Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙

Ta melisa to dobry pomysł! 👍🏻 też sobie zrobię! :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ta melisa to dobry pomysł! 👍🏻 też sobie zrobię! :)
    O, to tak jakbyśmy sie zgadały wszystkie razem na herbatke 😁 nasze zdrówko! 😊🍵

MummyYummy, Pati2804, Smerfetkaa, Speranza :), elektro96, Paima, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, blob lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
    Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀

🫂🫂🫂

Pamiętaj, że zawsze możesz się tu wygadać, w czasem warto też odwiedzić psychologa 😘

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro, że dopadają Was takie czarne myśli :( Ewidentnie jest jakieś przesilenie, u mnie w pracy dziewczyny też mocno narzekały na samopoczucie.
    Za kilka dni pogoda ma się znacznie poprawić, mam nadzieję, że razem ze słonkiem przegonicie złe nastroje 😘

@Pati, nie myślałaś może żeby z kimś fachowym porozmawiać? Przepraszam jeśli Cię urażę, ale wiem że przeżyłaś okropną stratę i byłoby cudownie gdybyś teraz mogła w pełni cieszyć się tym stanem, a nie z troską drżeć o każdy dzień ciąży ♥️ Czasami taka rozmowa z psychologiem/psychoterapeutą potrafi naprawdę ściągnąć duży ciężar z barków. Tulę Cię mocno 🫂

Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, blob lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mialam gorszy dzień w pracy, za dużo pracy i jakieś nieporozumienia, co prawda nie uczestniczyłam w nich osobiście, ale takie sytuacje na mnie i tak mają jakiś wpływ. Tak mi zimno 🥶 że mam dwie pary skarpet, koc i drżę z zimna, no tak emocje to mi jeszcze nie dały w kość :(
    Tule 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙
    Tak to ewidentnie coś w powietrzu jest nie tak 🙈
    Postaram się odstresować 🧘‍♀️

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Vienna Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 07:10

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Strasznie mi przykro, że dopadają Was takie czarne myśli :( Ewidentnie jest jakieś przesilenie, u mnie w pracy dziewczyny też mocno narzekały na samopoczucie.
    Za kilka dni pogoda ma się znacznie poprawić, mam nadzieję, że razem ze słonkiem przegonicie złe nastroje 😘

@Pati, nie myślałaś może żeby z kimś fachowym porozmawiać? Przepraszam jeśli Cię urażę, ale wiem że przeżyłaś okropną stratę i byłoby cudownie gdybyś teraz mogła w pełni cieszyć się tym stanem, a nie z troską drżeć o każdy dzień ciąży ♥️ Czasami taka rozmowa z psychologiem/psychoterapeutą potrafi naprawdę ściągnąć duży ciężar z barków. Tulę Cię mocno 🫂
    Na początku nie brałam tego pod uwagę bo doszłam jakoś do siebie po stracie a teraz po prostu emocje puscily i mam ewidentnie dzisiaj gorszy dzień. Ale daje sobie czas do następnej wizyty, bo czuje ze ona będzie przełomowa jeśli chodzi o mój dalszy strach.. jeśli 9 kwietnia wyjdę od lekarza i usłyszę dobre wieści i zobaczę moje dziecko jak się rusza i beztrosko sobie żyje w brzuchu to czuję że ten ciężar z barków zejdzie.. a jak nie to idę do psychologa 😉

notsobadd, elektro96, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Vienna Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
    Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀
    Nie przepraszaj, każda z nas ma prawa do przeżywania swoich emocji, nie ważne na jakim etapie jesteśmy ❤️ jeśli czujesz potrzebę, wybierz się do psychologa, czasem już jedna wizyta może dużo pomóc, bo daje nam większe poczucie kontroli. Sama po sobie wiem, jak kilka wizyt u psychologa zrobiło mi dużą różnicę, bo zaczęłam rozumieć mechanizmy, które doprowadzały do mojego złego samopoczucia. Także jeśli tylko czujesz, że może Ci to pomóc to skorzystaj 😊

Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Chochlik, jak to czytam, to mam wrażenie, że pracowałyśmy w tej samej firmie 🤭
    Ja mam wrażenie, że pracuję w tej samej firmie xd

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda jak znajdziesz odpowiednią osobę,,pod siebie,, to możecie wiele zdziałać już po 1 spotkaniu. Wiadomo że nie powie jak żyć ale trochę pokieruje myśli w innym kierunku

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    O matko poczułam opis siebie 🤣🤣🤣 tyle że cycki napięte brzuch kluje ale reszta No wypisz wymaluj ja 🤣🤣 mocno 🫂🫂

u nas dziś pogoda jeszcze nie nastraja co 5 min słońce i śnieg z deszczem 😱😱

To powiem Wam, że wszystkie mamy dziś podobne stany 😆
    Czuję się dziś jak ty @Anonim1992 😄 cycki, brzuch I nastój spadkowy i zimno mi, siedzę pod kocykiem

Tak jak dziś Was podczytywałam tylko z daleka, to ja naprawdę wierzę, że wszystkie zajdziemy w ciążę, bo dlaczego to miałoby nie być nam dane ❤️💪
    Dbamy o siebie i o swoje zdrowie, robimy badania, chodzimy do lekarzy, pomagamy sobie nawzajem, nie olewamy swojego organizmu.
    Wierzę, że będzie dobrze 🤗
    Tylko jedno najważniejsze musimy sobie wpoić, aby nie robić sobie presji w głowie, na wszystko przychodzi ten odpowiedni moment i też nasz właśnie czeka, aby nas zaskoczyć 😘

Pati2804, Malinowysorbet, notsobadd, CoffeeDream, elektro96, Suzie, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream ma zawsze jakieś motywacyjne myśli także czekamy na dawkę pozytywnego myślenia! 😁😘🍀

CoffeeDream, Suzie, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę że ta końcówka miesiąca i następny miesiąc przyniesie nam szczęście. A dziś poprostu za dużo wszystkiego jak na nasze głowy może ten czas świąt i odrodzenia i obudzenia się całej przyrody do życia obudzi i w nas życie. Cicho wierzę.....

Speranza :), Majlen, Pati2804, Suzie, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺
    Przykro mi że małpa wredna przyszła i że się tak źle czujesz.. 🥺🫂😘
    Fakt jest taki że najlepiej zrozumieją to te osoby które starają się też o bobasa , bo wiedzą z doświadczenia co się wtedy czuje . Nie tłum w sobie emocji, wypłacz się kochana i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień 😘

KejtKa, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

🫂🫂🫂🫂ślę wirtualne przytulasy 🫂🫂🫂

KejtKa lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    ja w pierwsza ciążę zachodziłam 1.5 roku i powiem szczerze, że było wszystko ok - a badań zrobiłam całe multum, mąż też. Robiłam badania, a jak odpuściłam i powiedziałam będzie c obędzie, najwyżej zaadoptujemy, to zaszlam. W drugą, trzecią i czwartą ciążę zaszłam w pierwszych cyklach starań (tylko że były dwa poronienia).
    Wiem, że łatwo powiedzieć, bo sama nie umiem teraz odpuścić, przy tych staraniach, które u mnie trwają od czerwca, ale wierzę że ten moment przyjdzie i wtedy zajdę w ciążę :)

Dodam jeszcze że oczywiście nie zniechęcam do badań. Przeszłam ich naprawdę dużo i jedyne co znalazłam to jakieś lekkie niedobory witaminowe, które uzupełniam. Sama mam tak, że wiedzieć chce, ale myślę, że często z tym zachodzeniem w ciążę to nie jest problem ginekologiczny tylko trzeba oczyścić głowę… przepracować tematy

U mnie było podobnie. 2.5 roku o Nikodema wszystkie badania książkowe nawet w klinice niepłodności...... jedynie niedoczynność tarczycy ale to nie jakoś mocno.. i mówię wtedy narzeczonemu jak teraz nie wyjdzie to trzeba odpuścić bo mamy ślub za 10 mirisecy... akurat kupiłam suknie gotową na wyprzedazy... 2 tygodnie później dwie kreski. Tak. Nikodem miał 5 tygodni na naszym ślubie 🤣

NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    U mnie było podobnie. 2.5 roku o Nikodema wszystkie badania książkowe nawet w klinice niepłodności...... jedynie niedoczynność tarczycy ale to nie jakoś mocno.. i mówię wtedy narzeczonemu jak teraz nie wyjdzie to trzeba odpuścić bo mamy ślub za 10 mirisecy... akurat kupiłam suknie gotową na wyprzedazy... 2 tygodnie później dwie kreski. Tak. Nikodem miał 5 tygodni na naszym ślubie 🤣

O matko brałaś ślub jeszcze w sumie w połogu 😱😱wow szacun ✌️✌️

PaulaG lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że wyjadę jak Filip z konopi ale mam ochotę wstać, jechać do sklepu i kupić sobie chipsy ... 🙈 myślicie że nie zaszkodzi jednorazowa akcja "chipsy" w ciąży? 😅
    Malinowysorbet melisa pomogła ale jednak potrzebuje czegoś jeszcze (czyt. chipsy) 🤣

Speranza :), KejtKa, elektro96, Suzie, Paima, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Rachelka23, Malinowysorbet, grazka0022, Vienna, PaulaG, Gregorka, blob lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ