Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Dziękuję ze mogłam się wygadać 😘 od razu mi lżej że komuś to powiedziałam, idę spać dobranoc 😘 kciuki rano za testujące ✊🍀
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Melduję zrobienie ostatniego testu ciążowego który miałam. Negatywny. Próbowałam w wannie dopatrzeć się cienia ale go utopiłam, nie zdążyłam się naoglądać😂 więc mój dziwny cykl dalej trwa. Dziś cały dzień w podróży a wieczorem basen więc zapewne nie kupię żadnego. Także może i dobrze. Musi mi głowa od testów odpocząć.
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! 🌞 Miłego i słonecznego dnia Dziewczyny 🌸
Nie wiem o co chodzi. Chyba to przesilenie wiosenne na mnie tak działa, bo jak przyszła pora spania to ja oczy jak 5 złotych, chociaż i tak szybko zasnęłam, ale wstałam już i zaczynam powoli dzień. Coś czuję, że później będzie ciężko. Wczoraj za to miałam jakiś mocno produktywny dzień. To chyba ta pogoda tak mnie nastraja 😊
Edit: Oczywiście kciuki za testujące! Czas na nowe kreseczki 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 05:42
Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Zimozielona wrote:Melduję zrobienie ostatniego testu ciążowego który miałam. Negatywny. Próbowałam w wannie dopatrzeć się cienia ale go utopiłam, nie zdążyłam się naoglądać😂 więc mój dziwny cykl dalej trwa. Dziś cały dzień w podróży a wieczorem basen więc zapewne nie kupię żadnego. Także może i dobrze. Musi mi głowa od testów odpocząć.
🫂Jak to nasze motto mówi "Póki nie ma @, to piłka w grze".20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Dzień dobry 🌞
Czekamy dziś z kciukami na testy @Rachelki23 @Nomeolvides i @Rudylisek ✊🏻✊🏻
Oby ten dzień był dla nas lżejszy i spokojniejszy 😊Klavel Aga, KejtKa, Pati2804, Platynova55, Majuna, Vienna, MummyYummy, Gregorka, pp2018, AnitaK lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry 🤗🤗
Życzę wszystkim miłego dzionka i dwóch kreseczek dla testujących 😘
Trzymam kciuki 🫶🤞Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cześć 🙋♀️
Chciałabym was dopytać o kwestie brania leków podczas starań, jeżeli jestem po owulacji ale przed miesiączka i jeszcze jest za wcześnie na testy czy krew a czuję że coś się dzieje w pęcherzu to można brać np urosept albo inne takie leki ?
Ogólnie czy jak was np głowa boli to weźmiecie lek przeciwbólowy czy raczej omijacie tak na wszelki wypadek ?06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Wstałam dzisiaj z lepszym nastawieniem, chyba cud 😅
Trzymam kciuki za dzisiejsze testy, czekamy na ⏸️
Miłego dnia 😘KejtKa, Pati2804, bonmer, elektro96, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Gregorka, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Klavel Aga wrote:Cześć 🙋♀️
Chciałabym was dopytać o kwestie brania leków podczas starań, jeżeli jestem po owulacji ale przed miesiączka i jeszcze jest za wcześnie na testy czy krew a czuję że coś się dzieje w pęcherzu to można brać np urosept albo inne takie leki ?
Ogólnie czy jak was np głowa boli to weźmiecie lek przeciwbólowy czy raczej omijacie tak na wszelki wypadek ?
Aczkolwiek gdy ostatnio bolał mnie ząb 2 dni, no to już wzięłam. A jak boli mnie głowa, to zamiast tabletki, wypijam bardzo dużą ilość wody na razWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 06:26
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ogólnie czy jak was np głowa boli to weźmiecie lek przeciwbólowy czy raczej omijacie tak na wszelki wypadek ?
Biorę normalnie leki. Choć nigdy nie nadużywam i bardzo rzadko biorę przeciwbólowe. Ale jeśli czujesz, że coś się dzieje to większą krzywdę możesz wyrządzić nie biorąc Uroseptu. Czytałaś kiedyś post odnośnie Hipotetycznej Hani? tam jest fajnie wyjaśnione.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
notsobadd wrote:Biorę normalnie leki. Choć nigdy nie nadużywam i bardzo rzadko biorę przeciwbólowe. Ale jeśli czujesz, że coś się dzieje to większą krzywdę możesz wyrządzić nie biorąc Uroseptu. Czytałaś kiedyś post odnośnie Hipotetycznej Hani? tam jest fajnie wyjaśnione.
Ok dziękuję ci za odpowiedź, a gdzie mogę znaleźć ten post ? Niestety nie widziałam a chętnie przeczytam
Edit. Znalazłam ten post
Dla tych, które chcą też przeczytać
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/hipotetyczna-hania/
Dziękuję Ci bardzo 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 07:00
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Klavel Aga wrote:Ok dziękuję ci za odpowiedź, a gdzie mogę znaleźć ten post ? Niestety nie widziałam a chętnie przeczytam
Edit. Znalazłam ten post
Jest na pierwszej stronie 😊
edit. Ok, widzę że masz 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 06:55
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Cześć dziewczyny. Czym się różni badanie progesteronu od badania 17-OH Progesteron?👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Wydałam 168 zł, ale nie będzie nic z tych badań. Poprosiłam o estradiol i progesteron, a teraz w aplikacji widzę, że mi kliknela 17-Oh progesteron zamiast zwykły progesteron 🤡 ehhh, jestem zła i smutna, płakać mi się chce.👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Ogólnie czy jak was np głowa boli to weźmiecie lek przeciwbólowy czy raczej omijacie tak na wszelki wypadek ?CoffeeDream, notsobadd, elektro96, Klavel Aga, Majuna, Prezesoowa, Chmurka21, blob, ellevv, Vienna lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Wydałam 168 zł, ale nie będzie nic z tych badań. Poprosiłam o estradiol i progesteron, a teraz w aplikacji widzę, że mi kliknela 17-Oh progesteron zamiast zwykły progesteron 🤡 ehhh, jestem zła i smutna, płakać mi się chce.
A może dasz radę jeszcze to zmienić na infolinii? Spróbuj! Trzymam kciuki.Prezesoowa lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Suzie wrote:Wydałam 168 zł, ale nie będzie nic z tych badań. Poprosiłam o estradiol i progesteron, a teraz w aplikacji widzę, że mi kliknela 17-Oh progesteron zamiast zwykły progesteron 🤡 ehhh, jestem zła i smutna, płakać mi się chce.
W najgorszym wypadku sprawdzisz nadnercza 🤡 -
Jeżeli jesteś przed dwoma kreseczkami to wszystkie leki przyjmujesz tak jakbyś w ciąży nie była
Majuna, Prezesoowa, ellevv lubią tę wiadomość
-
@dropsik @coffeedream myślicie, że telefon na infolinię by coś dał? Skoro już zapłaciłam i po fakcie?👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog