Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Wizyta ok. Wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób 1:8000, więc niskie. Płeć nieznana, ale pani mówiła, że może być dziewczynka 💗 byłoby wspaniale, bo mamy już synka, ale najbardziej to się cieszę z tej przezierności, kość noska ok, że podniebienie było ładnie widać, dał się maluch zmierzyć ze wszystkich stron. Ulga! 5.7cm bąbelka 💚
CudownieDropsik, Biedronka100, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
U mnie się zaczyna małpiszon, jeszcze dzisiejszy dzień raczej uznam za plamienia lub taki lekki początek, ale zwykle na tym etapie już miałam takie uderzenia gorąca, pękała mi głowa, a ból podbrzusza nie pozwalał mi się skupić. A teraz to mam ewentualnie lekkie bóle podbrzusza, czuję, że tam się coś dzieje, ale nie nazwałabym tego bólem, a raczej lekkim dyskomfortem. Ciekawe czy już tak zostanie czy jednak mi przywali tak czy tak nadal uważam, że w moim przypadku to dość zdumiewająceWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
-
A jaki ma być ten śluz po zapłodnieniu?
Bo ja po tej owulacji, to mam odkręcony kran ze śluzem 😆 jest mleczny
Mam dziś 8dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 13:11
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dropsik wrote:Wizyta ok. Wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób 1:8000, więc niskie. Płeć nieznana, ale pani mówiła, że może być dziewczynka 💗 byłoby wspaniale, bo mamy już synka, ale najbardziej to się cieszę z tej przezierności, kość noska ok, że podniebienie było ładnie widać, dał się maluch zmierzyć ze wszystkich stron. Ulga! 5.7cm bąbelka 💚
Super wiadomości 😊😍Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Dostałam właśnie odpowiedź na reklamacje, babka potwierdziła, że w rejestracji powinna się kobita upewnić o które badanie mi chodzi. Dostane zwrot pieniędzy
Dropsik, Chmurka21, Leśneintro, blob, CoffeeDream, elektro96, Vienna, Prezesoowa, notsobadd, Malinowysorbet, ellevv, Zbuntowana, Pati2804, KejtKa, martysiaczki, MummyYummy, Liyss🧚🏻, bonmer, PaulaG, Klavel Aga lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
@Dropsik super wiadomosc
@suzie u Ciebie również! I tak kupa siana idzie na to wszystko…Suzie lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualnyDropsik wrote:Wizyta ok. Wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób 1:8000, więc niskie. Płeć nieznana, ale pani mówiła, że może być dziewczynka 💗 byłoby wspaniale, bo mamy już synka, ale najbardziej to się cieszę z tej przezierności, kość noska ok, że podniebienie było ładnie widać, dał się maluch zmierzyć ze wszystkich stron. Ulga! 5.7cm bąbelka 💚
-
Cudowne wieści 🩷😍20.11.2024. ⏸️
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
@Prezesowa ten śluz nie jest rozciągliwy, jest taki wodno-biały
@Dropsik cudowne wieści! ❤️
@Suzie ekstra! Badań Ci to nie cofnie, ale jaki widać warto czasem zawalczyć o swoje 💪🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 13:19
Suzie, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* a coś się stało, że tak czujesz? Czy dlatego, że nie masz jakichś objawów?
Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Suzie lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Kupię sobie coś ładnego, np. nowe badania 😂grazka0022, Prezesoowa, Leśneintro, Chmurka21, blob, Malinowysorbet, notsobadd, ellevv, Zbuntowana, Pati2804, martysiaczki, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Dropsik Serce mi sie raduje, jak to czytam!
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ale mam zjazd... Ale wiedziałam, że tak to się dziś skończy. Przebudziłam się po 4. Ostateczne wstałam po 5 i już nie mam sił na resztę dnia 🥴20.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
Prezesoowa wrote:U mnie się zaczyna małpiszon, jeszcze dzisiejszy dzień raczej uznam za plamienia lub taki lekki początek, ale zwykle na tym etapie już miałam takie uderzenia gorąca, pękała mi głowa, a ból podbrzusza nie pozwalał mi się skupić. A teraz to mam ewentualnie lekkie bóle podbrzusza, czuję, że tam się coś dzieje, ale nie nazwałabym tego bólem, a raczej lekkim dyskomfortem. Ciekawe czy już tak zostanie czy jednak mi przywali tak czy tak nadal uważam, że w moim przypadku to dość zdumiewające
Oby @ była w takim razie łaskawa ✊Prezesoowa lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
Suzie wrote:Dostałam właśnie odpowiedź na reklamacje, babka potwierdziła, że w rejestracji powinna się kobita upewnić o które badanie mi chodzi. Dostane zwrot pieniędzy
No i ekstraWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".