Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    U mnie to samo. Wszystko jest dobrze. Badania, Monitoring, owulacja... według niego wszystko jest super a os września nic. Idę do niego jutro lub w czwartek i postawie sprawę jasno, jak nic nie pomoże to będę szukać dalej.

Emilka, a może Ty powinnaś mieć luteinę podawaną w drugiej połowie cyklu, skoro masz krótką tę fazę? Nie jestem ekspertem, ale u mnie było takie wsparcie stosowane. Pogadaj z lekarzem, jeśli Cię coś niepokoi, bo rok starań rokiem starań, ale jak masz jakieś podejrzenia, to warto rozmawiać wcześniej

KsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwsza ciążę zachodziłam 1.5 roku i powiem szczerze, że było wszystko ok - a badań zrobiłam całe multum, mąż też. Robiłam badania, a jak odpuściłam i powiedziałam będzie c obędzie, najwyżej zaadoptujemy, to zaszlam. W drugą, trzecią i czwartą ciążę zaszłam w pierwszych cyklach starań (tylko że były dwa poronienia).
    Wiem, że łatwo powiedzieć, bo sama nie umiem teraz odpuścić, przy tych staraniach, które u mnie trwają od czerwca, ale wierzę że ten moment przyjdzie i wtedy zajdę w ciążę :)

Dodam jeszcze że oczywiście nie zniechęcam do badań. Przeszłam ich naprawdę dużo i jedyne co znalazłam to jakieś lekkie niedobory witaminowe, które uzupełniam. Sama mam tak, że wiedzieć chce, ale myślę, że często z tym zachodzeniem w ciążę to nie jest problem ginekologiczny tylko trzeba oczyścić głowę… przepracować tematy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 11:37

Speranza :), CoffeeDream, Prezesoowa, PaulaG lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • martysiaczki Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Trzymamy <3 To twój 1 cykl starań?

Tak, pierwszy.
    Co prawda miałam zmianę klimatu i przeziębienie więc jestem trochę rozregulowana, no ale zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 11:36

grazka0022 lubi tę wiadomość

👧🏻1995
    🧑🏻1991

28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
    31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
    18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
    29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
    20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
    31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
    13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
    29.10.2024 - mam już 860g!

🔜 wizyta 10.12.2024

💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama

preg.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że piszcie o pinku, mi tylko pink strumieniowy pokazał bladziocha a na drugi dzień beta 13. Na faccele biało

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Emilka, a może Ty powinnaś mieć luteinę podawaną w drugiej połowie cyklu, skoro masz krótką tę fazę? Nie jestem ekspertem, ale u mnie było takie wsparcie stosowane. Pogadaj z lekarzem, jeśli Cię coś niepokoi, bo rok starań rokiem starań, ale jak masz jakieś podejrzenia, to warto rozmawiać wcześniej

Dziękuję za informację. Mam zamiar teraz isc i zaproponować parę opcji, moze uzna cos za dobre... bo znając moje szczęście ja mam 10dni lutealnej a zagniezdzenie u mnie byłoby w 11😅

Speranza :) lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie planowanego owulaka po wczorajszym piku i drugą kreskę ledwo widać, czy to ostatecznie znaczy że już po owulacji?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa i dopiero zaczynamy starania.
    W piątek planuję się testować więc trzymajcie kciuki ❤️
    Hejka 😊 będę trzymać kciuki ❤️

martysiaczki lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Zrobiłam sobie planowanego owulaka po wczorajszym piku i drugą kreskę ledwo widać, czy to ostatecznie znaczy że już po owulacji?

Jeśli pik był wczoraj to owulacja od 24-36 h później wedle mojej wiedzy.

Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ciężko stwierdzić bo owulacja po Piku może wystąpić od 6 do 48 godzin 🤷‍♀️
    Edit jeśli chodzi o konkretna ilość godzin to są różne teorie 6-48 h i od 12-36 h , która jest poprawna ciężko stwierdzić bo każdy organizm jest inny 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 12:02

Speranza :), elektro96, CoffeeDream, Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤

Wysłany: 25 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ciężko stwierdzić bo owulacja po Piku może wystąpić od 6 do 48 godzin 🤷‍♀️
    Edit jeśli chodzi o konkretna ilość godzin to są różne teorie 6-48 h i od 12-36 h , która jest poprawna ciężko stwierdzić bo każdy organizm jest inny 🙈

Dobrze mówisz Pati2804, co dwie głowy to nie jedna :D

Pati2804, Fermina lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fermina, a skończyłaś już kurację? Dzisiaj mieliście okazję podziałać czy dopiero jutro będziecie mogli? 🤔

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘nie udzielam się za bardzo na wątku ale stale was podczytuję :) udziałam się na Winiarach :) mam nadzieję że od kwietnia będę się więcej udzielać :)
    Wpiszcie mi proszę 🐒 dziś powoli daje o sobie znać :(
    Uciekam pracować miłego dnia 😘

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa i dopiero zaczynamy starania.
    W piątek planuję się testować więc trzymajcie kciuki ❤️

Trzymamy ✊🏼✊🏼

martysiaczki lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dropsik dziewczyna z forum mi poleciła i zobaczymy. Widziałam na znanym lekarzu, ze również pracuje w klinice niepłodności/ pokładam w niej nadzieje 🥹
    Dropsiku ale fajnie, że Wam się udało. Co pomogło? Ile się staraliście? Jak się czujesz? 😘

.
    Będzie długo 😂

My jesteśmy dziwnym przypadkiem. Staraliśmy się o pierwsze dziecko dwa lata, nawet ponad. Miliony monet na badania i jedyne co wyszło to pai homo. Ale ja nie zachodziłam nawet w ciążę 🤷‍♀️ próbowałam z acardem i też nic. W klinice zaproponowali mi histeroskopię diagnostyczną tylko dlatego, że się uparłam, że jakieś badania trzeba zrobić przecież. Lekarz popatrzył na moją teczkę i mówi: ja nie jestem od robienia badań tylko po to, żebyście mieli dziecko i proponuję wam in vitro, Bo to pokaże jak zarodki się rozwijają, gdzie jest problem a w najlepszym wypadku będziecie mieli dziecko. Powiedziałam, że ok, wrócę w styczniu po in vitro, ale jeszcze zrobimy chociaż histeroskopię (był maj czy czerwiec).
    Przed histero brałam antykoncepcję, żeby trafić w dobry dzień cyklu na badanie i nie stresować się, nie odwoływać badania. Wynik oczywiście prawidłowy i załamka, więc pobrałam tą antykoncepcję trzy miesiące, żeby "odpocząć". W drugim cyklu po odstawieniu się udało. Milion pytań dlaczego akurat teraz, co zrobiłam inaczej...

Starania o drugie dziecko i pół roku psu w dupę. Załamka, że znowu czeka nas dwa lata starań i zdecydowałam się na antykoncepcję, żeby odtworzyć warunki z udanego cyklu. Brałam nawet pod uwagę histeroskopię jeszcze raz🙃🙃 Pierwszy cykl po odstawieniu szczęśliwy 💚🌷 więc u mnie antykoncepcja w jakiś sposób wspiera zachodzenie w ciążę 🤡

Prezesoowa, CoffeeDream, Fermina, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    Dziękuję za informację. Mam zamiar teraz isc i zaproponować parę opcji, moze uzna cos za dobre... bo znając moje szczęście ja mam 10dni lutealnej a zagniezdzenie u mnie byłoby w 11😅

Hejka, Emilka a do którego gin chodzisz?? prywatnie czy na nfz?

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Przytulam za wszystkie biele i 🐒 🫂🫂🫂

Wysyłam też pozytywne fale wszystkim tym, które tego potrzebują ♥️

@Prezesoowa, mocno trzymam ✊✊✊, żeby jednak tata mógł wyjść chociaż na święta!

@martysiaczki, hej 🙂

Ja mam dziś pracowity początek tygodnia, nadrabiam trochę zaległości i dopiero do Was zajrzałam 🙂

Miłego dnia ♥️

Pati2804, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Oczywiście, a mój lekarz twierdzi, że wszystko ok 😅 dlatego zmieniam lekarza bo wszystko jest od ok a od 10 cykli brak ciąży..

Wg mnie bardzo dobra decyzja i trzymam kciuki, żeby ten nowy lekarz to był strzał w 10 :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Zaczęłam analizować swoje wyniki ze stycznia i już zaczynam schizować... Np. shbg miałam 55,05, a znalazłam, że norma funkcjonalną to 60-80. Z drugiej strony obniżone shbg może być przed niedoczynność tarczycy, a ja przecież mam...
    Ale w sumie może dlatego m.in. zwiększono mi dawkę letroxu, żeby to też wyrównać...

To nie jest jakieś duże odchylenie :) planujesz powtarzać badania?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To nie jest jakieś duże odchylenie :) planujesz powtarzać badania?

Myślę, że powtórzę je w maju/czerwcu, żeby zobaczyć czy coś się zmieniło. :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsiku, niesamowita historia! Ja też kiedyś czytałam o tym, że AH, stosowana przez kilka miesięcy, może zwiększyć szansę na zajście w ciążę. Chyba jesteś tego idealnym przykładem ♥️

U Ciebie już 12 tc? Szaleństwo 🤯 Jak szybko leci! Widzę, że lada moment prenatalne. Jak się masz??

preg.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ