się kłuciu. Przynajmniej w moim przypadku 😁
@Zimozielona również przytulam za biel... 🫂😔
Uwierz w siebie! Jak jest 6dpo to jeszcze się mogło nie udać, ale za 2-3 dni już tak
też się szykuję na niezręczne pytania ze strony rodziny męża, bo u mnie nikt nie zapytaCoffeeDream lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesowa przykro mi... myślałam ze jednak się zaskoczysz...
Lecę do pracy.... dodatkowy dzień aj jak mi się nie chce...Prezesoowa lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Dzięki dziewczyny. W takim razie będę powtarzać codziennie do czwartku 🤣.
notsobadd, CoffeeDream, elektro96, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
@Prezesoowa bardzo tulę 🫂
@Rachelka23 ja widzę coś na drugim, więc wychodzi na to, że każda coś na którymś widzi, a więc jest obiecująco!
Dobrego dnia wszystkim. 💜Rachelka23, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:Uwierz w siebie! Jak jest 6dpo to jeszcze się mogło nie udać, ale za 2-3 dni już tak
też się szykuję na niezręczne pytania ze strony rodziny męża, bo u mnie nikt nie zapyta
Masz rację... Pozostało czekać, ale no nie nastawiam się 🤪
U mnie raczej też nie, chociaż... Rok temu tatusiek sypnął sucharem, ale szybko go zgasiłam, bo nie miałam wtedy humoru ... 😉 wiem, że nie robił tego po złości, bo wyczekuje kolejnych wnuków, ale no nic nie poradzę. Musi wykazać się cierpliwością 😅
Teraz myślę, że mogą coś podejrzewać i może nie będą poruszać tematu.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Anonim1992 wrote:Prezesoowa 🫂🫂🫂🫂 za biel chociaż miało to być formalnością 😔 za tatę trzymam kciuki oby udało się wyjść 😘😘
Dzień dobry reszta 😅 my dziś załatwianie urzędowych spraw jestem totalnie nie wyspana w nocy co chwilę wstawałam siku i jeszcze jest pełnia ehhh oby przeżyć ten dzisiejszy dzień.
Oł je,też nie spałam do 2, bo pełnia Standard u mnieAnonim1992 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Oł je,też nie spałam do 2, bo pełnia Standard u mnie
O, nawet nie wiedziałam 😅 tak smacznie spałam 😄 -
Dziewczyny czy Wy też tak macie, że czujecie się jak w trakcie okresu tylko krwawienia brakuje?
Ja tak teraz mam i czuje się okropnie i wkurzona, że przed okresem już czuję się jakbym miała okres i potem ten „okres” trwa wiecznie 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 08:57
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Cześć wszystkim☺️
Rachelka do powtórzenia 😀 ja mam wrażenie, że lekko się przebija, trzymam kciuki 🤞
Prezesoowa przytulam 🫂❤️
Przyszłam się odmeldować, nie mam ostatnio kompletnie siły na starania. Praktycznie od dwóch miesięcy się tutaj nie udzielam, także pewnie większość z was mnie nie pamięta, ale jestem zapisana na testowanie, więc chciałam powiedzieć, że testowałam już w piątek, nie z porannego i była biel, jeszcze nadzieje jakieś się tliły. Od wczoraj lekko plamię, czyli małpa się rozkręca. Nawet nie testuję już więcej bo znowu patrzeć na ten biały test to katastrofa 😣Fermina, Prezesoowa, Rachelka23, PaulaG lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
grazka0022 wrote:Oł je,też nie spałam do 2, bo pełnia Standard u mnie
A ja tak dobrze spałam! I nawet dzieci się nie kręciły!
@Rachelka, ja widzę na obu!!!CoffeeDream, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Malamia wrote:Cześć wszystkim☺️
Rachelka do powtórzenia 😀 ja mam wrażenie, że lekko się przebija, trzymam kciuki 🤞
Prezesoowa przytulam 🫂❤️
Przyszłam się odmeldować, nie mam ostatnio kompletnie siły na starania. Praktycznie od dwóch miesięcy się tutaj nie udzielam, także pewnie większość z was mnie nie pamięta, ale jestem zapisana na testowanie, więc chciałam powiedzieć, że testowałam już w piątek, nie z porannego i była biel, jeszcze nadzieje jakieś się tliły. Od wczoraj lekko plamię, czyli małpa się rozkręca. Nawet nie testuję już więcej bo znowu patrzeć na ten biały test to katastrofa 😣
Malamia! Ja Cię pamiętam z grudniówek 2019? Trzymam kciuki za ten nowy cykl u Ciebie :*Malamia lubi tę wiadomość
-
@Rachelka23 ja coś tam widzę, oby to było to
My w tym roku święta spędzamy tylko we dwoje, więc nie będzie głupich pytań o dziecko. Zmęczenie staraniami daje nam się we znaki i myślę, że dobrze nam zrobi taki czas razem. Cały czas mam w głowie, że może powinnam coś w tym cyklu zrobić lepiej, zadbać o coś bardziej i że to że pęcherzyki urosły to nie znaczy, że coś z tego będzie, bo jeszcze milion rzeczy musi się dobrze ułożyć żeby wyszła z tego ciąża. No wariuje chyba 🤪Pierwszy raz też biorę duphaston, więc może to przez to mi odbija 😉Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak nieważkie, że czujecie się jak w trakcie okresu tylko krwawienia brakuje?
Ja tak teraz mam i czuje się okropnie i wkurzona, że przed okresem już czuję się jakbym miała okres i potem ten „okres” trwa wiecznie 😭
Szczerze mówiąc, to dla mnie marzec z innych niż dzieciowe powody(ale to też) jest tak okropny i tak sie dłuży. Już kilka długich marcowych dni przepłakałam Nadzieje widzę dopiero w kwietniu, więc jeszcze tydzien musze wytrzymać.Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
Witam Was z bielą, która aż razi w oczy na wszelki wypadek obsikałam dwa różne testy, ale wynik ten sam
@Fermina - kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻 mam nadzieję, że jajko poczeka
@siesiepy - dziękuję za info o tym magicznym urządzeniu, jeśli wpadłby Ci w oko gdzieś ten post organizacyjny to będziemy bardzo wdzięczne 💐
Dzisiejszą testującą jest @Ccarolinaa - trzymam mocno ✊🏻
@Nusia28 @Olo323 @Beza27 - jak u Was sytuacja? ✊🏻 -
CoffeeDream wrote:Dzień dobry 🌸 Smacznej kawusi ☕ i pięknego dnia!
Jak zobaczyłam pogodę na Święta to nie wierzyłam. Ma być bardzo ciepło, czego się nie spodziewałam i muszę pomyśleć na outfitem świątecznym 😅
Co do samopoczucia, to u mnie dziś 6dpo i jakiś spadek nastroju, bo oczywiście czuje, że się nie udało... Śluz w tym cyklu był jakiś dziwny i do tego mało okazji do ❤️. Trudno. Najbardziej mnie boli, że podczas świąt mogą pojawić się różne sugestie i jakoś nie mam ochoty już nawet odpowiadać żartem itp. dopóki się nie staraliśmy to był luz, ale teraz już takie sugestie mogą zaboleć.
@Prezesoowa Dużo zdrówka i sił dla taty. Trzymam kciuki, żeby jednak udało się wyjść na święta 🥹✊
Tulę też za biel... 🫂 Najwidoczniej jeszcze musimy poczekać chwilę na nasze szkraby, ale czuję, że to już niedługo 🥰
@Liyss Ja nie czuje większej presji. Jedynie smutnym momentem jest spadek temperatury przed @. Ale to już często się czuje i trzeba się z tym pogodzić.
@Fermina Powodzenia u gina 🤞 pewnie, idź i sprawdź po prostu, żeby mieć pewność czy to to.
Ja w dniu piku również miałam kłucie jajnika i myślałam, że to owulka, ale jednak ból owulacyjny nie równa się kłuciu. Przynajmniej w moim przypadku 😁
@Zimozielona również przytulam za biel... 🫂😔
Skoro ma być tak ciepło to u mnie chyba wjadą nowe sukienki.CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog