Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Wielkanoc przygotowuje żur na swoim zakwasie, bigos i pewnie jakieś ciasto jak zdąże i to wszystko. :D Ogolnie mam posprzątane tylko okien nie myłam i nie bedę myć :D

Prezesoowa, blob, CoffeeDream, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się okaże że wizyta mnie nie pocieszy ? Ja nie chce być w szpitalu w święta.. biorę wszystkie opcje pod uwagę niestety , takie jest życie 🥺
    Wolę być smutna w święta niż płakać sama w pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 08:16

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Od wczoraj Was nadrabialam dziewczyny.

Prezesowa przytulam i jesteś silną babką! A z chłopem ja bym powiedziała co boli i spytała czemu tak się zachowuje

Pati jak Ty się czujesz?

Widziałam piękną Betę wczoraj więc gratuluję!! Oraz czytałam o marchewkach orzechach. Ciekawe:)

U mnie Biało przez duże B. Więc szans nie ma. Ciągnę dupka żeby wydłużyć cykl żeby był w miarę normalny a nie 21dni.
    Wpadłam w szał i kupiłam dużo testów. Jakieś miałam przeczucie że dziś zacieniuje pink. No i po przeczuciu. Negatywny jak 150.

No cóż. Kolejny cykl przede mną. Ale zaczęłam ćwiczenia i odchudzanie więc raczej będzie również stracony. Ale trudno. Najwyżej zajdę w ciążę w wakacje jak będę już pod kliniką niepłodności.

Przytulam Cię mocno :* też teraz miałam pełno przeczuć, że będą same pozytywy, a biel raziła po oczach :P ale to nie znaczy, że kolejny cykl będzie stracony :)

Bardzo mi się podoba Twoje podejście, że chcesz teraz o siebie zadbać, to jest bardzo dobry wybór :*

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja niestety w dalszym ciągu beznadziejnie, melduje 4 dzień brak objawów ciąży.. nawet piersi nie bolą niestety, ale stwierdziłam że nie będę najbliższym psuć Świąt i nie idę do lekarza szybciej.

Kochanie to nic nie znaczy :* organizm się przyzwyczaił do hormonów i uspokoił :* wiem, że po Twoich doświadczeniach trudno Ci w to uwierzyć, ale ja wierzę mocno za Ciebie i trzymam kciuki, bo z Twoim maleństwem jest wszystko dobrze, hasa sobie tam w brzuszku i zdrowo rośnie :)

Kamsi, KejtKa, elektro96, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    Kilka z was mówiła o sprzątaniu, u mnie by też już się przydało ale mi się nie chce xD W tym roku pierwsze święta Wielkanocne bez mamy :( (Boże Narodzenie też było bez mamy ;( ) wiec tata szykuje śniadaniowe potrawy a ja obiadowe - mam nadzieje że dam radę

Na pewno dasz radę :* co planujesz przygotować?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A jak się okaże że wizyta mnie nie pocieszy ? Ja nie chce być w szpitalu w święta.. biorę wszystkie opcje pod uwagę niestety , takie jest życie 🥺

A czemu byś miała być w szpitalu?

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Mam tylko pinka i to 20 więc nie będę sikac bo na milion % nie wyjdzie chyba że kupię dziś na zakupach sikanca o mniejszej czułości i wtedy

Kupić nie zaszkodzi :) ja wychodzę z założenia, że jak wychodzi kreska to lepiej też osikać zupełnie inny test, bo wg mnie zmniejsza to prawdopodobieństwo oszukańca :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń 🥳

@Prezesowa rozumiem, że czujesz zawód. Czujesz ogromny smutek z powodu zdrowia taty i to normalne że potrzebujemy chociaż prostych gestów wsparcia od drugiej połówki. Może warto usiąść i na spokojnie porozmawiać o uczuciach?

@Pati przytulam Cie mocno i rozumiem ogromny strach. Zrób tak jak podpowiada Ci serce. Tylko Ty wiesz czego w tej chwili potrzebujesz i co czujesz. Życzę Ci, żeby twoje obawy się nie sprawdziły i żeby wszystko było dobrze 🫂😙

Prezesoowa, Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Szczerze? Najwięcej objawów ciążowych przed terminem okresu miałam w cyklach bez ciąży 🤣 W ciążowych - zero 😅😅

czyli jest nadzieja :D

Sparky, Prezesoowa, elektro96, blob lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja na Wielkanoc przygotowuje żur na swoim zakwasie, bigos i pewnie jakieś ciasto jak zdąże i to wszystko. :D Ogolnie mam posprzątane tylko okien nie myłam i nie bedę myć :D
    bigos mam :) pewnie jakąś sałatkę zrobię, moze jajka faszerowane

umyłam okna i co z tego jak dziś leje :D przez brak firan będę patrzeć na te zacieki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 08:34

• Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na pewno dasz radę :* co planujesz przygotować?

sama zrobię sernik (już się nauczyłam)
    na jeden obiad zrazy (robiłam raz) a na drugi obiad coś z kuchni meksykańskiej :D

blob lubi tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    ja juz bigos mam :) pewnie jakąś sałatkę zrobię, moze jajka faszerowane

a ja umyłam i co z tego jak dziś leje :D przez brak firan będę patrzeć na te zacieki ;)

Ja w ogole nie moge sie wczuć w klimat tych swiąt. One są w tym roku za wcześnie, jeszcze jest zimno i w ogol nie czuje tej wiosny :(

Prezesoowa lubi tę wiadomość

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

• Majuna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro96 tak, to jest takie niesprawiedliwe... Nie mogę oglądać takich rzeczy... Od razu płaczę. To są małe bezbronne istoty zostawione same sobie.

@Chochlik12 tu na forum dziewczynom wychodziły testy 9dpo, więc... 😅

@PaulaG tak jest, sinupret też polecam! 😊

@Speranza :) mi położna powiedziała, że przy staraniach "ćwiczyć, ile wlezie". I pić tyle samo wody. 😊

@Sparky rośnijcie!!!

@Prezesoowa bardzo mi przykro z powodu taty. Domyślam się, jak ciężko się nie rozpaść na kawałki. Co do męża. Może sam nie wie, jak reagować, jak pocieszyć? Cieszę się, że zaraz będziesz miała brata przy sobie i nie będziesz w tym sama.

PS. Co do zimnych okładów pod oczy polecam płatki, które mam wrażenie że u mnie robią cuda z workami "Petitfee Agave Cooling", trzymam w lodówce i ratuje się, jak jest potrzeba co by ludzi nie straszyć. Gorzej jak wychodzę z płatkami pod oczami na dzielnie z psem, wtedy pewnie straszę jeszcze bardziej. 😆

@Liyss tulę za biel. Teraz tylko niech @ przychodzi i jedziemy z nowym cyklem.

@Zimozielona za biel i trzymam kciuki za kolejny 🫂

@Anonim1992 taki owulak w 9dpo. No no 🤭

@Pati2804 objawy przychodzą i odchodzą, ale rozumiem Twój strach. Może warto rozważyć jakąś wizytę jeszcze przed świętami? Dla własnego spokoju, żebyś mogła się cieszyć w pełni czasem z bliskimi.

@Majlen sto lat, sto lat! Żeby Twoje najpiękniejsze życzenie się spełniło! 🎂

U mnie melduję pochmurno i deszczowo. Na święta jedziemy na gotowe, więc chatę swoją ogarnęłam tak wiecie, standardowo. Okna nie umyte, więc u mnie święta nie mogą się odbyć. 🤣🤣🤣

Lecę dziś na wizytę do gina. Po co to w sumie nie wiem, szukam lekarza, co wpadnie na to, co można jeszcze zrobić i jakąś mną pokieruje. Chodziłam już kiedyś do niego wiele lat temu i było super. Jeśli mogę, to proszę o kilka kciuczków pod gabinetem. :)

Dobrego dnia!

Prezesoowa, Sparky, Leśneintro, Majlen, Liyss🧚🏻, Gregorka, bonmer, Pati2804, PaulaG lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 też mam takie odczucia, ale u nas na sobotę zapowiadają 24 stopnie, aż mi się nie chce wierzyć. ale cudnie by było. Spacerkom sprzyjałaby taka pogoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry :) Ja dziś wzięłam sobie dzień wolny, z planem wyspania się i załatwienia kilku rzeczy przed świętami. Pospałam do szalonej 7.15 😂

@Prezesoowa tak mi przykro kochana, że sytuacja taty tak wygląda 🥹 jesteśmy tutaj dla Ciebie ♥️

Ja mam wrażenie, że ten brak ⏸️ w ostatnim czasie to jest cisza przed weekendową burzą 🤭

Taaaa… też wolne i już o 5 oczy jak 5 złotych 🙄

Prezesoowa, notsobadd, blob lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna, kciukaski ode mnie <3

Majuna lubi tę wiadomość

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trudne sprawy teraz. Muszę wyliczyć o której wziąć leki w Wielkanoc, żeby nie siedzieć jak kołek przy stole, bo mam wrażenie, że śniadanie zacznie się o 8, czyli budzik na 6 na leki 😂

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Ale możesz też być szczęśliwa i uśmiechnięta wśród rodziny :)

KejtKa, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    sama zrobię sernik (już się nauczyłam)
    na jeden obiad zrazy (robiłam raz) a na drugi obiad coś z kuchni meksykańskiej :D

A jaki sernik robisz?
    Mnie kusi spróbować pierwszy raz baskijski, bo nigdy nie robiłam, a na insta widziałam kilka razy wersję pistacjową, więc brzmi zdrowo :D

elektro96 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @elektro96 tak, to jest takie niesprawiedliwe... Nie mogę oglądać takich rzeczy... Od razu płaczę. To są małe bezbronne istoty zostawione same sobie.

@Chochlik12 tu na forum dziewczynom wychodziły testy 9dpo, więc... 😅

@PaulaG tak jest, sinupret też polecam! 😊

@Speranza :) mi położna powiedziała, że przy staraniach "ćwiczyć, ile wlezie". I pić tyle samo wody. 😊

@Sparky rośnijcie!!!

@Prezesoowa bardzo mi przykro z powodu taty. Domyślam się, jak ciężko się nie rozpaść na kawałki. Co do męża. Może sam nie wie, jak reagować, jak pocieszyć? Cieszę się, że zaraz będziesz miała brata przy sobie i nie będziesz w tym sama.

PS. Co do zimnych okładów pod oczy polecam płatki, które mam wrażenie że u mnie robią cuda z workami "Petitfee Agave Cooling", trzymam w lodówce i ratuje się, jak jest potrzeba co by ludzi nie straszyć. Gorzej jak wychodzę z płatkami pod oczami na dzielnie z psem, wtedy pewnie straszę jeszcze bardziej. 😆

@Liyss tulę za biel. Teraz tylko niech @ przychodzi i jedziemy z nowym cyklem.

@Zimozielona za biel i trzymam kciuki za kolejny 🫂

@Anonim1992 taki owulak w 9dpo. No no 🤭

@Pati2804 objawy przychodzą i odchodzą, ale rozumiem Twój strach. Może warto rozważyć jakąś wizytę jeszcze przed świętami? Dla własnego spokoju, żebyś mogła się cieszyć w pełni czasem z bliskimi.

@Majlen sto lat, sto lat! Żeby Twoje najpiękniejsze życzenie się spełniło! 🎂

U mnie melduję pochmurno i deszczowo. Na święta jedziemy na gotowe, więc chatę swoją ogarnęłam tak wiecie, standardowo. Okna nie umyte, więc u mnie święta nie mogą się odbyć. 🤣🤣🤣

Lecę dziś na wizytę do gina. Po co to w sumie nie wiem, szukam lekarza, co wpadnie na to, co można jeszcze zrobić i jakąś mną pokieruje. Chodziłam już kiedyś do niego wiele lat temu i było super. Jeśli mogę, to proszę o kilka kciuczków pod gabinetem. :)

Dobrego dnia!

O której wizyta? Będę trzymać kciuki, żeby lekarz miał jakiś sensowny pomysł :D

Majuna lubi tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ