Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa i dopiero zaczynamy starania.
    W piątek planuję się testować więc trzymajcie kciuki ❤️

Trzymam kciuki! Opowiesz nam coś o sobie? Długo się staracie? Masz już dzieci? :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć dziewczyny!

Tulę za biele i nie przestaję trzymać kciuków, żeby w końcu wszystkim się nam udało :).

Prezesowa - trzymam też mocno kciuki za Twojego tatę, żebyście mogli spędzić święta razem.

Dobrego dnia dziewczyny!
    Ja zasuwam w pracy i tylko na chwilkę tu zerknęłam. Rano robiłam badanie proga i estradiolu. Staram się mieć spokojną głowę i z godnością przyjąć ewentualne niskie poziomy... Oby mi się to udało :D

Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko :( obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...

Trzymam kciuki za wyniki :) kiedy się ich spodziewasz?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko :( obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...

Przytulam :(

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Emilka, a może Ty powinnaś mieć luteinę podawaną w drugiej połowie cyklu, skoro masz krótką tę fazę? Nie jestem ekspertem, ale u mnie było takie wsparcie stosowane. Pogadaj z lekarzem, jeśli Cię coś niepokoi, bo rok starań rokiem starań, ale jak masz jakieś podejrzenia, to warto rozmawiać wcześniej

Przy luteinie trzeba zwracać uwagę, żeby ją wziąć dopiero po potwierdzonej owulacji, więc wg mnie to jest połączone z monitoringiem :)

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😘nie udzielam się za bardzo na wątku ale stale was podczytuję :) udziałam się na Winiarach :) mam nadzieję że od kwietnia będę się więcej udzielać :)
    Wpiszcie mi proszę 🐒 dziś powoli daje o sobie znać :(
    Uciekam pracować miłego dnia 😘

Bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że to już będzie Twoja ostatnia w tym roku 🤞

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Przytulam mocno i dalej trzymam kciuki za zdrowie taty !! 🥺🍀✊😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Bardzo współczuję 😔 Przytulam Cię wirtualnie

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

O nie.... Przytulam mocno... Już nieważne święta, ale żeby te leki jednak zaczęły działać i żeby mógł do Was wrócić. Trzymam mocno kciuki i też dołącze go do swojej modlitwy.

Na wyniki czekam spokojnie, pewnie będą popołudniu

Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Bardzo mi przykro 😞 tulę mocno 🫂 i nadal trzymam kciuki, żeby poczuł się lepiej 🫂

Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 marca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przy luteinie trzeba zwracać uwagę, żeby ją wziąć dopiero po potwierdzonej owulacji, więc wg mnie to jest połączone z monitoringiem :)

Tak, inaczej nie ma sensu tego w ogóle robić. Już nie mówiąc o wpływie na zdrowie i samopoczucie.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • martysiaczki Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Trzymam kciuki! Opowiesz nam coś o sobie? Długo się staracie? Masz już dzieci? :)

To nasz pierwszy cykl starań, więc dopiero zaczynamy :)
    Nie mamy jeszcze dzieci.
    Ja lat 29, mąż 33.

Rachelka23 lubi tę wiadomość

👧🏻1995
    🧑🏻1991

28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
    31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
    18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
    29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
    20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
    31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
    13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
    29.10.2024 - mam już 860g!

🔜 wizyta 10.12.2024

💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Przytulam mocno 🥹🫂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Cię, Prezesowa ❤️

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 marca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa współczuję. Mam nadzieję, że leki zadziałają, trzymam mocno kciuki

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa 🫂

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Dropsiku, niesamowita historia! Ja też kiedyś czytałam o tym, że AH, stosowana przez kilka miesięcy, może zwiększyć szansę na zajście w ciążę. Chyba jesteś tego idealnym przykładem ♥️

U Ciebie już 12 tc? Szaleństwo 🤯 Jak szybko leci! Widzę, że lada moment prenatalne. Jak się masz??
    Jak zaczynałam starania to na mojej grupie była dziewczyna, której lekarz przepisał AH na 3 m-ce i potem zaszła w ciążę od strzału. Zostało mi to mocno w pamięci. Nie pamiętam jaki był tego powód i czemu tak jej zaproponował.
    Gdzieś mi to siedziało w głowie i postanowiłam spróbować a przy okazji te trzy miesiące na AH zapamiętałam jako lżejsze w głowie. Bynajmniej nie mogę powiedzieć, że odpuściłam. Odpuściłam dalsze badania w tym czasie, bo czekałam do stycznia na ivf. Brałam tylko metylowane foliany aliness.
    A i dość szybko, po roku może 1.5, męża nasienie było przebadane wzdłuż i wszerz. Zrobiłam mu każde badanie, o jakim usłyszałam 😂 jak go wykluczyliśmy to wtedy dostałam szajbę i zostawiałam pół wypłaty w laboratorium na siebie. Teczka jest pokaźna z tamtego okresu.

W środę mam prenatalne. Szybko leci, a jednocześnie wolno 😂 Od wizyty do wizyty 🤡 Teraz już czuję się ok, mdłości za mną. Może mam ciut więcej energii, ale nadal śpię bardzo płytko i milion razy się wybudzam.

Rachelka23 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wskoczył mi wynik estradiolu -
    195,74 pg/ml przy normie w fazie lutealnej 21-312.

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, nawet nie chcę o tym myśleć :(

Jakoś tu dziwnie cicho dzisiaj :P miałam 3godzinne szkolenie a tu ledwie jedna strona :D

Zostało już postanowione co z tymi nowymi wątkami?

Speranza :), Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Jakoś tu dziwnie cicho dzisiaj :P miałam 3godzinne szkolenie a tu ledwie jedna strona :D

Chyba nie, więc chyba póki co zostajemy przy miesięcznych.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja zrozumiałam, że Ty i PaulaG się dzielicie zbiorowym i miesięcznym 🤔

elektro96, notsobadd, Vienna, blob lubią tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ