Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już mam w głowie, żeby nikt w święta nie poruszał tematu dzieci, bardzo bym nie chciała 😪
Majuna, Malinowysorbet, Chmurka21, notsobadd, Dropsik, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Malinowysorbet wrote:Mam tyle pracy a tak bardzo nie mam na nic ochoty brzuch mnie pobolewa ale to tak okresowo, nic poza tym się nie dzieje więc nie mam nawet cienia nadziei na cokolwiek w tym cyklu. Zostało tylko przybrać na świeta uśmiech numer 3 żeby nikt nie widział że coś jest nie tak i okazywac niezmierna radosc z wizyty kuzynki, która jest w ciąży 😒 mam ochotę się dzies schować
Przykro mi, że tak się czujesz. Najgorzej jest udawać radość w takiej sytuacji. Powinno się być życzliwym, a w głębi duszy jest smutek 😟
Dziś też zobaczyłam kolejną znajomą osobę na instagramie, z filmikiem gdzie pokazuje test ciążowyChmurka21 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Liyss🧚🏻 wrote:Ja już mam w głowie, żeby nikt w święta nie poruszał tematu dzieci, bardzo bym nie chciała 😪
Doskonale Cię rozumiem. Ja już się nastawiam psychicznie, że ktoś z czymś wyjedzie...Chmurka21, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualny
-
san95 wrote:Hej dziewczynki ❤️ Widzę, że przybyło trochę nowych 🤰🏻 gratuluję ❤️ za resztę niezmiennie kciuki, a za biele i małpy tulę jak zawsze 🫂
Mnie ostatnio bardzo mało tutaj, bo musiałam się przyłożyć do teorii z prawka. Narazie zdany ten wewnętrzny egz w szkole, a teraz czekam na jazdy 😁
Powiem wam, że zaczęłam pić fertistim i nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak ładny płodny śluz 🤭 tylko kurczę wydawało mi się, że owulka była w 15dc lub 16dc, ale temp w dole. Wyczuwam cykl bezowi niestety, a szkoda, bo kwiecień to mój urodzinowy miesiąc i liczyła na prezent.. 😞 myślicie, że temp może się podnieść np 2/3 dni po owulacji dopiero? 🤔
Udanego dnia ❤️
O Ciee, wspólczuję robienia prawa jazdy. Dla mnie najgorszy egzamin i trauma 2 lata zdawałam i zdałam w końcu. Gratuluje zdania wewnętrznego i pooowodzeeenia Trzymam kciuczki na maxa!Majuna, san95, Gregorka lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Majlen wrote:Przypadkiem kliknęłam 'lubię to' i nie da się odlubić, bo nie lubię tej wiadomości 😩
Przykro mi, że tak się czujesz. Najgorzej jest udawać radość w takiej sytuacji. Powinno się być życzliwym, a w głębi duszy jest smutek 😟
Dziś też zobaczyłam kolejną znajomą osobę na instagramie, z filmikiem gdzie pokazuje test ciążowy
Ja ogólnie mam dziwny stosunek do tego afiszowania się ciąża w mediach i to na tak wczesnym etapie 🙈Majuna, Majlen, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Majuna wrote:Ok, to suplementacji, drugiej części nie widziałam. 😂 Nie ma co sobie żałować. Oby tak dalej było widać efekty. Ja ostatnie dwie miesiączki też miałam łagodniejsze i się zastanawiam, czy to nie zasługa picia inozytolu.
Może tak być podobno też czym lepszy progesteron tym łaskawsza @ kurde jak żałuje, że nie zbadałam swojegoMajuna lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Malinowysorbet wrote:Mam tyle pracy a tak bardzo nie mam na nic ochoty brzuch mnie pobolewa ale to tak okresowo, nic poza tym się nie dzieje więc nie mam nawet cienia nadziei na cokolwiek w tym cyklu. Zostało tylko przybrać na świeta uśmiech numer 3 żeby nikt nie widział że coś jest nie tak i okazywac niezmierna radosc z wizyty kuzynki, która jest w ciąży 😒 mam ochotę się dzies schować
Powtórzę to już dziś kolejny raz: to nic nie znaczy :* objawy wczesnej ciąży są takie same jak okresowe co do świąt rozumiem..Malinowysorbet lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:Ja ogólnie mam dziwny stosunek do tego afiszowania się ciąża w mediach i to na tak wczesnym etapie 🙈
KejtKa lubi tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Przypadkiem kliknęłam 'lubię to' i nie da się odlubić, bo nie lubię tej wiadomości 😩
Dziś też zobaczyłam kolejną znajomą osobę na instagramie, z filmikiem gdzie pokazuje test ciążowy
Nie rozumiem takiego życiowego ekshibicjonizmu.. A jak coś pójdzie nie tak to wrzuci filmik ze szpitalną podpaską ?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
grazka0022 wrote:O Ciee, wspólczuję robienia prawa jazdy. Dla mnie najgorszy egzamin i trauma 2 lata zdawałam i zdałam w końcu. Gratuluje zdania wewnętrznego i pooowodzeeenia Trzymam kciuczki na maxa!
Ja na maxa się cieszę i zero jakiekolwiek spiny. Robiłam już kiedyś prawko, ale mi się odechciało 😅 teraz wróciłam i już nie mogę się doczekać, żeby wsiąść za kółko 🥳 dziękuję! ❤️ mam nadzieję, że pójdzie szybko i w wakacje już będę jeździć 😁grazka0022, Prezesoowa, MummyYummy, blob, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Mam to samo, uważam, też że właśnie wpędza to w smutek inne kobiety, no zresztą widać to u nas na grupie. Eh, ale przecież nie powiesz komuś, ' weź nie chwal się ' 😟
No nie powiesz...👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Nie rozumiem takiego życiowego ekshibicjonizmu.. A jak coś pójdzie nie tak to wrzuci filmik ze szpitalną podpaską ?
Wtedy zamilkną na wieki i będą plotki, że przecież dziecko miało być, a nikogo nie widać z wózkiem na dzielniMajlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
A ja się totalnie afiszuje z moimi poronieniami i ciążami. Akurat nie korzystam z mediow społecznościowych, ale totalnie nie rozumiem tego że miałabym się z tym ukrywać wsrod znajomych i przyjaciół. To w sumie są najważniejsze wydarzenia mojego życia z zeszłego roku, a ludzie też są wyrozumiali i nie rozmawiają o donoszonych ciążach innych jak wiedzą. Każdy robi jak chce, mi to pomogło, nagle okazało się że bardzo dużo osób z mojego otoczenia miało podobne przeżycia i się poczułam tak że nie jestem z tym sama.
My się nie spotykamy z rodziną, nie będzie komentarzy, spędzimy święta w naszym gronieStart starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Suzie wrote:Wtedy zamilkną na wieki i będą plotki, że przecież dziecko miało być, a nikogo nie widać z wózkiem na dzielni
Prezesoowa lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
NiedoszlaWielodzietna wrote:A ja się totalnie afiszuje z moimi poronieniami i ciążami. Akurat nie korzystam z mediow społecznościowych, ale totalnie nie rozumiem tego że miałabym się z tym ukrywać wsrod znajomych i przyjaciół. To w sumie są najważniejsze wydarzenia mojego życia z zeszłego roku, a ludzie też są wyrozumiali i nie rozmawiają o donoszonych ciążach innych jak wiedzą. Każdy robi jak chce, mi to pomogło, nagle okazało się że bardzo dużo osób z mojego otoczenia miało podobne przeżycia i się poczułam tak że nie jestem z tym sama.
My się nie spotykamy z rodziną, nie będzie komentarzy, spędzimy święta w naszym gronie
Ale ja mówię o mediach, a nie prywatnych kontaktach. To jest różnica.Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Kupiłam sikałam ale jest taki cień cienia że nie idzie go uchwycić na zdjęciu 😔Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
NiedoszlaWielodzietna wrote:A ja się totalnie afiszuje z moimi poronieniami i ciążami. Akurat nie korzystam z mediow społecznościowych, ale totalnie nie rozumiem tego że miałabym się z tym ukrywać wsrod znajomych i przyjaciół. To w sumie są najważniejsze wydarzenia mojego życia z zeszłego roku, a ludzie też są wyrozumiali i nie rozmawiają o donoszonych ciążach innych jak wiedzą. Każdy robi jak chce, mi to pomogło, nagle okazało się że bardzo dużo osób z mojego otoczenia miało podobne przeżycia i się poczułam tak że nie jestem z tym sama.
My się nie spotykamy z rodziną, nie będzie komentarzy, spędzimy święta w naszym gronie
No rodzina to co innego. Mowa tu wyłącznie o mediach społecznościowychSuzie, Prezesoowa lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Anonim1992 wrote:Kupiłam sikałam ale jest taki cień cienia że nie idzie go uchwycić na zdjęciu 😔
Czyli jutro do powtórki👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
U nas też wiedzą znajomi i rodzina, że startujemy ze staraniami.Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"