Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Witajcie dziewczynki popołudniem zaraz was ponadrabiam ale mam dziś bardzo zły dzien chyba przesilenie wiosenne wjechało dziś mocno....zrobiłam dziś test 7dp ovi nie z pierwszego moczu wyszła blada kreska (pink super czuly strumieniowy)ale to zapewne pozostałość po ovi mam ochotę dziś zapaść się pod ziemię i płakać sobie poprostu. Chyba mam znowu zjazd hormonalny po ovi dlatego to jest ostatni cykl wspomagany bo wyląduje na oddziale psychiatrycznym
    Przytulam Cię za wszystkie smuteczki, ale pamiętaj, że jeszcze nic nie jest przesądzone 😘

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 marca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Już po wizycie. Ten silny ból brzucha 2h temu to była prawdopodobnie owulacja. 😅 Także, no zrobimy z mężem dziś wieczorem co się da i zobaczymy, chociaż szanse wg mnie jak czytałam o tych plemnikach, jajeczkach i okresie, w którym są zdolne do zapłodnienia, są niewielkie. Jeszcze męża łapie przeziębienie także tej cykl był zdecydowanie z przeszkodami z każdej strony.
    Nie czytaj za dużo! 😘 podziałajcie ile się da ❤️

Speranza :) lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 25 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja chyba potrzebuję jakiegoś solidnego kopa w tyłek… mam dzisiaj jakiś dzień na nie 🤣
    Moje cycki mają chyba zamiar dzisiaj eksplodować 💥 🤯

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 25 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny, tak zapytam bo mam ostatnio różne dziwne przekminy 😅 ale czy po ciąży (bo zakładam oczywiście, że wszystkie kiedyś zajdziemy ❤️) planujecie wrócić do tej samej pracy? Wiecie jak Wasi pracodawcy zareagowaliby na Waszą ciążę? A może nie przejmujecie się tym w ogóle?
    Ja niby się tym nie przejmuje, bo uważam że życie prywatne jest dla mnie najważniejsze, ale mam też świadomość, że pracodawca będzie za przeproszeniem w d***, bo zostałam sama na stanowisku, które jest wymagające, szkolenie trwa długo. A z racji że w pracy mam kontakt z czynnikami niebezpiecznymi dla ciąży to na szkoleniu bhp jak się przyjmowałam bhpowiec nam powiedział, że kategorycznie mamy iść na l4 jak tylko się dowiemy o ciąży. Tak wiem, że to kuriozum, że mówił o l4, bo teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy dla ciężarnej ale wiecie same jak to wygląda w naszych realiach 😓

Ale fajne pytanie!
    Pół roku temu gdy zaczynaliśmy myśleć o ciąży myślałam, że na pewno bardzo długo chciałabym pracować i bardzo szybko chciałabym wrócić do pracy… jednak sytuacja od tego czasu się diamentralnie zmieniła, bo zaczęli zwalniać ludzi z dnia na dzień bez powodu 🫣 i zauważyłam, że nasza korpo tak na prawdę ma nas wszystkich gdzieś, choć wydawało mi się wcześniej, że bardzo szanują pracowników i są bardzo w porządku itp. Teraz tuszują zwolnienia i okłamują nas w żywe oczy, że firma ma się dobrze… ☹️😂

Widząc to wszystko bardzo się stresuje, że nie zdążę zajść w ciążę zanim mnie zwolnią, bo jest mega niestabilnie teraz… dlatego chciałabym po zajściu w ciążę troszkę pochodzić, a następnie od razu pójść na L4😁 a z powrotem? Nie chciałabym wrócić prędko, chciałabym bardzo szybko zajść w drugą ciążę.
    Czy się stresuje reakcja pracodawcy? W ogóle 😂 co ma być to będzie, traktuje może życie bardziej priorytetowo.

Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anonim przepraszam przez przypadek polubiłam. Ale może jednak się udało, testuj dalej :)

@Fermina a może akurat się uda. Mi się raz udało jak byłam na wyjazdach służbowych i spróbowaliśmy tylko raz w tamtym cyklu- 4 dni przed owu!

Fermina, Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    O rany, ja chyba potrzebuję jakiegoś solidnego kopa w tyłek… mam dzisiaj jakiś dzień na nie 🤣
    Moje cycki mają chyba zamiar dzisiaj eksplodować 💥 🤯

Dzięki 🫂🫂😘😘 testuje w wielki pt 30 zobaczymy czy coś będzie 😅
    Co do cycków wrzuc sportowy albo ściągnij stanik puść je wolno 🤣

elektro96 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Już po wizycie. Ten silny ból brzucha 2h temu to była prawdopodobnie owulacja. 😅 Także, no zrobimy z mężem dziś wieczorem co się da i zobaczymy, chociaż szanse wg mnie jak czytałam o tych plemnikach, jajeczkach i okresie, w którym są zdolne do zapłodnienia, są niewielkie. Jeszcze męża łapie przeziębienie także tej cykl był zdecydowanie z przeszkodami z każdej strony.

Nie czytaj to zniechęca 😅 sama dziś wątpię w powodzenie ale poprostu mam strasznie zły dzień. A z ciaza to chyba jest tak że jak ma być to będzie 🤣

Fermina, Speranza :) lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję was dzisiaj, ale chyba i mnie dopadło jakies przesilenie wiosenne. Nie mam ochoty na nic, jestem zrezygnowana, zniechęcona i nie wiem co jeszcze 😅 cycki flaczki, bol w dolnej części pleców i totalny zjazd energii. Mam dzisiaj taki nastrój, że nawet smucić mi się nie chce 🤣 dobra już nie smęce, po prostu sobie zniknę na chwilę 😏

grazka0022 lubi tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Mogę wymyślić, nie ma problemu ale wieczorem najqczesniej. Czekam na gina właśnie :) Jeszcze jak wyjeżdżałam mega mnie bolał brzuch. Już teraz cicho.
    Kciuki za wizytę ✊😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Trochę mnie rzeczywistość przytłoczyła i nie dam rady wszystkiego nadrobić 😞 ale przytulam za wszystkie @ i biele.

Status u mnie - dzisiaj 13 dni po zastrzyku, 12 dpo, 29 dzień cyklu.
    Wczoraj na facelle już biało, dzisiaj coś przebiło i na pinku tez widać, wiec poszłam zbadać betę.
    Beta 6,68 wiec nisko, może być reszta zastrzyku, ale progesteron mam za wysoko jak na koniec cyklu - 21,1 ng/ml. Jutro chyba pójdę powtórzyć i będzie jasność. Trzymajcie proszę kciuki 🥺
    Trzymam kciuki za jutrzejszą betę ✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Oby jajeczko poczekało do wieczora ✊😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Podczytuję was dzisiaj, ale chyba i mnie dopadło jakies przesilenie wiosenne. Nie mam ochoty na nic, jestem zrezygnowana, zniechęcona i nie wiem co jeszcze 😅 cycki flaczki, bol w dolnej części pleców i totalny zjazd energii. Mam dzisiaj taki nastrój, że nawet smucić mi się nie chce 🤣 dobra już nie smęce, po prostu sobie zniknę na chwilę 😏

O matko poczułam opis siebie 🤣🤣🤣 tyle że cycki napięte brzuch kluje ale reszta No wypisz wymaluj ja 🤣🤣 mocno 🫂🫂

u nas dziś pogoda jeszcze nie nastraja co 5 min słońce i śnieg z deszczem 😱😱

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję :* niestety tacie się bardzo pogorszyło i już wiemy na pewno, że nie wyjdzie ze szpitala prędko :( obawiam się, że to zmierza już tylko do nieuniknionego, bo tak szybko to jeszcze nie postępowało, a tu jeszcze duże dawki leków nic nie dają...

Trzymam kciuki za wyniki :) kiedy się ich spodziewasz?
    Przytulam! Bądź Dzielna!

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chochlik, jak to czytam, to mam wrażenie, że pracowałyśmy w tej samej firmie 🤭

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
    Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 16:52

Rachelka23 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔

Ja uważam, że jeżeli czujesz, że potrzebujesz pomocy to skorzystaj ❤️

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Widziałam, że piszcie o pinku, mi tylko pink strumieniowy pokazał bladziocha a na drugi dzień beta 13. Na faccele biało

A w którym dpo ? :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Ohhh nie stresuj się🫂🫂🫂 może objawy odpuściły żeby więcej Cie nie stresować plamieniami i innymi wierzę że tak jest i w tylko szczęśliwe rozwiązanie

Pati2804 lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mialam gorszy dzień w pracy, za dużo pracy i jakieś nieporozumienia, co prawda nie uczestniczyłam w nich osobiście, ale takie sytuacje na mnie i tak mają jakiś wpływ. Tak mi zimno 🥶 że mam dwie pary skarpet, koc i drżę z zimna, no tak emocje to mi jeszcze nie dały w kość :(

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙

Pati2804 lubi tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ