Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam w głowie, żeby nikt w święta nie poruszał tematu dzieci, bardzo bym nie chciała 😪

Majuna, Malinowysorbet, Chmurka21, notsobadd, Dropsik, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Mam tyle pracy a tak bardzo nie mam na nic ochoty :/ brzuch mnie pobolewa ale to tak okresowo, nic poza tym się nie dzieje więc nie mam nawet cienia nadziei na cokolwiek w tym cyklu. Zostało tylko przybrać na świeta uśmiech numer 3 żeby nikt nie widział że coś jest nie tak i okazywac niezmierna radosc z wizyty kuzynki, która jest w ciąży 😒 mam ochotę się dzies schować
    Przypadkiem kliknęłam 'lubię to' i nie da się odlubić, bo nie lubię tej wiadomości 😩
    Przykro mi, że tak się czujesz. Najgorzej jest udawać radość w takiej sytuacji. Powinno się być życzliwym, a w głębi duszy jest smutek 😟
    Dziś też zobaczyłam kolejną znajomą osobę na instagramie, z filmikiem gdzie pokazuje test ciążowy

Chmurka21 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:52

Chmurka21, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, oby nikt nie poruszał tych niechcianych tematów, święta niech będą przyjemne i spokojne :)

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczynki ❤️ Widzę, że przybyło trochę nowych 🤰🏻 gratuluję ❤️ za resztę niezmiennie kciuki, a za biele i małpy tulę jak zawsze 🫂
    Mnie ostatnio bardzo mało tutaj, bo musiałam się przyłożyć do teorii z prawka. Narazie zdany ten wewnętrzny egz w szkole, a teraz czekam na jazdy 😁
    Powiem wam, że zaczęłam pić fertistim i nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak ładny płodny śluz 🤭 tylko kurczę wydawało mi się, że owulka była w 15dc lub 16dc, ale temp w dole. Wyczuwam cykl bezowi niestety, a szkoda, bo kwiecień to mój urodzinowy miesiąc i liczyła na prezent.. 😞 myślicie, że temp może się podnieść np 2/3 dni po owulacji dopiero? 🤔
    Udanego dnia ❤️

O Ciee, wspólczuję robienia prawa jazdy. Dla mnie najgorszy egzamin i trauma :( 2 lata zdawałam i zdałam w końcu. Gratuluje zdania wewnętrznego i pooowodzeeenia <3 Trzymam kciuczki na maxa!

Majuna, san95, Gregorka lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Przypadkiem kliknęłam 'lubię to' i nie da się odlubić, bo nie lubię tej wiadomości 😩
    Przykro mi, że tak się czujesz. Najgorzej jest udawać radość w takiej sytuacji. Powinno się być życzliwym, a w głębi duszy jest smutek 😟
    Dziś też zobaczyłam kolejną znajomą osobę na instagramie, z filmikiem gdzie pokazuje test ciążowy

Ja ogólnie mam dziwny stosunek do tego afiszowania się ciąża w mediach i to na tak wczesnym etapie 🙈

Majuna, Majlen, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ok, to suplementacji, drugiej części nie widziałam. 😂 Nie ma co sobie żałować. Oby tak dalej było widać efekty. Ja ostatnie dwie miesiączki też miałam łagodniejsze i się zastanawiam, czy to nie zasługa picia inozytolu.

Może tak być :) podobno też czym lepszy progesteron tym łaskawsza @ :P kurde jak żałuje, że nie zbadałam swojego :P

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Mam tyle pracy a tak bardzo nie mam na nic ochoty :/ brzuch mnie pobolewa ale to tak okresowo, nic poza tym się nie dzieje więc nie mam nawet cienia nadziei na cokolwiek w tym cyklu. Zostało tylko przybrać na świeta uśmiech numer 3 żeby nikt nie widział że coś jest nie tak i okazywac niezmierna radosc z wizyty kuzynki, która jest w ciąży 😒 mam ochotę się dzies schować

Powtórzę to już dziś kolejny raz: to nic nie znaczy :* objawy wczesnej ciąży są takie same jak okresowe :) co do świąt rozumiem..

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja ogólnie mam dziwny stosunek do tego afiszowania się ciąża w mediach i to na tak wczesnym etapie 🙈
    Mam to samo, uważam, też że właśnie wpędza to w smutek inne kobiety, no zresztą widać to u nas na grupie. Eh, ale przecież nie powiesz komuś, ' weź nie chwal się ' 😟

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:

Nie rozumiem takiego życiowego ekshibicjonizmu.. A jak coś pójdzie nie tak to wrzuci filmik ze szpitalną podpaską ?

• san95 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    O Ciee, wspólczuję robienia prawa jazdy. Dla mnie najgorszy egzamin i trauma :( 2 lata zdawałam i zdałam w końcu. Gratuluje zdania wewnętrznego i pooowodzeeenia <3 Trzymam kciuczki na maxa!

Ja na maxa się cieszę i zero jakiekolwiek spiny. Robiłam już kiedyś prawko, ale mi się odechciało 😅 teraz wróciłam i już nie mogę się doczekać, żeby wsiąść za kółko 🥳 dziękuję! ❤️ mam nadzieję, że pójdzie szybko i w wakacje już będę jeździć 😁

grazka0022, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Mam to samo, uważam, też że właśnie wpędza to w smutek inne kobiety, no zresztą widać to u nas na grupie. Eh, ale przecież nie powiesz komuś, ' weź nie chwal się ' 😟

No nie powiesz... :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie rozumiem takiego życiowego ekshibicjonizmu.. A jak coś pójdzie nie tak to wrzuci filmik ze szpitalną podpaską ?

Wtedy zamilkną na wieki i będą plotki, że przecież dziecko miało być, a nikogo nie widać z wózkiem na dzielni :P

Majlen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się totalnie afiszuje z moimi poronieniami i ciążami. Akurat nie korzystam z mediow społecznościowych, ale totalnie nie rozumiem tego że miałabym się z tym ukrywać wsrod znajomych i przyjaciół. To w sumie są najważniejsze wydarzenia mojego życia z zeszłego roku, a ludzie też są wyrozumiali i nie rozmawiają o donoszonych ciążach innych jak wiedzą. Każdy robi jak chce, mi to pomogło, nagle okazało się że bardzo dużo osób z mojego otoczenia miało podobne przeżycia i się poczułam tak że nie jestem z tym sama.

My się nie spotykamy z rodziną, nie będzie komentarzy, spędzimy święta w naszym gronie

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wtedy zamilkną na wieki i będą plotki, że przecież dziecko miało być, a nikogo nie widać z wózkiem na dzielni :P
    Taak , wtedy to dopiero ta osoba będzie wzbudzać zainteresowanie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    A ja się totalnie afiszuje z moimi poronieniami i ciążami. Akurat nie korzystam z mediow społecznościowych, ale totalnie nie rozumiem tego że miałabym się z tym ukrywać wsrod znajomych i przyjaciół. To w sumie są najważniejsze wydarzenia mojego życia z zeszłego roku, a ludzie też są wyrozumiali i nie rozmawiają o donoszonych ciążach innych jak wiedzą. Każdy robi jak chce, mi to pomogło, nagle okazało się że bardzo dużo osób z mojego otoczenia miało podobne przeżycia i się poczułam tak że nie jestem z tym sama.

My się nie spotykamy z rodziną, nie będzie komentarzy, spędzimy święta w naszym gronie

Ale ja mówię o mediach, a nie prywatnych kontaktach. To jest różnica.

nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sikałam ale jest taki cień cienia że nie idzie go uchwycić na zdjęciu 😔

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

No rodzina to co innego. Mowa tu wyłącznie o mediach społecznościowych

Suzie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Kupiłam sikałam ale jest taki cień cienia że nie idzie go uchwycić na zdjęciu 😔

Czyli jutro do powtórki :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas też wiedzą znajomi i rodzina, że startujemy ze staraniami.

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ