Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Bardzo Ci dziękuję za wyczerpująca odpowiedź ♥️ Teraz jestem spokojniejsza.
Prezesoowa, a nie chcesz zostać moim ginekologiem? 😉
Nie nie ale zastanawiam się nad poszukaniem jakichś studiów czy podyplomówki z dietetyki klinicznejblob, Majuna, elektro96, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
MummyYummy wrote:Jeju, no z tymi okresami to tak jest - choćby miały pojawić się o 10 dni za wcześnie lub 15 za późno, to obowiązkowo jeżdżą z nami na święta, wakacje, wesela i wszędzie tam, gdzie ich nie potrzebujemy 🙄
No patrz jaka małpa towarzyska, myślałby ktoZbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zimozielona wrote:Od wczoraj Was nadrabialam dziewczyny.
Prezesowa przytulam i jesteś silną babką! A z chłopem ja bym powiedziała co boli i spytała czemu tak się zachowuje
Pati jak Ty się czujesz?
Widziałam piękną Betę wczoraj więc gratuluję!! Oraz czytałam o marchewkach orzechach. Ciekawe:)
U mnie Biało przez duże B. Więc szans nie ma. Ciągnę dupka żeby wydłużyć cykl żeby był w miarę normalny a nie 21dni.
Wpadłam w szał i kupiłam dużo testów. Jakieś miałam przeczucie że dziś zacieniuje pink. No i po przeczuciu. Negatywny jak 150.
No cóż. Kolejny cykl przede mną. Ale zaczęłam ćwiczenia i odchudzanie więc raczej będzie również stracony. Ale trudno. Najwyżej zajdę w ciążę w wakacje jak będę już pod kliniką niepłodności. -
Prezesowa przytulam, tak po prostu 🫂🩷
U nas póki co zero świątecznej atmosfery 🫣 Sprzątać specjalnie nie zamierzam, bo i tak mamy remont i to nie ma większego sensu 🥴 Na śniadanie wielkanocne wybieramy się do rodziny, obiecałam, że upiekę babkę i to by było na tyle 😅 Szczerze, to jestem zbyt zmęczona i zmulona, żeby zmuszać się do czegoś więcej 🙈Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja niestety w dalszym ciągu beznadziejnie, melduje 4 dzień brak objawów ciąży.. nawet piersi nie bolą niestety, ale stwierdziłam że nie będę najbliższym psuć Świąt i nie idę do lekarza szybciej.
Pomyśl o sobie o swoim spokoju na święta 😘 Ja bym chyba poszła na Twoim miejscu na USG, bo widzę, że się tym martwisz. To zupełnie zrozumiałe po tym, co przeszłaś i nikogo nie powinna dziwić Twoja dodatkowa wizyta 😊Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja niestety w dalszym ciągu beznadziejnie, melduje 4 dzień brak objawów ciąży.. nawet piersi nie bolą niestety, ale stwierdziłam że nie będę najbliższym psuć Świąt i nie idę do lekarza szybciej.
Pati, myślę że Twoi najbliżsi będą się przejmowali przede wszystkim tym, że będziesz smutna i nieobecna w święta… Tak jak dziewczyny piszą, zrób USG dla swojego spokoju. Jak zobaczysz, że wszystko jest okej to zaraz zmieni Ci się nastrój. A tak.. całe święta będziesz przygnębiona, to nie tak powinno wyglądać kochana 🥹♥️Suzie, Prezesoowa, elektro96, KejtKa, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
blob wrote:Dzień dobry Dziewuszki.
Witam się z kawką w ten pochmurny dzień.
Prezesowa strasznie mi przykro. Musisz być Kochana silna. Bardzo współczuję.
A mąż niech szybko się ogarnie. Rozmawiałaś z nim , że bardzo teraz potrzebujesz jego wsparacia?
Nie rozmawiałam, bo to też jest moja wina. Z dnia na dzień zostawiłam go z całym domem na głowie, bo jak wracam ze szpitala to jedyne co to idę pod prysznic i czasem jakiś obiad zjem, który też on gotuje. Znam go i jego historię i wiem, że go to boli, ale ja dopóki się nie oswoję z sytuacją to nie potrafię inaczej. Na razie działam na autopilocie, żeby zrobić to co muszę koniecznie, czyli zająć się rodzicami i osłonić trochę siebie, no a jego zostawiłam na dalszym planie. Po prostu nie spodziewałam się, że on aż tak zareaguje, ale ma do tego pełne prawoWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Jeny ile czytania! Cześć dziewczyny
@Suzie też uwielbiam marchewki do hummusu (najlepsze combo)
@Anonim1992 bocian to dobry znak
@martysiaczki uwielbiam ramen! Wyślij swój przepis 😉
@Gregorka cudowne wieści, akurat wczoraj czytałam rozdział o tych badaniach
@Kejtka Gratulacje podwyżki będzie na przyjemności!
@MummyYummy ja biorę Puera Uno i wydaje mi się że tam jest wszystko. Nie brałabym suplementacji czy leków bez konsultacji z lekarzem. Ani my ani Internet medycyny nie skończyłyśmy. 2 tygodnie do wizyty to nie jest długo. Widzę że @Kasia111 też proponuje puera uno 😉
@biedronka100 gratulacje :* szybko ci się udało skoro starasz się od nowego roku 😉
@Speranza no co ty! Nie schizuj z tymi ćwiczeniami. Jeżeli zawsze to robiłaś to nie powinien być to problem
@Sparky gratulacje! Bijące serduszko
@elektro96 też tego nie rozumiem, można się załamać. Ci którzy nie powinni mieć- im się udaje a ci co pragną walczą latami.
@Prezesoowa tak mi przykro ☹ rozumiem co czujesz
Kilka z was mówiła o sprzątaniu, u mnie by też już się przydało ale mi się nie chce xD W tym roku pierwsze święta Wielkanocne bez mamy (Boże Narodzenie też było bez mamy ;( ) wiec tata szykuje śniadaniowe potrawy a ja obiadowe - mam nadzieje że dam radę
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Po owulacji a przed okresem – jakie można mieć objawy ciążowe (które tak wychwytujecie)
2 pryszcze i 2 odruchy wymiotne z rana się liczą? xD
Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
Ja mam w domu posprzątane jako tako, ale jutro jedziemy do teściów i tam będę robić babkę oraz faszerowane jajka.
Pati, dziewczyny dobrze mówią, idź! Zamartwianie się też nie pomaga. Wiem, że masz przykre doświadczenia, ale stres też nie jest dla Ciebie dobry.Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Sparky wrote:Pomyśl o sobie o swoim spokoju na święta 😘 Ja bym chyba poszła na Twoim miejscu na USG, bo widzę, że się tym martwisz. To zupełnie zrozumiałe po tym, co przeszłaś i nikogo nie powinna dziwić Twoja dodatkowa wizyta 😊
Pati, ja się zgadzam ze Sparky i dziewczynami, idź. Takie czekanie Cię wykończy.Zbuntowana lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
@Majlen! Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin. Dużo zdrowia, uśmiechu oraz spełnienia Twoich marzeń. No i oczywiście wymarzonego dzidziusia
Prezesoowa, Majlen, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Nie rozmawiałam, bo to też jest moja wina. Z dnia na dzień zostawiłam go z całym domem na głowie, bo jak wracam ze szpitala to jedyne co to idę pod prysznic i czasem jakiś obiad zjem, który też on gotuje. Znam go i jego historię i wiem, że go to boli, ale ja dopóki się nie oswoję z sytuacją to nie potrafię inaczej. Na razie działam na autopilocie, żeby zrobić to co muszę koniecznie, czyli zająć się rodzicami i osłonić trochę siebie, no a jego zostawiłam na dalszym planie. Po prostu nie spodziewałam się, że on aż tak zareaguje, ale ma do tego pełne prawo
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Klavel Aga wrote:Po owulacji a przed okresem – jakie można mieć objawy ciążowe (które tak wychwytujecie)
2 pryszcze i 2 odruchy wymiotne z rana się liczą? xD
Szczerze? Najwięcej objawów ciążowych przed terminem okresu miałam w cyklach bez ciąży 🤣 W ciążowych - zero 😅😅Prezesoowa, Klavel Aga, Majuna, elektro96, KejtKa, Dropsik, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzie wrote:@Majlen! Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin. Dużo zdrowia, uśmiechu oraz spełnienia Twoich marzeń. No i oczywiście wymarzonego dzidziusia
Majlen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Nie rozmawiałam, bo to też jest moja wina. Z dnia na dzień zostawiłam go z całym domem na głowie, bo jak wracam ze szpitala to jedyne co to idę pod prysznic i czasem jakiś obiad zjem, który też on gotuje. Znam go i jego historię i wiem, że go to boli, ale ja dopóki się nie oswoję z sytuacją to nie potrafię inaczej. Na razie działam na autopilocie, żeby zrobić to co muszę koniecznie, czyli zająć się rodzicami i osłonić trochę siebie, no a jego zostawiłam na dalszym planie. Po prostu nie spodziewałam się, że on aż tak zareaguje, ale ma do tego pełne prawo
Kurczę, ale na tym to jednak przecież polega. Kiedy jedno spada, drugie ciągnie je ku górze Masz pełne prawo „zrzucić” trochę obowiązków i ciężaru na męża i wymagać wsparcia 🫶🏻CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Mam tylko pinka i to 20 więc nie będę sikac bo na milion % nie wyjdzie chyba że kupię dziś na zakupach sikanca o mniejszej czułości i wtedy
blob, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Wszystkiego najpiękniejszego Majlen ! ❤
CoffeeDream, Majlen lubią tę wiadomość