Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wychodzę z pracy i idę na to badanie progesteronu.
Prezesoowa, Zbuntowana, CoffeeDream, Nieprzejrzysta, Malinowysorbet, Dropsik, Anonim1992, notsobadd, Chmurka21, Majuna, MummyYummy, Liyss🧚🏻, blob, Klavel Aga lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:Ja będę Was podczytywać, daje sobie czas na odpoczynek głowy także wybaczcie mi ale będzie mnie mniej do czasu aż dojdę do siebie psychicznie .
Jak tylko będzie wątek zbiorowy to oczywiście będę się odzywać, ale daje sobie więcej przestrzeni na spacery, sprzątanie w domu i porządki w szafie .
Na wizytę dodatkową nie idę bo nie pomoże ona ani mnie ani dziecku, jeśli nawet coś miałoby się złego wydarzyć to i tak nie jestem w stanie temu zapobiec także będę czekać do 9 kwietnia na wizytę i wtedy będzie wszystko jasne.
Dziękuję Wam za wysłuchanie i rady 😘
Rano popłakałam się mężowi a on na to że "nie zakładaj najgorszego od razu, przecież masz objawy , wczoraj spałaś w dzień godzinę a to jest przecież objaw "🙈 także mąż widać nie rozumie do końca co czuję i że teraz ciężko przychodzą dobre myśli bo wiem jak było poprzednio.
W każdym razie będę Was podczytywać na bieżąco bieżąco trzymac kciuki , jak mi się poprawi to odezwę się z pozytywnym mam nadzieję nastawieniem 😘 buziaki, miłego dnia kochane 😘🌞
Dropsik cieszę się bardzo że wszystko dobrze i że możesz odetchnąć ❤Pati2804 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Majuna wrote:Dzień dobry! Dobrego dnia!
Czekam na wysyp ⏸.
Tymczasem zasiadam do pracy.
Ściskam Was! ❤
PS. Dzisiaj do mnie słońce przyszło! 🌞 Pewnie którejś podkradłam. 😉mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Suzie wrote:Wychodzę z pracy i idę na to badanie progesteronu.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Cześć dziewczyny, jakoś mało zaznaczonych ciąż na pierwszej stronie w tym miesiącu. 🙁 Ja jestem 4-5 dpo, ale mąż był chory, później delegacja i w sumie prawie nic nie podziałaliśmy, więc na kwietniowe testowanie też nie mam dużych nadziei...
Może tych kilka ostatnich dni marca będzie bardziej obfitych w 2 kreseczki 😊Speranza :), blob lubią tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Krew pobrana 💪
Zamieszana93, CoffeeDream, elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, NiedoszlaWielodzietna, Leśneintro, notsobadd, Prezesoowa, KejtKa, Chmurka21, Majuna, MummyYummy, Liyss🧚🏻, blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:Krew pobrana 💪
To czekamy ✊🍀Suzie lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Jednak wylądowałam dziś u lekarza rodzinnego i tak jak się spodziewałam - zapalenie zatok i gardła… 🙄 Także witam się z antybiotykiem. Od tygodnia mam wrażenie, że wcale nie jest lepiej, a wręcz gorzej, bo wydzielina mi spływa do gardła…27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zamieszana93 wrote:Cześć dziewczyny, jakoś mało zaznaczonych ciąż na pierwszej stronie w tym miesiącu. 🙁 Ja jestem 4-5 dpo, ale mąż był chory, później delegacja i w sumie prawie nic nie podziałaliśmy, więc na kwietniowe testowanie też nie mam dużych nadziei...
Może tych kilka ostatnich dni marca będzie bardziej obfitych w 2 kreseczki 😊
Też zauważyłam, że kiepski ten miesiąc... Ale jeszcze jest nadzieja👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
elektro96 wrote:Jednak wylądowałam dziś u lekarza rodzinnego i tak jak się spodziewałam - zapalenie zatok i gardła… 🙄 Także witam się z antybiotykiem. Od tygodnia mam wrażenie, że wcale nie jest lepiej, a wręcz gorzej, bo wydzielina mi spływa do gardła…
Teraz wszyscy chorują na gardło. U mnie w pracy to samo👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
elektro96 wrote:Jednak wylądowałam dziś u lekarza rodzinnego i tak jak się spodziewałam - zapalenie zatok i gardła… 🙄 Także witam się z antybiotykiem. Od tygodnia mam wrażenie, że wcale nie jest lepiej, a wręcz gorzej, bo wydzielina mi spływa do gardła…
-
Leśneintro wrote:Super! Od załamania rano do dobrego nastawienia, tyle się może wydarzyć w jeden dzień 🙃
Kobiece emocje są nieprzewidywalne 😅👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
@elektro96 duuuzo zdrówka! 😘
Ale tu cisza u nas dzisiaj 🙈 Nie wchodziłam kilka godzin i mówię pewnie się teraz nie odkopie, a tu 2 strony. Widzę, że chyba wszystkie korzystamy z pierwszych chwil wiosny 🤪🌼👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Suzie kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Suzie lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:@elektro96 duuuzo zdrówka! 😘
Ale tu cisza u nas dzisiaj 🙈 Nie wchodziłam kilka godzin i mówię pewnie się teraz nie odkopie, a tu 2 strony. Widzę, że chyba wszystkie korzystamy z pierwszych chwil wiosny 🤪🌼
Ja bym chciała, ale nie mam siły kompletnie... Wczoraj mogłabym góry przenosić, a dziś... Kompletna klapa. Leżę po pracy pod kocem... Nic mi się nie chce, a tyle miałam w planach 🙄
Patrzyłam biomet to po południu miał zmieniać się na niekorzystny ze względu na taką zmianę pogody.20.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
O niee 😔 Ale dobrze, że poszłaś przed świętami, niż miałoby Ci się to rozkręcić. A tak może już na święta będzie poprawa 🫂elektro96 lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
Zamieszana93 wrote:Cześć dziewczyny, jakoś mało zaznaczonych ciąż na pierwszej stronie w tym miesiącu. 🙁 Ja jestem 4-5 dpo, ale mąż był chory, później delegacja i w sumie prawie nic nie podziałaliśmy, więc na kwietniowe testowanie też nie mam dużych nadziei...
Może tych kilka ostatnich dni marca będzie bardziej obfitych w 2 kreseczki 😊
Zgadzam się. Zastopowało nam się, ale trzymamy kciuki 🤞 może worek sie wysypie na koniec marca 😁20.11.2024. ⏸️
09.12.2024. Wizyta 🩺
CoffeeDream wrote:Ja bym chciała, ale nie mam siły kompletnie... Wczoraj mogłabym góry przenosić, a dziś... Kompletna klapa. Leżę po pracy pod kocem... Nic mi się nie chce, a tyle miałam w planach 🙄
Patrzyłam biomet to po południu miał zmieniać się na niekorzystny ze względu na taką zmianę pogody.Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?