Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Suzie a nie masz możliwości, żeby tam wrócić i zrobić jeszcze raz? Wyjść z pracy na chwilę?
-
Dzień doberek wszystkim z rana 😘 u mnie nagly wzrost na ponad 37 jestem lekko zmieszana i rozbudzilam nadzieje 😅byłam świadkiem ostatnio jak badanie nie wyszło z winy laboratorium i ten ktoś dostał bon na jeszcze jedno badanie z przeprosinami.
Zimozielona nie ma malpiszona nie ma pewnosci😁
Trzymam kciuki za resztę 🤞
CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry 🌞
Czekamy dziś z kciukami na testy @Rachelki23 @Nomeolvides i @Rudylisek ✊🏻✊🏻
Oby ten dzień był dla nas lżejszy i spokojniejszy 😊
Miłego dnia ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 07:43
CoffeeDream, KejtKa, Gregorka lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Fermina wrote:@Suzie a nie masz możliwości, żeby tam wrócić i zrobić jeszcze raz? Wyjść z pracy na chwilę?
Też racja, wtedy zapłacisz tylko za ten progesteron, bo jutro byś robiła pewnie od nowa oba wyniki?20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Kurczę, faktycznie... To chyba zrobię za miesiąc w takim razie.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:Kurczę, faktycznie... To chyba zrobię za miesiąc w takim razie.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Suzie wrote:Kurczę, faktycznie... To chyba zrobię za miesiąc w takim razie.
Prezesoowa, Eniana lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Klavel Aga wrote:Cześć 🙋♀️
Chciałabym was dopytać o kwestie brania leków podczas starań, jeżeli jestem po owulacji ale przed miesiączka i jeszcze jest za wcześnie na testy czy krew a czuję że coś się dzieje w pęcherzu to można brać np urosept albo inne takie leki ?
Ogólnie czy jak was np głowa boli to weźmiecie lek przeciwbólowy czy raczej omijacie tak na wszelki wypadek ?
Ja wychodzę z założenia, że nieleczona infekcja jest groźniejsza dla wczesnej ciąży niż leki, które tę infekcję mogą zatrzymać. Przeciwbólowych staram się nie brać, a jeśli biorę to paracetamol albo pyralginę. Ostatnio czytałam badania o wpływie ibuprofenu na płodność (owulacje) i jeśli nie muszę to nie biorę, ale np. w pierwszy dzień okresu działa u mnie tylko połączenie ibupromu ze scopolanem. Uważam, że męczenie się jest gorsze niż zażycie - doraźnie - leku.Majuna, blob, NiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, elektro96, Klavel Aga, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Właśnie wysłałam reklamację. Ciekawe czy będzie reakcja.
No nic, to w takim razie czekam na okres i zrobię chociaż wtedy estradiol oraz prolaktynę. A potem znowu estradiol i progesteron i chyba podkreśle trzy razy, że ZWYKŁY progesteron 🤡Rachelka23, Prezesoowa, Eniana, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
notsobadd wrote:Dzień dobry
Wstałam dzisiaj z lepszym nastawieniem, chyba cud 😅
Trzymam kciuki za dzisiejsze testy, czekamy na ⏸️
Miłego dnia 😘
Bardzo się cieszę, że dziś już trochę lepiej :*notsobadd lubi tę wiadomość
Jeśli chodzi o te badania to ja zawsze jak robiłam progesteron w diagnostyce to mówiłam że progesteron i nigdy nikt nie dopytywał jaki i robili mi ten normalny, czyli ten co potrzebowałam. Myślę że częściej go wykonują, ale no wypadałoby dopytać, to oni mają się znać na tych badaniach, a nie osoba która przychodzi je zrobić. Ja bym pisała reklamacje!
Prezesoowa lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Platynova55 wrote:Jeśli chodzi o te badania to ja zawsze jak robiłam progesteron w diagnostyce to mówiłam że progesteron i nigdy nikt nie dopytywał jaki i robili mi ten normalny, czyli ten co potrzebowałam. Myślę że częściej go wykonują, ale no wypadałoby dopytać, to oni mają się znać na tych badaniach, a nie osoba która przychodzi je zrobić. Ja bym pisała reklamacje!
No ja też myślałam, że jak powiem po prostu progesteron to będą wiedzieć o co chodzi...👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry! Dobrego dnia!
Czekam na wysyp ⏸.
Tymczasem zasiadam do pracy.
Ściskam Was! ❤
PS. Dzisiaj do mnie słońce przyszło! 🌞 Pewnie którejś podkradłam. 😉
Prezesoowa, Klavel Aga, Zbuntowana, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Suzie wrote:No właśnie za chwilę mam zamiar się tym zająć, tylko ochłonę.
-
Suzie wrote:Cześć dziewczyny. Czym się różni badanie progesteronu od badania 17-OH Progesteron?
17-OH Progesteron bardziej się bada przy problemach z nadnerczamiKasia111 lubi tę wiadomość
Suzie wrote:@dropsik @coffeedream myślicie, że telefon na infolinię by coś dał? Skoro już zapłaciłam i po fakcie?
Spróbuj! Ostatecznie i tak Ty jesteś stratna, bo zapłaciłaś za 17-OH Progesteron a on jest sporo droższy niż zwykły progWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Eniana wrote:Napisz reklamacje, ja tak pisałam i super zareagowali dostałam voucher do wykorzystania na badania. Jesli to było dzisiaj to mozesz zadzwonic do nich moze da sie to jeszcze zmienic w systemie a kase ci zwrócą w e-bonie. Spróbuj!
O jak dobrze, że jesteś! Co u Ciebie? Jak się czujesz?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majlen wrote:Raczej już po fakcie. Tzn może to zależy od placówki, gdzie robiłaś. Ale np mój facet robil badania na grupę krwii w Śląskich laboratoriach, poszedł osobiście po odbiór i zobaczył właśnie, że ma wydruk innego badania. Babeczka powiedziała, że komputer miał błąd i w ostatnim momencie musiało przeskoczyć na inne podobne badanie, bo to były przeciwciała czy coś, no i musiał płacić i robić od nowa
O ale bym zrobiła awanturę.When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Anonim1992 wrote:Dzień doberek wszystkim z rana 😘 u mnie nagly wzrost na ponad 37 jestem lekko zmieszana i rozbudzilam nadzieje 😅byłam świadkiem ostatnio jak badanie nie wyszło z winy laboratorium i ten ktoś dostał bon na jeszcze jedno badanie z przeprosinami.
Zimozielona nie ma malpiszona nie ma pewnosci😁
Trzymam kciuki za resztę 🤞
Trzymam 🤞 🤞 🤞When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Rachelka23 wrote:Cześć. U mnie na Pinku nadal cień cienia wujka cienia nie do złapania na zdjęciu. Więc chyba nie to. Już raczej zacząłby ciemnieć. Jeszcze będę testować. Może jutro.
Miłego dnia ♥️
Trzymam kciuki nadal 🤞 🤞 🤞Rachelka23 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".