Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
blob wrote:Notsobadd obawiam się, że przez święta też będzie mnie tu mniej i nie będę w stanie się odnieść do wszystkiego, ale czytać będę i po co Ci to było z tymi fajkami ? dobrze, że już oddane jako nastolatka próbowałam jak to smakuje - i od razu wiedziałam, ze to nie dla mnie, strasznie niedobrze mi po nich było.
Ja miałam 15 lat jak spróbowałam No i mi tak podpasowało, ze paliłam 9 lat. Teraz w lipcu rzuciłam, ale ciesze się, chociaż dwa opakowania demoxanu weszły.Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Ja miałam 15 lat jak spróbowałam No i mi tak podpasowało, ze paliłam 9 lat. Teraz w lipcu rzuciłam, ale ciesze się, chociaż dwa opakowania demoxanu weszły.
Kurde, desmoxan naprawdę działa, wiem po sobie. Nie wiem jak, ale odrzuca od papierosów 🙈
Ale powiem Wam, że czasem mi brakuje. Wszystkie plotki w pracy się na fajce zbierało 🤪 Teraz to nie wiem nic co się dzieje 😅Majuna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Wszystko dobrze Dam znać później 😁
Pati2804, CoffeeDream, Suzie, Malinowysorbet, notsobadd, Prezesoowa, Nomeolvides, elektro96, Majuna, NiedoszlaWielodzietna, Vienna, blob, Leśneintro, KejtKa, Zbuntowana, martysiaczki, bonmer, MummyYummy, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przychodzę z updatem ale trochę mi głupio, bo nie dam rady Was nadrobić Jednak jechanie na dwa wątki, jeszcze tak aktywne jak te na których jestem to jest wyższa szkoła jazdy i nie wyrabiam Ale kilka lajkow porozdawałam ☺️
Jeśli chodzi o mój status to sama nie wiem.
W poniedziałek (13 dni po zastrzyku, jakieś 12 dpo) byłam ba becie i progesteronie. Beta 6,68 próg 21,1. Poleciałam od razu wczoraj żeby zobaczyć czy to resztki zastrzyku czy może jednak mały lokator, ale robiąc testy rano wiedziałam że dupa, bo na facelle było biało a pink bardzo mocno zbladł względem poniedziałku. Beta przyszła 4,48. Ponieważ miałam zapas testów z pinka i ostatniego facelle to siknęlam sobie właśnie na niego wczoraj popołudniu (bez przerw od picia itp) i pokazała się kreska i to taka, że nawet mąż ja widział (chociaż to dalej cień). Dzisiaj z rana zrobiłam pinka i kreska jest widoczna, na pewno bardziej niż wczoraj. Dzisiaj beta powinna być w okolicy 2 wiec żaden test jej nie powinien wyłapać. Nie poszłam już dzisiaj na krew - dam odpocząć zylom chociaż ten jeden dzień bo są w kiepskim stanie. Jeśli jutro będzie dalej kreska na pinku to pójdę na betę i mam nadzieje że to wszysyko się ostatecznie wyjaśni.
https://zapodaj.net/plik-XpIp27Jxdx
A tu jeszcze porównanie facelle z wczoraj popołudniu (góra) i wczoraj rano (dół)
https://zapodaj.net/plik-bSXoNGRY3X
Meczy mnie już ta sytuacjaPaulaG lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Kurde, desmoxan naprawdę działa, wiem po sobie. Nie wiem jak, ale odrzuca od papierosów 🙈
Ale powiem Wam, że czasem mi brakuje. Wszystkie plotki w pracy się na fajce zbierało 🤪 Teraz to nie wiem nic co się dzieje 😅
Mój mnie wkurzył, bo tak to jedynie co to sobie popalić czasem na imprezie jak ktoś ma. A ostatnio sobie kupił e-fajka 😳 w takim szoku byłam... Pytam po co mu to, to, że "wszyscy palą, robią sobie przerwę co chwila, to co on nie będzie".... No co za argument. Na szczęście to ten bez nikotyny, ale mimo wszystko na co mu to. 🙈😠20.11.2024. ⏸️
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Hejka!
Ja wczoraj miałam jakąś wenę twórczą i umyłam wszystkie okna, zawiesiłam nowe zasłony, wysprzątałam w domu. Moja mama mnie zmotywowała bo generalnie to mi się nie chciało nawet ale wjechała mi na ambicje i jak złapałam bakcyla tak pojechałam po całości 😃
Wczoraj też można powiedzieć pogodziłam się z mężem. Tzn od dłuższego czasu przerwy sam przyszedł po pracy i dał buzi. Później mu powiedziałam prosto z mostu że kiedyś bardziej się starał, był bardziej czuły, rano z pracy pisał miłego smsa a teraz nic, że mam wrażenie że po ślubie już obrał zasadę „mam na papierku to teraz już nie muszę się starać” 🙄
No i wczoraj z jego inicjatywy wyszło ❤️ ale takie którego daaawno nie było. Tak choćby wróciło wszystko co było kiedyś, ta namiętność której brakowało.
Nie wiem jak będzie dalej bo znając życie nie raz jeszcze coś pójdzie nie tak ale cieszę się że atmosfera choć trochę się ociepli bo w końcu idą święta.. 🐣CoffeeDream, Malinowysorbet, Prezesoowa, Majuna, Vienna, blob, KejtKa, Zbuntowana, bonmer, MummyYummy, Gregorka, Liyss🧚🏻, Malamia lubią tę wiadomość
-
Klavel Aga wrote:Cześć 🙋♀️
Chciałabym was dopytać o kwestie brania leków podczas starań, jeżeli jestem po owulacji ale przed miesiączka i jeszcze jest za wcześnie na testy czy krew a czuję że coś się dzieje w pęcherzu to można brać np urosept albo inne takie leki ?
Ogólnie czy jak was np głowa boli to weźmiecie lek przeciwbólowy czy raczej omijacie tak na wszelki wypadek ?
Urosept brałam nawet w ciąży. Infekcja pęcherza prowadzi do poronienia wiec lepiej leczyć niż poronić coś czego nie ma.
Leki przeciwbólowe biore nawet te mocniejszePrezesoowa, Speranza :), Klavel Aga, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
notsobadd wrote:Kurde, desmoxan naprawdę działa, wiem po sobie. Nie wiem jak, ale odrzuca od papierosów 🙈
Ale powiem Wam, że czasem mi brakuje. Wszystkie plotki w pracy się na fajce zbierało 🤪 Teraz to nie wiem nic co się dzieje 😅
Haha, totalnie U nas tak samo, prawie wszyscy paląnotsobadd lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Ja będę Was podczytywać, daje sobie czas na odpoczynek głowy także wybaczcie mi ale będzie mnie mniej do czasu aż dojdę do siebie psychicznie .
Jak tylko będzie wątek zbiorowy to oczywiście będę się odzywać, ale daje sobie więcej przestrzeni na spacery, sprzątanie w domu i porządki w szafie .
Na wizytę dodatkową nie idę bo nie pomoże ona ani mnie ani dziecku, jeśli nawet coś miałoby się złego wydarzyć to i tak nie jestem w stanie temu zapobiec także będę czekać do 9 kwietnia na wizytę i wtedy będzie wszystko jasne.
Dziękuję Wam za wysłuchanie i rady 😘
Rano popłakałam się mężowi a on na to że "nie zakładaj najgorszego od razu, przecież masz objawy , wczoraj spałaś w dzień godzinę a to jest przecież objaw "🙈 także mąż widać nie rozumie do końca co czuję i że teraz ciężko przychodzą dobre myśli bo wiem jak było poprzednio.
W każdym razie będę Was podczytywać na bieżąco bieżąco trzymac kciuki , jak mi się poprawi to odezwę się z pozytywnym mam nadzieję nastawieniem 😘 buziaki, miłego dnia kochane 😘🌞
Dropsik cieszę się bardzo że wszystko dobrze i że możesz odetchnąć ❤CoffeeDream, PaulaG, blob, KejtKa, bonmer, MummyYummy, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Mój mnie wkurzył, bo tak to jedynie co to sobie popalić czasem na imprezie jak ktoś ma. A ostatnio sobie kupił e-fajka 😳 w takim szoku byłam... Pytam po co mu to, to, że "wszyscy palą, robią sobie przerwę co chwila, to co on nie będzie".... No co za argument. Na szczęście to ten bez nikotyny, ale mimo wszystko na co mu to. 🙈😠
O nie, elektryki wciągają chyba jeszcze bardziej niż normalne 🙈 Bo to jest nawykowe, możesz sięgnąć po to wszędzie, w samochodzie, w pomieszczeniu, jest pod ręką… też się kiedyś w to bawiłam i myslalam, że dzięki temu szybciej rzucę. Co doprowadziło do tego, że paliłam jedno i drugie 😂 Niech nie wyrabia sobie niepotrzebnie nawyku, nawet bez nikotyny jest szkodliwy, w końcu wdychasz chemię do płuc. No ale to pewnie wiesz i odpowiednio mu przetłumaczysz 😘Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Pati2804 wrote:Ja będę Was podczytywać, daje sobie czas na odpoczynek głowy także wybaczcie mi ale będzie mnie mniej do czasu aż dojdę do siebie psychicznie .
Jak tylko będzie wątek zbiorowy to oczywiście będę się odzywać, ale daje sobie więcej przestrzeni na spacery, sprzątanie w domu i porządki w szafie .
Na wizytę dodatkową nie idę bo nie pomoże ona ani mnie ani dziecku, jeśli nawet coś miałoby się złego wydarzyć to i tak nie jestem w stanie temu zapobiec także będę czekać do 9 kwietnia na wizytę i wtedy będzie wszystko jasne.
Dziękuję Wam za wysłuchanie i rady 😘
Rano popłakałam się mężowi a on na to że "nie zakładaj najgorszego od razu, przecież masz objawy , wczoraj spałaś w dzień godzinę a to jest przecież objaw "🙈 także mąż widać nie rozumie do końca co czuję i że teraz ciężko przychodzą dobre myśli bo wiem jak było poprzednio.
W każdym razie będę Was podczytywać na bieżąco bieżąco trzymac kciuki , jak mi się poprawi to odezwę się z pozytywnym mam nadzieję nastawieniem 😘 buziaki, miłego dnia kochane 😘🌞
Dropsik cieszę się bardzo że wszystko dobrze i że możesz odetchnąć ❤
Pati, przytulam mocno 🫶🏻
Wracaj do nas szybciutko, jak tylko będziesz miała ochotę się wygadać 😘Pati2804 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Nomeolvides wrote:Dziewczyny przychodzę z updatem ale trochę mi głupio, bo nie dam rady Was nadrobić Jednak jechanie na dwa wątki, jeszcze tak aktywne jak te na których jestem to jest wyższa szkoła jazdy i nie wyrabiam Ale kilka lajkow porozdawałam ☺️
W poniedziałek (13 dni po zastrzyku, jakieś 12 dpo) byłam ba becie i progesteronie. Beta 6,68 próg 21,1. Poleciałam od razu wczoraj żeby zobaczyć czy to resztki zastrzyku czy może jednak mały lokator, ale robiąc testy rano wiedziałam że dupa, bo na facelle było biało a pink bardzo mocno zbladł względem poniedziałku. Beta przyszła 4,48. Ponieważ miałam zapas testów z pinka i ostatniego facelle to siknęlam sobie właśnie na niego wczoraj popołudniu (bez przerw od picia itp) i pokazała się kreska i to taka, że nawet mąż ja widział (chociaż to dalej cień). Dzisiaj z rana zrobiłam pinka i kreska jest widoczna, na pewno bardziej niż wczoraj. Dzisiaj beta powinna być w okolicy 2 wiec żaden test jej nie powinien wyłapać. Nie poszłam już dzisiaj na krew - dam odpocząć zylom chociaż ten jeden dzień bo są w kiepskim stanie. Jeśli jutro będzie dalej kreska na pinku to pójdę na betę i mam nadzieje że to wszysyko się ostatecznie wyjaśni.
A tu jeszcze porównanie facelle z wczoraj popołudniu (góra) i wczoraj rano (dół)
Meczy mnie już ta sytuacja
Faktycznie, strasznie niejednoznaczne te Twoje wyniki.
Przykro mi, że się męczysz z taką sinusoida.
Mam nadzieję, że jutro już wszystko będzie jasne, trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:O nie, elektryki wciągają chyba jeszcze bardziej niż normalne 🙈 Bo to jest nawykowe, możesz sięgnąć po to wszędzie, w samochodzie, w pomieszczeniu, jest pod ręką… też się kiedyś w to bawiłam i myslalam, że dzięki temu szybciej rzucę. Co doprowadziło do tego, że paliłam jedno i drugie 😂 Niech nie wyrabia sobie niepotrzebnie nawyku, nawet bez nikotyny jest szkodliwy, w końcu wdychasz chemię do płuc. No ale to pewnie wiesz i odpowiednio mu przetłumaczysz 😘
A widzisz u mnie na odwrót, też sobie kupiłam taką "pufaczkę" i najpierw paliłam 6, potem 3, a potem 0 nikotyny i już w ogole nie pufam Ale nie polecam tego sposobu na rzucanie, po prostu cieżko mi było rzucić tak od razuStart starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Ja nie palę już z 9 lat (wcześnie zaczęłam ) i dalej mnie ciągnie. Jak mam jakieś nerwowe sytuacje, ciężki czas to poszłabym do żabki i zapaliła. Nic mi nie daje takie bodźca odstresowującego jak dawały mi papierosy a tak to zażeram i efekt po dupie widać
za to nie tęsknię właśnie za tymi nikotynowymi kacorami. Pamiętam jak poszłam z jeszcze-wtedy-nie-mężem na randkę do ulubionego baru i tam wtedy jeszcze nie mieli wydzielonego miejsca dla niepalących, a my nie paliliśmy tylko musieliśmy wdychać ten dym, potem rzygałam jak kot 3 dni i pękała mi głowaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
To ja nigdy nie paliłam. Nigdy nie chciałam, moja mama pali od zawsze (miała tylko 3 przerwy jak była w ciąży) i zawsze mnie to odpychało. Mąż popalał na studiach i w poprzedniej pracy na odstresowanie. Teraz już tego nie robi.
elektro96, CoffeeDream, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
A mnie coś zaczęło w podbrzuszu pobolewać, takie lekkie kłucie jakby...👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:To ja nigdy nie paliłam. Nigdy nie chciałam, moja mama pali od zawsze (miała tylko 3 przerwy jak była w ciąży) i zawsze mnie to odpychało. Mąż popalał na studiach i w poprzedniej pracy na odstresowanie. Teraz już tego nie robi.
O a u mnie w domu akurat nikt nigdy nie palił, ja zapaliłam w 1 technikum z koleżankami i mi zasmakowało Chociaż nie ma sie czym chwalićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 10:10
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Nomeolvides wrote:Dziewczyny przychodzę z updatem ale trochę mi głupio, bo nie dam rady Was nadrobić Jednak jechanie na dwa wątki, jeszcze tak aktywne jak te na których jestem to jest wyższa szkoła jazdy i nie wyrabiam Ale kilka lajkow porozdawałam ☺️
Meczy mnie już ta sytuacja
Domyślam się, że najgorsza jest ta niepewność. A jak się ogólnie czujesz?
Testy wyglądają obiecująco, myślę, że pink by nie pokazywał gdyby nic się nie działo. Trzymam kciuki za Ciebie i mocno Cię przytulam :*When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Ja nie palę już z 9 lat (wcześnie zaczęłam ) i dalej mnie ciągnie. Jak mam jakieś nerwowe sytuacje, ciężki czas to poszłabym do żabki i zapaliła. Nic mi nie daje takie bodźca odstresowującego jak dawały mi papierosy a tak to zażeram i efekt po dupie widać
za to nie tęsknię właśnie za tymi nikotynowymi kacorami. Pamiętam jak poszłam z jeszcze-wtedy-nie-mężem na randkę do ulubionego baru i tam wtedy jeszcze nie mieli wydzielonego miejsca dla niepalących, a my nie paliliśmy tylko musieliśmy wdychać ten dym, potem rzygałam jak kot 3 dni i pękała mi głowa
No właśnie, to jest taki element uspokajający, że szok. Dlatego się wczoraj złamałam i pobiegłam do Żaby 🤪
Ale tak jak mówisz, ten ból głowy nie był tego wart.
Chciałoby się powiedzieć, że niczego nie żałuję, ale jednak żałuję😂 Dzisiaj już grzecznie wróciłam do swojego białkowego śniadanka i pudełka z warzywami😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Suzie wrote:A mnie coś zaczęło w podbrzuszu pobolewać, takie lekkie kłucie jakby...
Suzie, dziś 7 dpo tak? Może to dobry znak 🤞🏻 Miałaś tak wcześniej?grazka0022 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌