Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Dzień dobry Kochane 🌸

Cudownego dnia życzę nam wszystkim :D a z takim słońcem nie może być inny :)

grazka0022 jakie piękne tsh :)

AnitaK przytulam za nowy cykl, oby był szczęśliwy :)

Biedronka100 witaj, gratulację i kciuki za badania :) coś czuję, że to tylko formalność :)

Anonim1992 nie chcesz pokazać troszkę swojego ogrodu? też miałam wczoraj trochę prac ogródkowych, jak wyszłam o 16 sadzić bratki, to wróciłam jak ciemno było :D fiu fiu piękna temperatura :)

Rahia witaj i tu :) niech ta wstrętna infekcja już od Ciebie ucieka, jednak basen to nie do końca taka fajna sprawa

Kejtka przytulam Cię kochana, lekkie uczucie zazdrości przy staraniach jest normalne, ja też widząc pozytywny test, czy kobietę w ciąży mam malutkie ukłucie w sercu. Ale z drugiej strony jak sobie pomyślę jak szczęśliwa jest przyszła mama to przechodzi mi zazdrość .Fajniutkie buciki :)

Ale się wakacyjnie zrobiło, pogoda nastraja :) przyznam się, że jeszcze nigdy samolotem nie leciałam - boję się ;)

pp2018oby infekcja szybko przeszła, Kochana jaką masz pracę? nie ogarniam tu jeszcze wszystkiego :)

notsobadd jak dobrze, że dziś lepiej się czujesz, ale i tak lecą do Ciebie mocne przytulasy. Też mam czasem wrażenie, że im więcej dbamy o siebie, tym gorzej. Ale to tylko wrażenie. Na pewno przyjdzie nagroda za naszą walkę. Oddałaś fajki ? :)

Pati objawy ciążowe raz są raz ich nie , postaraj się tak nie martwić Kochana mocno tulę i czekam z Tobą na wizytę:) moze warto na szybko gdzieś podejść tak jak Dziewczyny radzą.

Gdzieś mi tu mignął wierszyk Ferminy, cudo :)

Malinowysorbet noo wreszcie się chłop ogarnął :)

CoffeDream wstawiaj nam tu więcej takich dobrych, motywacyjnych myśli :)

Zimozielona przytulam.

Suzie no co za pech z tym badaniem . Trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie reklamacji :)

Rachelka23 czy ten Cień może być od zastrzyku?

Prezesowa dobrze mówisz z lekami, mam takie samo zdanie :)

Majunia miłej pracy:)

Ja czytam zawsze, choć nie zawsze reaguje, bo zazwyczaj jestem mocno do tyłu.
    Tak oddałam fajeczki. I już wiem dlaczego nie palę, obudziłam się z takim pofajkowym kacem, że to jest dramat :/

@Suzie, przykro mi, że się najeździsz i nastresujesz przez czyjąś niekompetencję :/ Dobrze, że zareklamowałaś 😌

blob lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Siedzę już pod gabinetem 🙈 Dam znaka, ale stres mega. Bo raz czy jest serduszko,a potem jak to będzie checked to Czy są dobre wymiary i wszystko 🙈 Już dzisiaj nie spałam oczywiście 🤡
    czekamy z Tobą, będzie dobrze :) jeśli wstawisz foteczkę, będzie nam bardzo miło :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Siedzę już pod gabinetem 🙈 Dam znaka, ale stres mega. Bo raz czy jest serduszko,a potem jak to będzie checked to Czy są dobre wymiary i wszystko 🙈 Już dzisiaj nie spałam oczywiście 🤡

Kciuki trzymamy!

Klavel Aga lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja czytam zawsze, choć nie zawsze reaguje, bo zazwyczaj jestem mocno do tyłu.
    Tak oddałam fajeczki. I już wiem dlaczego nie palę, obudziłam się z takim pofajkowym kacem, że to jest dramat :/

@Suzie, przykro mi, że się najeździsz i nastresujesz przez czyjąś niekompetencję :/ Dobrze, że zareklamowałaś 😌

Ja też wszystko czytam, ale nie zawsze jestem w stanie zareagować. Brakuje tutaj reakcji jak na discordzie :P

blob, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

A my tuptamy pod 👢👢👢👢

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaany, Luxmed to jest chyba stan umysłu 🙈 kumpeli babka szukała objawów w Google 🙈 przez takie sytuacje to wolę sama poklikać na stronie labo 😬

• Eniana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O jak dobrze, że jesteś! Co u Ciebie? Jak się czujesz?
    Jestem czytam Was cały czas.
    Musiałam się odezwać bo irytuje mnie niekompetecja ludzi w służbie zdrowia. Rozumiem kolejka presja itd. ale tu chodzi o czyjeś zdrowie i nie ma miejsca na bład. "Medycy" często zapominają kto stoi po drugiej stronie...
    U mnie chyba lepiej. Po USG okazało się że mój mięśniak zagrażający ewentualnej ciąży wyparował i owu z lewej strony (czyli tej działającej) byłam w szoku... trafiłam na pierwsza lekarkę, która nie była super do rany przyłóż w tej klinice. Sprawdzając ile mam lat.. traktowała mnie jak bym przyszła po antykoncepcje... 2razy pytała czy staram sie o dziecko jak by nie mogła uwierzyć że w moim wieku to jeszcze możliwe. Początkowo nie chciała powiedzieć z której strony bedzie owu bo przeciez po co mi to wiedziec, ale nalegałam woec powiedziała... potem jeszcze zapytała czy nie chce tabletek... Siadła do komputera pisać i chyba zobaczyła moją historię bo zupełnie się zmieniła.. na koniec życzyła powodzenia w syaraniach i 2 kresek w tym cyklu.
    Czyli kolejny medyk, który zignorował osobę po drugiej stronie... ale byłam zadowolona z wizyty bo generalnie były same dobre wieści...
    Niestety w tym cyklu mam silne przeczucie że nic z tego... na pewno wiecie o czym mówię... dzisiaj 1dpo temp nisko itd.
    Bardzo Wam wszystkim kibicuje i mimo wszystko czekam na Wasze kreseczki w kwietniu @prezesowa @fermina i @wszyscy :)

Suzie, blob, Prezesoowa lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd obawiam się, że przez święta też będzie mnie tu mniej i nie będę w stanie się odnieść do wszystkiego, ale czytać będę :) i po co Ci to było z tymi fajkami ?:) dobrze, że już oddane :) jako nastolatka próbowałam jak to smakuje - i od razu wiedziałam, ze to nie dla mnie, strasznie niedobrze mi po nich było.

notsobadd lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Trzymam kciuki bardzo mocno! Jak wyjdziesz z gabinetu to daj znać :*

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Raaany, Luxmed to jest chyba stan umysłu 🙈 kumpeli babka szukała objawów w Google 🙈 przez takie sytuacje to wolę sama poklikać na stronie labo 😬

No ja też bym wolała wybrać online, a potem tylko po prostu przyjść... No ale do luxmedu mam najbliżej z pracy. Teraz będę się 10 razy pytać czy dobrze zaznaczone.

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana tak to jest z tą służbą zdrowia, ale chociaż tyle dobrego, że ogólne wrażenie wizyty i tak na plus. strasznie mocno trzymam za Ciebie kciuki.

Eniana lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Jestem czytam Was cały czas.
    Musiałam się odezwać bo irytuje mnie niekompetecja ludzi w służbie zdrowia. Rozumiem kolejka presja itd. ale tu chodzi o czyjeś zdrowie i nie ma miejsca na bład. "Medycy" często zapominają kto stoi po drugiej stronie...
    U mnie chyba lepiej. Po USG okazało się że mój mięśniak zagrażający ewentualnej ciąży wyparował i owu z lewej strony (czyli tej działającej) byłam w szoku... trafiłam na pierwsza lekarkę, która nie była super do rany przyłóż w tej klinice. Sprawdzając ile mam lat.. traktowała mnie jak bym przyszła po antykoncepcje... 2razy pytała czy staram sie o dziecko jak by nie mogła uwierzyć że w moim wieku to jeszcze możliwe. Początkowo nie chciała powiedzieć z której strony bedzie owu bo przeciez po co mi to wiedziec, ale nalegałam woec powiedziała... potem jeszcze zapytała czy nie chce tabletek... Siadła do komputera pisać i chyba zobaczyła moją historię bo zupełnie się zmieniła.. na koniec życzyła powodzenia w syaraniach i 2 kresek w tym cyklu.
    Czyli kolejny medyk, który zignorował osobę po drugiej stronie... ale byłam zadowolona z wizyty bo generalnie były same dobre wieści...
    Niestety w tym cyklu mam silne przeczucie że nic z tego... na pewno wiecie o czym mówię... dzisiaj 1dpo temp nisko itd.
    Bardzo Wam wszystkim kibicuje i mimo wszystko czekam na Wasze kreseczki w kwietniu @prezesowa @fermina i @wszyscy :)

To wielki sukces! Bardzo bardzo się cieszę :) a mówią, że mięśniaki nie znikają... to właściwie już mały cud <3

Podejście lekarki godne pożałowania, jak kobieta drugą kobietę może w ten sposób potraktować.

Jeśli dopiero 1dpo to temperatura może jeszcze odbić, może się przeciągnęła i jutro dopiero będzie owu? Podziałaliście? Jeśli Ty masz przeczucie, że nic z tego to my tu będziemy wierzyć za Ciebie, że się udało :* trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno :)

Eniana lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że chociaż Coffee ma normalne badanie. :P

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na ogłoszenie zwycięzcy na tytuł wątku kwietniowego 🍾🍾🍾

‼️UWAGA ‼️
    Zwycięża tytuł
    „Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa 👶🏻 „

Tytuł wymyśliła dla nas Fermina 💐❤️

Suzie, NiedoszlaWielodzietna, Nieprzejrzysta, notsobadd, Mikea, blob, Malinowysorbet, CoffeeDream, ellevv, Fermina, magdalena321, Pati2804, Sikoreczkaaa, elektro96, PaulaG, Majuna, Vienna, Klavel Aga, Rahia, Leśneintro, Eniana, Platynova55, KejtKa, martysiaczki, bonmer, MummyYummy, Gregorka, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, monii00, Malamia, Ewelina950101 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czas na ogłoszenie zwycięzcy na tytuł wątku kwietniowego 🍾🍾🍾

‼️UWAGA ‼️
    Zwycięża tytuł
    „Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa 👶🏻 „

Tytuł wymyśliła dla nas Fermina 💐❤️

🎆

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne sprawy, czyli aplikacja ovu. Dzisiaj z tyłka mi zmieniło owulację o 2 dni później 😂

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super tytuł, jeden z moich faworytów :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam nadzieję, że chociaż Coffee ma normalne badanie. :P

Ja wybrałam sama i opłaciłam online 😉 jeszcze z tym progesteronem to sama doczytywałam o co chodzi, że są dwa, ale wzięłam ten prawidłowy.

Suzie lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsiku czekamy na wieści 🥹🤞

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się dziś nic nie chce, a taka piękna pogoda :) oczy mi się kleją ;) chyba czas na drugą kawę :) po pracy muszę ( chcę) zrobić porządki w garderobie, wczoraj nie dałam rady bo zajęłam się ogrodem. Chyba się starzeje, bo tak mnie w mięśnie i kręgosłup boli. Dopiero obcinałam trawy i te źdźbła były porozrzucane po całej działce i trochę schylania, grabienia było ;)

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ