Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:A nie masz suchego powietrza w sypialni?
-
Leśneintro wrote:Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Jaki gotujecie skok temperatury po owulacji? U mnie to różnica tylko 0,2°
-
Sosenka93 wrote:Gratulacje dla mamy ♥️ Dla Was również, bo to droga przez którą przeszliście wszyscy.
Mam podobne doświadczenia w chorobie teściowej. Niestety odeszła ale walczyła długo, zawsze mówiąc, że żyje dla nas. Wiecznie głodna życia, przygód, tego co przyniesie przyszłość. Już jej z nami nie ma ale dalej pozostaje moją inspiracją, wzorem do naśladowania w cierpieniu.
Wzruszyłam się. Dziękuję Ci za to, że się tym podzieliłas. Zdrówka dla mamy.
Mam dzisiaj wolne. O 13 endokrynolog. Proszę o kciuki.
Jutro ginekolog.
Takie wzory warto naśladować, przy każdym problemie, tak uważam ❤️
Trzymam kciuki 🥰Sosenka93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim pięknych kreseczek ! A za walczące zaciskam kciuki!
Chciałabym się dołączyć do Was, jestem z wątku dinusiowego, długodystansowców ale czym mogę się pochwalić, to udało nam się za pomocą drugiej IUI.
Beta pięknie rośnie
Wczorajszą 605 🥰
Po świętach mamy wizytę.
Miło mi będzie tutaj z Wami przechodzić te 9 miesięcy 🤗KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:@Pati @Prezesoowa dzięki, dam znać 😘 Tymczasem muszę się zakopać w pracy, bo dziś urwanie d….
Nadrobię Was później 😊🫶🏻notsobadd lubi tę wiadomość
-
@leśneintro u mnie pierwszego dnia po owu nie jest duży skok. Sredbio w granicach 0,2-0,3. Dopiero w kolejnych dniach leci nawet do 0,6 🥰 prowadź wykres i obserwuj
Pati2804 lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Gregorka wrote:Czyli nie ma różnicy, tak naprawdę kiedy milejdi🐵 zdecyduje tak też się pojawi-jest nieprzewidywalna 🙈
Gregorka lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Już szybciutko przesyłam! Mam nadzieję,że pomoże 😎🤩💛 I zaraz pojawi się jasność 😹🌞
service net uploads
Dziękuję 🥰🥰🥰 wszystkie piszecie o słoneczku, a u mnie zło za oknem, czy Wy na pewno jesteście w Polsce? 😂Gregorka lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Mam pytanie. 7-8dpo mój progesteron wynosi 12,3 w normie dp 23,9. Mój ginekolog jest teraz niedostępny ale mam dostep do duphastona. Myślicie ze miglabym spróbować brac go bez kontaktu z lekarzem? Jedynie zadzwoniłabym do innego na teleporade. Myślicie ze mogłoby to zaszkodzić?👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
notsobadd wrote:Zadzwoniłam i ubłagałam, przyjmie mnie dzisiaj o 19. Zmartwiłam się, bo boli mnie dzisiaj podbrzusze i zaczęły się pojawiać jakieś skrzepy. Myślę jeszcze czy to nie jest jakiś przerost endometrium, a wiem, że to się może łyżeczkowaniem skończyć. No nic, nie będę prorokować. Poczekam dziś na USG
Na miałam ją dojść niedawno, lekarz wykrył mi ją 29.02 na usg, miała 3cm, endometrium 7mm. Dostałam 🐒, poszłam ponownie do ginekologa, po niecałym miesiącu i po tej torbieli, ani śladu, wchłonęła się.
Te torbiele/cysty/ciałka krwotoczne ,zwał jak zwał 😆
Należą do grupy torbieli prostych, które się pojawiają, nie robią szkód i same się wchłaniająMajuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Chciałabym się dołączyć do Was, jestem z wątku dinusiowego, długodystansowców ale czym mogę się pochwalić, to udało nam się za pomocą drugiej IUI.
Beta pięknie rośnie
Wczorajszą 605 🥰
Po świętach mamy wizytę.
Miło mi będzie tutaj z Wami przechodzić te 9 miesięcy 🤗
Hej! Gratulacje! Rośnijcie zdrowo! 🤰KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
CoffeeDream wrote:A ja mam właśnie inne doświadczenie z lekcjami grupowymi. Fakt, że jakąś wiedzę już miałam i chciałam przypomnieć + uczyć się nowego. U mnie lekcje w grupie nie przeszły egzaminu, bo miałam wrażenie, że lektor skupia się tylko na wybranych osobach i do tego robiliśmy nudne ćwiczenia z zeszytu ćwiczeń. Na Tutlo można samemu wybrać temat z kategorii, która nas interesuje danego dnia i to jest fajne 😊
Jedyny minus to, to, że po południu bywa ciężko dorwać sensownego lektora. Po prostu wtedy jest najwięcej ludzi. Ale tak to jest naprawdę spoko.
Edit: podsumowując - w grupie mój progres był zerowy w moim przypadku. Zmarnowany jak dla mnie czas.
@Dropsik A to na jakiejś platformie czy prywatnie ta babeczka udziela lekcji?
Ja zaczynałam od zera z niemieckiego w grupie i było spoko. Teraz już widzę, że jeszcze semestr czy dwa i będę potrzebować lektora indywidualnie, ale jeszcze mi grupa wystarcza. Lektor jest sensowny i każdy mówi po kolei a nie kto pierwszy ten lepszy. Książka jak książka,na początek to uczysz się w sumie takich ogólników i wydaje mi się, że jest ok. No ja jestem zadowolona. Niemiecki też mam online na Skype.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:Dziękuję 🥰🥰🥰 wszystkie piszecie o słoneczku, a u mnie zło za oknem, czy Wy na pewno jesteście w Polsce? 😂
Na pewno, u mnie już 10 stopni i bezchmurne nieboMajuna, martysiaczki lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Leśneintro wrote:Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Jaki gotujecie skok temperatury po owulacji? U mnie to różnica tylko 0,2°
Ale to dopiero 1 cykl mierzyłam, zobaczę jak będzie w kolejnymStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Beta pięknie rośnie
Wczorajszą 605 🥰
Po świętach mamy wizytę.
Miło mi będzie tutaj z Wami przechodzić te 9 miesięcy 🤗
Gratulacje 🌼🤩 piękny wynik bety, kropeczek się wygodnie rozgłoscil🤰🤗
Ja też mam kir AA i C1C2,a możesz powiedzieć czy coś dodatkowego przyjmowałaś/przyjmujesz(myślę np o accofilu)? Mam podobny plan, jeśli 3 razy nie wyjdzie sytmulacja to podchodzimy do inseminacji 😊KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:Dziękuję 🥰🥰🥰 wszystkie piszecie o słoneczku, a u mnie zło za oknem, czy Wy na pewno jesteście w Polsce? 😂
Majuna, blob lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Na pewno, u mnie już 10 stopni i bezchmurne niebo
U mnie 2 męża musiałam zawozić o 4:30 to było skrobanie szyb bo w nocy przymroziło. 🥶🥶🥶👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majlen wrote:Chciałabym cie uspokoić, jeśli się okaże, że masz cystę krwotoczną, to to nic złego, naprawdę 😘
Na miałam ją dojść niedawno, lekarz wykrył mi ją 29.02 na usg, miała 3cm, endometrium 7mm. Dostałam 🐒, poszłam ponownie do ginekologa, po niecałym miesiącu i po tej torbieli, ani śladu, wchłonęła się.
Te torbiele/cysty/ciałka krwotoczne ,zwał jak zwał 😆
Należą do grupy torbieli prostych, które się pojawiają, nie robią szkód i same się wchłaniają
A czy dawała ona u Ciebie jakieś plamienia? Bo ja się obawiam, że to chyba nie to, bo z tego co czytam przy tym niekoniecznie się plami. A u mnie to się ciągnie od miesiączki, już 14 dc…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌