Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę Was pochwalić, bo w weekend daliście mi pomysł i na gulasz, i na kopytka i wszystko to razem wleciało jak złoto 👌 Pyszka!
Pati2804, Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Suzie, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...
Trzymam kciuki za wyniki kiedy się ich spodziewasz?
Bardzo mi przykro, tulę 🫂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:KejtKa ma wyniki głosowania, jeśli dużo osób jest za zbiorowym to myślę że nie ma nad czym się zastanawiać (ewentualnie nad tytułem 🙂), tam wszystkie się będziemy znać i będzie inaczej z przetwarzaniem informacji 🙂 zawsze na pierwszej stronie można wpisywać terminy testowania czy wizyt u brzuchatek 🙂
A na wątki miesięczne zawsze znajdzie się ktoś do prowadzenia , bo jest dużo nowych osób 🙂
Kto chce prowadzić wątek miesięczny?
A kto zbiorowy ?
Ja mogę pomagać przy zbiorowym skoro sama to zaproponowałam 🙂 jesli chodzi o pierwsza stronę na zbiorowym to nie mam pomysłu co tam powinno się znaleźć 🙈
SI, na 26 głosów, 24 są na tak
Pati2804, CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nie zaglądałam 2 dni i tyle się podziało 🙈
Mam męża w domu, cieszymy się sobą 🥰
🐒 poszła, będziemy działać ale zupełnie na spontanie. Moze akurat.
@Prezesowa, bardzo mi przykro z powodu taty. To bardzo boli. Trzymam kciuki, by było lepiej.
CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Dziewczyny, jakie mogą być objawy przewagi estrogenowej? Czy ona może powodować problemy z implantacją/utrzymaniem ciąży ?27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczyny, tak zapytam bo mam ostatnio różne dziwne przekminy 😅 ale czy po ciąży (bo zakładam oczywiście, że wszystkie kiedyś zajdziemy ❤️) planujecie wrócić do tej samej pracy? Wiecie jak Wasi pracodawcy zareagowaliby na Waszą ciążę? A może nie przejmujecie się tym w ogóle?
Ja niby się tym nie przejmuje, bo uważam że życie prywatne jest dla mnie najważniejsze, ale mam też świadomość, że pracodawca będzie za przeproszeniem w d***, bo zostałam sama na stanowisku, które jest wymagające, szkolenie trwa długo. A z racji że w pracy mam kontakt z czynnikami niebezpiecznymi dla ciąży to na szkoleniu bhp jak się przyjmowałam bhpowiec nam powiedział, że kategorycznie mamy iść na l4 jak tylko się dowiemy o ciąży. Tak wiem, że to kuriozum, że mówił o l4, bo teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy dla ciężarnej ale wiecie same jak to wygląda w naszych realiach 😓 -
Czyli zakładamy tytuły wątku, które się pojawiły odszukam i wrzucę to wybierzemy
@Fermina nam zrobiła piękny wierszyk na kwiecień, a może na zbiorowy też nam coś wymyśli?KejtKa, elektro96 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Mam już wyniki, chyba nie są złe
Estadiol 195,74 pg/ml (norma lutealna 21-312
Progesteron 17,61 ng/ml (norma lutealna 1,2-15,9)
Jak myślicie?Gregorka lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Czyli zakładamy tytuły wątku, które się pojawiły odszukam i wrzucę to wybierzemy
@Fermina nam zrobiła piękny wierszyk na kwiecień, a może na zbiorowy też nam coś wymyśli?
Albo to była Majlen 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:46
-
elektro96 wrote:Dziewczyny, jakie mogą być objawy przewagi estrogenowej? Czy ona może powodować problemy z implantacją/utrzymaniem ciąży ?
Chyba powoduje utrudnienie jeśli chodzi o zajście w ciążę.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Vienna wrote:Dziewczyny, tak zapytam bo mam ostatnio różne dziwne przekminy 😅 ale czy po ciąży (bo zakładam oczywiście, że wszystkie kiedyś zajdziemy ❤️) planujecie wrócić do tej samej pracy? Wiecie jak Wasi pracodawcy zareagowaliby na Waszą ciążę? A może nie przejmujecie się tym w ogóle?
Ja niby się tym nie przejmuje, bo uważam że życie prywatne jest dla mnie najważniejsze, ale mam też świadomość, że pracodawca będzie za przeproszeniem w d***, bo zostałam sama na stanowisku, które jest wymagające, szkolenie trwa długo. A z racji że w pracy mam kontakt z czynnikami niebezpiecznymi dla ciąży to na szkoleniu bhp jak się przyjmowałam bhpowiec nam powiedział, że kategorycznie mamy iść na l4 jak tylko się dowiemy o ciąży. Tak wiem, że to kuriozum, że mówił o l4, bo teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy dla ciężarnej ale wiecie same jak to wygląda w naszych realiach 😓
Ja chcę pracować tak długo jak się da. Mam pracę biurowa, spokojna. Czasami są gorętsze okresy, ale one nie są stresowe.Vienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:Na zbiorowy nie pisała coś Suzie ? 😁
Albo to była Majlen 🤔
Ja nie, ja taka kreatywna nie jestem👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualny
-
Speranza :) wrote:Mam już wyniki, chyba nie są złe
Estadiol 195,74 pg/ml (norma lutealna 21-312
Progesteron 17,61 ng/ml (norma lutealna 1,2-15,9)
Jak myślicie?
Progesteron ładny, na estradiolu się nie znam 🙈Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Vienna wrote:Dziewczyny, tak zapytam bo mam ostatnio różne dziwne przekminy 😅 ale czy po ciąży (bo zakładam oczywiście, że wszystkie kiedyś zajdziemy ❤️) planujecie wrócić do tej samej pracy? Wiecie jak Wasi pracodawcy zareagowaliby na Waszą ciążę? A może nie przejmujecie się tym w ogóle?
Ja niby się tym nie przejmuje, bo uważam że życie prywatne jest dla mnie najważniejsze, ale mam też świadomość, że pracodawca będzie za przeproszeniem w d***, bo zostałam sama na stanowisku, które jest wymagające, szkolenie trwa długo. A z racji że w pracy mam kontakt z czynnikami niebezpiecznymi dla ciąży to na szkoleniu bhp jak się przyjmowałam bhpowiec nam powiedział, że kategorycznie mamy iść na l4 jak tylko się dowiemy o ciąży. Tak wiem, że to kuriozum, że mówił o l4, bo teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy dla ciężarnej ale wiecie same jak to wygląda w naszych realiach 😓
Ja generalnie tylko czekam na zajście w ciąże i ucieczkę z tego miejsca. A czy wróce? Nie wiem, bo mam swój mały biznesik i może uda mi się go rozkręcić na tyle, że nie będę musiała. No i nie kręci mnie moja obecna praca, dodatkowo studiuje teraz, więc możliwe, że albo rozkręcę swój biznes albo zmiennie miejsce pracy. Ale chciałabym odejść i nie palić za sobą mostu, także pewnie powiem im o ciąży z miesiac przed l4 (o ile będę wiedziała) , żeby zdążyli kogoś znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:49
Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyVienna wrote:Dziewczyny, tak zapytam bo mam ostatnio różne dziwne przekminy 😅 ale czy po ciąży (bo zakładam oczywiście, że wszystkie kiedyś zajdziemy ❤️) planujecie wrócić do tej samej pracy? Wiecie jak Wasi pracodawcy zareagowaliby na Waszą ciążę? A może nie przejmujecie się tym w ogóle?
Ja mam to gdzieś. Choć póki co to mam raczej obawy, że z uwagi na postępującą restrukturyzację, to oni pozbędą się mnie zanim zdążę zajść w ciążę. Co prawda mam robótkę typowo biurową, ale bywa stresująco Także straciłam jakiekolwiek opory.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 09:06
Vienna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Ja generalnie tylko czekam na zajście w ciąże i ucieczkę z tego miejsca. A czy wróce? Nie wiem, bo mam swój mały biznesik i może uda mi się go rozkręcić na tyle, że nie będę musiała. No i nie kręci mnie moja obecna praca, dodatkowo studiuje teraz, więc możliwe, że albo rozkręcę swój biznes albo zmiennie miejsce pracy. Ale chciałabym odejść i nie palić za sobą mostu, także pewnie powiem im o ciąży z miesiac przed l4 (o ile będę wiedziała) , żeby zdążyli kogoś znaleźć.
-
elektro96 wrote:Dziewczyny, jakie mogą być objawy przewagi estrogenowej? Czy ona może powodować problemy z implantacją/utrzymaniem ciąży ?
Objawami mogą być bolesne i obfite miesiączki, obrzęki i puchnięcie przed okresem, wahania nastroju, wzdęcia, zaparcia, bóle głowy, zmęczenie, wypadanie włosów no i niskie libido. Przez to, że przy dominacji estrogenowej jest zaburzona równowaga pomiędzy estrogenami a progesteronem to może być przyczyną problemów przy staraniach o ciążeWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Vienna wrote:Też nie chcę palić za sobą mostu, dlatego się zastanawiam jak to rozegrać polubownie. Aczkolwiek to i tak miłe z mojej strony, bo pracodawca niejednokrotnie się na mnie wypiął, a to, że nie dostałam planowanej podwyżki trochę przelało czarę goryczy 😓
A to mi obcięli 500 zł premii za luty, bo byłam na l4 (4 dni i byłam w szpitalu). Ja generalnie też mam ich w d, ale ja mieszkam w małym miescie i wszyscy sie tu znają, wiec nie chciałabym sobie robić negatywnej opiniiStart starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"