Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mi kiedyś dosyć dawno taka wścibska ciociunia przy stole powiedziała, że czas na mnie (u jej córki akurat była świeżutka wpadka z partnerem, którego znała ze 3 msc) to jej powiedziałam, że nie mogę mieć dzieci, bo mnie strasznie wkurwiają 😊 Do dzisiaj z tamtej strony „rodziny” mam spokój. Gorzej z moim tatą, ciągle dopytuje, a ja się boję że w końcu wybuchnę 👀

To mnie kiedyś bratowa zapytała kiedy dzieci, a że byłam po paru drinkach to jej powiedziałam, że nigdy, bo śmierdzi im kupa i za dużo przy nich roboty :D z radością obserwowałam jej oburzenie :P ale to że ona nawet mojemu tacie się zwierzała jakiego koloru ma krew miesiączkową i ile razy w ciągu przyjazdu mojego brata się bzykali to nie znaczy, że ja komuś z kim nie mam głębokiej więzi będę się zwierzać z moich macierzyńskich planów :P

notsobadd, KejtKa, Zbuntowana, Platynova55 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Chyba poczekam do soboty silne jutro na owulaka czy nadzieję ciemniejszy

Kochanie, owulak może być niemiarodajny, bo on co do zasady nie świadczy o ciąży. Są kobiety, które w ciąży mają owulaki absolutnie białe i zblednie Ci kreska na nim i będziesz się martwić, a to nie ma potwierdzać ani zaprzeczać ciąży :)

Anonim1992 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    Dzień dobry kwiatuszki 🌼
    Poproszę o taki kawałek ciasta do kawusi :)
    @ Prezesowa przytulam
    @Majlen wszystkiego najlepszego!!  🍾
    @ Chmurka21 ja mam takie bóle ale najbardziej wieczorem. Z rana nic, wstaje macam cycki i 0 a wieczorem nie mogę spać na brzuchu. Dzisiaj też mój 27 dc a cykle 30 dni.

Ja na święta nic nie robię. Może jedynie babkę upiekę i kilka jajek na twardo :) mamy z rodziną trudne sprawy i w tym roku rezygnujemy ze wspólnych świąt. Wyjeżdżamy najprawdopodobniej nad morze. A śniadanko wielkanocne będzie zjedzone na plaży :)

Polubiłam za śniadanie wielkanocne na plaży 😍 To musi być fantastyczne doświadczenie!

Współczuję trudnej sytuacji rodzinnej.

Rahia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    W sumie, to też to przemyślałam teraz, że gdy serio będą ⏸️ w niedzielę, to potwierdzenie betą, będę mogła zrobic dopiero we wtorek.
    Jak tu przeżyć dwa dni

dlatego ja nie robię testu :P najchętniej z testowaniem bym czekała 3-4 dni po spodziewanej miesiączce :P

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To mnie kiedyś bratowa zapytała kiedy dzieci, a że byłam po paru drinkach to jej powiedziałam, że nigdy, bo śmierdzi im kupa i za dużo przy nich roboty :D z radością obserwowałam jej oburzenie :P ale to że ona nawet mojemu tacie się zwierzała jakiego koloru ma krew miesiączkową i ile razy w ciągu przyjazdu mojego brata się bzykali to nie znaczy, że ja komuś z kim nie mam głębokiej więzi będę się zwierzać z moich macierzyńskich planów :P

Że coooo? O.O

Prezesoowa, Chmurka21, Anonim1992 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

😱😱😱

Ja może jakaś pruderyjna jestem, ale szokują mnie takie rzeczy 😮😲 Jak lubię swojego teścia bardzo, tak po prostu nie wyobrażam sobie, żeby rozmawiać z nim o pożyciu małżeńskim z jego synem czy własnym okresie...

grazka0022, elektro96, Prezesoowa, Leśneintro, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik estradiolu już. 165 pg/ml. To dobrze czy źle?

Prezesoowa, Eniana, blob, MummyYummy, Dropsik, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam wynik estradiolu już. 165 pg/ml. To dobrze czy źle?

Bardzo dobrze! :)

Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    dlatego ja nie robię testu :P najchętniej z testowaniem bym czekała 3-4 dni po spodziewanej miesiączce :P
    No racja też, ale znowu z drugiej strony, chciałabym wcześniej wiedzieć co znaczą te objawy 😄

P.S Też dziś wam się tak zacina apka? Bo ja musze czekać dłuższą chwilę, aż mi odświeży, albo gdy przejdę do okienka, żeby odpisać.
    Tak to zawsze wszystko szybko działało

Chmurka21 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś totalna biel, więc chyba ten Ovi utrzymuje się u mnie trochę dłużej, niż 10 dni. Dziś 10 dpo, więc już chyba czas spisać 15 cs na straty. Za kilka dni 🙈. I trzeci cykl z Clo 😔

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    😱😱😱

Ja może jakaś pruderyjna jestem, ale szokują mnie takie rzeczy 😮😲 Jak lubię swojego teścia bardzo, tak po prostu nie wyobrażam sobie, żeby rozmawiać z nim o pożyciu małżeńskim z jego synem czy własnym okresie...

No niestety... Mój tata był bardzo wspierający, po moim poronieniu to on ze mną siedział w szpitalu i mnie przytulał i trzymał za rękę, moja mama uznała to za statystykę, chociaż była przy mnie i złego słowa nie mogę powiedzieć. Jak wyszłam ze szpitala to tata bardziej zwracał uwagę na to ile biorę tabletek przeciwbólowych i ile zużywam podpasek, chociaż robił to tak po męsku po kryjomu myśląc, że nie widzę :P jego to nie rusza i nie brzydzi, ale też bez przesady. Jak się ma czuć moja 13letnia bratanica jak przyjeżdża do dziadka i słucha swojej matki, że jest nieznośna, bo pewnie dostanie pierwszy okres? No sorry, ale mi jest jakoś głupio przy niej tego słuchać, bo widzę jaka jest zakłopotana, a co dopiero ona..

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Super, ulżyło mi :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Klavel Aga Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    A ja się totalnie afiszuje z moimi poronieniami i ciążami. Akurat nie korzystam z mediow społecznościowych, ale totalnie nie rozumiem tego że miałabym się z tym ukrywać wsrod znajomych i przyjaciół. To w sumie są najważniejsze wydarzenia mojego życia z zeszłego roku, a ludzie też są wyrozumiali i nie rozmawiają o donoszonych ciążach innych jak wiedzą. Każdy robi jak chce, mi to pomogło, nagle okazało się że bardzo dużo osób z mojego otoczenia miało podobne przeżycia i się poczułam tak że nie jestem z tym sama.

My się nie spotykamy z rodziną, nie będzie komentarzy, spędzimy święta w naszym gronie

mam podobnie, najbliższe mi osoby wiedzą

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    U mnie dziś totalna biel, więc chyba ten Ovi utrzymuje się u mnie trochę dłużej, niż 10 dni. Dziś 10 dpo, więc już chyba czas spisać 15 cs na straty. Za kilka dni 🙈. I trzeci cykl z Clo 😔

Jak 10dpo to jeszcze nic nie jest stracone 🤞 🤞 🤞

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Myślisz, że w pierwszych dniach cyklu też warto go zbadać?

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jest niedobrze, żeby nie powiedzieć, że źle. Przenieśli go na OIOM, bo objawy ciągle postępują i od razu padła mu też psychika, bo był już na tym oddziale i ma same negatywne wspomnienia.. Nie dam rady tego przechodzić znowu, to nie jest na moją psychikę:( już się wczoraj u niego poryczałam, ale na szczęście nie zauważył, bo przyszła pielęgniarka i odwróciła jego uwagę. Do tego dobija mnie mąż, bo niestety nie wiem jak to się stało, ale nie mam w nim żadnego wsparcia.. wczoraj przy obiedzie łzy mi kapały do jedzenia, a on się poszedl położyć i zasnął.
    Chodzę tylko po kątach i płaczę, a muszę jeszcze dzisiaj przetrwać w pracy. Jutro wraca mój brat to będzie trochę lżej. Od tego wszystkiego jest mi po prostu niedobrze :(
    Bardzo mi przykro i tulę mocno 🫂 mam nadzieję, że to tylko chwilowe zaćmienie męża i będzie Cię wspierać bo na pewno bardzo tego potrzebujesz. Przesyłam dużo siły dla Ciebie, taty i całej rodziny 🫂🫂🫂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Myślisz, że w pierwszych dniach cyklu też warto go zbadać?

Myślę, że tak. Będziesz mieć pełny obraz tego jak on pracuje, ale zakładam, że jak teraz jest super to i na początku cyklu będzie dobry :)

• Rahia Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżanki tato trzymał ja za rękę przy porodzie. Różne są relacje. Ja nie mówie nic nikomu. Mamie , babci nikomu a mąż swoją mame uważa za przyjaciółke i powierniczke. Nie przeszkadza mi to, jest wspaniała i się nie wtrąca. Czasami tylko zapyta o jakieś badanie, i tak samo przestała pytać kiedy wnuki. Ale wie że ja jej nic nie powiem, taka jestem :)

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Hej, ja nie śpię od 3:30…

Siknęłam ale totalna biel. Wg moich obliczeń to powinien być już albo 16dpo albo 14dpo więc nic z tego. Ból piersi minął, ból brzucha czasami się pojawia ale ogólnie minął bo od soboty bolało tak, że dosłownie czułam, że za chwile będzie @. Obstawiam, że się spóźni jak to małpa chce zrujnować mój cały plan. W sobotę miałam robić badania 3dc a ona pokrzyżowała moje plany. Już drugi raz jak umawiam się do gin to okres mi się spóźnia i wszystko przesuwa 😂

Plamienia mam ale nie mocne więc się nie rozkręciły więc zakładam, że nawet dziś @ się nie zjawi tylko pewnie na święta 😭
    Miałam ostatnio dokładnie to samo. Spóźniający się okres i 4 dni plamienia. Jak mnie to dobijało, bo codziennie myślałam że zaczynam nowy cykl, a tu dupa tylko plamienie. Mi magicznie kurek się odkręcił po ❤️ z mężem. Więc jak masz ochotę i męża w pobliżu to warto spróbować 🤣

Prezesoowa, Zbuntowana, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Myślę, że tak. Będziesz mieć pełny obraz tego jak on pracuje, ale zakładam, że jak teraz jest super to i na początku cyklu będzie dobry :)

I tak będę szła z innymi rzeczami to przy okazji też zrobię. :D

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ