Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Suzie, dziś 7 dpo tak? Może to dobry znak 🤞🏻 Miałaś tak wcześniej?

Dzisiaj 8/9 dpo

Nie pamiętam 😂 bywało tak kilka dni przed okresem, ale tydzień przed raczej nie

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O ale bym zrobiła awanturę.
    Ja też bym zrobiła, ale że pojechał sam, to nie zrobił i zapłacił na nowo 🙄🙄🙄🙄

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Dziewczyny przychodzę z updatem ale trochę mi głupio, bo nie dam rady Was nadrobić :( Jednak jechanie na dwa wątki, jeszcze tak aktywne jak te na których jestem to jest wyższa szkoła jazdy i nie wyrabiam :( Ale kilka lajkow porozdawałam ☺️

Jeśli chodzi o mój status to sama nie wiem.
    W poniedziałek (13 dni po zastrzyku, jakieś 12 dpo) byłam ba becie i progesteronie. Beta 6,68 próg 21,1. Poleciałam od razu wczoraj żeby zobaczyć czy to resztki zastrzyku czy może jednak mały lokator, ale robiąc testy rano wiedziałam że dupa, bo na facelle było biało a pink bardzo mocno zbladł względem poniedziałku. Beta przyszła 4,48. Ponieważ miałam zapas testów z pinka i ostatniego facelle to siknęlam sobie właśnie na niego wczoraj popołudniu (bez przerw od picia itp) i pokazała się kreska i to taka, że nawet mąż ja widział (chociaż to dalej cień). Dzisiaj z rana zrobiłam pinka i kreska jest widoczna, na pewno bardziej niż wczoraj. Dzisiaj beta powinna być w okolicy 2 wiec żaden test jej nie powinien wyłapać. Nie poszłam już dzisiaj na krew - dam odpocząć zylom chociaż ten jeden dzień bo są w kiepskim stanie. Jeśli jutro będzie dalej kreska na pinku to pójdę na betę i mam nadzieje że to wszysyko się ostatecznie wyjaśni.

04ea0db20cfb2.jpghttps://zapodaj.net/plik-XpIp27Jxdx

A tu jeszcze porównanie facelle z wczoraj popołudniu (góra) i wczoraj rano (dół)

7ef8becc2e773.jpghttps://zapodaj.net/plik-bSXoNGRY3X

Meczy mnie już ta sytuacja

Hej,

Z tego co czytałam jesteś po ovitrellu, a to naprawdę długo się może utrzymywać, niby do 10 dni, ale czasem bywa i 14. Robienie testów w takim wypadku to naprawdę trudna sprawa i trzeba mieć żelazne nerwy. Spróbuj podejść na spokojnie, za kilka dni się wszystko wyjaśni. A upadek z wysokiego konia bardzo boli, wiem to po sobie jak za szybko po ovitrellu zaczęłam testować. Mimo wszystko trzymam mocno kciuki za Ciebie - tak jak i pozostałe staraczki :)

A tak w ogóle to dobrego dnia dziewczyny!! :)

Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mój mnie wkurzył, bo tak to jedynie co to sobie popalić czasem na imprezie jak ktoś ma. A ostatnio sobie kupił e-fajka 😳 w takim szoku byłam... Pytam po co mu to, to, że "wszyscy palą, robią sobie przerwę co chwila, to co on nie będzie".... No co za argument. Na szczęście to ten bez nikotyny, ale mimo wszystko na co mu to. 🙈😠

Też bym się wkurzyła, u nas nie ma takiego ryzyka, bo mój mąż jest absolutnym przeciwnikiem palenia, chociaż w młodości sam palił. Nawet się śmiałam z niego, bo mi powiedział, że zdradę by mi wybaczył i wszystko inne, ale jakbym zapaliła papierosa to by mi walizki za drzwi wystawił :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzisiaj 8/9 dpo

Przepraszam, 7/8 miało być, 8/9 będzie jutro :P

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja będę Was podczytywać, daje sobie czas na odpoczynek głowy także wybaczcie mi ale będzie mnie mniej do czasu aż dojdę do siebie psychicznie .
    Jak tylko będzie wątek zbiorowy to oczywiście będę się odzywać, ale daje sobie więcej przestrzeni na spacery, sprzątanie w domu i porządki w szafie .
    Na wizytę dodatkową nie idę bo nie pomoże ona ani mnie ani dziecku, jeśli nawet coś miałoby się złego wydarzyć to i tak nie jestem w stanie temu zapobiec także będę czekać do 9 kwietnia na wizytę i wtedy będzie wszystko jasne.
    Dziękuję Wam za wysłuchanie i rady 😘
    Rano popłakałam się mężowi a on na to że "nie zakładaj najgorszego od razu, przecież masz objawy , wczoraj spałaś w dzień godzinę a to jest przecież objaw "🙈 także mąż widać nie rozumie do końca co czuję i że teraz ciężko przychodzą dobre myśli bo wiem jak było poprzednio.

W każdym razie będę Was podczytywać na bieżąco bieżąco trzymac kciuki , jak mi się poprawi to odezwę się z pozytywnym mam nadzieję nastawieniem 😘 buziaki, miłego dnia kochane 😘🌞
    Dropsik cieszę się bardzo że wszystko dobrze i że możesz odetchnąć ❤

Przytulam Cię mocno :* wracaj do nas szybciutko, bo bez Ciebie to nie to samo :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A mnie coś zaczęło w podbrzuszu pobolewać, takie lekkie kłucie jakby... :/

Brzmi bardzo dobrze 🤞 🤞

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, mam do Ciebie pytanko. Feristim bierzesz cały miesiąc? Czy też do owulacji jak olej z wiesiołka? :)

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej środy wam życzę!

Prezesoowa, notsobadd, blob, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Prezesowa, mam do Ciebie pytanko. Feristim bierzesz cały miesiąc? Czy też do owulacji jak olej z wiesiołka? :)

Cały cykl, nie znalazłam żadnego uzasadnienia, żeby brać tylko do owulacji. Jedyne co to ten ekstrakt z owoców gorzkiego melona, który może wywoływać mikroskurcze, ale to bym odstawiła dopiero po dwóch kreskach. Ja biorę ze względu na inozytol, a jego się stosuje w dłuższym okresie, żeby zaczął działać. Nie sądzę, żeby stosowany pół cyklu mógł zadziałać odpowiednio :)

Speranza :) lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzisiaj 8/9 dpo

Kurczę, w weekend się pewnie wszystko wyjaśni, ale brzmi obiecująco 🙈🤞🏻

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cały cykl, nie znalazłam żadnego uzasadnienia, żeby brać tylko do owulacji. Jedyne co to ten ekstrakt z owoców gorzkiego melona, który może wywoływać mikroskurcze, ale to bym odstawiła dopiero po dwóch kreskach. Ja biorę ze względu na inozytol, a jego się stosuje w dłuższym okresie, żeby zaczął działać. Nie sądzę, żeby stosowany pół cyklu mógł zadziałać odpowiednio :)

Ja dzisiaj też szukałam i też tak stwierdziłam. I też bierzesz np 2 cykle i cykl przerwy?

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja dzisiaj też szukałam i też tak stwierdziłam. I też bierzesz np 2 cykle i cykl przerwy?

Nie. Inozytol można brać 6-12 miesięcy ciągle. To NAC i b-complex powinno się odstawić po 3 miesiącach na miesiąc.

grazka0022 lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie. Inozytol można brać 6-12 miesięcy ciągle. To NAC i b-complex powinno się odstawić po 3 miesiącach na miesiąc.

A widzisz, a mi gdzieś wpadło, że Feristim 2/3 cykle i cykl przerwy

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Dziewczyny przychodzę z updatem ale trochę mi głupio, bo nie dam rady Was nadrobić :( Jednak jechanie na dwa wątki, jeszcze tak aktywne jak te na których jestem to jest wyższa szkoła jazdy i nie wyrabiam :( Ale kilka lajkow porozdawałam ☺️

Jeśli chodzi o mój status to sama nie wiem.
    W poniedziałek (13 dni po zastrzyku, jakieś 12 dpo) byłam ba becie i progesteronie. Beta 6,68 próg 21,1. Poleciałam od razu wczoraj żeby zobaczyć czy to resztki zastrzyku czy może jednak mały lokator, ale robiąc testy rano wiedziałam że dupa, bo na facelle było biało a pink bardzo mocno zbladł względem poniedziałku. Beta przyszła 4,48. Ponieważ miałam zapas testów z pinka i ostatniego facelle to siknęlam sobie właśnie na niego wczoraj popołudniu (bez przerw od picia itp) i pokazała się kreska i to taka, że nawet mąż ja widział (chociaż to dalej cień). Dzisiaj z rana zrobiłam pinka i kreska jest widoczna, na pewno bardziej niż wczoraj. Dzisiaj beta powinna być w okolicy 2 wiec żaden test jej nie powinien wyłapać. Nie poszłam już dzisiaj na krew - dam odpocząć zylom chociaż ten jeden dzień bo są w kiepskim stanie. Jeśli jutro będzie dalej kreska na pinku to pójdę na betę i mam nadzieje że to wszysyko się ostatecznie wyjaśni.

04ea0db20cfb2.jpghttps://zapodaj.net/plik-XpIp27Jxdx

A tu jeszcze porównanie facelle z wczoraj popołudniu (góra) i wczoraj rano (dół)

7ef8becc2e773.jpghttps://zapodaj.net/plik-bSXoNGRY3X

Meczy mnie już ta sytuacja

Dziwna sytuacja... ale mysle ze jak poczekasz kilka dni np do wtorku i sprawdzisz betą bedziesz miała jasność. Bo jesli to ciąża we wtorek beta bedzie wyzsza.... ale cholernie Ci współczuję tego czekania myślenia... mnie aż skręca jak tylko to czytam 😪 dużo siły kochana...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    O nie, elektryki wciągają chyba jeszcze bardziej niż normalne 🙈 Bo to jest nawykowe, możesz sięgnąć po to wszędzie, w samochodzie, w pomieszczeniu, jest pod ręką… też się kiedyś w to bawiłam i myslalam, że dzięki temu szybciej rzucę. Co doprowadziło do tego, że paliłam jedno i drugie 😂 Niech nie wyrabia sobie niepotrzebnie nawyku, nawet bez nikotyny jest szkodliwy, w końcu wdychasz chemię do płuc. No ale to pewnie wiesz i odpowiednio mu przetłumaczysz 😘

Ja jestem bezlitosna... Jak zobaczyłam u niego tego e-fajka to schowałam, ale oczywiście awantura. Stwierdziłam, że mam to gdzieś, nie będę się z nim klucic, ale chyba znowu trzeba pogadać... On w domu przy mnie nie pali. Nie wychodzi też, nie chowa się specjalnie, bo ja to wyczuje 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 10:51

20.11.2024. ⏸️
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale dziś pędzicie!
    Przyznaje, że nadrobiłam te zaległości po łebkach, więc mogłam coś pominąć 🤣
    Życzę Wam miłego dnia! U mnie piękna, słoneczna pogoda ☀️

notsobadd, Prezesoowa, Majuna, Speranza :), blob, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja będę Was podczytywać, daje sobie czas na odpoczynek głowy także wybaczcie mi ale będzie mnie mniej do czasu aż dojdę do siebie psychicznie .
    Jak tylko będzie wątek zbiorowy to oczywiście będę się odzywać, ale daje sobie więcej przestrzeni na spacery, sprzątanie w domu i porządki w szafie .
    Na wizytę dodatkową nie idę bo nie pomoże ona ani mnie ani dziecku, jeśli nawet coś miałoby się złego wydarzyć to i tak nie jestem w stanie temu zapobiec także będę czekać do 9 kwietnia na wizytę i wtedy będzie wszystko jasne.
    Dziękuję Wam za wysłuchanie i rady 😘
    Rano popłakałam się mężowi a on na to że "nie zakładaj najgorszego od razu, przecież masz objawy , wczoraj spałaś w dzień godzinę a to jest przecież objaw "🙈 także mąż widać nie rozumie do końca co czuję i że teraz ciężko przychodzą dobre myśli bo wiem jak było poprzednio.

W każdym razie będę Was podczytywać na bieżąco bieżąco trzymac kciuki , jak mi się poprawi to odezwę się z pozytywnym mam nadzieję nastawieniem 😘 buziaki, miłego dnia kochane 😘🌞
    Dropsik cieszę się bardzo że wszystko dobrze i że możesz odetchnąć ❤

Odpocznij i wróć jak tylko głowa odpocznie. Dużo zdrówka 🥰

Pati2804 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja jestem bezlitosna... Jak zobaczyłam u niego tego e-fajka to schowałam, ale oczywiście awantura. Stwierdziłam, że mam to gdzieś, nie będę się z nim klucic, ale chyba znowu trzeba pogadać... On w domu przy mnie nie pali. Nie wychodzi też, nie jutra się specjalnie, bo ja to wyczuje 😏

No i dobrze, tu jednak chodzi o zdrowie, więc stawiaj na swoim 👍🏻 😊

CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też bym się wkurzyła, u nas nie ma takiego ryzyka, bo mój mąż jest absolutnym przeciwnikiem palenia, chociaż w młodości sam palił. Nawet się śmiałam z niego, bo mi powiedział, że zdradę by mi wybaczył i wszystko inne, ale jakbym zapaliła papierosa to by mi walizki za drzwi wystawił :P

No mój to też zawsze anty fajki, jedynie okazjonalnie do piwka. A teraz efajek... No smiechlam z niego, bo też się nabijał kiedyś z tego... Ech, no co za chłop 🫣 Wyrzucę mu to!

20.11.2024. ⏸️
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ