Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny które mają PMS a które są już w ciąży. Czy w waszym szczęśliwym cyklu też miałyście PMS? Ciekawa jestem chociaż wiem, że każda ma inaczej 😁
Tak się denerowalam, krzyczałam, za chwilę płakałam.
Np talerz mi spadł z jedzeniem, a bardzo chciałam to zjeść. I się popłakałam tak bardzo, mąż mi to zbierał bo ja nie byłam w stanie 🙈 no i taka zaplakana to zjadłam. To była pierwsza taka sytuacja. Często na zwykłą rozmowę (np mąż mi powiedział coś w stylu 'dlaczego talerz leży na stole, a nie w zmywarce' - no taka błahostka, nie pamiętam dokładnie ale nawet ne oskarżanie tylko pytanie) o matko. Wystarczyło zeby się pokłóci,ć a potem popłakać 🤣
Trwało to do kilku miesięcy po porodzie 🤪
Myślę że ciężko ze mną wytrzymać jak jestem w ciąży 🤡
A jak miałam na coś ochotę, a tego nie miałam i nie mogłam mieć (bo np był środek nocy) - lepiej nie wyobrażać sobie nawet takiej sytuacji 🤣Prezesoowa, CoffeeDream, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przyszło mi jeszcze do głowy, że może zrobiła Ci się torbiel krwotoczna po tym cyklu bezowulacyjnym? Czasem pęcherzyk, który nie dojrzeje przekształca się w coś takiego i to lubi solidnie krwawić i umęczy, ale skontroluj, żebyś się nie męczyła :* co pocieszające to miałam kiedyś to ustrojstwo i wcale nie przeszkodziło w owulacji
Zadzwoniłam i ubłagałam, przyjmie mnie dzisiaj o 19. Zmartwiłam się, bo boli mnie dzisiaj podbrzusze i zaczęły się pojawiać jakieś skrzepy. Myślę jeszcze czy to nie jest jakiś przerost endometrium, a wiem, że to się może łyżeczkowaniem skończyć. No nic, nie będę prorokować. Poczekam dziś na USG👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Majuna wrote:O nie, u mnie mgła, także ja nie biorę tego do siebie. 🤣🤣🤣
service net uploadsSuzie, elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, Leśneintro, Majuna, MummyYummy, blob, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Taka mnie dziś refleksja naszła i przytoczę Wam historię mojej mamy, która może wzbudzi siłę do działania, motywację 🤗
Moja mama zachorowała ja raka piersi, gdy ja byłam w wieku około 5-6lat,.., przechodziła przez liczne chemie, zabiegi operacyjne, naświetlania, rak atakował kolejne i kolejne organy, jeden wyleczony to chory drugi, przez to wszystko w najgorszym momencie, ważyła trochę ponad 40kg.. Ta droga trwała ponad 20 lat .
Aż w końcu 2 lata temu moja mama mi oznajmiła, że wyzdrowiała, że już nie ma nic złośliwego w sobie ❤️
Ma niestety, tylko albo AŻ , pozostałości które jej rak pozostawił, to chore serce i przymus brania mnóstwo leków.
Natomiast teraz, mama normalnie pracuje, uprawia ogródek, jeździ rowerem, śmieje siei żartuje, co ważne, to wazy około 80kg 😄💪 i ma obie piersi .
Ta historią chciałam wam pokazać, że zawsze trzeba mieć obrany cel w głowie i nie poddawać się.
Moja mama właśnie taki miała, chciała wyzdrowieć i żyć dalej razem z nami .
Przyczyniło się też do tego ogromne wsparcie od nas rodziny i psychologa.
Same widzicie, nawet z takiego gówna da się wyjść ❤️
Gratulacje dla mamy ♥️ Dla Was również, bo to droga przez którą przeszliście wszyscy.
Mam podobne doświadczenia w chorobie teściowej. Niestety odeszła ale walczyła długo, zawsze mówiąc, że żyje dla nas. Wiecznie głodna życia, przygód, tego co przyniesie przyszłość. Już jej z nami nie ma ale dalej pozostaje moją inspiracją, wzorem do naśladowania w cierpieniu.
Wzruszyłam się. Dziękuję Ci za to, że się tym podzieliłas. Zdrówka dla mamy.
Mam dzisiaj wolne. O 13 endokrynolog. Proszę o kciuki.
Jutro ginekolog.Prezesoowa, Gregorka, Majlen, CoffeeDream, blob, Malamia, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Beza27 wrote:U mnie właśnie teraz taki był, trwał 40dni, zawsze mam około 28dni.
Jedyna różnicą była temperatura, gdybym nie mierzyła to nie wiedziałabym dlaczego @ nie przychodzi. Objawy wszystkie miałam normalne 🤷🏻♀️
Prezesoowa możesz mi wpisać 🐵. Jeszcze nigdy się nie cieszyłam, że przyszła.
Zaczynam nowy cykl, zdążę najgorsze dni mieć przed wyjazdem. Jeśli następny cykl będzie normalny, to jest szansa urodzić jeszcze w tym roku. Los się do mnie uśmiechnął tym razem 😁
Teraz was nadrabiam zamiast pracować 🤪 humor milion razy lepszy niż przez ostatnie dni 😛
No to się cieszę, że przyszła, ale niech się zbytnio nie zadomawia i już w tym roku nie wraca 🤞 🤞 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 10:03
Beza27 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Mikea wrote:Cześć dziewczyny,
Przepraszam, że ja tak z doskoku Wam tu komentuję, chciałabym być na bieżąco, ale udaje mi się w tygodniu wyszarpać na to kilka chwil.
Niezmiennie trzymam za Was kciuki! Mam nadzieję, że u Was też takie piękne słońce i naładuje Was dobrą energią.
Mam pytanie o cykle bezowulacyjne - zdarzają Wam się? A jeśli tak to sa inne od normalnych? Np dłuższe? -
U mnie dziś jakieś gorsze samopoczucie. Cały czas nie odpuszcza to przeziębienie. Niby nie czuję się jakoś źle, ale codziennie budzę się z bólem gardła. Później mi przechodzi…
Ciągle czuję jakby coś mi zalegało w zatokach…
Nie ma postępu ani w jedną, ani w drugą stronę 🙄27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Zadzwoniłam i ubłagałam, przyjmie mnie dzisiaj o 19. Zmartwiłam się, bo boli mnie dzisiaj podbrzusze i zaczęły się pojawiać jakieś skrzepy. Myślę jeszcze czy to nie jest jakiś przerost endometrium, a wiem, że to się może łyżeczkowaniem skończyć. No nic, nie będę prorokować. Poczekam dziś na USG
Dobrze, że się udało! Trzymam baardzo mocno kciuki :* weź ze sobą te wyniki, które robiłaś ostatnio, może coś to też pomoże. Mam nadzieję, ze to nie bedzie nic poważnego :* Od razu jak wyjdziesz od niego to daj znać, będziemy czekać na wiadomości od CiebiePati2804 lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Przyszło mi jeszcze do głowy, że może zrobiła Ci się torbiel krwotoczna po tym cyklu bezowulacyjnym? Czasem pęcherzyk, który nie dojrzeje przekształca się w coś takiego i to lubi solidnie krwawić i umęczy, ale skontroluj, żebyś się nie męczyła :* co pocieszające to miałam kiedyś to ustrojstwo i wcale nie przeszkodziło w owulacji
Tak mnie bolal raz brzuch od tego że pojechałam do gina na usg żeby sprawdził co się dzieje , pisałam Wam o tym , ale nie słyszałam że to może krwawic .. 🤔 -
elektro96 wrote:U mnie dziś jakieś gorsze samopoczucie. Cały czas nie odpuszcza to przeziębienie. Niby nie czuję się jakoś źle, ale codziennie budzę się z bólem gardła. Później mi przechodzi…
Nie ma postępu ani w jedną, ani w drugą stronę 🙄
A nie masz suchego powietrza w sypialni?Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość
notsobadd wrote:Zadzwoniłam i ubłagałam, przyjmie mnie dzisiaj o 19. Zmartwiłam się, bo boli mnie dzisiaj podbrzusze i zaczęły się pojawiać jakieś skrzepy. Myślę jeszcze czy to nie jest jakiś przerost endometrium, a wiem, że to się może łyżeczkowaniem skończyć. No nic, nie będę prorokować. Poczekam dziś na USG
notsobadd lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Taka mnie dziś refleksja naszła i przytoczę Wam historię mojej mamy, która może wzbudzi siłę do działania, motywację 🤗
Moja mama zachorowała ja raka piersi, gdy ja byłam w wieku około 5-6lat,.., przechodziła przez liczne chemie, zabiegi operacyjne, naświetlania, rak atakował kolejne i kolejne organy, jeden wyleczony to chory drugi, przez to wszystko w najgorszym momencie, ważyła trochę ponad 40kg.. Ta droga trwała ponad 20 lat .
Aż w końcu 2 lata temu moja mama mi oznajmiła, że wyzdrowiała, że już nie ma nic złośliwego w sobie ❤️
Ma niestety, tylko albo AŻ , pozostałości które jej rak pozostawił, to chore serce i przymus brania mnóstwo leków.
Natomiast teraz, mama normalnie pracuje, uprawia ogródek, jeździ rowerem, śmieje siei żartuje, co ważne, to wazy około 80kg 😄💪 i ma obie piersi .
Ta historią chciałam wam pokazać, że zawsze trzeba mieć obrany cel w głowie i nie poddawać się.
Moja mama właśnie taki miała, chciała wyzdrowieć i żyć dalej razem z nami .
Przyczyniło się też do tego ogromne wsparcie od nas rodziny i psychologa.
Same widzicie, nawet z takiego gówna da się wyjść ❤️
Dużo zdrówka -
Sosenka93 wrote:Gratulacje dla mamy ♥️ Dla Was również, bo to droga przez którą przeszliście wszyscy.
Mam podobne doświadczenia w chorobie teściowej. Niestety odeszła ale walczyła długo, zawsze mówiąc, że żyje dla nas. Wiecznie głodna życia, przygód, tego co przyniesie przyszłość. Już jej z nami nie ma ale dalej pozostaje moją inspiracją, wzorem do naśladowania w cierpieniu.
Wzruszyłam się. Dziękuję Ci za to, że się tym podzieliłas. Zdrówka dla mamy.
Mam dzisiaj wolne. O 13 endokrynolog. Proszę o kciuki.
Jutro ginekolog.
Kciuki za wizyty ✊😘Sosenka93 lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Tak zadarzaja sie co ktorys cykl i u mnie bezowulacyjne są krótsze do 2 dni, a raz nawet 3 dni przed spodziewana miesiaczka 🐵 przyszła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 10:12
-
Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim pięknych kreseczek ! A za walczące zaciskam kciuki!
Chciałabym się dołączyć do Was, jestem z wątku dinusiowego, długodystansowców ale czym mogę się pochwalić, to udało nam się za pomocą drugiej IUI.
Beta pięknie rośnie
Wczorajszą 605 🥰
Po świętach mamy wizytę.
Miło mi będzie tutaj z Wami przechodzić te 9 miesięcy 🤗Suzie, martysiaczki, Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, Majuna, notsobadd, Leśneintro, CoffeeDream, elektro96, Vienna, Dropsik, MummyYummy, blob, Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna, KejtKa, Malamia, bonmer, Rachelka23, Liyss🧚🏻, Sosenka93 lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim pięknych kreseczek ! A za walczące zaciskam kciuki!
Chciałabym się dołączyć do Was, jestem z wątku dinusiowego, długodystansowców ale czym mogę się pochwalić, to udało nam się za pomocą drugiej IUI.
Beta pięknie rośnie
Wczorajszą 605 🥰
Po świętach mamy wizytę.
Miło mi będzie tutaj z Wami przechodzić te 9 miesięcy 🤗
Gratulacje ❤️KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
elektro96 wrote:U mnie dziś jakieś gorsze samopoczucie. Cały czas nie odpuszcza to przeziębienie. Niby nie czuję się jakoś źle, ale codziennie budzę się z bólem gardła. Później mi przechodzi…
Nie ma postępu ani w jedną, ani w drugą stronę 🙄elektro96 lubi tę wiadomość
-
@Pati @Prezesoowa dzięki, dam znać 😘 Tymczasem muszę się zakopać w pracy, bo dziś urwanie d….
Nadrobię Was później 😊🫶🏻Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌