Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤

Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
    Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤

Pati, tak bardzo cieszę się Twoim szczęściem ♥️♥️♥️

Normalnie ryczę 😭 i w kółko czytam tą historię ♥️♥️♥️

Cudownie, naprawdę cudownie! Masz wspaniałą szwagierkę 🥰 I uważam, że Góra czuwa nad Tobą, że tak wszystko udało się zgrać ♥️♥️♥️

elektro96, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, to chyba Ty dziś nam zrobiłaś dzień ♥️

Wszystkie płaczemy, a jeszcze nie można tego zwalić na cebulę 😅

Dobrze, że Twój Kurczaczek ma się dobrze, będziesz miała piękne święta ♥️♥️♥️

blob, elektro96, CoffeeDream, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana, bonmer lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤

Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
    Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤
    Boże, jakie cudowne wieści, popłakałam się i ja. Cudownie, odetchnij Kochana

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Naprawdę próbowałam pod każdym kątem No nie idzie uchwycić wychodzi biel. Poza tym to jest naprawdę bardzo wcześnie i na dobrą sprawę sikanie już chyba 5 od rana wiec to się poprostu nie uda 🤣🤣
    A negatyw? :d desperacja level hard 😂

Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana, PaulaG lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
    Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.
    Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:22

grazka0022, martysiaczki, Prezesoowa, KejtKa, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
    Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.

Ja tak mam 😬

CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja tak mam 😬

To samooo

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee tez tak mam, bardzo chcę, a jednak jakieś obawy są :)

Anonim myślę, że z tego cienia się coś wyłoni :)

• martysiaczki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jutro testujesz? :)
    Głowa do góry 🫂
    Ja też w tym roku odpowiadam za słodkości ☺️

Tak, jutro testuję, już sama nie wiem czego się spodziewać..
    Co ciekawego pieczesz? :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👧🏻1995
    🧑🏻1991

28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
    31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
    18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
    29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
    20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
    31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
    13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
    29.10.2024 - mam już 860g!

🔜 wizyta 10.12.2024

💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama

preg.png
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, tak bardzo się cieszę! Oczy mam zaszkolne, jak czytam... Masz wspaniałą osobę przy sobie.

CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie @grazka@blob to trochę mnie uspokoilyscie. Myślałam, że to ja jestem taką dziwną staraczką 🙈😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:26

grazka0022, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣

To zupełnie normalne, bo bardzo tego chcesz, ale jest to nowe, a naturalnie obawiamy się nowych rzeczy 😉

preg.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Boże Pati jakie cudowne wiadomości. Tez sie popłakałam jak to przeczytałam. Płacze od rana ale tym razem z radości. Cieszę się bardzo ❤

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Jeeju Pati tak się cieszę ❤️ aż mi łezka popłynęła ze szczęścia jak to przeczytałam 🥰🥰❤️

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    Tak, jutro testuję, już sama nie wiem czego się spodziewać..
    Co ciekawego pieczesz? :)

A jakieś objawy masz? I który to będzie dpo?

Ja piekę sernik i leśny mech ☺️

blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To zupełnie normalne, bo bardzo tego chcesz, ale jest to nowe, a naturalnie obawiamy się nowych rzeczy 😉

Dokładnie... 🥹 Obawiam się trochę roli mamy, chociaż będę starać się jak najlepiej umiem 🩷

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Pati, to chyba Ty dziś nam zrobiłaś dzień ♥️

Wszystkie płaczemy, a jeszcze nie można tego zwalić na cebulę 😅

Dobrze, że Twój Kurczaczek ma się dobrze, będziesz miała piękne święta ♥️♥️♥️

Oj, dokładnie... Pati nas wzruszyła totalnie 🥹🥰

Pati2804, MummyYummy, blob, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Majlen Wszystkiego najlepszego Kochana! A najlepiej upragnionych II kreseczek 🥰🍀⏸️

A masz jakiś plan na zmierzenie ewentualnie bety? Chyba będzie trzeba po świętach... 🤔
    Nie mam niestety😩 chodzę na badania do Śląskich Laboratorii, oni od 6 we wtorek dopiero, tomam jedynie taki plan, że polecę ba otwarcie, jak będzie trzeba 😄

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, wpadam na szybko po dzisiejszej wizycie 🥹 Wybaczcie, ale ostatnio jestem totalnie nie na bieżąco, albo siedzę w pracy/zajmuje się bobo, albo usypiam 🥴 W każdym razie, jest 0,42 cm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰 chyba powoli do mnie dociera, co się dzieje 😀

IMG-20240327-174053.jpg
    Super cieszę sie... gratulacje

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati super. Dobrze, że poszłaś, zawsze będziesz trochę spokojniejsza na Święta.

A co do boli miesiączkowych napinania macicy do ja dzisiaj coś takiego czuję ale to dopiero 5dpo. Nie wiem totalnie o co chodzi…. Coś ta moja macica dziwnie sie zachowuje

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ