X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Hej, mało się dziś odzywałam, ale byłam zawalona robotą 🙄 za to był mily dzień w pracy, bo jednak doczekałam się lekkiej podwyżki 😁
    Gratulacje!🤩😁

KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! Nadrobiłam Was!

W ogóle to cześć 🤭😘

U mnie standard, dwa słowa - koniec miesiąca 🤪 Jeszcze niedobitki świąteczne musiałam pozałatwiać i dnia nie ma.

I Dziewczyny, teraz to ja potrzebuję Waszej niezwykle rzetelnej wiedzy i pomocy... Zaszłam dzisiaj do apteki po ten jodek potasu, bo z paczkami przed świętami to różnie. Farmaceutki popatrzyły na mnie jak na wariatkę, jak powiedziałam, że chce kupić jod w formie jodku potasu dla kobiet w ciąży. Pierwsze pytanie: ile zalecił mi gin? No to mówię, że jeszcze nie byłam na wizycie, ale obecnie są zalecenia przyjmowania kodu w I trymestrze. Oczywiście w międzyczasie pytanie na całą aptekę: bo pani jest w ciąży, taaaak? Tak, kur... jeszcze na podwórku ludzie nie słyszeli 🙄🙄 🙄 No raczej nie chcę, żeby ktoś z moich bliskich się w ten sposób dowiedział, a apteka centralnie obok moich rodziców 🤭 Ostatecznie poinformowały mnie, że jodek potasu jest na receptę, przynajmniej u nich w aptece są tylko takie preparaty...

No ok, niech będzie. Zmieniłam w taki razie aptekę i poszłam do takiej, w której pracuje znajoma farmaceutka. W rozmowie wyszło, że raczej wstrzymałaby się do wizyty. Tylko że ja wizytę mam za dwa tygodnie, a my przecież żyjemy w kraju, w którym jesteśmy raczej skazani na niedobory jodu.

Kurde, no to jest pierwiastek, który jest we wszystkich witaminach na I trymestr, a ja oczywiście mam schizę, czy te dwie tabletki Kelpu mi nie zaszkodziły 🙄 Można kopać w dupę!

I teraz do meritum: za radą naszej niezawodnej @Prezesoowej zamówiłam sobie jod z Alliness. Czy uważacie, że to jest ok? Ile tego brać? Prezesoowa, wspominałaś coś o dzieleniu tabletki na pół - dobowo powinno przyjmować się 200 czy 400 mikrogramów? Gdzie nie wejdę, tak inne zalecenia... Oczywiście internet to w ogóle super źródło wiedzy - na jednej stronie napiszą, że trzeba brać, bo mogą być problemy rozwojowe, na innej że lepiej nie brać, bo... mogą być problemy rozwojowe 🤯

Czy dobrze myślę, że jeśli skompletowałam sobie metylowany kwas foliowy, cholinę, witaminę D, DHA i jod, to jest ok? Jod z Alliness przyjdzie mi dopiero w piątek: czy do tego czasu mam brać ten kelp, czy sobie darować?

Ogólnie w obu aptekach panie proponowały mi zakup klasycznych preparatów witamin dla kobiet w ciąży, tylko że w jednych niemetylowany kwas foliowy, w innych żelazo, którego teraz nie suplementuje się bez potrzeby, a jeszcze w innych brak DHA. Dlatego chciałam sama stworzyć sobie zestaw, żeby wszystko było tak, jak powinno, a teraz mam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam...

Przepraszam, że tak długo 😘 No panika weszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 19:10

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    Dobry wieczór ❤️

Udało się nadrobić cały dzień na forum, aż dziwne 😂
    Biorę się zaraz za ramen, bo mam smaki od rana 😂
    Ale będziesz go robić czy jeść? :D

• martysiaczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ale będziesz go robić czy jeść? :D

Najpierw robić, później jeść ☺️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👧🏻1995
    🧑🏻1991

28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
    31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
    18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
    29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
    20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
    31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
    13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
    29.10.2024 - mam już 860g! 🩷
    10.12.2024 - 1700g dzidzi 🩷

Witaj na świecie Kochanie 🩷
    31.01.2025 8.10 - 3400g, 53cm - SN

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20240327-172849-Chrome.jpg

No to Cioteczki Rosnę
    Wizytuję po świętach 😊

Z kim zostaję na marcowym wątku?😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 19:19

MummyYummy, Prezesoowa, Dropsik, Majlen, rolka355, ultramaryna_, CoffeeDream, Pati2804, Malinowysorbet, notsobadd, Rachelka23, grazka0022, Liyss🧚🏻, Gregorka, Sosenka93, elektro96, Majuna, PaulaG, Anonim1992, blob, Vienna, Zbuntowana, Platynova55 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

No to Cioteczki Rosnę
    Wizytuję po świętach 😊

Pięknie 😍😍😍

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Uff! Nadrobiłam Was!

W ogóle to cześć 🤭😘

U mnie standard, dwa słowa - koniec miesiąca 🤪 Jeszcze niedobitki świąteczne musiałam pozałatwiać i dnia nie ma.

I Dziewczyny, teraz to ja potrzebuję Waszej niezwykle rzetelnej wiedzy i pomocy... Zaszłam dzisiaj do apteki po ten jodek potasu, bo z paczkami przed świętami to różnie. Farmaceutki popatrzyły na mnie jak na wariatkę, jak powiedziałam, że chce kupić jod w formie jodku potasu dla kobiet w ciąży. Pierwsze pytanie: ile zalecił mi gin? No to mówię, że jeszcze nie byłam na wizycie, ale obecnie są zalecenia przyjmowania kodu w I trymestrze. Oczywiście w międzyczasie pytanie na całą aptekę: bo pani jest w ciąży, taaaak? Tak, kur... jeszcze na podwórku ludzie nie słyszeli 🙄🙄 🙄 No raczej nie chcę, żeby ktoś z moich bliskich się w ten sposób dowiedział, a apteka centralnie obok moich rodziców 🤭 Ostatecznie poinformowały mnie, że jodek potasu jest na receptę, przynajmniej u nich w aptece są tylko takie preparaty...

No ok, niech będzie. Zmieniłam w taki razie aptekę i poszłam do takiej, w której pracuje znajoma farmaceutka. W rozmowie wyszło, że raczej wstrzymałaby się do wizyty. Tylko że ja wizytę mam za dwa tygodnie, a my przecież żyjemy w kraju, w którym jesteśmy raczej skazani na niedobory jodu.

Kurde, no to jest pierwiastek, który jest we wszystkich witaminach na I trymestr, a ja oczywiście mam schizę, czy te dwie tabletki Kelpu mi nie zaszkodziły 🙄 Można kopać w dupę!

I teraz do meritum: za radą naszej niezawodnej @Prezesoowej zamówiłam sobie jod z Alliness. Czy uważacie, że to jest ok? Ile tego brać? Prezesoowa, wspominałaś coś o dzieleniu tabletki na pół - dobowo powinno przyjmować się 200 czy 400 mikrogramów? Gdzie nie wejdę, tak inne zalecenia... Oczywiście internet to w ogóle super źródło wiedzy - na jednej stronie napiszą, że trzeba brać, bo mogą być problemy rozwojowe, na innej że lepiej nie brać, bo... mogą być problemy rozwojowe 🤯

Czy dobrze myślę, że jeśli skompletowałam sobie metylowany kwas foliowy, cholinę, witaminę D, DHA i jod, to jest ok? Jod z Alliness przyjdzie mi dopiero w piątek: czy do tego czasu mam brać ten kelp, czy sobie darować?

Ogólnie w obu aptekach panie proponowały mi zakup klasycznych preparatów witamin dla kobiet w ciąży, tylko że w jednych niemetylowany kwas foliowy, w innych żelazo, którego teraz nie suplementuje się bez potrzeby, a jeszcze w innych brak DHA. Dlatego chciałam sama stworzyć sobie zestaw, żeby wszystko było tak, jak powinno, a teraz mam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam...

Przepraszam, że tak długo 😘 No panika weszła...

Mi endokrynolożka zaleciła branie jodu ze względu na tarczycę i mam brać 200mg. Mam te same tabletki co ty i dziele na pół 🙈

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

No to Cioteczki Rosnę
    Wizytuję po świętach 😊

Piękny wynik!

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, a gdzie Twoje wyniki? Coś mnie ominęło?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Suzie, a gdzie Twoje wyniki? Coś mnie ominęło?

Nic cię nie ominęło, bo nie ma wyników 🙈

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, nie chcę siać zamętu, ale jak masz się kochana dręczyć, przepłakać całe święta i w kółko myśleć, co się dzieje - dla spokoju ducha idź na usg 🙏 Wierzę, że bedzie wszystko dobrze i wreszcie znów odnajdziesz równowagę 🫂😘

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    Najpierw robić, później jeść ☺️
    Oo, masz jakiś sprawdzony przepis, którym chcesz się podzielic?

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nic cię nie ominęło, bo nie ma wyników 🙈
    🤦‍♀️ Nie korzystam z luxmedu, ale widzę, że nie ma czego żałować 😂

• Biedronka100 Nowa

Wysłany: 27 marca 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka100 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

To mój pierwszy wpis tutaj, długo wahałam się czy się udzielać, ale jednak chyba potrzebuje się wygadać. Od nowego roku staramy się z mężem o dzidziusia. Za nami między innymi jedna ciąża biochemiczna. W ostatnim cyklu owulacja była prawdopodobnie 8 marca, a 21 marca (dzień przed terminem miesiączki, 34 dc) pierwszy dzień wiosny dał mi w prezencie dwie kreski na teście <3. Powtórzyłam test 23 marca (36 dc) i ponownie pojawiły się dwie kreski. Wczoraj rano (38 dc) zrobiłam betę i progesteron - beta miała wartość 683 mIU/ml, a progesteron 22.70 ng/ml. Jutro mam zamiar ponowić badania żeby sprawdzić przyrost, a w następnym tygodniu umówiłam się do ginekologa.

Czy przy takiej wartości bety w (prawdopodobnie) 5 tygodniu mogę już się zacząć cieszyć? Mam wrażenie, że to nie dzieje się na prawdę, dlatego aż boję się zacząć prawdziwie cieszyć, ale jednak mam przeczucie że wszystko będzie dobrze! <3 Dajcie znać co myślicie :) Dużo słońca Wam życzę!

Dzień dobry! Wracam z aktualizacją - dzisiejsza beta 1487 <3, a progesteron 29,40. Chyba powoli jednak zaczynam wierzyć w ten cud <3

Suzie, grazka0022, Rachelka23, Malinowysorbet, CoffeeDream, Gregorka, Leśneintro, KejtKa, Dropsik, monii00, Majuna, PaulaG, Prezesoowa, blob, Vienna, Zbuntowana, Platynova55 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na fitnessie, dzisiaj ostry wycisk. A potem znowu myśli, że a co jak było zagnieżdżenie teraz i przeze mnie znowu się nie uda. I że to może przez fitness się nigdy nie udaje. Wiem, to głupie że tak myślę, ale jak się człowiek tak długo stara i nic nigdy nie wychodzi, to już naprawdę się doszukuje w sobie winy i nawet najmniejszych powodów niepowodzeń :( idę odpocząć.

Pati kochana, może Ty rzeczywiście idź dla świętego spokoju do lekarza na jeszcze jedną wizytę. Wierzę że wszystko będzie cudnie i książkowo u Ciebie, ale dla świętego spokoju bym poszła, tak jak pisała ultramarynka

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • martysiaczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Oo, masz jakiś sprawdzony przepis, którym chcesz się podzielic?

Jasne, że się podzielę!

https://ibb.co/5kNYg0P

Gregorka, Leśneintro, Dropsik, blob lubią tę wiadomość

👧🏻1995
    🧑🏻1991

28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
    31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
    18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
    29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
    20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
    31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
    13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
    29.10.2024 - mam już 860g! 🩷
    10.12.2024 - 1700g dzidzi 🩷

Witaj na świecie Kochanie 🩷
    31.01.2025 8.10 - 3400g, 53cm - SN

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    🤦‍♀️ Nie korzystam z luxmedu, ale widzę, że nie ma czego żałować 😂

W zasadzie to pierwszy raz tak mam, poprzednie badania były w ciągu 5-6 godzin 🥴

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy mi dwóch ginekologów poleciło brać pueria uno :) i to też biorę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 19:55

Biedronka100, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mi endokrynolożka zaleciła branie jodu ze względu na tarczycę i mam brać 200mg. Mam te same tabletki co ty i dziele na pół 🙈

Widzę w stopce, że masz niedoczynność tarczycy. U mnie pakiet tarczycowy w normie. 200 miligramów czy mikrogramów?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    MummyYummy mi dwóch ginekologów poleciło brać pueria uno :) i to też biorę

Ja właśnie też do niedawna brałam, ale tam były chyba dwie formy kwasu foliowego, a mi zależało na tej metylowanej. Teraz przerzuciłam się ją oddzielne suple. A przypomnisz mi, ile tak jest jodu?

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ