Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤
Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤
Pati, tak bardzo cieszę się Twoim szczęściem ♥️♥️♥️
Normalnie ryczę 😭 i w kółko czytam tą historię ♥️♥️♥️
Cudownie, naprawdę cudownie! Masz wspaniałą szwagierkę 🥰 I uważam, że Góra czuwa nad Tobą, że tak wszystko udało się zgrać ♥️♥️♥️elektro96, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Pati, to chyba Ty dziś nam zrobiłaś dzień ♥️
Wszystkie płaczemy, a jeszcze nie można tego zwalić na cebulę 😅
Dobrze, że Twój Kurczaczek ma się dobrze, będziesz miała piękne święta ♥️♥️♥️blob, elektro96, CoffeeDream, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana, bonmer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤
Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Anonim1992 wrote:Naprawdę próbowałam pod każdym kątem No nie idzie uchwycić wychodzi biel. Poza tym to jest naprawdę bardzo wcześnie i na dobrą sprawę sikanie już chyba 5 od rana wiec to się poprostu nie uda 🤣🤣
Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.
Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:22
grazka0022, martysiaczki, Prezesoowa, KejtKa, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.
Ja tak mam 😬CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Suzie wrote:Ja tak mam 😬
To samoooCoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:Jutro testujesz?
Głowa do góry 🫂
Ja też w tym roku odpowiadam za słodkości ☺️
Tak, jutro testuję, już sama nie wiem czego się spodziewać..
Co ciekawego pieczesz?Zbuntowana lubi tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
Pati, tak bardzo się cieszę! Oczy mam zaszkolne, jak czytam... Masz wspaniałą osobę przy sobie.
CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Suzie @grazka@blob to trochę mnie uspokoilyscie. Myślałam, że to ja jestem taką dziwną staraczką 🙈😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:26
grazka0022, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣
To zupełnie normalne, bo bardzo tego chcesz, ale jest to nowe, a naturalnie obawiamy się nowych rzeczy 😉CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
martysiaczki wrote:Tak, jutro testuję, już sama nie wiem czego się spodziewać..
Co ciekawego pieczesz?
A jakieś objawy masz? I który to będzie dpo?
Ja piekę sernik i leśny mech ☺️blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MummyYummy wrote:To zupełnie normalne, bo bardzo tego chcesz, ale jest to nowe, a naturalnie obawiamy się nowych rzeczy 😉
Dokładnie... 🥹 Obawiam się trochę roli mamy, chociaż będę starać się jak najlepiej umiem 🩷Zbuntowana lubi tę wiadomość
MummyYummy wrote:@Pati, to chyba Ty dziś nam zrobiłaś dzień ♥️
Wszystkie płaczemy, a jeszcze nie można tego zwalić na cebulę 😅
Dobrze, że Twój Kurczaczek ma się dobrze, będziesz miała piękne święta ♥️♥️♥️
Oj, dokładnie... Pati nas wzruszyła totalnie 🥹🥰Pati2804, MummyYummy, blob, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Majlen Wszystkiego najlepszego Kochana! A najlepiej upragnionych II kreseczek 🥰🍀⏸️
A masz jakiś plan na zmierzenie ewentualnie bety? Chyba będzie trzeba po świętach... 🤔CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Super cieszę sie... gratulacjemięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
@Pati super. Dobrze, że poszłaś, zawsze będziesz trochę spokojniejsza na Święta.
A co do boli miesiączkowych napinania macicy do ja dzisiaj coś takiego czuję ale to dopiero 5dpo. Nie wiem totalnie o co chodzi…. Coś ta moja macica dziwnie sie zachowujeCoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci