Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Klavel Aga wrote:
No teraz to przegięłaś, ślina mi cieknie po policzku Wygląda przepysznieKlavel Aga, CoffeeDream, Gregorka, Biedronka100 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Hej Dziewczyny 🌤️
Dziś kalendarz pusty, ale widzę, że @Chochlik ma chętkę na sikando, więc czekamy ✊🏻✊🏻✊🏻 @Suzie czekamy też na Twoje wyniki, mam nadzieje, że dzisiaj będą 🙏🏼
W pracy wezmę się za ten wątek zbiorowy, bo jutro raczej będę zaginiona w czasoprzestrzeni. I na pewno będę też dziś nadaktywna na wątku, bo w pracy zostawiłam sobie luz na dzisiaj.
I wybaczcie, że nie będę się odnosić nt. wiadomości o tacie, bo bez łez nie dam rady, a muszę jakoś ten dzień w pracy przetrwać.
Idę obłożyć oczy zimnym okładem i biegiem do pracy, bo jeszcze przed muszę mamie ogarnąć trochę zakupów
Wierzę, że ten dzień będzie dla nas dobry 😊🍀
I am only human… sikłam 😂 oczywiście biel… ale też jest po prostu za wcześnie na testowanie, chwila słabości mnie dopadła… 😂
Można nie wpisywać mojej bieli na 1 stronie, poczekam cierpliwie do soboty…🫣♥️🙌🏻11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Beza27 wrote:Ja nie chcę Cie nakręcać ale w ciąży z synem cycki bolały mnie tak mniej więcej 3-8dpo, a potem przestawały i się załamałam, a 10dpo wyszedł pozytyw 🙈 cycki już nie bolały do końca ciąży i w ogóle się w ciąży nie zmieniły 🤷🏻♀️
Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Można nie wpisywać mojej bieli na 1 stronie, poczekam cierpliwie do soboty…🫣♥️🙌🏻
Nic nie wpisuję, dopóki co najmniej kilka razy nie powtórzycie, no chyba, że małpisko przychodziChochlik12 lubi tę wiadomość
O rany!!! Ślinka cieknie 🤤 proszę o przepis 😍27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Robiłam na Święta BN sernik z kajmakiem. Pyszka! 🥰 Teraz też robię, ale bez toffifee. Ogólnie kocham toffifee, ale już tutaj to dla mnie za wiele 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
elektro96 wrote:Haha, kochane moje mistrzynie 😝 Wy zawsze znajdziecie odpowiedź i podniesiecie na duchu! W takim razie już nie marudzę i czekam cierpliwie 🤣
Na tym forum na wszystko jest odpowiedź, niczym nas nie zagną, a i kreski na testach też się doszukamy. 😁elektro96, Prezesoowa, martysiaczki, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
U mnie temperatura dziś dalej w górze. Trochę zaczynam się nakręcać, bo w tamtym miesiącu na tym etapie już spadała.
Nie chcę się nakręcać, boję się rozczarowania, ale chyba już za późno. Będzie biel, to będzie zawód.
Weźcie mnie palnijcie 🤣 w głowie milion myśli.Prezesoowa, Majuna, Dropsik lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:U mnie temperatura dziś dalej w górze. Trochę zaczynam się nakręcać, bo w tamtym miesiącu na tym etapie już spadała.
Nie chcę się nakręcać, boję się rozczarowania, ale chyba już za późno. Będzie biel, to będzie zawód.
Weźcie mnie palnijcie 🤣 w głowie milion myśli.Majuna lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Weźcie mnie palnijcie 🤣 w głowie milion myśli.
A może wcale nie będzie bieli tylko majtkowy róż? 🤞 🤞 🤞elektro96, Majuna, blob, CoffeeDream lubią tę wiadomość
Majunka, widzę że jutro masz sono HSG. Jestem ciekawa Twoich odczuć po badaniu 🙂 na którą masz jutro ?27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U mnie dzisiaj brązowe plamienie się pojawiło na papierze. 12 dpo, więc pewnie małpa wcześniej zawita. W tej sytuacji nie wiem nawet czy będę testować.
Poza tym dobrego dnia dziewczyny!
Prezesoowa - przytulam mocno... Niezmiennie życzę zdrowia dla taty"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@Prezesowa, przytulam mocno 🥹🥹🥹
@Pati, domyślam się, jak Ci ciężko, ja w ciąży nigdy nie byłam, ale mam koleżanki, które nie miały żadnych objawów i urodziły zdrowe dzieci/ trzymam kciuki✊
@Liyss
Kurczę jak wcześnie wstajesz 🫣 ogółem to znam temat plamien, wiec współczucie zamiast już mieć normalnie okres to jakieś niewidomo co
@Coffe Ty tez coś masz za próblem ze spaniem?😂 No skoro temp w gorze, to trzymam kciuki!
Ja ogółem tez mam problem ze spaniem ;/ wydaje mi się ze stres tak na mnie działa. Tylko ja nie mogę zasnąć wieczorem bardzo długo do 2-3.
Mnie od dwóch dni budzą rano bóle miesiączkowe i bóle piersi. Nie ma co liczyć na cud. Jest dokładnie jak miesiąc temu 😂 dziś 27 dc, a zazwyczaj mam 28-30. Swoją droga czy któraś z was ma te bóle rano? Bo w ciągu dnia prawie nie czuje, a rano jesy jakaś maskra. To od leżenia czy co?Prezesoowa, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
A ja się chciałam pochwalić, że mam dziś ten najgorszy dzień okresu i nie brałam jeszcze nic przeciwbólowego!!! To się w moim życiu jeszcze nie wydarzyło jestem z siebie taka dumna jakbym wynalazła lek na raka co najmniej
a i mój termometr jest w doręczeniu trzeba się cieszyć z małych rzeczyelektro96, notsobadd, Majuna, Chmurka21, Speranza :), Malinowysorbet, blob, MummyYummy, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Vienna, Pati2804, Platynova55 lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:U mnie temperatura dziś dalej w górze. Trochę zaczynam się nakręcać, bo w tamtym miesiącu na tym etapie już spadała.
Weźcie mnie palnijcie 🤣 w głowie milion myśli.
No wygląda to obiecującoPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:A ja się chciałam pochwalić, że mam dziś ten najgorszy dzień okresu i nie brałam jeszcze nic przeciwbólowego!!! To się w moim życiu jeszcze nie wydarzyło jestem z siebie taka dumna jakbym wynalazła lek na raka co najmniej
a i mój termometr jest w doręczeniu trzeba się cieszyć z małych rzeczy
u mnie niespodziewanie wypłata była szybciej aż o jeden dzień, więc też już zamówiłam. No i potrzebowałam darmowej wysyłki, więc pobrałam 3 testy 😂 będą na wyjazd do teściowejPrezesoowa, blob, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:A ja się chciałam pochwalić, że mam dziś ten najgorszy dzień okresu i nie brałam jeszcze nic przeciwbólowego!!! To się w moim życiu jeszcze nie wydarzyło jestem z siebie taka dumna jakbym wynalazła lek na raka co najmniej
a i mój termometr jest w doręczeniu trzeba się cieszyć z małych rzeczy
I gratulacje! Może suple i jakaś dieta działająPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
elektro96 wrote:Majunka, widzę że jutro masz sono HSG. Jestem ciekawa Twoich odczuć po badaniu 🙂 na którą masz jutro ?
Na 20. 🙈 I to na dodatek w innym mieście, ale wcisnął mnie, bo ciężko u mnie wcelować się przez święta w 8-12 dc, a jutro akurat mam 8dc. Na pewno dam znać! Chybę będę żyła. 😅elektro96 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀