Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    kremowy i mleczny? może ciążowy ? :D
    Jestem 3 dni po owu, także nie sądzę :D no i nie jest go jakoś dużo. Ale więcej niż zero

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @electro chyba my wszystkie dałybyśmy dużo jakby się dało przyspieszyć czas… ten czas się mega dłuży przy staraniach…

ja dzisiaj wzięłam wolne w pracy i sprzątam w domu. Musze okna umyć też… a jakoś mi już kręci się w głowie po dwóch oknach… Jutro też mam wolne ale może coś popracuję :) Pracuje w takim zawodzie,‘że kocha się to co się robi, więc może tak na luzie bez presji coś porobię.

ja tak sprzątam od tamtego tygodnia - codziennie jedno pomieszczenie, bo po pracy jakoś tak się mało chce, ale z drugiej strony głowę czym zajmuję, jedynie w poniedziałek wzięłam wolne i machnęłam resztę okien, szafki w kuchni itp. Na koniec zostawiłam sobie najgorsze, garderoba - i już się wkurzam na samą myśl, że poukładam ubrania, a mąż za chwilę poprzewraca :D w piątek planuję jeszcze ogarnąć chatę tak jak przy zwykłych tygodniowych porządkach, starania mi nie wychodzą to chociaż pożytek w postaci czystego domku - choć to pojęcie względne, bo to taka syzyfowa praca :D

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja chyba też trochę przemyślałam sobie, odpuściłam bo i tak nie mam na to wpływu co się dzieje. Będzie co ma być. Muszę dać na luz bo przez te moje „jazdy” na prawdę moje małżeństwo myślałam że się rozpadnie w ostatnich dniach. Miałam takiego niesamowitego doła. Chce zaplanować parę rzeczy na wiosnę i lato a co się wydarzy w trakcie to się wydarzy 🌸
    Cieszę się, że pogodzilas się z mężem. Atmosfera też dużo znaczy i może w przyjaznej aurze uda Wam się dojść jeszcze do porozumienia 😊🌸 ach, ta wiosna 😁🍀

Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Chmurka21 Ale fajnie 🥰 Udanego wypoczynku! 🌞
    @Vienna Mam to samo. W te Święta nie damy rady zresztą zobaczyć się z całą rodzinką, odwiedzimy ich może na majówkę. Teraz nam nie starczy czasu.
    Z jednej strony trochę mi to na rękę, bo i tak te dni będą intensywne 🙄 i gdzie tu czas na odpoczynek...
    @elektro96 Wytrzymaj do weekendu. Mamy zacną ekipę do testowania 😁
    Właśnie potrzebuję odpocząć. Najchętniej wysłałabym męża do teściów, a sama bym została w domu. Ale z drugiej strony, od tylu lat nie było świąt żebyśmy spędzali osobno i jakoś tak nie chcę proponować tego mężowi. Wiem, że będzie się o mnie martwił, a trochę niepotrzebnie bo pewnie za niedługo mi minie ten nastrój. A pewnie jakbym została sama w domu, to po jednym dniu by mi było przykro, że jednak nie pojechałam 🤣🤣🤣 weź to zrozum kobietę, jak sama siebie nie rozumie 🤣

Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee u mnie w weekend była owulka, nie nastawiam się szczególnie bo już zaraz rok i nic

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Coffee u mnie w weekend była owulka, nie nastawiam się szczególnie bo już zaraz rok i nic

Kochana, to, że rok, to nic nie znaczy 😉 Wiele z nas próbowało i w końcu się udało. Życzę Ci jak najlepiej 🍀

blob, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Chmurka21 Ale fajnie 🥰 Udanego wypoczynku! 🌞
    @Vienna Mam to samo. W te Święta nie damy rady zresztą zobaczyć się z całą rodzinką, odwiedzimy ich może na majówkę. Teraz nam nie starczy czasu.
    Z jednej strony trochę mi to na rękę, bo i tak te dni będą intensywne 🙄 i gdzie tu czas na odpoczynek...
    @elektro96 Wytrzymaj do weekendu. Mamy zacną ekipę do testowania 😁
    No właśnie widzę tą piękną ekipę i myślę, że kreseczki się posypią 😁
    Ja w tym cyklu nawet nie mam ochoty na testowanie… nie czuję kompletnie nic 🤣

Zbuntowana lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Kochana, to, że rok, to nic nie znaczy 😉 Wiele z nas próbowało i w końcu się udało. Życzę Ci jak najlepiej 🍀
    Dziękuję 🥰

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lesneintro

Przepraszam, chyba niechcący polajkowalam 😝

@nome

Trzymam kciuki, żeby było jak dziewczyny mówią ✊✊✊ pamietam Cię z początków moich staran, chyba jakoś podobnie startowalysmy. Byłaś na podróży poślubnej w Kenii? 🫣 Jeśli to nie Ty, to wybacz

Dziekuje dziewczyny za mile powitanie 😍

Wyjazd super, szczególnie widzę, ze maz dobrze wypoczął. Mówi mi, ze pierwszy raz mu przykro, ze to już koniec wakacji. Ze mną gorzej, bo głowa staraczki nawet jak myśli, ze jest wyłączona to nie jest. A jak już mówiłam, PMS wjechał u mnie ze wszystkimi możliwymi objawami. Psychika cierpi najbardziej.
    Ale trochę mam w dupie, pije drinki jak mam ochotę; nie wzięłam ze sobą supli. Poprzednie wakacje miałam w czerwcu i były spod znaku staran, jeszcze to był sam początek wiec nie wypiłam ani grama 😂 aaach szkoda gadać 😂

@elektro96, może jak nic nie czujesz to właśnie dobra przepowiednia 😂 choć ostatnia jestem do nakręcania 😝

grazka0022, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak chmurka to ja 😁 dobra pamięć!

Wy gdzie teraz odpoczywacie?

Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze trochę niefortunnie wybrałam hotel (ale jakoś tego nie przewidziałam). Bardzo dużo bąbelków i to takich małych, niektóre ledwo co siedzą… albo np rodzinka z dzieckiem 3/4 letnim i ona w zaawansowanej ciąży. Ogólnie większość urlopu spędzaliśmy poza hotelem, ale i tak mi to zrylo beret :/

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Możesz brać cały czas i raczej normalnie z większością supli. Tylko przy braniu codzienne to ważne żeby co jakiś czas zmieniać produkt, żeby miał inne szczepy bakterii.

Dziękuje <3 mam zamiar co opakowanie zmieniać :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja biorę na noc probiotyki, jak już wiem że nic innego nie będe jadła, żeby mogły sobie pracować w brzuchu. Tak też słyszałam kiedyś od gastrologa. W ogóle przy antybiotykoterapii odkryłam rewelacyjny probiotyk - Vivomixx, drogi cholera, ale warty swojej ceny. Brałam przy anty Sanprobi i nie dawał rady przy dolegliwościach jelitowych, dopiero jak zmieniłam na Vivo to odczułam ulgę.

Ja nie mam zbytnio dolegliwości żołądkowych ani jelitowych, ale mimo wszystko przy tylu suplach chciałabym wesprzeć układ pokarmowy no i od pracy jelit też dużo zależy, więc pewnie nie zaszkodzi :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Taaak chmurka to ja 😁 dobra pamięć!

Wy gdzie teraz odpoczywacie?

Teneryfa 🏝️🏝️🏝️

grazka0022, CoffeeDream, blob, Dropsik, Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka dziewczyny 🌼
    Dopiero mam dziś chwilę, żeby do Was zajrzeć, ale ostatnio coś nie mogę Was nadrobić w czytaniu 😅
    Powiem Wam, że nie wiem co się dzieje, ale mam ostatnio jakiś taki kryzys. Nie wiem nawet dlaczego, z czego to wynika, ale nie mam kompletnie na nic motywacji. Niby wszystko jest w porządku, nic takiego się nie dzieje, a jednak jestem non stop smutna. Nie chcę mi się nawet dziś gadać z ludźmi z pracy, nie chce mi się jechać do rodziny na święta. Najchętniej spędziłabym kilka dnia sama, ale w najbliższym czasie jest to nie wykonalne 😞 teraz tylko myślę o tym, żeby wrócić do domu, zjeść coś dobrego i obejrzeć serial, a miałam w planach iść dziś biegać i mam wyrzuty sumienia, że chcę to olać.... Ehhh no i nasmęciłam. A taka ładna dziś pogoda 🤣

Mam nadzieję, że chociaż Wy będziecie mieć dziś dobry dzień ❤️

Każda z nas czasem potrzebuje odpoczynku i chwili dla siebie. Wyrzuć wyrzuty sumienia za okno i zrób to, na co masz siłę i ochotę :*

blob, Chmurka21, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Powiem Wam, że chciałabym żeby ten cykl już się skończył… 🙄 Czuje, że i tak nic z tego. A tu dopiero 9dpo…

Przytulam Cię mocno :* a coś się stało, że tak czujesz? Czy dlatego, że nie masz jakichś objawów?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ale się tu dziś dzieje 🙉
    @Suzie byłabym wściekła, mam nadzieję, że reklamacja będzie pozytywnie rozpatrzona

U mnie dziś i wczoraj w końcu pojawił się śluz, szkoda że go nie było jak miałam owulację 😂

A jesteś pewna, że miałaś owu? Śluz taki typowo rozciągliwy pojawia się do dnia owulacji i już później nie, chyba że jest objawem ciąży ;)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta ok. Wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób 1:8000, więc niskie. Płeć nieznana, ale pani mówiła, że może być dziewczynka 💗 byłoby wspaniale, bo mamy już synka, ale najbardziej to się cieszę z tej przezierności, kość noska ok, że podniebienie było ładnie widać, dał się maluch zmierzyć ze wszystkich stron. Ulga! 5.7cm bąbelka 💚

Chmurka21, Prezesoowa, Suzie, notsobadd, blob, Leśneintro, CoffeeDream, Vienna, Malinowysorbet, ellevv, Zbuntowana, Pati2804, KejtKa, martysiaczki, MummyYummy, Gregorka, Liyss🧚🏻, bonmer, PaulaG, monii00, Klavel Aga lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No właśnie widzę tą piękną ekipę i myślę, że kreseczki się posypią 😁
    Ja w tym cyklu nawet nie mam ochoty na testowanie… nie czuję kompletnie nic 🤣

A zapisywałaś się na testowanie i przegapiłam? :(

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wizyta ok. Wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób 1:8000, więc niskie. Płeć nieznana, ale pani mówiła, że może być dziewczynka 💗 byłoby wspaniale, bo mamy już synka, ale najbardziej to się cieszę z tej przezierności, kość noska ok, że podniebienie było ładnie widać, dał się maluch zmierzyć ze wszystkich stron. Ulga! 5.7cm bąbelka 💚

Super ekstra! To już kawał księżniczki <3 rośnijcie nadal zdrowo i spokojnie :*

grazka0022, Chmurka21, Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ