X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙

Ta melisa to dobry pomysł! 👍🏻 też sobie zrobię! :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ta melisa to dobry pomysł! 👍🏻 też sobie zrobię! :)
    O, to tak jakbyśmy sie zgadały wszystkie razem na herbatke 😁 nasze zdrówko! 😊🍵

MummyYummy, Pati2804, Smerfetkaa, Speranza :), elektro96, Paima, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, blob lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
    Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀

🫂🫂🫂

Pamiętaj, że zawsze możesz się tu wygadać, w czasem warto też odwiedzić psychologa 😘

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro, że dopadają Was takie czarne myśli :( Ewidentnie jest jakieś przesilenie, u mnie w pracy dziewczyny też mocno narzekały na samopoczucie.
    Za kilka dni pogoda ma się znacznie poprawić, mam nadzieję, że razem ze słonkiem przegonicie złe nastroje 😘

@Pati, nie myślałaś może żeby z kimś fachowym porozmawiać? Przepraszam jeśli Cię urażę, ale wiem że przeżyłaś okropną stratę i byłoby cudownie gdybyś teraz mogła w pełni cieszyć się tym stanem, a nie z troską drżeć o każdy dzień ciąży ♥️ Czasami taka rozmowa z psychologiem/psychoterapeutą potrafi naprawdę ściągnąć duży ciężar z barków. Tulę Cię mocno 🫂

Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, blob lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mialam gorszy dzień w pracy, za dużo pracy i jakieś nieporozumienia, co prawda nie uczestniczyłam w nich osobiście, ale takie sytuacje na mnie i tak mają jakiś wpływ. Tak mi zimno 🥶 że mam dwie pary skarpet, koc i drżę z zimna, no tak emocje to mi jeszcze nie dały w kość :(
    Tule 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Pati za dużo nas tutaj dzisiaj z takim nastrojem. To musi być coś w powietrzu nie tak. Kochana, zrob sobie meliske (ja tez zaraz będę pic kolejna) i odpocznij. Ściskam Cie i wierzę, że wszystko będzie dobrze 😙
    Tak to ewidentnie coś w powietrzu jest nie tak 🙈
    Postaram się odstresować 🧘‍♀️

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Vienna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 07:10

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Strasznie mi przykro, że dopadają Was takie czarne myśli :( Ewidentnie jest jakieś przesilenie, u mnie w pracy dziewczyny też mocno narzekały na samopoczucie.
    Za kilka dni pogoda ma się znacznie poprawić, mam nadzieję, że razem ze słonkiem przegonicie złe nastroje 😘

@Pati, nie myślałaś może żeby z kimś fachowym porozmawiać? Przepraszam jeśli Cię urażę, ale wiem że przeżyłaś okropną stratę i byłoby cudownie gdybyś teraz mogła w pełni cieszyć się tym stanem, a nie z troską drżeć o każdy dzień ciąży ♥️ Czasami taka rozmowa z psychologiem/psychoterapeutą potrafi naprawdę ściągnąć duży ciężar z barków. Tulę Cię mocno 🫂
    Na początku nie brałam tego pod uwagę bo doszłam jakoś do siebie po stracie a teraz po prostu emocje puscily i mam ewidentnie dzisiaj gorszy dzień. Ale daje sobie czas do następnej wizyty, bo czuje ze ona będzie przełomowa jeśli chodzi o mój dalszy strach.. jeśli 9 kwietnia wyjdę od lekarza i usłyszę dobre wieści i zobaczę moje dziecko jak się rusza i beztrosko sobie żyje w brzuchu to czuję że ten ciężar z barków zejdzie.. a jak nie to idę do psychologa 😉

notsobadd, elektro96, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Vienna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dobrze że napisałyście o przesileniu wiosennym , bo już myślałam że powinnam zgłosić się do psychologa..🙄 ostatnio staram się być pozytywnie nastawiona ale dzisiaj mam totalny zjazd emocjonalny, objawy ciąży zniknęły w większości dzisiaj a ja mam oczywiście złe myśli w głowie.. czuję że walczę dzisiaj o przetrwanie i mam nadzieję że obudzę się jutro z lepszym nastawieniem, a najlepiej to chciałabym zasnąć I się obudzić 9 kwietnia.. 🥺
    Przepraszam że smęcę , wiem że niektóre z Was chciałyby być na moim miejscu, ale w moim przypadku II kreski nie oznaczają że na 100% wszystko będzie dobrze i że urodzę w listopadzie.. dla mnie ciąża jest większym stresem niż czas starań, ze względu na moją historie 😔
    Postaram się ogarnąć głowę i wrócić z lepszym nastawieniem 🍀
    Nie przepraszaj, każda z nas ma prawa do przeżywania swoich emocji, nie ważne na jakim etapie jesteśmy ❤️ jeśli czujesz potrzebę, wybierz się do psychologa, czasem już jedna wizyta może dużo pomóc, bo daje nam większe poczucie kontroli. Sama po sobie wiem, jak kilka wizyt u psychologa zrobiło mi dużą różnicę, bo zaczęłam rozumieć mechanizmy, które doprowadzały do mojego złego samopoczucia. Także jeśli tylko czujesz, że może Ci to pomóc to skorzystaj 😊

Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Chochlik, jak to czytam, to mam wrażenie, że pracowałyśmy w tej samej firmie 🤭
    Ja mam wrażenie, że pracuję w tej samej firmie xd

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda jak znajdziesz odpowiednią osobę,,pod siebie,, to możecie wiele zdziałać już po 1 spotkaniu. Wiadomo że nie powie jak żyć ale trochę pokieruje myśli w innym kierunku

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    O matko poczułam opis siebie 🤣🤣🤣 tyle że cycki napięte brzuch kluje ale reszta No wypisz wymaluj ja 🤣🤣 mocno 🫂🫂

u nas dziś pogoda jeszcze nie nastraja co 5 min słońce i śnieg z deszczem 😱😱

To powiem Wam, że wszystkie mamy dziś podobne stany 😆
    Czuję się dziś jak ty @Anonim1992 😄 cycki, brzuch I nastój spadkowy i zimno mi, siedzę pod kocykiem

Tak jak dziś Was podczytywałam tylko z daleka, to ja naprawdę wierzę, że wszystkie zajdziemy w ciążę, bo dlaczego to miałoby nie być nam dane ❤️💪
    Dbamy o siebie i o swoje zdrowie, robimy badania, chodzimy do lekarzy, pomagamy sobie nawzajem, nie olewamy swojego organizmu.
    Wierzę, że będzie dobrze 🤗
    Tylko jedno najważniejsze musimy sobie wpoić, aby nie robić sobie presji w głowie, na wszystko przychodzi ten odpowiedni moment i też nasz właśnie czeka, aby nas zaskoczyć 😘

Pati2804, Malinowysorbet, notsobadd, CoffeeDream, elektro96, Suzie, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream ma zawsze jakieś motywacyjne myśli także czekamy na dawkę pozytywnego myślenia! 😁😘🍀

CoffeeDream, Suzie, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę że ta końcówka miesiąca i następny miesiąc przyniesie nam szczęście. A dziś poprostu za dużo wszystkiego jak na nasze głowy może ten czas świąt i odrodzenia i obudzenia się całej przyrody do życia obudzi i w nas życie. Cicho wierzę.....

Speranza :), Majlen, Pati2804, Suzie, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No i uj bombki strzelił… ostatnio maniakalnie próbuję ogarnąć się w rozpoznawaniu szyjki więc chwilę temu też próbowałam i co? Jedyne co rozpoznałam to zaczynającą się 🐒 od grudniowej nie miałam takiego kryzysu jak teraz po jej przyjściu… normalnie siedzę i wyję, kot już przeze mnie cały mokry… jest mi tak zajebiście źle, choć w zasadzie nie wiem na co liczyłam, skoro przedwczoraj test poraził mnie bielą. Nawet nie mam mocy by powiedzieć sobie, że „padłaś, powstań! Popraw koronę i zasuwaj!”, zamówić suple na kolejny cykl i przygotować się do niego. Czuję się źle, czuję się winna. Ta podwyżkowa akcja w robocie (aktualnie odechciało mi się w ogóle starać, bo po co), teraz @ wbiła z buta. No jak strzał w pysk… wybaczcie mi te smęty, ale no… staremu mogę płakać, mamie mogę płakać, przyjaciółce mogę płakać, a i tak nikt tego nie zrozumie… 🥺
    Przykro mi że małpa wredna przyszła i że się tak źle czujesz.. 🥺🫂😘
    Fakt jest taki że najlepiej zrozumieją to te osoby które starają się też o bobasa , bo wiedzą z doświadczenia co się wtedy czuje . Nie tłum w sobie emocji, wypłacz się kochana i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień 😘

KejtKa, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

🫂🫂🫂🫂ślę wirtualne przytulasy 🫂🫂🫂

KejtKa lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    ja w pierwsza ciążę zachodziłam 1.5 roku i powiem szczerze, że było wszystko ok - a badań zrobiłam całe multum, mąż też. Robiłam badania, a jak odpuściłam i powiedziałam będzie c obędzie, najwyżej zaadoptujemy, to zaszlam. W drugą, trzecią i czwartą ciążę zaszłam w pierwszych cyklach starań (tylko że były dwa poronienia).
    Wiem, że łatwo powiedzieć, bo sama nie umiem teraz odpuścić, przy tych staraniach, które u mnie trwają od czerwca, ale wierzę że ten moment przyjdzie i wtedy zajdę w ciążę :)

Dodam jeszcze że oczywiście nie zniechęcam do badań. Przeszłam ich naprawdę dużo i jedyne co znalazłam to jakieś lekkie niedobory witaminowe, które uzupełniam. Sama mam tak, że wiedzieć chce, ale myślę, że często z tym zachodzeniem w ciążę to nie jest problem ginekologiczny tylko trzeba oczyścić głowę… przepracować tematy

U mnie było podobnie. 2.5 roku o Nikodema wszystkie badania książkowe nawet w klinice niepłodności...... jedynie niedoczynność tarczycy ale to nie jakoś mocno.. i mówię wtedy narzeczonemu jak teraz nie wyjdzie to trzeba odpuścić bo mamy ślub za 10 mirisecy... akurat kupiłam suknie gotową na wyprzedazy... 2 tygodnie później dwie kreski. Tak. Nikodem miał 5 tygodni na naszym ślubie 🤣

NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    U mnie było podobnie. 2.5 roku o Nikodema wszystkie badania książkowe nawet w klinice niepłodności...... jedynie niedoczynność tarczycy ale to nie jakoś mocno.. i mówię wtedy narzeczonemu jak teraz nie wyjdzie to trzeba odpuścić bo mamy ślub za 10 mirisecy... akurat kupiłam suknie gotową na wyprzedazy... 2 tygodnie później dwie kreski. Tak. Nikodem miał 5 tygodni na naszym ślubie 🤣

O matko brałaś ślub jeszcze w sumie w połogu 😱😱wow szacun ✌️✌️

PaulaG lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że wyjadę jak Filip z konopi ale mam ochotę wstać, jechać do sklepu i kupić sobie chipsy ... 🙈 myślicie że nie zaszkodzi jednorazowa akcja "chipsy" w ciąży? 😅
    Malinowysorbet melisa pomogła ale jednak potrzebuje czegoś jeszcze (czyt. chipsy) 🤣

Speranza :), KejtKa, elektro96, Suzie, Paima, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Rachelka23, Malinowysorbet, grazka0022, Vienna, PaulaG, Gregorka, blob lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ