Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Zimozielona tulę, ale nie puszczam kciuków 🤞🏻🫂
@Rachelka ile jesteś dni po Ovi?Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:@Zimozielona tulę, ale nie puszczam kciuków 🤞🏻🫂
@Rachelka ile jesteś dni po Ovi?🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
@Prezesowa przesylam dobre mysli i trzymam kciuki za tate 🫂🤞
@Zimozielona tulę, kciuki nadal trzymam🤞🏻🫂
@Rachelka tutaj też kciuki, oby test ciemniał 🤞😊
Dzień dobry, dzisiaj takie piękne słoneczko świeci🌞 od razu lepiej się wstaje 😊
Pati2804, Rachelka23, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dzień doberek🤗
Kciuki za testujące 🤞❤️
Prezesoowa kciuki za tatę ❤️
Dziś od rana tak wspaniale świecie słoneczko, wierzę że to znak i każda z nas niedługo będzie swoje promyczki tuliła 🤰🧡🩷🩵💛💚
Pięknego dnia 🌼🌼🌼Pati2804, Rachelka23, Prezesoowa, elektro96, Majuna, KejtKa, Zbuntowana, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Tulę za biele, ale może jest jeszcze mała nadzieja?
Dziewczyny, w związku z tym że kwestie organizacyjne bardzo mnie stresują to mam pytanie. Jestem umówiona jutro rano na badanie krwi w luxmedzie. Chcę zbadać progresteron i estradiol. Jak wiecie nie udało mi się uzyskać skierowania. Czy w tym przypadku wystarczy jak przed badaniem podejdę do kasy i tam wykupię te badania? Ponoć kto pyta nie błądzi 🙈Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry Dziewczyny !
@Prezesoowa , nie przestaje trzymać ✊🏼 wiem, że strach jest silny ale nadzieja i dobre nastawienie jest jeszcze silniejsze!
Ściskam za 🤍. Chociaz mam nadzieję, że jeszcze coś się zmieni❤️🫂Prezesoowa, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Rachelka23 wrote:10 dni i 12 h.
To już dość długo… Trzymam kciuki, żeby jutro kreska była ciemniejsza 🤞🏻🍀Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Dzień dobry dziewczyny 😘 miłego dnia Wam życzę! 🌞😊
Mam nadzieje ze obudziliście się dzisiaj z lepszym humorem, ja tak 😊😘
Prezesoowa oby z tatą było wszystko dobrze ✊
Zimozielona tulę mocno 🫂😘
Rachelka23 trzymam kciuki, żeby test ciemniał ✊
Suzie nie podpowiem bo nie mam pojęcia jak jest w luxmedzie , ale jak masz wątpliwości to zadzwoń tam i zapytaj, ja tak zawsze robię 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:02
Rachelka23, Prezesoowa, KejtKa, Malinowysorbet, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
-
U mnie psychicznie dalej ciężko.. odpuszczony cykl a chyba najgorzej przechodzę go psychicznie 😪😪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny. U mnie test negatywny. Wpadłam w jakaś paranoję. Chodziłam z 15min od okna do okna pod światło ale nie udało się znalezc cienia na pinku🤣 trudno. 9dpo. Wiem ze może być za wcześnie ale myślę że u mnie to już przesądzone. Jakbym miała być w ciąży to by już coś wyszło. Tyle w temacie. Niby cykl stracony miał być ale nadzieja była…
Przytulam Cię mocno :* 9dpo to jeszcze bardzo wcześnieGregorka lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Rachelka23 wrote:Melduję, że u mnie cień cienia wujka cienia praktycznie tak samo mało widoczny jak ten wczorajszym. Więc pewnie fałszywy alarm. I pozostałość po Ovi. Ale jeszcze będę testować w tym tygodniu.
Dobrego dnia ♥️
Trzymam nadal mocno kciuki :*Zbuntowana, Rachelka23, Gregorka lubią tę wiadomość
Malinowysorbet wrote:@Prezesowa przesylam dobre mysli i trzymam kciuki za tate 🫂🤞
@Zimozielona tulę, kciuki nadal trzymam🤞🏻🫂
@Rachelka tutaj też kciuki, oby test ciemniał 🤞😊
Dzień dobry, dzisiaj takie piękne słoneczko świeci🌞 od razu lepiej się wstaje 😊
Dzisiaj lepszy humor?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:U mnie psychicznie dalej ciężko.. odpuszczony cykl a chyba najgorzej przechodzę go psychicznie 😪😪
Zbuntowana, Rachelka23, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Tulę za biele, ale może jest jeszcze mała nadzieja?
Dziewczyny, w związku z tym że kwestie organizacyjne bardzo mnie stresują to mam pytanie. Jestem umówiona jutro rano na badanie krwi w luxmedzie. Chcę zbadać progresteron i estradiol. Jak wiecie nie udało mi się uzyskać skierowania. Czy w tym przypadku wystarczy jak przed badaniem podejdę do kasy i tam wykupię te badania? Ponoć kto pyta nie błądzi 🙈
Dokładnie tak. Idziesz do rejestracji albo jakiegoś okienka przy punkcie pobrań w zależności jak jest zorganizowany punktWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:U mnie psychicznie dalej ciężko.. odpuszczony cykl a chyba najgorzej przechodzę go psychicznie 😪😪
Niestety mimo wszystko człowiek i tak czuje zawód… mimo, że wydaje się że wrzuciliśmy na luz, zawsze tli się jakaś nadzieja, że może się udało…
Ile jesteś dpo, kochana?Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Piękna pogoda a ja ze zjazdem emocjonalnym. Odwoziłam syna do przedszkola i płakałam. Tak już mam dość tych starań. Nienawidzę duphastonu, przytyłam znowu bo a może jednak jestem w ciąży itp. Pierdziele to. Zrobię też jutro rano i idę na basen się wyrzyć a w czwartek biegać. Nic z tego cyklu nie wyszło. I to czuję w kościach.
Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Liyiss może miałaś nadzieję, że jak odpuścisz to "zaskoczy"? A to też jest duża presja. Przytulam..
@Rachelka, powtórzysz jutro? Będę czekać na ciemniejszą kreskę :*Rachelka23, Zbuntowana, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Piękna pogoda a ja ze zjazdem emocjonalnym. Odwoziłam syna do przedszkola i płakałam. Tak już mam dość tych starań. Nienawidzę duphastonu, przytyłam znowu bo a może jednak jestem w ciąży itp. Pierdziele to. Zrobię też jutro rano i idę na basen się wyrzyć a w czwartek biegać. Nic z tego cyklu nie wyszło. I to czuję w kościach.
Zrób tak, jak czujesz, że chce Twoje ciało. Jeżeli porządnego zmęczenia to mu je daj, to pomaga. :* Płacz, jeśli potrzebujesz, wraz ze łzami ucieka z organizmu kortyzol, to jak darmowa terapia antystresowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:17
Prezesoowa, Majuna, Rachelka23, Gregorka lubią tę wiadomość
-
To oczekiwanie jest chyba najgorsze, prawda? Przytulam Cię mocno, mam nadzieję, że małpa nadejdzie szybko i nie każe Ci długo na siebie czekać, o ile w ogóle przyjdzie 🤞Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
Suzie wrote:Tulę za biele, ale może jest jeszcze mała nadzieja?
Dziewczyny, w związku z tym że kwestie organizacyjne bardzo mnie stresują to mam pytanie. Jestem umówiona jutro rano na badanie krwi w luxmedzie. Chcę zbadać progresteron i estradiol. Jak wiecie nie udało mi się uzyskać skierowania. Czy w tym przypadku wystarczy jak przed badaniem podejdę do kasy i tam wykupię te badania? Ponoć kto pyta nie błądzi 🙈
Jeśli korzystasz z apki z Luxmedu to przez apke możesz się umówić na pobranie materiału. Wtedy w gabinecie określasz, jakie chcesz wykonać badania i wtedy policzą Ci za usługę, jak nie masz skierowania lub nie są w Twoim pakiecie. Edit: doczytałam, że już jesteś umówiona. 😊 To wystarczy do okienka lub Panie w gabinecie pewnie pokierują.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀