Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Mam ochotę jutro przetestować, ale będzie dopiero 8, 9dpo… 😂 myślicie, że to duża przeginka? 😂
Ja bym jeszcze poczekała.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Jest niedobrze, żeby nie powiedzieć, że źle. Przenieśli go na OIOM, bo objawy ciągle postępują i od razu padła mu też psychika, bo był już na tym oddziale i ma same negatywne wspomnienia.. Nie dam rady tego przechodzić znowu, to nie jest na moją psychikę już się wczoraj u niego poryczałam, ale na szczęście nie zauważył, bo przyszła pielęgniarka i odwróciła jego uwagę. Do tego dobija mnie mąż, bo niestety nie wiem jak to się stało, ale nie mam w nim żadnego wsparcia.. wczoraj przy obiedzie łzy mi kapały do jedzenia, a on się poszedl położyć i zasnął.
Chodzę tylko po kątach i płaczę, a muszę jeszcze dzisiaj przetrwać w pracy. Jutro wraca mój brat to będzie trochę lżej. Od tego wszystkiego jest mi po prostu niedobrze
Bardzo mi przykro a mąż zasługuje na reprymendę!Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Jest niedobrze, żeby nie powiedzieć, że źle. Przenieśli go na OIOM, bo objawy ciągle postępują i od razu padła mu też psychika, bo był już na tym oddziale i ma same negatywne wspomnienia.. Nie dam rady tego przechodzić znowu, to nie jest na moją psychikę już się wczoraj u niego poryczałam, ale na szczęście nie zauważył, bo przyszła pielęgniarka i odwróciła jego uwagę. Do tego dobija mnie mąż, bo niestety nie wiem jak to się stało, ale nie mam w nim żadnego wsparcia.. wczoraj przy obiedzie łzy mi kapały do jedzenia, a on się poszedl położyć i zasnął.
Chodzę tylko po kątach i płaczę, a muszę jeszcze dzisiaj przetrwać w pracy. Jutro wraca mój brat to będzie trochę lżej. Od tego wszystkiego jest mi po prostu niedobrze
Tule mocno kochana. Przesyłam dużo siły. Wiem, że to są trudne chwile ale miej te siłę dla Taty 🥹 Wspaniałe, że spędzasz z nim czas. Trzymam kciuki za tatę, trzeba wierzyć, że mimo wszystko będzie dobrze. Ja mam z tylu głowy, że zawsze życia stawia nam takie sytuacje, z którymi sobie poradzimy inaczej nie byłoby tych sytuacji w naszym życiu. Kciuki ✊🏻❤️Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Mocno 🫂🫂🫂 dla Ciebie podwójny bol bo z jednej strony tatą walczący o życie a z drugiej mąż który nie daje wsparcia jakiego oczekujesz od niego 😔😔 trzymamy kciuki za tatę niech walczyPrezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Hej, ja nie śpię od 3:30…
Siknęłam ale totalna biel. Wg moich obliczeń to powinien być już albo 16dpo albo 14dpo więc nic z tego. Ból piersi minął, ból brzucha czasami się pojawia ale ogólnie minął bo od soboty bolało tak, że dosłownie czułam, że za chwile będzie @. Obstawiam, że się spóźni jak to małpa chce zrujnować mój cały plan. W sobotę miałam robić badania 3dc a ona pokrzyżowała moje plany. Już drugi raz jak umawiam się do gin to okres mi się spóźnia i wszystko przesuwa 😂
Plamienia mam ale nie mocne więc się nie rozkręciły więc zakładam, że nawet dziś @ się nie zjawi tylko pewnie na święta 😭Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Bardzo, bardzo mocno Cię przytulam 🫂🫂🫂
Wysyłam Ci mnóstwo siły ♥️ Wyobrażam sobie, jak bardzo musi być Ci ciężko. Dobrze, że jutro wraca Twój brat, na pewno z rodzeństwem poczujesz się lepiej.
I przykro mi, że mąż chwilowo się "zepsuł", mam nadzieję, że się ogarnie i wesprze Cię tak, jak tego potrzebujesz ✊Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jeśli chodzi o jod to u nas często występuje przekonanie, że jod jest szkodliwy itp. To jest trochę efekt picia płynu Lugola po Czarnobylu, bo prawda jest taka, że przedawkowanie jodu moze prowadzic do negatywnych konsekwencji. W ciąży i bez ciąży, ale przy niedoczynności tarczycy jodu potrzebujemy więcej, a jod, który przyjmujemy z solą bardzo łatwo z tej soli paruje, więc można to dorzucić do supli.
Wynik TSH miałaś bardzo dobry, więc 200 mikrogramów zupełnie wystarczy. I od razu powiem, że ginekolog może mieć co do tego jakieś „ale” zwłaszcza jak niezbyt popiera taką suplementację, ale wtedy go zagnij tym pytaniem o multisuple dla ciężarnych, w każdym jod jest.
Kelp Ci nie zaszkodził, bo nie jest w ciąży zakazany, tylko nie jest polecany. Dla własnego spokoju już go nie bierz
Bardzo Ci dziękuję za wyczerpująca odpowiedź ♥️ Teraz jestem spokojniejsza.
Prezesoowa, a nie chcesz zostać moim ginekologiem? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 06:26
Majuna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Zaczynamy Wielki Czwartek, Wielkanoc coraz bliżej, która nam zrobi prezent w postaci dwóch kresek? 🐣
MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka, Dropsik, CoffeeDream, Malinowysorbet, blob, Chmurka21, Rahia, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Hej Dziewczyny 🌤️
Dziś kalendarz pusty, ale widzę, że @Chochlik ma chętkę na sikando, więc czekamy ✊🏻✊🏻✊🏻 @Suzie czekamy też na Twoje wyniki, mam nadzieje, że dzisiaj będą 🙏🏼
W pracy wezmę się za ten wątek zbiorowy, bo jutro raczej będę zaginiona w czasoprzestrzeni. I na pewno będę też dziś nadaktywna na wątku, bo w pracy zostawiłam sobie luz na dzisiaj.
I wybaczcie, że nie będę się odnosić nt. wiadomości o tacie, bo bez łez nie dam rady, a muszę jakoś ten dzień w pracy przetrwać.
Idę obłożyć oczy zimnym okładem i biegiem do pracy, bo jeszcze przed muszę mamie ogarnąć trochę zakupów
Wierzę, że ten dzień będzie dla nas dobry 😊🍀
Dobrze, że masz dziś luz w pracy 🙂
Wszystko rozumiemy ♥️ U mnie w takiej sytuacji świetnie sprawdzają się ciepłe torebki zaparzonej, czarnej herbacie, polecam, naprawdę dają radę.Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Hej, ja nie śpię od 3:30…
Siknęłam ale totalna biel. Wg moich obliczeń to powinien być już albo 16dpo albo 14dpo więc nic z tego. Ból piersi minął, ból brzucha czasami się pojawia ale ogólnie minął bo od soboty bolało tak, że dosłownie czułam, że za chwile będzie @. Obstawiam, że się spóźni jak to małpa chce zrujnować mój cały plan. W sobotę miałam robić badania 3dc a ona pokrzyżowała moje plany. Już drugi raz jak umawiam się do gin to okres mi się spóźnia i wszystko przesuwa 😂
Plamienia mam ale nie mocne więc się nie rozkręciły więc zakładam, że nawet dziś @ się nie zjawi tylko pewnie na święta 😭
Przytulam 🫂🫂🫂
A plamienia masz od wczoraj czy wcześniej się pojawiły?
Jeju, no z tymi okresami to tak jest - choćby miały pojawić się o 10 dni za wcześnie lub 15 za późno, to obowiązkowo jeżdżą z nami na święta, wakacje, wesela i wszędzie tam, gdzie ich nie potrzebujemy 🙄
Trzymam kciuki, żeby w ogóle nie przyszła, a jeśli już, to chociaż tak, jak Ci pasuje ✊ -
MummyYummy wrote:U nas już tak wcześnie wyszło piękne słoneczko ☀️ Zaraz zbieram się do kościoła, a później ostatni dzień pracy, zamykam miesiąc i wolne 💪
Życzę wszystkim miłego dnia, Kochane ♥️
A u mnie dzisiaj zachmurzenie dla odmiany 🥴Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
MummyYummy wrote:Przytulam 🫂🫂🫂
A plamienia masz od wczoraj czy wcześniej się pojawiły?
Jeju, no z tymi okresami to tak jest - choćby miały pojawić się o 10 dni za wcześnie lub 15 za późno, to obowiązkowo jeżdżą z nami na święta, wakacje, wesela i wszędzie tam, gdzie ich nie potrzebujemy 🙄
Trzymam kciuki, żeby w ogóle nie przyszła, a jeśli już, to chociaż tak, jak Ci pasuje ✊
Plamienia z różną intensywnością od soboty…
Dziękuje kochana ❤️Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Prezesoowa dalej trzymam kciuki za tatę i wysyłam dużo siły 🫂✊🍀😘
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Okolice Krakowa również pochmurno ale słońce walczy. Ja tak dla przygotowania sikałam na owulaka dziś 🤣🤣
Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Dzien dobry 🤗
U mnie słoneczko podobnie jak u Was próbuje się nieśmiało przebijać 🌞😎
Dziś Wielki Czwartek rozpoczyna się wyjątkowy okres❤️
Dziś w planach kontynuacja porządków-mycie łazienki! W ruch wchodzą artykuly kuchenne i zaczynam powoli ogarniać jedzonko na swieta🐇🐣
Przytulam mocne moje silne kompanki 🧡🩷💛🫂blob, Prezesoowa, Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 07:15
Zbuntowana, monii00 lubią tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
grazka0022 wrote:Rozumiem twojego męża, ja też długo tak mówiłam. Pewnie po ciąży wrócę do nałogu, bo dla mnie to nałóg, który najzwyczajniej w świecie lubiłam.
Aczkolwiek może i nie wroce, bo bym nie chciała nauczyć dzieci palenia.
Ja nigdy nie paliłam ale moja mama tak. Jeżeli już tyle dasz rade nie palić w ciąży to może warto wykorzystać ten moment i nie wrócić do nałogu. Czy one wezmą z ciebie przykład to jedno ale ja straciłam mamę w zeszłym roku. Ja miałam 30 lat to za szybko żeby się żegnać z rodzicem. I najbardziej czego mi żal i chce mi się płakać to to że nie mogę z nią pogadać o staraniach, przeżywać tego również z nią bo miałyśmy wspaniały kontakt. Oraz tego, że jak w końcu mi się uda to nie będę jej miała obok siebie. Pisząc to mam łzy w oczach.06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewuszki.
Witam się z kawką w ten pochmurny dzień.
Prezesowa strasznie mi przykro. Musisz być Kochana silna. Bardzo współczuję.
A mąż niech szybko się ogarnie. Rozmawiałaś z nim , że bardzo teraz potrzebujesz jego wsparacia?Zbuntowana lubi tę wiadomość