Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
martysiaczki wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem tutaj nowa i dopiero zaczynamy starania.
W piątek planuję się testować więc trzymajcie kciuki ❤️
Trzymam kciuki! Opowiesz nam coś o sobie? Długo się staracie? Masz już dzieci?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Speranza :) wrote:Cześć dziewczyny!
Tulę za biele i nie przestaję trzymać kciuków, żeby w końcu wszystkim się nam udało .
Prezesowa - trzymam też mocno kciuki za Twojego tatę, żebyście mogli spędzić święta razem.
Dobrego dnia dziewczyny!
Ja zasuwam w pracy i tylko na chwilkę tu zerknęłam. Rano robiłam badanie proga i estradiolu. Staram się mieć spokojną głowę i z godnością przyjąć ewentualne niskie poziomy... Oby mi się to udało
Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...
Trzymam kciuki za wyniki kiedy się ich spodziewasz?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...
Trzymam kciuki za wyniki kiedy się ich spodziewasz?
PrzytulamPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Speranza :) wrote:Emilka, a może Ty powinnaś mieć luteinę podawaną w drugiej połowie cyklu, skoro masz krótką tę fazę? Nie jestem ekspertem, ale u mnie było takie wsparcie stosowane. Pogadaj z lekarzem, jeśli Cię coś niepokoi, bo rok starań rokiem starań, ale jak masz jakieś podejrzenia, to warto rozmawiać wcześniej
Przy luteinie trzeba zwracać uwagę, żeby ją wziąć dopiero po potwierdzonej owulacji, więc wg mnie to jest połączone z monitoringiemSperanza :) lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘nie udzielam się za bardzo na wątku ale stale was podczytuję udziałam się na Winiarach mam nadzieję że od kwietnia będę się więcej udzielać
Wpiszcie mi proszę 🐒 dziś powoli daje o sobie znać
Uciekam pracować miłego dnia 😘
Bardzo mi przykro mam nadzieję, że to już będzie Twoja ostatnia w tym roku 🤞Ccarolinaa lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...
Trzymam kciuki za wyniki kiedy się ich spodziewasz?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
O nie.... Przytulam mocno... Już nieważne święta, ale żeby te leki jednak zaczęły działać i żeby mógł do Was wrócić. Trzymam mocno kciuki i też dołącze go do swojej modlitwy.
Na wyniki czekam spokojnie, pewnie będą popołudniuPrezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Trzymam kciuki za wyniki kiedy się ich spodziewasz?Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przy luteinie trzeba zwracać uwagę, żeby ją wziąć dopiero po potwierdzonej owulacji, więc wg mnie to jest połączone z monitoringiem
Tak, inaczej nie ma sensu tego w ogóle robić. Już nie mówiąc o wpływie na zdrowie i samopoczucie.Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Trzymam kciuki! Opowiesz nam coś o sobie? Długo się staracie? Masz już dzieci?
To nasz pierwszy cykl starań, więc dopiero zaczynamy
Nie mamy jeszcze dzieci.
Ja lat 29, mąż 33.Rachelka23 lubi tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
Przytulam mocno 🥹🫂Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Przytulam Cię, Prezesowa ❤️
Prezesoowa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:@Dropsiku, niesamowita historia! Ja też kiedyś czytałam o tym, że AH, stosowana przez kilka miesięcy, może zwiększyć szansę na zajście w ciążę. Chyba jesteś tego idealnym przykładem ♥️
U Ciebie już 12 tc? Szaleństwo 🤯 Jak szybko leci! Widzę, że lada moment prenatalne. Jak się masz??
Gdzieś mi to siedziało w głowie i postanowiłam spróbować a przy okazji te trzy miesiące na AH zapamiętałam jako lżejsze w głowie. Bynajmniej nie mogę powiedzieć, że odpuściłam. Odpuściłam dalsze badania w tym czasie, bo czekałam do stycznia na ivf. Brałam tylko metylowane foliany aliness.
A i dość szybko, po roku może 1.5, męża nasienie było przebadane wzdłuż i wszerz. Zrobiłam mu każde badanie, o jakim usłyszałam 😂 jak go wykluczyliśmy to wtedy dostałam szajbę i zostawiałam pół wypłaty w laboratorium na siebie. Teczka jest pokaźna z tamtego okresu.
W środę mam prenatalne. Szybko leci, a jednocześnie wolno 😂 Od wizyty do wizyty 🤡 Teraz już czuję się ok, mdłości za mną. Może mam ciut więcej energii, ale nadal śpię bardzo płytko i milion razy się wybudzam.Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Właśnie wskoczył mi wynik estradiolu -
195,74 pg/ml przy normie w fazie lutealnej 21-312."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dzięki Dziewczyny, nawet nie chcę o tym myśleć
Jakoś tu dziwnie cicho dzisiaj miałam 3godzinne szkolenie a tu ledwie jedna strona
Zostało już postanowione co z tymi nowymi wątkami?Speranza :), Rachelka23 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Dzięki Dziewczyny, nawet nie chcę o tym myśleć
Jakoś tu dziwnie cicho dzisiaj miałam 3godzinne szkolenie a tu ledwie jedna strona
Zostało już postanowione co z tymi nowymi wątkami?
Chyba nie, więc chyba póki co zostajemy przy miesięcznych.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Dzięki Dziewczyny, nawet nie chcę o tym myśleć
Zostało już postanowione co z tymi nowymi wątkami?elektro96, notsobadd, Vienna, blob lubią tę wiadomość