Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anonim1992 wrote:Witajcie dziewczynki popołudniem zaraz was ponadrabiam ale mam dziś bardzo zły dzien chyba przesilenie wiosenne wjechało dziś mocno....zrobiłam dziś test 7dp ovi nie z pierwszego moczu wyszła blada kreska (pink super czuly strumieniowy)ale to zapewne pozostałość po ovi mam ochotę dziś zapaść się pod ziemię i płakać sobie poprostu. Chyba mam znowu zjazd hormonalny po ovi dlatego to jest ostatni cykl wspomagany bo wyląduje na oddziale psychiatrycznym27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Fermina wrote:Już po wizycie. Ten silny ból brzucha 2h temu to była prawdopodobnie owulacja. 😅 Także, no zrobimy z mężem dziś wieczorem co się da i zobaczymy, chociaż szanse wg mnie jak czytałam o tych plemnikach, jajeczkach i okresie, w którym są zdolne do zapłodnienia, są niewielkie. Jeszcze męża łapie przeziębienie także tej cykl był zdecydowanie z przeszkodami z każdej strony.
Speranza :) lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Moje cycki mają chyba zamiar dzisiaj eksplodować 💥 🤯
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Vienna wrote:Dziewczyny, tak zapytam bo mam ostatnio różne dziwne przekminy 😅 ale czy po ciąży (bo zakładam oczywiście, że wszystkie kiedyś zajdziemy ❤️) planujecie wrócić do tej samej pracy? Wiecie jak Wasi pracodawcy zareagowaliby na Waszą ciążę? A może nie przejmujecie się tym w ogóle?
Ja niby się tym nie przejmuje, bo uważam że życie prywatne jest dla mnie najważniejsze, ale mam też świadomość, że pracodawca będzie za przeproszeniem w d***, bo zostałam sama na stanowisku, które jest wymagające, szkolenie trwa długo. A z racji że w pracy mam kontakt z czynnikami niebezpiecznymi dla ciąży to na szkoleniu bhp jak się przyjmowałam bhpowiec nam powiedział, że kategorycznie mamy iść na l4 jak tylko się dowiemy o ciąży. Tak wiem, że to kuriozum, że mówił o l4, bo teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy dla ciężarnej ale wiecie same jak to wygląda w naszych realiach 😓
Ale fajne pytanie!
Pół roku temu gdy zaczynaliśmy myśleć o ciąży myślałam, że na pewno bardzo długo chciałabym pracować i bardzo szybko chciałabym wrócić do pracy… jednak sytuacja od tego czasu się diamentralnie zmieniła, bo zaczęli zwalniać ludzi z dnia na dzień bez powodu 🫣 i zauważyłam, że nasza korpo tak na prawdę ma nas wszystkich gdzieś, choć wydawało mi się wcześniej, że bardzo szanują pracowników i są bardzo w porządku itp. Teraz tuszują zwolnienia i okłamują nas w żywe oczy, że firma ma się dobrze… ☹️😂
Widząc to wszystko bardzo się stresuje, że nie zdążę zajść w ciążę zanim mnie zwolnią, bo jest mega niestabilnie teraz… dlatego chciałabym po zajściu w ciążę troszkę pochodzić, a następnie od razu pójść na L4😁 a z powrotem? Nie chciałabym wrócić prędko, chciałabym bardzo szybko zajść w drugą ciążę.
Czy się stresuje reakcja pracodawcy? W ogóle 😂 co ma być to będzie, traktuje może życie bardziej priorytetowo.Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
@Anonim przepraszam przez przypadek polubiłam. Ale może jednak się udało, testuj dalej
@Fermina a może akurat się uda. Mi się raz udało jak byłam na wyjazdach służbowych i spróbowaliśmy tylko raz w tamtym cyklu- 4 dni przed owu!Fermina, Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
elektro96 wrote:O rany, ja chyba potrzebuję jakiegoś solidnego kopa w tyłek… mam dzisiaj jakiś dzień na nie 🤣
Moje cycki mają chyba zamiar dzisiaj eksplodować 💥 🤯
Dzięki 🫂🫂😘😘 testuje w wielki pt 30 zobaczymy czy coś będzie 😅
Co do cycków wrzuc sportowy albo ściągnij stanik puść je wolno 🤣elektro96 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Fermina wrote:Już po wizycie. Ten silny ból brzucha 2h temu to była prawdopodobnie owulacja. 😅 Także, no zrobimy z mężem dziś wieczorem co się da i zobaczymy, chociaż szanse wg mnie jak czytałam o tych plemnikach, jajeczkach i okresie, w którym są zdolne do zapłodnienia, są niewielkie. Jeszcze męża łapie przeziębienie także tej cykl był zdecydowanie z przeszkodami z każdej strony.
Nie czytaj to zniechęca 😅 sama dziś wątpię w powodzenie ale poprostu mam strasznie zły dzień. A z ciaza to chyba jest tak że jak ma być to będzie 🤣Fermina, Speranza :) lubią tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Podczytuję was dzisiaj, ale chyba i mnie dopadło jakies przesilenie wiosenne. Nie mam ochoty na nic, jestem zrezygnowana, zniechęcona i nie wiem co jeszcze 😅 cycki flaczki, bol w dolnej części pleców i totalny zjazd energii. Mam dzisiaj taki nastrój, że nawet smucić mi się nie chce 🤣 dobra już nie smęce, po prostu sobie zniknę na chwilę 😏
grazka0022 lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Fermina wrote:Mogę wymyślić, nie ma problemu ale wieczorem najqczesniej. Czekam na gina właśnie Jeszcze jak wyjeżdżałam mega mnie bolał brzuch. Już teraz cicho.
-
Nomeolvides wrote:Trochę mnie rzeczywistość przytłoczyła i nie dam rady wszystkiego nadrobić 😞 ale przytulam za wszystkie @ i biele.
Status u mnie - dzisiaj 13 dni po zastrzyku, 12 dpo, 29 dzień cyklu.
Wczoraj na facelle już biało, dzisiaj coś przebiło i na pinku tez widać, wiec poszłam zbadać betę.
Beta 6,68 wiec nisko, może być reszta zastrzyku, ale progesteron mam za wysoko jak na koniec cyklu - 21,1 ng/ml. Jutro chyba pójdę powtórzyć i będzie jasność. Trzymajcie proszę kciuki 🥺 -
-
Malinowysorbet wrote:Podczytuję was dzisiaj, ale chyba i mnie dopadło jakies przesilenie wiosenne. Nie mam ochoty na nic, jestem zrezygnowana, zniechęcona i nie wiem co jeszcze 😅 cycki flaczki, bol w dolnej części pleców i totalny zjazd energii. Mam dzisiaj taki nastrój, że nawet smucić mi się nie chce 🤣 dobra już nie smęce, po prostu sobie zniknę na chwilę 😏
O matko poczułam opis siebie 🤣🤣🤣 tyle że cycki napięte brzuch kluje ale reszta No wypisz wymaluj ja 🤣🤣 mocno 🫂🫂
u nas dziś pogoda jeszcze nie nastraja co 5 min słońce i śnieg z deszczem 😱😱Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Prezesoowa wrote:Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...
Trzymam kciuki za wyniki kiedy się ich spodziewasz?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 16:52
Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀
Ja uważam, że jeżeli czujesz, że potrzebujesz pomocy to skorzystaj ❤️Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀
Ohhh nie stresuj się🫂🫂🫂 może objawy odpuściły żeby więcej Cie nie stresować plamieniami i innymi wierzę że tak jest i w tylko szczęśliwe rozwiązaniePati2804 lubi tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Dziewczyny dzisiaj mialam gorszy dzień w pracy, za dużo pracy i jakieś nieporozumienia, co prawda nie uczestniczyłam w nich osobiście, ale takie sytuacje na mnie i tak mają jakiś wpływ. Tak mi zimno 🥶 że mam dwie pary skarpet, koc i drżę z zimna, no tak emocje to mi jeszcze nie dały w kośćIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
-
Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀Pati2804 lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸