Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙
Ta melisa to dobry pomysł! 👍🏻 też sobie zrobię!Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Ta melisa to dobry pomysł! 👍🏻 też sobie zrobię!
MummyYummy, Pati2804, Smerfetkaa, Speranza :), elektro96, Paima, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, blob lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Pati2804 wrote:Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀
🫂🫂🫂
Pamiętaj, że zawsze możesz się tu wygadać, w czasem warto też odwiedzić psychologa 😘Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Strasznie mi przykro, że dopadają Was takie czarne myśli Ewidentnie jest jakieś przesilenie, u mnie w pracy dziewczyny też mocno narzekały na samopoczucie.
Za kilka dni pogoda ma się znacznie poprawić, mam nadzieję, że razem ze słonkiem przegonicie złe nastroje 😘
@Pati, nie myślałaś może żeby z kimś fachowym porozmawiać? Przepraszam jeśli Cię urażę, ale wiem że przeżyłaś okropną stratę i byłoby cudownie gdybyś teraz mogła w pełni cieszyć się tym stanem, a nie z troską drżeć o każdy dzień ciąży ♥️ Czasami taka rozmowa z psychologiem/psychoterapeutą potrafi naprawdę ściągnąć duży ciężar z barków. Tulę Cię mocno 🫂Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Smerfetkaa wrote:Dziewczyny dzisiaj mialam gorszy dzień w pracy, za dużo pracy i jakieś nieporozumienia, co prawda nie uczestniczyłam w nich osobiście, ale takie sytuacje na mnie i tak mają jakiś wpływ. Tak mi zimno 🥶 że mam dwie pary skarpet, koc i drżę z zimna, no tak emocje to mi jeszcze nie dały w kość
-
Malinowysorbet wrote:Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙
Postaram się odstresować 🧘♀️ -
notsobadd wrote:Strasznie mi przykro, że dopadają Was takie czarne myśli Ewidentnie jest jakieś przesilenie, u mnie w pracy dziewczyny też mocno narzekały na samopoczucie.
Za kilka dni pogoda ma się znacznie poprawić, mam nadzieję, że razem ze słonkiem przegonicie złe nastroje 😘
@Pati, nie myślałaś może żeby z kimś fachowym porozmawiać? Przepraszam jeśli Cię urażę, ale wiem że przeżyłaś okropną stratę i byłoby cudownie gdybyś teraz mogła w pełni cieszyć się tym stanem, a nie z troską drżeć o każdy dzień ciąży ♥️ Czasami taka rozmowa z psychologiem/psychoterapeutą potrafi naprawdę ściągnąć duży ciężar z barków. Tulę Cię mocno 🫂notsobadd, elektro96, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To prawda jak znajdziesz odpowiednią osobę,,pod siebie,, to możecie wiele zdziałać już po 1 spotkaniu. Wiadomo że nie powie jak żyć ale trochę pokieruje myśli w innym kierunkuHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Anonim1992 wrote:O matko poczułam opis siebie 🤣🤣🤣 tyle że cycki napięte brzuch kluje ale reszta No wypisz wymaluj ja 🤣🤣 mocno 🫂🫂
u nas dziś pogoda jeszcze nie nastraja co 5 min słońce i śnieg z deszczem 😱😱
To powiem Wam, że wszystkie mamy dziś podobne stany 😆
Czuję się dziś jak ty @Anonim1992 😄 cycki, brzuch I nastój spadkowy i zimno mi, siedzę pod kocykiem
Tak jak dziś Was podczytywałam tylko z daleka, to ja naprawdę wierzę, że wszystkie zajdziemy w ciążę, bo dlaczego to miałoby nie być nam dane ❤️💪
Dbamy o siebie i o swoje zdrowie, robimy badania, chodzimy do lekarzy, pomagamy sobie nawzajem, nie olewamy swojego organizmu.
Wierzę, że będzie dobrze 🤗
Tylko jedno najważniejsze musimy sobie wpoić, aby nie robić sobie presji w głowie, na wszystko przychodzi ten odpowiedni moment i też nasz właśnie czeka, aby nas zaskoczyć 😘Pati2804, Malinowysorbet, notsobadd, CoffeeDream, elektro96, Suzie, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream ma zawsze jakieś motywacyjne myśli także czekamy na dawkę pozytywnego myślenia! 😁😘🍀
CoffeeDream, Suzie, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺
Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Ja wierzę że ta końcówka miesiąca i następny miesiąc przyniesie nam szczęście. A dziś poprostu za dużo wszystkiego jak na nasze głowy może ten czas świąt i odrodzenia i obudzenia się całej przyrody do życia obudzi i w nas życie. Cicho wierzę.....
Speranza :), Majlen, Pati2804, Suzie, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
KejtKa wrote:No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺
Fakt jest taki że najlepiej zrozumieją to te osoby które starają się też o bobasa , bo wiedzą z doświadczenia co się wtedy czuje . Nie tłum w sobie emocji, wypłacz się kochana i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień 😘KejtKa, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺
🫂🫂🫂🫂ślę wirtualne przytulasy 🫂🫂🫂KejtKa lubi tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
NiedoszlaWielodzietna wrote:ja w pierwsza ciążę zachodziłam 1.5 roku i powiem szczerze, że było wszystko ok - a badań zrobiłam całe multum, mąż też. Robiłam badania, a jak odpuściłam i powiedziałam będzie c obędzie, najwyżej zaadoptujemy, to zaszlam. W drugą, trzecią i czwartą ciążę zaszłam w pierwszych cyklach starań (tylko że były dwa poronienia).
Wiem, że łatwo powiedzieć, bo sama nie umiem teraz odpuścić, przy tych staraniach, które u mnie trwają od czerwca, ale wierzę że ten moment przyjdzie i wtedy zajdę w ciążę
Dodam jeszcze że oczywiście nie zniechęcam do badań. Przeszłam ich naprawdę dużo i jedyne co znalazłam to jakieś lekkie niedobory witaminowe, które uzupełniam. Sama mam tak, że wiedzieć chce, ale myślę, że często z tym zachodzeniem w ciążę to nie jest problem ginekologiczny tylko trzeba oczyścić głowę… przepracować tematy
U mnie było podobnie. 2.5 roku o Nikodema wszystkie badania książkowe nawet w klinice niepłodności...... jedynie niedoczynność tarczycy ale to nie jakoś mocno.. i mówię wtedy narzeczonemu jak teraz nie wyjdzie to trzeba odpuścić bo mamy ślub za 10 mirisecy... akurat kupiłam suknie gotową na wyprzedazy... 2 tygodnie później dwie kreski. Tak. Nikodem miał 5 tygodni na naszym ślubie 🤣NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:U mnie było podobnie. 2.5 roku o Nikodema wszystkie badania książkowe nawet w klinice niepłodności...... jedynie niedoczynność tarczycy ale to nie jakoś mocno.. i mówię wtedy narzeczonemu jak teraz nie wyjdzie to trzeba odpuścić bo mamy ślub za 10 mirisecy... akurat kupiłam suknie gotową na wyprzedazy... 2 tygodnie później dwie kreski. Tak. Nikodem miał 5 tygodni na naszym ślubie 🤣
O matko brałaś ślub jeszcze w sumie w połogu 😱😱wow szacun ✌️✌️PaulaG lubi tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Dziewczyny, wiem że wyjadę jak Filip z konopi ale mam ochotę wstać, jechać do sklepu i kupić sobie chipsy ... 🙈 myślicie że nie zaszkodzi jednorazowa akcja "chipsy" w ciąży? 😅
Malinowysorbet melisa pomogła ale jednak potrzebuje czegoś jeszcze (czyt. chipsy) 🤣Speranza :), KejtKa, elektro96, Suzie, Paima, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Rachelka23, Malinowysorbet, grazka0022, Vienna, PaulaG, Gregorka, blob lubią tę wiadomość