Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gregorka wrote:Dzień doberek🤗
Kciuki za testujące 🤞❤️
Prezesoowa kciuki za tatę ❤️
Dziś od rana tak wspaniale świecie słoneczko, wierzę że to znak i każda z nas niedługo będzie swoje promyczki tuliła 🤰🧡🩷🩵💛💚
Pięknego dnia 🌼🌼🌼
O nie, u mnie mgła, także ja nie biorę tego do siebie. 🤣🤣🤣👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Ja nie testowałam bo tak jak mówiłam w niedzielę plamienie, wczoraj od rana okres.
Nawet mi nie było przykro. W tym miesiącu już nie robię testów owu, już obojętnieje na to wszystko.
Może to Was trochę zdziwi, że tak szybko mam to w dupiu. Ale przez 8 lat byłam pogodzona z tym, że nie będę mieć drugiego dziecka bo lekarze mi nie pozwalali ze względu na mój stan i leczenie. Rok temu tak naprawdę się zaczęłam czuć dobrze pierwszy raz od kilku lat, weszłam pierwszy raz w remisję odkąd choruje. A niestety u mnie choroba rozwijała się bardzo agresywnie, więc lekko nie było... I złapałam nadzieję, że może to jest mój moment. Miało pójść szybko - 6 msc oczyszczania z methotrexatu, potem dwa cykle starań i cyk zachodzę
Musiało pójść szybko bo za długa przerwa w leczeniu spowoduje nawrót choroby. A ciąża wycisza objawy, więc szybko chciałam zajść żeby do leczenia wrócić po ciąży... I co? Wiosna idzie, a ja już znów czuję się jakby mnie czołg przejechał - dłonie sztywne, palce się nie zginają, stopy bolą w każdych butach... Stanik zapiąć nie mogę, pędzla do makijażu nie mogę utrzymać...
Życie z RZSRachelka23 lubi tę wiadomość
2015👰🏼♀️🤵🏼♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS -
Zimozielona wrote:Piękna pogoda a ja ze zjazdem emocjonalnym. Odwoziłam syna do przedszkola i płakałam. Tak już mam dość tych starań. Nienawidzę duphastonu, przytyłam znowu bo a może jednak jestem w ciąży itp. Pierdziele to. Zrobię też jutro rano i idę na basen się wyrzyć a w czwartek biegać. Nic z tego cyklu nie wyszło. I to czuję w kościach.
Prezesowa trzymam kciuki za tate i dużo siły dla ciebiePrezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Dokładnie tak. Idziesz do rejestracji albo jakiegoś okienka przy punkcie pobrań w zależności jak jest zorganizowany punkt
Dzięki, to już spokojna jestem.Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Cześć dziewczyny,
Przepraszam, że ja tak z doskoku Wam tu komentuję, chciałabym być na bieżąco, ale udaje mi się w tygodniu wyszarpać na to kilka chwil.
Niezmiennie trzymam za Was kciuki! Mam nadzieję, że u Was też takie piękne słońce i naładuje Was dobrą energią.
Mam pytanie o cykle bezowulacyjne - zdarzają Wam się? A jeśli tak to sa inne od normalnych? Np dłuższe?Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Fermina wrote:@Liyiss może miałaś nadzieję, że jak odpuścisz to "zaskoczy"? A to też jest duża presja. Przytulam..
@Rachelka, powtórzysz jutro? Będę czekać na ciemniejszą kreskę :*Prezesoowa lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Dzień dobry Wszystkim 🌸
Ja dziś wstałam jakaś rozbita... Mam też delikatny skok temperatury, ale zmierzyłam pół godziny później, więc odjelam. Mimo to jest wyższa. Ciężko będzie się dobudzić... Ale zaraz robię kawkę ☕
Miłego dnia 🌞
Dziś pojawiła się u mnie taka sentencja 😊
elektro96, Rachelka23, Suzie, Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, Malamia, Malinowysorbet, Majlen, Gregorka, Vienna, Zbuntowana, blob, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Jendza wrote:Ja nie testowałam bo tak jak mówiłam w niedzielę plamienie, wczoraj od rana okres.
Nawet mi nie było przykro. W tym miesiącu już nie robię testów owu, już obojętnieje na to wszystko.
Może to Was trochę zdziwi, że tak szybko mam to w dupiu. Ale przez 8 lat byłam pogodzona z tym, że nie będę mieć drugiego dziecka bo lekarze mi nie pozwalali ze względu na mój stan i leczenie. Rok temu tak naprawdę się zaczęłam czuć dobrze pierwszy raz od kilku lat, weszłam pierwszy raz w remisję odkąd choruje. A niestety u mnie choroba rozwijała się bardzo agresywnie, więc lekko nie było... I złapałam nadzieję, że może to jest mój moment. Miało pójść szybko - 6 msc oczyszczania z methotrexatu, potem dwa cykle starań i cyk zachodzę
Musiało pójść szybko bo za długa przerwa w leczeniu spowoduje nawrót choroby. A ciąża wycisza objawy, więc szybko chciałam zajść żeby do leczenia wrócić po ciąży... I co? Wiosna idzie, a ja już znów czuję się jakby mnie czołg przejechał - dłonie sztywne, palce się nie zginają, stopy bolą w każdych butach... Stanik zapiąć nie mogę, pędzla do makijażu nie mogę utrzymać...
Życie z RZS
Wierzę, że u Ciebie @Jendza będzie lepiej 😘 a upragniona ciąża przyjdzie niebawem.
@Mikea ja miałam w ub. r. dwa bezowulacyjne. Ale miały taką samą długość, jak normalne, z tym, że 🙈 trwała tylko 2 dni i była mega skąpa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:55
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Jendza wrote:Ja nie testowałam bo tak jak mówiłam w niedzielę plamienie, wczoraj od rana okres.
Życie z RZS
Bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić.. Czy nie ma szansy, że po przesileniu objawy trochę zelżeją? Przytulam Cię mocno :*When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:
Trzymam kciuki za wykres , oby tak zostało ✊🍀CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A co to robisz za kurs? Jakiś online?
Niezmiennie trzymam kciuki za tatę i żeby ta piękna pogoda też dodała mu sił do walki 🫂 Musi być dobrze!
@Zimozielona 🫂 tulę za biel, ale 9dpo to jeszcze wcześnie. Może za 2/3 dni powtórka?
@Jendza Naprawdę wiele przeszłaś... Ale skoro pojawiła się szansa nadziei, to myślę, że wkrótce lis pozwoli Ci ją wykorzystać i będziesz szczęśliwą mamą 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:58
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Mikea wrote:Cześć dziewczyny,
Przepraszam, że ja tak z doskoku Wam tu komentuję, chciałabym być na bieżąco, ale udaje mi się w tygodniu wyszarpać na to kilka chwil.
Niezmiennie trzymam za Was kciuki! Mam nadzieję, że u Was też takie piękne słońce i naładuje Was dobrą energią.
Mam pytanie o cykle bezowulacyjne - zdarzają Wam się? A jeśli tak to sa inne od normalnych? Np dłuższe?
Za nic nie przepraszaj jesteśmy tu razem, nieważne czy jesteś codziennie czy zaglądasz w wolnej chwili tylko
U mnie się zdarzają niestety. Zazwyczaj nie czuję wtedy jajnika i nie mam śluzu żadnego. Cykl bezowulacyjny może być i krótszy i dłuższy, a może długością być zupełnie taki sam jak cykl z owulacja, więc tu nikt nic nie wywróżyRachelka23, Zbuntowana, Mikea lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:
Przytulam Cię mocno :*CoffeeDream lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Tak, kurs online. Z pracy. Ale w złym momencie się za niego wzięłam, bo za dużo na głowie mam.
Niezmiennie trzymam kciuki za tatę i żeby ta piękna pogoda też dodała mu sił do walki 🫂 Musi być dobrze!
@Zimozielona 🫂 tulę za biel, ale 9dpo to jeszcze wcześnie. Może za 2/3 dni powtórka?
@Jendza Naprawdę wiele przeszłaś... Ale skoro pojawiła się szansa nadziei, to myślę, że wkrótce lis pozwoli Ci ją wykorzystać i będziesz szczęśliwą mamą 🩷
Dziękuję:* szukam właśnie jakiegoś kursu z angielskiego online, tylko żeby był dobry, bo wpadnie spora premia i chciałabym za nią się dokształcićRachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!
Wyspane? Ja mogłabym spać i spać... Straszne to przesilenie.. Rano niewyspanie, jeszcze skrobanie szyb, a teraz piękne słońce.
Czuję, że to będzie dobry dzień ❤️
Miłego dnia kochane ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
@Pati to zrozumiałe, że boisz się o każdy dzień swojej ciąży, tym bardziej na tym etapie. Ciężko cieszyć się czymś co wydaje ci się tak ulotne. Jeśli sama uważasz, że warto porozmawiać z kimś to udaj się do specjalisty, na pewno nie zaszkodzi, a nie powinnaś się teraz zamartwiać 🫂 wierzę w to jednak, że za kilka miesięcy przytulisz swoje maleństwo, wszystko będzie dobrze 😘
@KejtKa rozumiem Cię doskonale 🫂 bezsilność już bierze górę 😢 Warto sobie popłakać, tylko pamiętaj, żeby szybko poprawić koronę i działamy dalej 💪
@Prezesoowa nie jestem do końca w temacie, mam zaległości na forum, ale jak czytam twoje wpisy to łzy napływają do oczu 😥 ogromnie współczuję tego co przechodzisz. Tym bardziej jak jesteś tak zżyta z tatą. Ja sobie nie wyobrażam teraz siebie na Twoim miejscu, to jakaś abstrakcja. Bądź silna, ślę mnóstwo zdrówka dla twojego taty 🫂
Dzisiejsze słoneczko jakoś mnie podnosi na duchu 🌼
Nie pomaga tylko to, że siedzę z moim chorym dzieckiem na zwolnieniu i mam za dużo czasu na myślenie 🥲
Miłego dnia dziewczyny 🌸☕️
Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Prezesoowa wrote:Dziękuję:* szukam właśnie jakiegoś kursu z angielskiego online, tylko żeby był dobry, bo wpadnie spora premia i chciałabym za nią się dokształcić
A co sądzisz o "wagarowiczach" i Vagaru?
Dziewczęta, gdzie wy widzicie to słońce? U mnie mgła jak mleko. Dopijam herbatę i jadę do pracy 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 09:10
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
@Suzie
U mnie w Śląskich Laboratoriach też tak, że wchodzisz go gabinetu pobrań i tam babeczka w komputerze Ci zaznacza jakie badania chcesz i odrazu się płaci 🙂
@Gregorka
No teraz to rzeczywiście piękne słoneczko,🧡, ale jak wychodziłam o 5.30 do pracy, to było ostreee skrobanie szyb 🥶🥶
Tule za biele i 🐒😘
Pamiętajcie! Każda nowa 🐒, jest początkiem nowych starań 😁Prezesoowa, Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Dziękuję:* szukam właśnie jakiegoś kursu z angielskiego online, tylko żeby był dobry, bo wpadnie spora premia i chciałabym za nią się dokształcić
Ja robię na Tutlo 😊 ogólnie polecam, ale w moim przypadku to nie jest tak jak reklamują i wydaje mi się, że każdy kto ma jakieś braki i chce więcej się nauczyć to musi też sam na sam posiedzieć, przygotować się do lekcji.
U nich to niby 20minut na lekcję. No spoko, ale jak ja zanim zacznę lekcje to zawsze przygotowuję się, żeby nie zmarnować tego czasu moim jąkaniem 😅 ale fakt, trochę mi ten kurs dał.
Wcześniej miałam online, ale w grupie i zdecydowanie indywidualne lekcje są lepsze.