Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie ciężko mi ostatnio znaleźć czas żeby się tu udzielać, ale mega się cieszę za każdym razem jak wchodzę i widzę, że którejś z Was się udało ❤️ za resztę niezmiennie trzymam kciuki :)
    Wczoraj byłam u ginekolog, owulacja była, pęcherzyki pękły, teraz tylko czekać czy coś z tego będzie. Próbuję się nie nastawiać żeby się nie rozczarować, ale wiadomo jak jest. Trochę mnie martwi to, że temperatura trzyma mi się ostatnio na tym samym poziomie praktycznie od owulacji, a dziś nawet spadła.
    Ostatnio też ciężko mi trzymać dietę i jak jeszcze czytam co Wy podjadacie to od razu mam ochotę na wszystko :D

Anonim1992, Malamia, Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Rachelka23, Dropsik, blob lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Kurcze strasznie ciężko mi ostatnio znaleźć czas żeby się tu udzielać, ale mega się cieszę za każdym razem jak wchodzę i widzę, że którejś z Was się udało ❤️ za resztę niezmiennie trzymam kciuki :)
    Wczoraj byłam u ginekolog, owulacja była, pęcherzyki pękły, teraz tylko czekać czy coś z tego będzie. Próbuję się nie nastawiać żeby się nie rozczarować, ale wiadomo jak jest. Trochę mnie martwi to, że temperatura trzyma mi się ostatnio na tym samym poziomie praktycznie od owulacji, a dziś nawet spadła.
    Ostatnio też ciężko mi trzymać dietę i jak jeszcze czytam co Wy podjadacie to od razu mam ochotę na wszystko :D

Pokaż wykresik 😊 ale to, że temperatura jest na stałym poziomie to też dobry objaw. Może z dnia na dzień skoczyć nagle do góry.

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To może faktycznie owulka była na drugi dzień po wizycie.
    Tak czy siak skok temperatury był, więc możliwe że albo 14dpo, albo 15dpo. 😅
    Może wkradł się też jakiś błąd pomiaru.
    Ja zachęcam do testowania w weekend 😁🤞

W sensie 14 dc lub 15 dc :) czyli 16-17.03
    Wiesz co faktycznie może tego 1dpo był błąd w pomiarze bo ta temperatura niewiele się rozni od dnia 0dpo ( wg apki dzien ovu), a dopiero 2dpo widać wyraźny skok. Zastanawiam się na jakiej podstawie aplikacja twierdzi że ovu była właśnie wtedy kiedy zaznacza, bo jak zmienię temperaturę czy nawet pasek owulacyjny że pozytywny innego dnia to nic się na wykresie nie zmienia 🤷🏼‍♀️

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    W sensie 14 dc lub 15 dc :) czyli 16-17.03
    Wiesz co faktycznie może tego 1dpo był błąd w pomiarze bo ta temperatura niewiele się rozni od dnia 0dpo ( wg apki dzien ovu), a dopiero 2dpo widać wyraźny skok. Zastanawiam się na jakiej podstawie aplikacja twierdzi że ovu była właśnie wtedy kiedy zaznacza, bo jak zmienię temperaturę czy nawet pasek owulacyjny że pozytywny innego dnia to nic się na wykresie nie zmienia 🤷🏼‍♀️
    Tak, chodziło mi oczywiście o dc :)
    Ciężko mi rozgryźć tę apke. Ale gdyby nie mierzenie temperatury i robienie owulakow ciężko byłoby mi określić dzień owulacji, bo jajnik pobolewal mnie 3 dni, z tym, że podczas owulacji mam wrażenie najmocniej.

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja byłam na monitoringu w poniedziałek zastrzyk ovi od razu bo owu z lewego a to jakiś cud po clo. Także faktycznie owu była tydzień temu dokładnie jak zwykle w 14dc a aplikacja zauważyłam liczy owulacja jako dzień 0

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    No ja byłam na monitoringu w poniedziałek zastrzyk ovi od razu bo owu z lewego a to jakiś cud po clo. Także faktycznie owu była tydzień temu dokładnie jak zwykle w 14dc a aplikacja zauważyłam liczy owulacja jako dzień 0
    Tak liczy jako dzień 0, tak przynajmniej miałam teraz w marcu, test owu wyszedł mi pozytywny 15.03, a 16.03 pokazało jako owulacje i ten 16.03 był pokazany jako dzień 0

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Tak liczy jako dzień 0, tak przynajmniej miałam teraz w marcu, test owu wyszedł mi pozytywny 15.03, a 16.03 pokazało jako owulacje i ten 16.03 był pokazany jako dzień 0

A jak zmienisz że pasek ovu był pozytywny innego dnia ( dzień później) to liczy inaczej? Bo ja zmieniłam że pasek owulacyjny był jednak później itd a to dalej twierdzi że ovu wtedy była i koniec 🤣

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Tak, chodziło mi oczywiście o dc :)
    Ciężko mi rozgryźć tę apke. Ale gdyby nie mierzenie temperatury i robienie owulakow ciężko byłoby mi określić dzień owulacji, bo jajnik pobolewal mnie 3 dni, z tym, że podczas owulacji mam wrażenie najmocniej.

Mi apka wyliczyła owulację jak było kilka dni po niej gdy dni płodne się skończyły 🤣

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj algorytm tiktoka pokazuje mi same babeczki robiące testy ciążowe, reakcje mężów na ciążę, wróżby pt. jeszcze w tym roku zajdziesz w ciążę itp…. 🤣
    Cudownie 🤣

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 marca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dzisiaj algorytm tiktoka pokazuje mi same babeczki robiące testy ciążowe, reakcje mężów na ciążę, wróżby pt. jeszcze w tym roku zajdziesz w ciążę itp…. 🤣
    Cudownie 🤣

U mnie to samo!!! Hahah elektro może to dobry znak 🤩

elektro96 lubi tę wiadomość

• rolka355 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Jeśli się nie uda w tym cyklu również zakupie termometr mierze zwykłym termometrem temperaturę ciała poprostu w tym cyklu ale bez notowania objawów żeby się nie nakręcać 🤣 wczoraj mikro spadek na 36,8 dziś spowrotem 36,9 zobaczymy co to będzie.
    ja też sprawdzam zwyklym. Normalnie mam 36,6 a po o u wskakuje mi na 37 więc w sumie takie info mi starcza 🙂. Nie sprawdzam dokladnie.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Screenshot-20240326-095455-Instagram.jpg
    Taka pogoda szykuje się dziewczynki na święta🤩
    Trzeba będzie pomyśleć chyba o jakiś strojach kąpielowych 😎😁

I taką pogodę to ja szanuję 🤣😁

Anonim1992, blob lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziś niby 7dpo dopiero 🤪Jutro z rana idę badac progesteron i estrogen.

Będę stać pod gabinetem!

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    I taką pogodę to ja szanuję 🤣😁
    Ohhh tak kocham słońce nie wiem czemu nie żyje gdzieś na ciepłej wyspie tylko w Pl 🤣🤣🤣

KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Cudownie 🤣
    Ja nie mam tiktoka, ale moj instagram, to jest jakiś kocioł testów ciążowych i zdjęć usg 😅

elektro96, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Cudownie 🤣

Dobra wróżba 😁

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    U mnie dzisiaj 10/11 dpo i biel wizira 🥲
    Testować dalej? Powiem Wam że mierzę temperaturę pierwszy raz w tym cyklu i ona mnie po prostu wkurza, w ogóle wszytko mnie wkurza od wczoraj 🤣

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia ❤️

Tulę 🫂 ale pamiętaj, póki 🐒 nie ma, piłka dalej w grze!

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane.
    Oprócz płaczu dziś pozytywy owu, cycki wrócili i śluz płodny.
    17dc. Czy możliwe że mam owulację mimo brania duphastonu?
    I że wtedy w 8dc wcale nie było jej?
    WTF?

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 26 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziewczyny kochane.
    Oprócz płaczu dziś pozytywy owu, cycki wrócili i śluz płodny.
    17dc. Czy możliwe że mam owulację mimo brania duphastonu?
    I że wtedy w 8dc wcale nie było jej?
    WTF?

Mam tak samo w tym cyklu, czulam jakbym jedna miala zaraz po okresie 4 dni przerwy i znowu to samo....

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kwiatuszki 🌼 można dołączyć? :)
    Kilka słów o mnie.
    Jestem po cp. Teraz mija chyba 15 cykl niepowodzeń. Pod opieką kliniki. Po 3 cyklach stumulowanych. Przed inseminacją.
    Najgorsze że wszystko u mnie i męża jest okej. I takie szukanie dziury w całym.
    1 kwienia testuję , bardziej robię to już z przyzwyczajenia i wywołania 🐒 🤣
    Od nowego miesiąca zmiana clo na lametta.

Rachelka23, Dropsik, KsiążkowaEmilka, AnitaK, blob lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ