Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Speranza ja wiem że to może być jeszcze ovi. Tylko największy kisiel z mózgu robi to że te kreski pojawiaja się i znikają. No ale trzeba czekać.

Pati zadbaj o siebie ;*

CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Speranza :), blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż palił od dzieciaka.. od ok 14 rż. Jak zaczęliśmy być ze sobą przerzucił się na efajki czyli 11 lat temu i ciągnie to do dziś. Wkurza mnie to strasznie.

Ja zrobiłam wczoraj dwa testy popołudniu i wieczorem i dzisiaj rano. Oczywiście jest tam biel ale ja widzę cień mimo ze go nie ma ani po prześwietleniu ani innych dziwnych staraczkowych metodach. Wczoraj ok 22 dostałam bólu jajników i krzyża normalnie czułam sie jak przy porodzie trwało to z godzinę.... i zimno mi było. Cóż. Mój mozg twierdzi ze to implantacja.
    Także test jeszcze powtórzę na pewno bo inaczej bym nie przeżyła...
    Wg flo mam dziś 10dpo ale 6 dni przed okresem (nie wiem czemu mi liczy taką fazę lutealną pewnie przez rozwalone cykle). No ale pewności nie mam że np owulacja nie była wczoraj przez ten ból bo nadal mam rozwalone cykle po AH. Także mam jeszcze 16 testów paskowych bede se sikać....

A teraz lecę na dodatkowe 2h pracy. Dobrego dnia dziewczyny!

Aaa ps. Za te badania zrobiłabym taki dym.... ale ja bym sie skapła po kwocie bo ok 35 progesteron i 35 estriadol kosztuje z tego co pamietam. Nawet nie dawno spiwywałam w ktorym labo jest taniej.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Dzięki dziewczyny! Speranza ja wiem że to może być jeszcze ovi. Tylko największy kisiel z mózgu robi to że te kreski pojawiaja się i znikają. No ale trzeba czekać.

Pati zadbaj o siebie ;*
    Nome trzymam kciuki, bo Twój wykresik wygląda obiecująco 🥰🤞

Prezesoowa, Nomeolvides lubią tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A widzisz, a mi gdzieś wpadło, że Feristim 2/3 cykle i cykl przerwy

Są na pewno różne zalecenia, ja znalazłam gdzieś info, że wg opracowań naukowych suplementacja inozytolem jest zalecana w okresie 6-12 miesięcy. Też na pewno zależy z jakiego powodu się zdecydowałaś zacząć suplementację fertisimem, bo to ma największe znaczenie :)

grazka0022 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Mój mąż palił od dzieciaka.. od ok 14 rż. Jak zaczęliśmy być ze sobą przerzucił się na efajki czyli 11 lat temu i ciągnie to do dziś. Wkurza mnie to strasznie.

Ja zrobiłam wczoraj dwa testy popołudniu i wieczorem i dzisiaj rano. Oczywiście jest tam biel ale ja widzę cień mimo ze go nie ma ani po prześwietleniu ani innych dziwnych staraczkowych metodach. Wczoraj ok 22 dostałam bólu jajników i krzyża normalnie czułam sie jak przy porodzie trwało to z godzinę.... i zimno mi było. Cóż. Mój mozg twierdzi ze to implantacja.
    Także test jeszcze powtórzę na pewno bo inaczej bym nie przeżyła...
    Wg flo mam dziś 10dpo ale 6 dni przed okresem (nie wiem czemu mi liczy taką fazę lutealną pewnie przez rozwalone cykle). No ale pewności nie mam że np owulacja nie była wczoraj przez ten ból bo nadal mam rozwalone cykle po AH. Także mam jeszcze 16 testów paskowych bede se sikać....

A teraz lecę na dodatkowe 2h pracy. Dobrego dnia dziewczyny!

Aaa ps. Za te badania zrobiłabym taki dym.... ale ja bym sie skapła po kwocie bo ok 35 progesteron i 35 estriadol kosztuje z tego co pamietam. Nawet nie dawno spiwywałam w ktorym labo jest taniej.

Trzymam kciuki za implantację 🤞 🤞 🤞

A z tymi kreskami, których nie ma. Największym problemem dla mnie było to, że wiedziałam gdzie ta kreska ma być i się wpatrywałam, żeby tylko ja dojrzeć :D

Speranza :), PaulaG lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam wczoraj, poniżej wrzucam dwa posty z nowymi tytułami na wątek zbiorowy, ten który zbierze do wieczora więcej "lubię to", wygra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 11:02

• Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. "Był za krótki dla nas marzec, tutaj zostaniemy razem.😁"

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2. "Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁"

elektro96, grazka0022, Majuna, Fermina, magdalena321, notsobadd, Suzie, ellevv, CoffeeDream, Rahia, Klavel Aga, blob, Vienna, Malinowysorbet, Majlen, Leśneintro, Dropsik, KejtKa, Pati2804, PaulaG, MummyYummy, bonmer lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam też pytanie - zamówiłam w tym miesiącu probiotyk, konkretnie Sanprobi Super Formula, czy któraś z Was bierze codziennie probiotyk? Jak to łączycie z suplami? Czy to nie działa jak przy antybiotyku, że musi być konkretny odstęp pomiędzy probiotykiem, a suplami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 11:07

• Majuna Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I mam też pytanie - zamówiłam w tym miesiącu probiotyk, konkretnie Sanprobi Super Formula, czy któraś z Was bierze codziennie probiotyk? Jak to łączycie z suplami? Czy to nie działa jak przy antybiotyku, że musi być konkretny odstęp pomiędzy probiotykiem, a suplami?

Ja biorę 10 dni w miesiącu (tzw. dawka przypominająca). Łykam z suplami, bo i tak biorę suple w 4 porcjach, to nie wiem gdsie tu wcisnąć probiotyk. Ale ja też nie mam leków na stałe żadnych - tu chyba musiałaby być przerwa.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czas na ogłoszenie zwycięzcy na tytuł wątku kwietniowego 🍾🍾🍾

‼️UWAGA ‼️
    Zwycięża tytuł
    „Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa 👶🏻 „

Tytuł wymyśliła dla nas Fermina 💐❤️

Mój faworyt ❤️🫶🏼

Suzie, grazka0022, Speranza :), Daga121222, Zbuntowana, MummyYummy, pp2018 lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Urosept brałam nawet w ciąży. Infekcja pęcherza prowadzi do poronienia wiec lepiej leczyć niż poronić coś czego nie ma.
    Leki przeciwbólowe biore nawet te mocniejsze

Dziękuję za pomoc i taki odzew wszystkich dziewczyn ❤️

PaulaG lubi tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę inozytol w Inofem. Ma też kwas foliowy, więc biorę mój metylowane plus ten w tym preparacie. Nie wiem, ja to jednak lubię kontrolować co biorę i wybieram preparaty jedno- dwu składnikowe.

@Pati trzymaj się. Słońce wyszło to może dobre nastawienie też przyjdzie :)

@Dropsik super- cieszę się że wszystko dobrze. Jednak możesz trochę odetchnąć :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Możesz brać cały czas i raczej normalnie z większością supli. Tylko przy braniu codzienne to ważne żeby co jakiś czas zmieniać produkt, żeby miał inne szczepy bakterii.

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hejka!
    Ja wczoraj miałam jakąś wenę twórczą i umyłam wszystkie okna, zawiesiłam nowe zasłony, wysprzątałam w domu. Moja mama mnie zmotywowała bo generalnie to mi się nie chciało nawet ale wjechała mi na ambicje i jak złapałam bakcyla tak pojechałam po całości 😃
    Wczoraj też można powiedzieć pogodziłam się z mężem. Tzn od dłuższego czasu przerwy sam przyszedł po pracy i dał buzi. Później mu powiedziałam prosto z mostu że kiedyś bardziej się starał, był bardziej czuły, rano z pracy pisał miłego smsa a teraz nic, że mam wrażenie że po ślubie już obrał zasadę „mam na papierku to teraz już nie muszę się starać” 🙄
    No i wczoraj z jego inicjatywy wyszło ❤️ ale takie którego daaawno nie było. Tak choćby wróciło wszystko co było kiedyś, ta namiętność której brakowało.

Nie wiem jak będzie dalej bo znając życie nie raz jeszcze coś pójdzie nie tak ale cieszę się że atmosfera choć trochę się ociepli bo w końcu idą święta.. 🐣
    Jakie cudowne wiadomości :) oby tak już zostało ❤️

magdalena321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja będę Was podczytywać, daje sobie czas na odpoczynek głowy także wybaczcie mi ale będzie mnie mniej do czasu aż dojdę do siebie psychicznie .
    Jak tylko będzie wątek zbiorowy to oczywiście będę się odzywać, ale daje sobie więcej przestrzeni na spacery, sprzątanie w domu i porządki w szafie .
    Na wizytę dodatkową nie idę bo nie pomoże ona ani mnie ani dziecku, jeśli nawet coś miałoby się złego wydarzyć to i tak nie jestem w stanie temu zapobiec także będę czekać do 9 kwietnia na wizytę i wtedy będzie wszystko jasne.
    Dziękuję Wam za wysłuchanie i rady 😘
    Rano popłakałam się mężowi a on na to że "nie zakładaj najgorszego od razu, przecież masz objawy , wczoraj spałaś w dzień godzinę a to jest przecież objaw "🙈 także mąż widać nie rozumie do końca co czuję i że teraz ciężko przychodzą dobre myśli bo wiem jak było poprzednio.

W każdym razie będę Was podczytywać na bieżąco bieżąco trzymac kciuki , jak mi się poprawi to odezwę się z pozytywnym mam nadzieję nastawieniem 😘 buziaki, miłego dnia kochane 😘🌞
    Dropsik cieszę się bardzo że wszystko dobrze i że możesz odetchnąć ❤
    Kochana trzymaj się, czekamy tutaj na Ciebie i jesteśmy zawsze jak będziesz nas potrzebować. Buziaki

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

Pati zadbaj o siebie ;*

Dużo siły Ci życzę, bo to na pewno nie jest łatwe patrzeć na te kreski i nie kreski. Oby to jednak nie był zastrzyk i żeby to szybko się wyjaśniło! :)

Nomeolvides lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja biorę na noc probiotyki, jak już wiem że nic innego nie będe jadła, żeby mogły sobie pracować w brzuchu. Tak też słyszałam kiedyś od gastrologa. W ogóle przy antybiotykoterapii odkryłam rewelacyjny probiotyk - Vivomixx, drogi cholera, ale warty swojej ceny. Brałam przy anty Sanprobi i nie dawał rady przy dolegliwościach jelitowych, dopiero jak zmieniłam na Vivo to odczułam ulgę.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Przepraszam, ze się znów nie odzywałam, ale jestem na wakacjach. Chciałam odetchnąć. Jednocześnie przesyłam wam trochę ☀️ z wysp szczęśliwych 😂

Widzę, ze marzec nie jest obfity w ⏸️⏸️ 🙁 trzymam kciuki, może jeszcze końcówka miesiąca zaowocuje ✊✊✊

Ja już mam taki 🐒🐒🐒 nastroj obecnie. Wiecie, niby głowa swoje, ze ciąża raczej niemożliwa, a serce swoje. Ech te dylematy…

Dobrego dnia 🏝️🏝️🏝️

Prezesoowa, Pati2804, PaulaG, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś kwiatuszki 🌼
    Właśnie wstałam po nocce i wybaczcie ale nie nadrobie 10 stron ;)
    Tule wszystkie z was za lepszy i gorszy czas.
    I pamiętajcie , to będzie dobry dzień! :)

Papierosy fujka, ja nie palę , mój tak. Przez pewnien czas robiłam awantury ale kiedyś usiedliśmy i powiedział normalnie wprost. "Proszę , nie czepiaj się to jest jedyna niezdrowa rzecz która mi została, lubię palić" i tak mi się go żal zrobiło za to wynanie że odpóściłam ale i on delikatnie przystopwał.

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ